Hvor skal man bo i København? De 6 Bedste Områder & Hoteller til Overnatning

Leder du efter et godt hotel i København og vil du gerne bo i et godt område? Her deler jeg de bedste områder og anbefaler gode hoteller til din tur.

overnatning københavn

Jeg bor i København og bevæger mig dagligt rund i byens forskellige områder. Så jeg ved, at der faktisk er ret stor forskel på, hvor man bor i København, da områderne virkelig er meget forskellige. 

Derfor har jeg sat mig for at skrive den ultimative guide til, hvor man skal bo i København, når man rejser til den danske hovedstad og gerne vil opleve så meget som muligt på sin tur. 

København er i mine øjne en af verdens bedste byer i sommerhalvåret og selvom vores vintre kan være lidt mørke og kolde, så er der også masser at se og lave i den del af året.

københavn indre by
Rådhuspladsen i Indre By.

I guiden her kommer jeg ind på de bedste områder og deler links til booking af de bedste hoteller, så du nemt kan se priser og booke din overnatning i København. 

Jeg har også lavet en video (på engelsk), hvor jeg viser nogle af de bedste områder frem:

Og lad os så ellers komme igang: hvor skal man bo i København? Vi starter i det absolutte centrum.

1. Indre By – bedste område at bo i ⭐️

indre by kbh
Indre By har mange gamle, smukke bygninger.

Indre By er som navnet antyder det absolutte midtpunkt i København og det er her du finder de fleste af de kendte seværdigheder. 

Indre By er samtidig det gamle København, så det er her man i sandhed kan komme under på huden på byens flere hundrede års rige historie. 

I Indre By finder du bl.a. de populære seværdigheder som Tivoli, Christiansborg, Amalienborg, Rådhuspladsen, Strøget og naturligvis Nyhavn. 

Se de bedste hoteller i Indre By her.

I Indre By kommer du aldrig til at gå mange meter før du falder over en restaurant, café eller bar.

Det er her du finder både de mest upper-class restauranter, men samtidig er der også perler som de lokale tager til Indre By for at besøge, så i modsætning til andre europæiske hovedstæder, så er det helt centrale København ikke kun et turisthelvede.

Nyhavn
Nyhavn

Med andre ord giver det god mening at bo Indre By for de fleste rejsende til København, der kommer til byen for at have en traditionel storbyferie og gerne vil kunne gå til de kendte attraktioner.

Samtidig er det københavnske metro-net nu efterhånden så godt, at du nemt kan komme rundt til alle de andre områder jeg nævner i guiden her, så selvom du bor i Indre By kan du sagtens opleve det trendy Vesterbro eller de multukulturelle Nørrebro.

amalienborg
Amlienborg er en af de seværdigheder, der findes i Indre By.

Der er ærligt talt ingen ulemper ved at bo i Indre By, når du kommer til København. Det ér ganske enkelt det bedste område at booke overnatningen for 99% af alle almindelige turister, der kommer til København for at nyde vores skønne hovedstad.

Det eneste, der taler imod at booke hotellet i Indre By er naturligvis prisen. Fordi området er det klart mest eftertragtede, så er det også her i området at hotellerne koster mere end i nogle af de andre områder jeg nævner i guiden her.

Men hvis du har råd til det, så vil jeg i den grad anbefale dig at lede efter et godt hotel i Indre By. Herunder deler jeg et par gode muligheder i flere prisklasser.

Hoteller i Indre By

Indre By er faktisk et relativt stort område, så der er forskel på om du ender med et hotel omkring Rådhuspladsen eller ved Marmorkirken.

Når det så er sagt, så er det ikke fordi det ene område er bedre end det andet – du kommer bare til at opleve forskellige steder i dit lille lokalområde.

Herunder har jeg udvalgt nogle af de bedste hoteller i København i forskellige prisklasser. Hotellerne ligger alle i Indre By og tæt på de bedste ting at lave i København.

Luksushoteller i Indre By

hotel skt petri københavn
Værelse på Skt Petri i Indre By.

Hotel Skt Petri er et af de bedste hoteller i København og beliggenheden kunne ikke være mere central. Hotellet er i sandhed et af de mest luksuriøse i København og er bl.a. kendt for at have huset stjerner som Mickael Jackson og Justin Bieber. 

Med andre ord: hvis du vil bo på et af de mest prestigiøse hoteller i København, hvor der er lækre restauranter, rooftop bar og gym, så skal du booke dig ind på Hotel Skt Petri.

hotel sanders kbh
Hotel Sanders

Hotel Sanders er endnu et 5-stjernet hotel i det centrale København – kun et stenkast fra Nyhavn, hvor alle turister kommer til at slå vejen forbi og meget tæt på Københavns havn, der er et fantastisk åndehul om sommeren. 

Jeg må indrømme, at udsmykningen og stemningen på Hotel Sanders i København er noget af det ypperste, når det kommer til hoteller. Book Hotel Sanders i Indre By og vær sikker på, at rammerne for din ferie i København er helt perfekte.

Mellemklassehoteller i Indre By

Hotel Kong Arthur ligger lige ved Søerne

Hotel Kong Arthur er et hotel i Indre By tæt på Nørrebro og de populære Torvehallerne. Hotellet har 4-stjerner og har bl.a. sauna, 3 forskellige restauranter og så er der en meget populær spaafdeling tilknyttet. 

Så hvis du gerne vil bo på et godt hotel i København med spa, så overvej at booke dig ind på Hotel Kong Arthur. Hotellet ligger i et lidt undervurderet område af Indre By, hvor den nærliggende Nansensgade byder på mange rigtig gode restauranter og barer med en ret cool stemning. 

Copenhagen Strand Hotel ligger tæt på det føromalte Hotel Sanders, så vi er tilbage tæt på Nyhavn og havnefronten. Det er et 4-stjernet hotel med utroligt pæne værelser og en super tjekket morgenmadsrestaurant, hvor der er gjort en del ud af indretningen. 

Flere af værelserne har også havudsigt, hvilket man specifikt kan booke – se mere her.

scandic hotel rådhuspladsen københavn
Scandic Palace ligger vitterligt på Rådhuspladsen i hjertet af København

Scandic Palace Hotel er nabo til Rådhuspladsen og dermed lige i hjertet af København, hvorfra du nemt kan gå på stor shoppingtur på Strøget eller udforske de trendy gader i Pisserenden (Studiestræde, Larsbjørnsstræde og Kattesundet). 

Et rigtig godt valg også for familier, der rejser til København med børn. Flere af værelserne har endda udsigt til Rådhuspladsen. Se mere om hotellet her.

Billige hoteller & hostels i Indre By

Wakeup Copenhagen Borgergade er muligvis det bedste billige hotel i Indre By. Her får du et lille værelse, der har alt hvad man skal bruge på en Københavner-tur, hvor man bare gerne vil bo billigt og centralt. 

Der findes flere forskellige værelsestyper og der er også familieværelser, så hvis I rejser til København med børn og leder efter billig overnatning, så giver det god mening at booke sig ind på Wakeup Copenhagen Borgergade.

cph hostel
CPH Downtown Hostel er et godt hostel med en bar, hvor der er gang i den

Copenhagen Downtown Hostel er et vaskeægte hostel for unge eller unge sjæle. Hvis du rejser til København som backpacker eller bare gerne vil bo et sted, hvor du kan møde andre rejsende i baren, så er Copenhagen Downtown Hostel det perfekte, billige sted at overnatte i Indre By. 

Stedets bar er faktisk også ret populær blandt almindelige københavnere, der kommer der for de billige drinks. Man kan både booke private værelser med eget badeværelse eller klassiske hostel-rum – der er faktisk mange muligheder, se dem alle her.

Se også min store guide til de bedste og billigste hostels i København.

2. Vesterbro – bo her for natteliv & trendy caféliv

vesterbro
Kødbyen på Vesterbro er et populært sted med barer og restauranter

Det næste område vi skal forbi er beliggende sydvest for Indre By og starter faktisk allerede ved Rådhuspladsen. Hvis du ankommer til København med tog eller tager regionaltoget fra Københavns Lufthavn, så ankommer du faktisk til Vesterbro, da Hovedbanegården er beliggende på Vesterbro.

Se de bedste hoteller på Vesterbro her.

Vesterbro er oprindeligt et af de ægte arbejderkvarterer i København og hvis man tilbage i 1980’erne havde fortalt de lokale, at Vesterbro på et tidspunkt ville blive et af de mest hippe områder for trendy rejsende fra hele verden, så havde de skraldgrinet – og måske stukket en lussing 😀 

Med andre ord, så var Vesterbro et lidt hårdt kvarter, men de sidste 20 år har området udviklet sig, så det nu er et af de mest populære områder og et sted rigtig mange unge forældre har købt bolig.

Der er dog forskel på Vesterbro og lidt af den gamle, hårde stemning kan stadig findes lige udenfor Hovedbanegården på den første del af Istedgade og sidegaderne deromkring.

Istedgade var i gamle dage Københavns red light district og der er stadig lidt af den slags i nattetimerne.

Derfor er det ekstra vigtigt, at du lige læser anmeldelserne, når du booker et hotel på Vesterbro, da der stadig er hoteller, der (næsten) bliver lejet ud på timebasis… 

Du kan naturligvis også bare booke et af de hoteller jeg omtaler herunder – eller skrive en kommentar til guiden her, hvis du er i tvivl. 

Vesterbro er det perfekte område at bo, hvis I er et ungt par, der gerne vil ud at drikke drinks på nogle af de bedste barer i København.

Særligt Kødbyen er et mekka med masser af restauranter, trendy ølbarer og nogle af de mest cool natklubber i København.

Fra Kødbyen er der i øvrigt kun 15-20 minutters gang til Tivoli, Rådhuspladsen og Indre By. 

Vesterbro har både Hovedbanegården, hvor der er metro, tog og busser samt metrostationen ved Enghave Plads. Så det er også blevet rigtig nemt at komme rundt til resten af byen fra Vesterbro.

Hoteller på Vesterbro

Som tidligere nævnt, så er det vigtigt at holde sig fra de helt billige hoteller, der ligger lige i starten af Istedgade og Vesterbrogade. Det er nok de færreste, der vil booke disse hoteller, når de ser billeder og anmeldelser, men nu er det nævnt.

Og når det så er sagt, så er Vesterbro altså også et af de mest trendy områder i hele Skandinavien, så der er efterhånden ikke mange af de her snuskede steder tilbage – til gengæld er der blevet investeret massivt i nye, flotte hoteller på Vesterbro.

Lad os se lidt nærmere på dem.

Bedste luksushotel på Vesterbro

villa cph pool
Villa er et af byens bedste hoteller

Villa Copenhagen er det eneste hotel med rooftop pool i København og måske den bedste morgenmad i hele byen.

Hotellet er beliggende lige ved siden af Hovedbanegården, men på ‘den rigtige side’ lige ud til Tivoli og få minutters gang fra de hyggelige gader i Indre By, så selvom postnummeret siger Vesterbro, så er det næsten ligesom at bo i Indre By, men meget tæt på Vesterbro og Kødbyen.

Bedste mellemklassehotel på Vesterbro

Scandic Kødbyen
Scandic Kødbyen

Scandic Kødbyen, der er et helt nyt hotel lige ved Kødbyen eller Coco Hotel.

Bedste budgethotel på Vesterbro (hostel med swimmingpool)

Steel House Copenhagen er et nyt billigt hostel med indendørs pool og mulighed for at booke private værelser med eget badeværelse.

Alligevel er det virkelig billigt!

3. Nørrebro – bo i området med mest lokalt liv

Nørrebro er nok mit yndlingsområde i København og et område, hvor turisterne ikke for alvor har fundet hen. Derfor er Nørrebro også det mest ægte område af København i denne guide 

Nørrebro er med andre ord et område, hvor der primært bor “rigtige” mennesker og restauranterne, cafeerne og barer skal leve af de lokale – og derfor er de virkelig gode!

Jeg har boet på Nørrebro, så jeg har gode tips nok til et helt indlæg, men som udgangspunkt er du i hvert fald nødt til at opleve det hyggelige område omkring Jægersborggade og Stefansgade på Ydre Nørrebro. 

Se de bedste hoteller på Nørrebro her.

Finder du alt fra lokale vinbutikker til michellin-stjernede restauranter – i en gade og et område, der for 20 år siden aldrig havde fundet vej til en guide om de bedste steder i København.

Gå fra Jægersborggade ned til det indre Nørrebro og udforsk gader som Griffenfeldsgade, Blågårds Plads, Elmegade og Ravnsborggade. Du kunne sagtens bruge en hel weekend på at spise og drikke dig igennem Nørrebro.

Flere af stederne jeg nævner i mine guides til ølsmagning og vinsmagning i København er i øvrigt på Nørrebro.

Nørrebro er en smeltedigel af studerende, unge kreative typer og efterkommere efter de første indvandrere fra Mellemøsten.

Derfor finder du utallige kebab-shops og spændende restauranter, så du kan spise mad fra hele verden på Nørrebro.

Jeg kan anbefale at bo på Nørrebro til alle, der gerne vil opleve en bydel med lidt kant og samtidig være dér, hvor københavnerne selv går ud.

For familier med børn giver det måske bedre mening at vælge et andet område, da der godt kan være gang i gaden i weekenderne, men for andre, nysgerrige rejsende vil jeg virkelig anbefale at overveje Nørrebro som base på turen til København.

Hoteller på Nørrebro

Så, Nørrebro er ikke som sådan et turistområde – på trods af at man via Dronning Louises Bro eller med metroen kan være i Indre By på 10-15 minutter – så der er faktisk ikke særligt mange hoteller at vælge imellem på Nørrebro.

Hvis du leder efter et luksushotel på Nørrebro må du derfor kigge langt, men der er alligevel nogle rigtig fine steder.

Det bedste hotel på Nørrebro

Et af de bedste hoteller på Nørrebro er det 4-stjernede Avenue Hotel Copenhagen by Brøchner Hotels, der er beliggende på det indre Nørrebro lige ved grænsen til Frederiksberg og Indre By.

Med andre ord er dette hotel måske det bedste sted at bo for dig, der gerne vil opleve alt det bedste på Nørrebro, men stadig kun være 5 minutters gang fra metrostationen på Forum, hvorfra du kan komme til Nyhavn og Kongens Nytorv på 3-4 minutter.

Avenue Hotel har mange forskellige værelser og en rigtig god morgenmadsbuffet.

Hotellet ligger indenfor få minutters gang af nogle af mine yndlingssteder i København: Satang Thai Bistro, der er byens bedste thai restaurant og Himmerriget som er en af de bedste ølbarer (som få turister kender!). Se mere om hotellet her.

Billig overnatning på Nørrebro

hotel m18 nørrebro

Hvis du leder efter et billigt hotel på Nørrebro, så er Hotel M18 et godt bud. Der er tale om et 3-stjernet hotel uden den helt store komfort, men til gengæld er beliggenheden utroligt god og hvis man booker i god tid kan man ofte få overnatningen rigtig billigt. 

Hotellet ligger et stenkast fra Nørrebrogade, Guldbergsgade og Skt Hans Torv, der er nogle af de bedste steder at slentre rundt på Nørrebro og København generelt.

Så hvis du vil bo billigt i hjertet af Nørrebro, så tjek hotellet ud her.

Nørrebro indbyder til at bo på hostel fordi bydelen generelt er så ung og hip.

hostel nørrebro
Urban Camper Hostel er det bedste hostel på Nørrebro

Dér kan jeg i den grad anbefale at tage et kig på Urban Camper Hostel, der er beliggende lige ved Nørrebro Station, hvor der både kører busser i pendulfart, metro og s-tog, så du kan nemt komme rundt til hele København samtidig med at der er masser at lave i gåafstand fra hostellet. 

På Urban Camper Hostel er der en stor bar, masser af forskellige værelsestyper med alt fra delt sovesal til private værelser og mulighed for at leje cykler, hvilket er en rigtig god idé, hvis du rejser til København i sommermånederne. 

4. Copenhagen Waterfront – bo tæt på havnen på nye, gode hoteller

Copenhagen Waterfront
Copenhagen Waterfront

Og så skal vi til et område, der ikke har sit eget postnummer, men i stedet både ligger i Indre By og Vesterbro.

Jeg synes dog ikke, at hotellerne i dette område passer ind under Indre By eller Vesterbro. For de ligger altså et stykke længere væk fra de centrale steder i både Indre By og Vesterbro.

Til gengæld er hotellerne her ved Copenhagen Waterfront enten billige og splinternye eller utroligt lækre og man får mere for penge her end helt inde i centrum af byen.

Derfor kan jeg anbefale at booke hotellet her, hvis du gerne vil spare penge på din overnatning eller gerne vil bo lige ned til havnen i sommermånederne, hvor alle københavnere flokkes mod havnebadene.

Du skal være opmærksom på, at der ved nogle af disse hoteller kan være en lille gåtur på 10-15 minutter før du kommer til enten Fisketorvet eller Kødbyen på den ene side eller Indre Bys hyggelige gader på den anden side.

Så dette område er lidt specielt og jeg overvejede om jeg skulle have det med i guiden her, men jeg synes at der kan være god value for money ved at bo her, når man ser på hvor gode hotellerne er og hvor meget lavere priserne er her i forhold til bare 5-600 meter længere inde i Indre By.

Hoteller ved Copenhagen Waterfront

Så lad mig lige præsentere et par af hotellerne her i området og samtidig fortælle, hvad du kan forvente i forhold til afstande.

Luksushoteller ved havnen

Det bedste hotel ved Copenhagen Waterfront er luksushotellet Copenhagen Marriott Hotel, der er 5-stjernet og har sine egne restauranter, barer og dampbad med sauna.

Det er et imponerende hotel, hvor mange af værelserne har udsigt over havnen og Islands Brygge på den anden side.

Om sommeren kan du spadsere lige ud til havnebadet og hoppe i vandet med de mange andre glade københavnere, der soler sig og nyder sommeren.

Hvis du bor på Copenhagen Marriott Hotel kan du gå op til Tivoli og Hovedbanegården på 10 minutter mens en spadseretur til Rådhuspladsen vil tage et kvarters tid.

Så her bor du stadig i gåafstand til det meste af det man gerne vil opleve i København som turist. 

copenhagen island hotel
Et ret godt værelse med udsigt i København

Det andet rigtig gode hotel ved Copenhagen Waterfront hedder Copenhagen Island Hotel og er beliggende markant længere fra centrum af København, men til gengæld lige ved siden af Fisketorvet og kun 5 minutters gang fra Kødbyen på Vesterbro og Dybbølsbro Station, der med s-toget kan tage dig ind til Indre By på få minutter.

Det er et 4-stjernet hotel, der har mange værelser med havudsigt og også er særligt godt for familier med børn, da der er specielle familieværelser. 

Copenhagen Island Hotel er for jer, der er okay med at bo lidt udenfor det absolutte centrum af København, men i stedet prioriterer at have et godt hotel, der er markant billigere end hvad et 4-stjernet hotel inde i centrum koster.

Billig overnatning centralt i København

Som tidligere nævnt er der også nogle rigtig billige hoteller ved Copenhagen Waterfront. Et af de nyeste og bedst beliggende er Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade.

Vi er tilbage i Indre By delen af området, så herfra kan du gå til alle de kendte seværdigheder i København.

Billig overnatning for grupper

danhostel københavn

Et af de mest kendte hostels i København hedder Danhostel Copenhagen City og er beliggende helt eminent lige ved Langebro, der forbinder København med Amager (og Christianshavn, som vi snart skal se nærmere på).

Det er et kæmpe hostel, der har 192 værelser og man kan booke alt fra private superior-lejligheder med plads til 4 personer til værelser med plads til 8 personer og meget andet.

Så hvis I er en gruppe, der rejser til København og leder efter overnatning til mange mennesker et sted med god beliggenhed, så overvej at booke jer ind på Danhostel Copenhagen City.

5. Christianshavn – bo i det hyggeligste område i København

Det næste område i guiden til de bedste steder at bo i København er kun en kort gåtur over Knippelsbro eller Inderhavnsbroen (“Kyssebroen”).

Vi skal nemlig over til det gamle arbejderkvarter, Christianshavn. Christianshavn er et relativt småt område, der består af flere små øer, der er forbundet af små broer over kanalerne. 

Se de bedste hoteller i Christianshavn her.

Christianshavn er teknisk set en del af Indre By, men området der blev anlagt af Kong Christian den 4. i 1618 er noget for sig selv. Det er her i området at vi også finder Christiania, hvor man i sagens natur ikke lige kan booke sig ind på et 5-stjernet hotel 😀

christianshavn kanal
Kanalerne i Christianshavn er ekstremt hyggelige – især om sommeren

Der er dog kæmpe forskel på Christiania og Christianshavn. Sidstnævnte er et af de hyggeligste områder i København og i særdeleshed om sommeren kommer området til live, så det er et glimrende sted at bo.

Som tidligere nævnt kan man på 10 minutter være ovre i Indre By ved Christiansborg og Strøget, så det er stadig meget centralt i København.

Den eneste udfordring er, at der ikke er særligt mange hoteller på Christianshavn.

Hoteller på Christianshavn

hotel christianshavn

Udfordringen med, at der er utroligt få hoteller på Christianshavn gjorde faktisk, at jeg overvejede ikke at have området med i guiden her, men det havde også været en skam.

For selvom hotellerne på Christianshavn hurtigt bliver booket op, så kan du jo være heldig, hvis du booker din tur til København i god tid. 

Bedste hotel på Christianshavn

Det bedste hotel på Christianshavn er uden tvivl det nye NH Collection Copenhagen. En af mine løberuter går lige forbi hotellet her, så jeg var spændt på, hvordan det ville se ud efter at bygningen havde fungeret som forretningslokaler i mange år.

Nu er stedet blevet renoveret i stor stil og man kan nu booke sig ind på et af de måske bedste hoteller i København – det er i hvert fald et af dem med bedst beliggenhed.

NH Collection Copenhagen ligger lige ned til havnen, så mange værelser har en smuk udsigt ind over havnen og Indre By.

Det er et ægte luksushotel med 5-stjerner og mange forskellige værelser, så hvis du gerne vil bo i en presidential suite i København med havudsigt, så er NH Collection Copenhagen stedet for dig – men der er altså også almindelige værelser, der er noget billigere.

Hotellet har selv en bar lige ud til havnen, men ellers kan du smutte ind på vinbaren lige ved siden af, hvor du kan møde Københavns hipsters over et glad naturvin eller hvad the cool kids nu ellers drikker for tiden 😀 

Anderledes overnatning i København

anderledes overnatning københavn

Hvis du gerne vil overnatte utraditionelt på din tur til København, så skal du overveje at booke dig ind på CPH Living, der ligeledes ligger lige ned til vandet på Christianshavn.

husbåd københavn overnatning

CPH Living er nemlig en husbåd og derfor et noget utraditionelt hotel. Et rigtig godt bud på overnatningssted til dig, der vil bo med havudsigt og faktisk også bo på vandet.

Se mere om stedet her.

6. Østerbro – bo i rolige omgivelser (godt område med børn)

østerbro
Østerport Station på Østerbro

Det sidste område overvejede jeg længe om skulle med på listen her. For ret skal være ret: der er ikke så meget at komme efter på Østerbro som i de andre områder på listen her. 

Det er et af de mere upper-class områder i København og der er ganske vist et par hyggelige gader såsom Nordre Frihavnsgade fra Trianglen og Ryesgade, der går hele vejen til Nørrebro. 

Se de bedste hoteller på Østerbro her.

Men ellers er Østerbro primært et område, hvor velhavende familier bor og det synes jeg, at man kan mærke, når man går rundt i området. 

Hvor alle de andre områder i guiden her er steder jeg tager til fordi der er gode restauranter eller bare fordi der er hyggeligt, så kunne jeg aldrig finde på at tage til Østerbro bare for at hænge ud – og sådan har alle andre københavnere jeg kender det også.

Men jeg har alligevel Østerbro med i guiden her, da området er rigtig godt connected med både metro, s-tog, intercitytog og Øresundstoget, der både kører til Malmö og hele vejen til Helsingør.

Derudover er der som tidligere nævnt meget roligt og dermed ekstremt familievenligt på Østerbro. Så hvis I rejser til København med børn og gerne vil bo på et godt hotel, så er der flere gode muligheder på Østerbro.

Hvis I skal til koncert i Parken, så kan det måske også give mening at bo på Østerbro – men der går metro fra Trianglen få minutters gang derfra, så det er på ingen måde en nødvendighed.

Hoteller på Østerbro

Østerbro har en del hoteller og mange er også ret nye, så der er nogle rigtige gode overnatningsmuligheder her i området. 

charlottehaven østerbro
Udsigt fra Charlottehaven

Et af de bedste hoteller på Østerbro er uden tvivl Charlottehaven, der både har indendørs swimmingpool, fitnesscenter og værelser med helt eminent udsigt over Nordhavn og Øresund.

Det er måske det hotel i København med den bedste udsigt og beliggenheden lige ved Nordhavn Station gør, at du nemt kan komme enten nordpå eller ind til centrum på kort tid. 

charlottehaven østerbro overnatning
Udsigten fra Charlottehaven er helt fantastisk

Charlottehaven er desuden meget familievenligt, da man kan vælge mellem mange forskellige værelsestyper og små lejligheder. Se mere om mulighederne her

comwell copenhagen
Comwell Copenhagen

Et andet fantastisk hotel på Østerbro er Comwell Copenhagen Portside Dolce by Wyndham, der er et splinternyt hotel beliggende i Nordhavn, der ligger lige ved siden af Østerbro. 

Det er et hotel, der er perfekt for jer, der leder efter et sted at overnatte i København og gerne vil have komfort i skønne omgivelser. Hotellet er af den type, hvor københavnere godt kunne finde på at booke sig ind for en enkelt overnatning bare for at slappe af og komme ned i tempo.

Der er alt fra almindelige værelser til executive-suiter – se alle værelser her.

Se også min guide til spaophold i København & Sjælland – eller læs om Kurhotel Skodsborg, der er en kort togtur nord for København.

Mere centralt på Østerbro i den føromtalte Ryesgade finder vi Rye 115 Hotel, der er et 3-stjernet hotel som får utroligt gode anmeldelser af tidligere gæster.

Her bor man i gåafstand til Søerne, Nørrebro og kan på få minutter komme med metroen til Kongens Nytorv og Nyhavn. Se mere om hotellet her.

Hvor skal man ikke bo i København?

København er Danmarks hovedstad og en storby med over 1 million indbyggere, men byen er ret nem at komme rundt i med enten metro, s-tog eller bus. Så uanset hvor i København du bor vil du altid være tæt på en transportform, der kan tage dig rundt til de andre områder.

Så der er som sådan ikke noget rigtig dårligt sted at bo i København. Hvis jeg skal pege på nogen, så vil jeg i vintermånederne ikke anbefale Amager Øst og området omkring Amager Strandpark, da der ikke sker det helt store.

Om sommeren vil man til gengæld bo tæt på byens bedste strand og derfor kan det give god mening.

Amager Vest omkring Field’s og Ørestaden er aldrig et godt sted at bo i København. Det er nok det område, der har mindst sjæl i hele byen, så lad være med at booke jer ind her – også selvom I skal til koncert i Royal Arena.

Der går metro få minutters gang fra Royal Arena, så book hellere et sted i Indre By eller et af de andre områder jeg nævner i guiden her.

Der er også et par hoteller i Sydhavn, hvor man ikke bør booke sig ind medmindre man har bil eller er okay med at skulle med både bus og metro, hvis man vil rundt til de kendte seværdigheder i København. 

Jeg håber, at du kunne bruge denne store guide til, hvor man skal bo i København og du nu er klar til din tur til den danske hovedstad.

Hvis du har nogen spørgsmål om Københavns områder eller hoteller, så skriv endelig en kommentar herunder og jeg skal gøre mit bedste for at hjælpe.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler