Glamping i Jylland – 8 gode steder til luksus-overnatning i naturen 🌿

glamping jylland

Der er mange fordele ved at campere, men det er ikke for alle. Er du én af typerne, som egentlig godt kan lide ideen om at være tæt på naturen i forhold til overnatning, men ikke helt er med på en klassisk telttur, så bør du overveje glamping i Jylland.

Glamping er nemlig en luksuriøs version af camping, og kommer af ordende glamourøs og camping.

Denne type overnatning er efterhånden blevet mere og mere populært og særdeles efterspurgt. I Danmark er der også mulighed for at prøve denne enestående mulighed enten i telt eller i glamping campingvogne.

Her på siden kan du læse mere om de gode steder, hvor glamping er muligt.

Glamping er glimrende mulighed for at opleve naturen på tæt hold, men hvor overnatningen typisk er i et mere glamourøst telt eller en vogn med mere komfort.

Et glampingtelt skiller sig ud fra et almindeligt telt ved, at det indretningsmæssigt er mere som et værelse, hvor der både er senge og andre faciliteter. Det er altså luksus-versionen af et campingtelt, hvor du stadig har camping-følelsen.

Herunder kan du se 8 gode steder at tage på glamping i Jylland.

1. Marsk Camp ⭐️

glamping jylland marsk camp


Et af de mest spændende overnatningssteder til glamping i Jylland er Marsk Glamping som ligger tæt på National Park Vadehavet. Marsk Camp ligger i Skærbæk i fantastiske omgivelser.

Hele oplevelsen ved at overnatte her handler om den hjemlige følelse, hvor du føler dig godt tilpas og kan opleve naturen på tæt hold.

Her får du den enestående mulighed for at sove i luksuriøse telte på 24 kvm2, hvor der både er senge, stue, køleskab, sovesofa, køkkenfaciliteter samt adgang til privat toilet og bad tæt på teltet.

marsk glamping

Tilhørende til glampingteltene er der desuden egen terrasse, hvor der er mulighed for at grille, samt møbler man kan slappe af i.

Marsk Camp er tæt på Marsk Tower, hvor man kan opleve marsken fra højderne. Området er blandt andet kendt for naturfænomenet ’Sort Sol’ som kan opleves både om efteråret og om sommeren.

Du kan booke direkte hos Booking.com med gratis afbestilling.

Se mere om Marsk Tower, der er en af de meres specielle seværdigheder i Jylland:

Læs også den store guide til spa & wellness ophold i Jylland og guiden til kroophold i Jylland.

2. Krusmølle Glamping 🏕

krusmølle glamping jylland


Krusmølle Glamping tilbyder en anden form for overnatningsfacilitet, nemlig glampingvogne. I stedet for en campingvogn, får man altså den enestående mulighed for at sove i en moderne og glamourøs glamping-vogn i stedet.

Glamping-vognene er indrettet forskelligt, hvilket kun gør oplevelsen endnu mere fantastisk. I vognene er der gode senge og køkkenfaciliteter.

Krusmølle Glamping er beliggende ved Aabenraa med masser af skov, søer, åer og bakker omkring sig. En spændende oplevelse, hvor oplever naturen fra en ny måde.

Se flere billeder og book overnatningen hos Krusmølle Glamping her.

3. Jammerbugt Glamping med lækker morgenmad 🍳

jammerbugt glamping


Jammerbugt Glamping er som navnet antyder beliggende i det naturskønne Jammerbugt.

Her får du muligheden for at komme i ét med naturen på et glamping-ophold i skønne rammer.

glamping mad jammerbugt


Prisen for en overnatning hos Jammerbugt Glamping er 1.150 kr for 2 personer, hvilket inkluderer morgenmad, der får ekstremt gode anmeldelser.

Se mere om Jammerbugt Glamping og book online.

4. Molsgaarden – Glamping ved Mols Bjerge ⛰

glamping mols bjerge
Glamping på Molsgaarden

Hele ideen med glamping er at overnatte i naturen, komme ned i tempo og vitterligt være i naturen så snart man lukker op for til luksustelt om morgenen.

Så hvorfor ikke tage på glamping i Mols Bjerge, der må siges at være et af Danmarks smukkeste naturområder?

Molsgaarden er beliggende i Knebel i udkanten af Mols Bjerge, få kilometer fra Trehøje, som er et af de smukkeste steder i Mols Bjerge.

Så hvis I leder efter en glamping overnatning i Jylland tæt på naturen, så bliver det altså ikke meget bedre.

Samtidig er vi stadig kun lidt over 40 km udenfor Aarhus, så hvis I rejser rundt i Jylland og gerne vil opleve en storby dagen før eller efter jeres glamping oplevelse, så er det nemt at kombinere.

Se mere om Molsgaarden og book glamping her.

Vær opmærksom på, at du skal vælge ‘Telt‘, da man også kan overnatte indendørs på Molsgaarden.

5. Cold Hand Winery – overnat på en dansk vingård 🍷

Du behøver hverken tage til Paris eller Toscana for at få en ægte vingårdstemning på dette specielle overnatningssted. Cold Hand Winery tilbyder glamping i telte i en privat safaricamp.

I teltene er der både en dobbeltseng, safaristole og køleskab blandt andet. Cold Hand Winery har i øvrigt stor fokus på gastronomien, hvoraf oplevelsen som helhed er ren og skær nydelse, imens man er ét med naturen.

Glampingfaciliteterne foregår midt i en æbleplantage, hvor man blandt andet kan få sig et cowboybad eller dase i en hængekøje udendørs.

Udendørs kan man lave bål ved den private bålplads eller tage sig et bad under udendørsbruseren. Overnatningsstedet ligger cirka 20 kilometer fra Randers.

I og omkring Randers er der masser af oplevelser i vente, hvad enten man er til vandreture, byliv eller gerne vil opleve kendte attraktioner såsom Randers Regnskov.

Se mere om glamping på vingården her.

6. Glamping i Silkeborg – Skyttehusets Outdoor Camp

Leder du efter glamping i Jylland, kan du overveje en overnatning ved Skyttehusets Outdoor Camp. Overnatningsstedet tilbyder flere skønne glamping-telte med fantastisk panoramaudsigt over Svejbæksnævringen.

Du kan vælge imellem forskellige typer telte, hvoraf Vanaheim teltene er udstyret med to behagelige boxmadrasser, møbler, uldtæpper og lammeskind, samt køleskab. Til denne type telt er der desuden privat terrasse samt grill.

Dette telt har den sublime udsigt som beskrevet før.

Vanaheim teltene er til to personer, men der er også mulighed for at vælge større telte til flere personer. Lotus teltet kan rumme op til fire personer og har også de ovennævnte faciliteter.

En anden mulighed for overnatning til to personer er Utgard teltene, som er placeret på to højdedrag på pladsen.

På camp sitet er der både mulighed for at leje kajakker og kanoer, hvis man vil udforske området til vands. Derudover tilbydes der også vandreture, aktiviteter for børn og meget mere.

En sand perle i den flotte natur omkring Silkeborg, som ligger cirka 23 kilometer derfra.

Se mere om glamping ved Skyttehusets Outdoor Camp her.

7. Glamping Skovgaardsminde – tæt på skov og strand

Oppe i Nordjylland ved østkysten ligger de hyggelige havnebyer Hals og Hou. Den cirka 9 kilometer strækning mellem byerne, ligger parallelt med nogle af Danmarks bedste strande.

Derudover er der masser af skov lige ved siden af. Mange vælger at leje sommerhuse i disse områder, men der er skam også mulighed for at komme lidt tættere på naturen ved Glamping Skovgaardsminde.

Dette overnatningssted tilbyder skønne ophold i primitive glampingtelte. Man kan eksempelvis booke et glampingophold for to personer, eller som et kæresteophold, hvor der er skruet ekstra meget op for romantikken.

Glamping Skovgaardsminde ligger cirka 36 kilometer fra Aalborg.

I både Hou og Hals, kan man nyde den mere afslappede atmosfære og den hyggelige stemning. Særligt om sommeren er disse destinationer fuld af liv og glade dage, da strandende særligt er tiltrækkende.

Dette overnatningssted er en oplagt mulighed i forhold til glamping i Jylland, hvis du gerne vil opleve den nordøstlige kyst af Jylland.

Se flere glamping-steder i Nordjylland her.

8. Glamping i Klitmøller 🌊

glamping jylland klitmøller


I Klitmøller ligger Nystrup Camping, hvor det er muligt at overnatte i et lækkert glamping telt, hvor du både får en god seng at sove i, sofa, køleskab og ren og skær telthygge.

Udenfor de rummelige telte, er der desuden privat terrasse med både bålsted og loungemøbler. Perfekt til at slappe af og nyde de grønne omgivelser.

Klitmøller som ligger i Thy Nationalpark er kendt for lidt af hvert. Blandt andet er der mange spændende oplevelser i vente i selve nationalparken, men også ved den vilde vestkyst.

Klitmøller går nemlig under navnet ’Cold Hawaii’ og det er selvfølgelig ikke uden grund. Klitmøller er nemlig et af de bedste steder i Danmark, hvor man kan surfe. I bedste Cold Hawaii stil vil du også bliv mødt af ’Æloha’ mange steder i området.

Et ophold inkluderer både overnatning for to personer i et glampingtelt, te eller kaffe og croissant til morgenmad, brænde til bålaffald og strømforbrug, linned, bad og håndklæder.

Se mere om Nystrup Camping her.

Jeg håber, du kunne bruge denne guide til glamping i Jylland. Hvis du kender et godt sted, der ikke er på listen, så skriv endelig en kommentar herunder og del det med os andre 😎

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler