Koh Phangan – En overraskende flot & spændende ø i Thailand

koh phangan hotel udsigt

Koh Phangan var vores sidste ferieø på rejsen til Thailand og det var en ø, der overraskede mig ekstremt positivt. Glem alt om full moon party – Koh Phangan er meget mere end det!

Vi ankom med færge fra Koh Tao til Koh Phangan – en tur der tog knap en time, der, på trods af kæmpe kaos og kø ved færgelejet på Koh Tao, faktisk var ganske behagelig.

Lomprayah færgerne i Thailand kan anbefales, når man skal rundt – dem vi sejlede med var store og gode. Se rejseplaner, priser og book online her.

Vi havde 4 nætter på Koh Phangan, hvor vi lejede scooter og udforskede en ø, der er kendt for fulde turister, men byder på meget mere end det.

Se også min video fra min rejse til Koh Phangan & Koh Tao et par år senere her:

Hotel på Koh Phangan – infinity pool ved stranden

hotel koh phangan
Poolen på hotellet – stranden er lige bag kameraet her.

Vi starter lige med at tage et kig på vores hotel på Koh Phangan – det vil jeg nemlig gerne anbefale, hvis du leder efter et godt bungalow-hotel, der ligger lige ned til stranden.

På trods af, at vi ikke var på Koh Phangan i dagene omkring full moon party var vi ret påpasselige med ikke at bo på hotel i Haad Rin som er den by/strand, hvor festen foregår.

Men hvor på Koh Phangan skulle vi så bo?

Valget faldt, efter at have tjekket Hotels.com og lidt anbefalinger på andre rejseblogs, på Thong Sala, som også er øens havneby og således dér man både kommer til og væk fra Koh Phangan.

Det passede os ganske glimrende og Thong Sala er vist også øens største by bl.a. med natmarked, madmarked og rigtig mange gode restauranter.

infinity pool hotel koh phangan thailand
GoPro kameraet kom med i poolen på B52.

Vi bookede 4 nætter på B52 The Beach Resort, som ligger 15-20 minutters gang fra færgelejet – vi var lidt stolte af at have taget turen til fods da vi ankom og dermed sparet penge.

Taxa i Thailand er dyrt, når man ikke er i Bangkok (eller andre større byer) – der er i hvert fald skruet op for prisen der hvor turisterne er, men sådan er det jo i alle lande i verden.

Ved ankomst til hotellet fik vi vores værelse og jeg blev sgu lidt skuffet. Vi havde booket en bungalow med egen ‘pool’, der viste sig at være et lille iskoldt bassin. Jeg havde også undret mig over, at det var så billigt for et værelse med egen pool, men blev snydt af de gode billeder på booking-siden 😀

Skuffelsen over bassinet forsvandt dog hurtigt, da jeg kiggede mig omkring på hotellet, der ligger lige ned til stranden.

Der er en super fed swimmingpool, som næsten ligger på selve stranden, hvorfra man har en fantastisk udsigt over havet og til Koh Samui.

koh phangan hotel udsigt
Udsigten fra poolen er decideret fænomenal.

Der findes en række forskellige værelser på hotellet og jeg kan ikke anbefale at booke bungalowen med egen pool – det er spild af penge for bassinet er koldt og kedeligt.

Jeg kan se, at hotellet generelt har fået lidt dårlige anmeldelser og det er bl.a. fra folk, der er blevet skuffede over deres private “pool”.

Så i det lange løb er det jo dårlig business fra hotellets side at have billeder, der snyder gæsterne liggende online…

hotel med pool koh phangan
“Snyde-billedet” der viser den private pool. Dygtig fotograf – fra poolkanten til venstre og til væggen bagved er der lige plads til at man kan sidde…

Når det så er sagt, så var jeg tilfreds med opholdet på hotellet på Koh Phangan. Vi havde et stort værelse, der dog var lidt slidt, men med en god, stor seng og stort badeværelse – egentlig alt man har behov for.

Hotellet ligger ca 10-15 minutters gang fra “centrum” af Thong Sala, hvilket også er ganske rart – jeg kan godt lide, at der er lidt byliv tæt på der hvor jeg bor, så jeg ikke er helt isoleret fra omverdenen.

Jeg ville overnatte på B52 igen, men nok ikke betale ekstra for en “pool” 😀 Dér fik de mig…

Personalet var flinke, maden fra restauranten var god og placeringen var glimrende. Vi lejede scooter via hotellet og det fungerede også som det skulle.

Vi betalte ca 1400 for 4 overnatninger, men betalte så også ekstra for poolen (fail). De billigste værelser på hotellet kan bookes for ned til under 200 kr for 2 personer, kan jeg se nu.

Se flere billeder, få aktuelle priser og book hotellet her.

Opdatering 2021:

Jeg kan se, at hotellet løbende får dårligere og dårligere anmeldelser, hvorfor jeg blot lige vil semi-advare mod at booke sig ind dér. Det lyder i hvert fald til, at der ikke bliver gjort det store for at holde hotellet i pæn stand.

Jeg har derfor lavet et link, der viser et hotel i samme område på Koh Phangan, der har markant bedre anmeldelser (pt 9,2 ud af 10).

Det ville virkelig være en skam at rejse til den fantastiske ø og få opholdet ødelagt af et dårligt hotel, når nu der er så mange bedre.

Tag et kig på hotellet med gode anmeldelser her.

Seværdigheder & gode oplevelser på Koh Phangan

Herunder vil jeg gennemgå et par seværdigheder og gode oplevelser vi fandt på Koh Phangan. Jeg var ret betaget af naturen på øen, som bestod af en del jungle – det kan jeg godt lide 😀

Jeg vil anbefale at leje en scooter og udforske øen på den måde. Der er ikke særlig meget trafik på Phangan og vejene er imponerende gode, så det er næsten en skam at være bundet op på taxaer, der ender med at blive dyre i længden.

God kaffe og vestlig hipster-stemning i Thong Sala

dots coffee koh phangan
Café på Koh Phangan, der ligeså godt kunne ligge på Nørrebro.

Kaffen i Thailand består på de fleste ‘normale’ cafeer og restauranter af enten nescafé eller en ubestemmelig mørk væske, der smager en anelse af kaffe 😀 Så da vi, på Tripadvisor, opdagede at der i vores by lå en cool café måtte vi prøve den.

Dér endte vi med at komme hver dag om formiddagen – kaffen var virkelig god og priserne også fine.

Deres kager og ‘overnight oats’ kan også anbefales. Stedet hedder Dots Coffee.

Fisherman’s Restaurant – flot restaurant & god mad

Hvis du gerne vil spendere lidt ekstra penge og til gengæld få en rigtig god restaurant-oplevelse på Koh Phangan, så kan jeg anbefale Fisherman’s Restaurant, der ligger ca 10 minutters scooter-kørsel fra Thong Sala.

Vi havde fået restauranten anbefalet af et vennepar og vi blev ikke skuffede. Fremragende retter til priser, der stadig er billige for en dansker, men til gengæld udenfor en thais budget. Det er en meget charmerende restaurant, der ligger lige ned til stranden.

Den er så populær at man bør booke bord et par dage før. Vi skrev bare til dem på deres Facebook-side, hvor de svarede hurtigt.

Must see: viewpoint & vandfald i junglen

På Koh Phangan fik vi endelig en lidt cool, out-of-the-way oplevelse, da vi kørte ind for at se et vandfald jeg havde fundet på Google Maps og derfra ‘besteg’ et lille bjerg op til et fantastisk viewpoint.

dom sila viewpoint
Skiltningen er spot on! 😀

Det var hårdt og varmt, men ikke noget en almindelig dansker, der går i fitnesscenteret eller løber en tur i ny og næ ikke kan klare. Jeg vil virkelig anbefale at køre ind til dette viewpoint, da udsigten over hele Koh Phangan i den grad er turen værd!

Vandfaldet hedder (på Google Maps) Phaeng Waterfall, men det var decideret skuffende – viewpointet er til gengæld turen værd.

Kør efter kortet herunder og føl skiltene – igen, Thailand er et turist-land, så der er sørget for at vi finder hen til de flotte steder 😉

Der er naturligvis også en restaurant og en butik ved parkeringspladsen før man går op til vandfaldet…

Natmarked i Thong Sala

Ligesom på Koh Samui rendte vi, uden egentlig at have tjekket op på det, ind i et natmarked, som viste sig at være en af øens bedst kendte seværdigheder/oplevelser.

Om lørdagen er der natmarked (ca fra kl 17-22) med masser af souvenir-boder og mad. Helt sikkert et besøg værd og langt hyggeligere end det natmarked vi var på i Fishermans Village på Koh Samui.

Markedet foregår på den gade, hvor cafeen herunder ligger – dér spiste vi også morgenmad en morgen og den kan også anbefales.

Phantip madmarked i Thong Sala

Hver aften er der madmarked med en masse vogne og boder på Phantip madmarkedet. Klassisk Thailand oplevelse for turister, men med ganske udmærket mad til “billige” priser for os rige danskere.

Autentisk engelsk pub i Thailand

Ja, billedet er fra Koh Phangan, hvor pubben ligger.

The Mason Arms er en autentisk engelsk pub lidt udenfor Thong Sala. Det er virkelig en underlig oplevelse at køre på de her klassiske thai-veje med palmer og så pludselig ligger der en klassisk engelsk pub, der ligeså vel kunne have ligget på en landevej udenfor London 😀

Som anglofil pub-elsker blev jeg nødt til at tjekke den ud og få en sludder med ejeren, der var super flink. Ekstremt underlig oplevelse på Koh Phangan, men hvis du alligevel er på de kanter, så kør lige forbi og få et chok 😀

Jeg fik en Guinness, der kostede det samme som to fulde måltider på en thai restaurant ville have koster 😀

350 baht…

Vejen væk fra Haad Rin

koh phangan strand
Stranden så endnu flottere ud fra vejen væk fra Haad Rin.

Vi tog en tur på scooteren over til Haad Rin en af dagene, da jeg egentlig gerne ville se den famøse full moon strand nu vi var så tæt på. Det er sådan set en ret fed strand, men jeg ville aldrig nyde at chille der med tanke på, hvad der er foregået dér et par dage eller uger før…

Til gengæld var scooter-turen væk fra Haad Rin helt afsindig smuk. Man kører via snørklede veje op og ned ad et bjerg og ender med at få en helt sindssyg udsigt over stranden, hvor vores hotel ligger.

Jeg har desværre ingen billeder, da jeg koncentrerede mig om at holde os i live og få scooteren op i tempo, når vi skulle stejlt opad i et svin. Siden har jeg slået mig selv i hovedet mange gange over, at vi ikke bare stoppede og nød udsigten samt tog billeder, men ak nej…

Hvis du er på Koh Phangan, så kan det altså anbefales lige at køre ned og se Haad Rin (så er den da krydset af) og så glæde dig til turen væk igen – den er nemlig flot!

Efter 4 nætter på Koh Phangan tog vi en færge til fastlandet og derfra en minibus til Surat Thani Airport, hvorfra vi fløj til Bangkok på en time med Thai Lion Air. Nemt.

Koh Phangan overraskede positivt og det kan i den grad anbefales at besøge øen, hvis man alligevel er i området (Koh Tao eller Koh Samui).

Ofte stillede spørgsmål om Koh Phangan

Er Koh Phangan mere end Full Moon Party?

Ja! Koh Phangan er faktisk en af mine yndlingsøer i Thailand og det er altså ikke på grund af Full Moon Party. Koh Phangan har fantastisk natur, smukke strande og mange spændende oplevelser.

Hvor skal man bo på Koh Phangan?

Det afhænger lidt af, hvilken type rejse du er på. Er du ung backpacker, så bør du søge mod Haad Rin, men rejser du med børn findes der mange gode hoteller på strandene i områder som Mae Haad Beach og Salad Beach på øens nordvestlige del.

Hvordan kommer man til Koh Phangan? 

Der er færgeforbindelse fra Surat Thani, så du kan f.eks. flyve fra Bangkok til Surat Thani og købe en kombineret bus- og færgebillet fra Surat Thani lufthavn til Koh Phangan. Der er også færgeforbindelse til de nærliggende øer Koh Samui og Koh Tao. Der er ingen lufthavn på Koh Phangan.

Hvor stor er Koh Phangan? 

Øen er ca 125 kvadratkilometer, så den er lidt mindre end Koh Samui, men markant større end Koh Tao.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler