Min rejseguide & gode råd til Bangkok – Seværdigheder & Aktiviteter

bangkok

Jeg er netop returneret til Rejsekris HQ efter at have tilbragt 1 måned i Thailand. Det var min første rejse til Asien, så jeg havde svært ved at finde ud af, hvad jeg skulle forvente. Mit første møde med Asien var Bangkok, hvor jeg i alt tilbragte 4-5 dage.

Jeg skal blankt erkende, at Bangkok overraskede mig – ekstremt positivt! Hjemmefra havde jeg fra venner og bekendte hørt en del om Thailands hovedstad og det var ikke positivt det hele.

Så jeg forventede måske lidt at møde en enorm, larmende, forurenet og hektisk storby, hvor ‘scammers’ stod i kø til at kaste sig over dumme turister…

pad thai bangkok
Streetfood i Bangkok er billigt og godt. Her er det nationalretten Pad Thai som jeg betalte knap 12 kr for.

Her efter selv at have oplevet Bangkok må jeg sige, at de venner og bekendte, som har været i Bangkok og er kommet hjem med ovenstående indtryk af byen, ganske enkelt ikke har gjort deres hjemmearbejde ordentligt.

Bangkok kræver nemlig lidt research, hvis man skal nyde byen og ikke vil tages ved næsen af f.eks. taxa-chauffører.

Tjek også min 2024-opdaterede guide til de bedste områder og steder at bo i Thailand ovre på min engelsksprogede rejseblog Destination Well Known.

Når det så er sagt, så var mit indtryk, at Bangkok er en enormt sikker, moderne og hæsblæsende (på den fede måde) storby. Jeg er fan!

Herunder vil jeg gennemgå vores dage i Bangkok, fortælle om hvad vi oplevede og give en række gode råd til dig, der rejser til Bangkok for første gang.

 

Fra Suvarnabhumi lufthavn til hotellet i Bangkok

suvarnabhumi lufthavn

Første møde med Bangkok kom i Suvarnabhumi lufthavn. Fra lufthavnen har man en række muligheder for transport ind til selve Bangkok.

Opdateret:

Efter flere rejser til Thailand har jeg nu skrevet en større guide til transport fra Bangkok Lufthavn til Centrum (link åbner i nyt vindue).

Vi valgte at logge på lufthavnens gratis wifi (2 timers gratis internetadgang til alle) og bestille en Uber. Jeg kunne ikke lige overskue (efter en nat uden søvn) at skulle diskutere om en taxachauffør skulle slå sit taxameter til eller ej, så det blev dejligt overskuelige Uber, der hjalp med at sende os ind i Bangkok.

Prisen for turen fra Suvarnabhumi lufthavn til vores hotel i Khao San Road området endte på 370 baht – knap 70 kroner. Dette var inklusiv toll road, som man sædvanligvis selv skal betale, når man tager en almindelig taxa.

Turen tog ca 40 minutter – da vi tog taxa fra et hotel længere mod øst i Bangkok og ud til lufthavnen her forleden tog turen kun 20 minutter, så transport-tiden afhænger naturligvis af, hvor i byen man bor.

Jeg tror, at vi måske har sparet 10 kr ved at tage en Uber i forhold til en taxa og da vi endnu ikke havde nogen baht var det en nem måde at komme fra lufthavnen og direkte til vores hotel.

Der går også forskellige busser og tog ind til Bangkok – toget (Airport Rail Link) er billigt og hurtigt (ca 25 min til ‘centrum’).

bangkok airport link

Så hvis du rejser på budget eller bor tæt på et stop på linjen kan det give god mening at tage dette.

Da vi forleden skulle fra Bangkok og ud til Suvarnabhumi lufthavn kom vi i tidsnød (egentlig ikke, men jeg fik lidt stress) pga en sløv check-ud procedure, så vi kunne ikke nå dét Airport Link tog vi ville have taget og fik så fat i en taxa via vores hotel.

Derigennem var der en flat rate på 500 baht (inkl toll road). Ca 100 kr, men også over 150 baht dyrere end det ville have været med taxa meter…

Jeg kommer ind på taxaerne i Bangkok senere i dette indlæg!

Hotel i Bangkok – luksus for småpenge

hotelbar i bangkok
En Singha i hotelbaren på The Berkeley.

Det er ingen hemmelighed, at pengene rækker meget længere i Thailand end i Europa og således kan man bo på nogen luksuriøse hoteller i centrum af Bangkok til en pris, der matcher et usselt hotel i London 😀

Jeg har skrevet en større guide til hoteller i Bangkok her, hvor jeg også gennemgår de hoteller vi boede på i Bangkok. Deri kan du læse en længere anmeldelse af dette gode hotel.

Det bedste vi boede på var The Berkeley, som ligger tæt på shopping-centrene Central World og Siam Paragon og samtidig tæt på Skytrain og faktisk også den føromtalte Airport Link Rail – helt perfekt.

Hotellet har 5 stjerner, swimmingpool og en fantastisk god morgenmadsbuffet. Et prægtigt hotel i Bangkok med god beliggenhed og det kostede under 500 kr pr nat for 2 personer, da jeg fandt et godt tilbud på Agoda.

Læs mere om hotellet her.

Læs også min guide til de bedste områder og gode hoteller i Bangkok.

Gode råd om taxa i Bangkok

bangkok trafik

Taxa er sindssygt billigt i Bangkok. Taxameteret starter på 35 baht, når man sætter sig ind og tæller meget langsomt opad.

Vi sad en dag i en hæslig trafikprop og skulle også køre en god distance på 8-9 kilometer, men endte alligevel kun med at betale 120 baht for en tur, der tog næsten 40 minutter. Det er altså kun ca 22 kroner.

Der kører voldsomt mange taxaer rundt i gaderne på alle tidspunkter af døgnet, så det er aldrig et problem at finde en.

Det er en lov, at taxaerne skal køre efter taxameteret, da chaufførerne således ikke kan snyde turister og lokale. Mit indtryk er dog, at ca en tredjedel af chaufførerne lige forsøger at sætte en fast pris for ens tur.

F.eks. når vi skulle køre en tur på 3-4 km, hvilket ville koste måske 70 baht med taxameter, så ville chaufførerne give en fast pris på 200 baht.

Tricket er at praje taxaen, så ruller chaufføreren vinduet ned og man kan sige sin destination og spørgende sige ‘meter’. Hvis han derefter lige “tænker sig om” og siger f.eks. ‘200 baht’, så bare sig nej tak, gå væk og praj den næste taxa, som kommer om få sekunder.

Undgå at tage taxaer, der holder stille f.eks. udenfor hoteller og turist-attraktioner. De vil kun give fast pris og det er aldrig nogensinde til din fordel, når de giver en fast pris – taxameter er billigere og det er dumt at støtte deres scam, som kun fortsætter, når vi turister siger ja til en dyrere tur fordi det jo kun er 20 kr ekstra…

Uber er, som tidligere nævnt, også brugbart i Bangkok, men det er faktisk billigere at tage almindelige taxaer, når de kører med taxameteret og ventetiden er også mindre. Vi var meget glade for at bruge taxaerne i Bangkok.

Det hjælper også at vælge et hotel i et godt område af Bangkok.

Tjek min guide til 14 dage i Thailand her:

Tuk-tuk tips

bangkok tuk tuk
På tur med tuk-tuk.

Der kører også en masse tuk-tuk rundt i gaderne. Dér kan man forvente at betale dobbelt pris i forhold til taxaerne og det er ret vigtigt at aftale prisen før man stiger ombord.

Vi kørte med tuk-tuk et par gange fordi man ligesom skal prøve det som bleg turist i Asien og det er nu også meget sjovt.

Priserne er til forhandling, så prut chaufføren lidt ned, men tak nej, hvis han gerne vil gøre turen for et latterligt lavt beløb (f.eks. 20 baht) mod til gengæld at gøre et kort stop hos en juveler eller skrædder…

En tur på f.eks. 4 km med tuk-tuk bør ikke koste mere end 200 baht (og billigere, hvis du er god til at forhandle). Igen gælder det om ikke at tage de vogne, der holder stille uden for seværdigheder – og aldrig tro på chaufføren, hvis han siger at et tempel er lukket og han kender et bedre, som er åbent 😉

Offentlig transport i Bangkok

skytrain bangkok
BTS Skytrain

Jep, der er busser, men de fleste ligner noget fra 50’erne og de er helt sikkert billige, men ikke noget vi havde behov for at prøve af. Til gengæld har Bangkok et fremragende s-togs lignende net – BTS Skytrain.

En futuristisk togbane, som er hævet over trafikken. Det er meget billigt at køre med Skytrain og systemet for billetkøb giver så meget mere mening end det i f.eks. København (jeg har boet her i 4 år og ander stadig ikke, hvor mange zoner jeg skal, hvis jeg kigger på zonekortene).

Som (de dårlige iPhone) billeder herunder illustrerer, så skal man blot kigge på kortet, hvor tallet viser prisen for ens tur, klikke på knappen og putte penge i. Så nemt.

Step 1: kig på kortet og find din destination-station
bangkok transport
Step 2: klik på tallet og put penge i maskinen…

Der er små ticket offices på alle stationer, hvor man også kan købe billetter eller bare veksle penge, så man selv kan købe i automaterne.

Jeg var meget imponeret over, hvor nemt, rent og velkørende Skytrain generelt fungerede. Udsigten på turene er heller ikke værst og samtidig slipper man for trafikken i Bangkok, som altså er hardcore i myldretiden – og det er sgu næsten altid myldretid 😀

Ud over BTS Skytrain er der også en metro-linje og Airport Link – jeg tog udelukkende Skytrain, så dér kan jeg ikke gøre mig klog, men kunne forestille mig at systemet er præcist det samme.

Alle snakker engelsk (til husbehov) og der er også engelsk information, så vær ikke bange for at tage offentlig transport i Bangkok.

Seværdigheder & oplevelser i Bangkok

bangkok seværdigheder
Tempel vi kom forbi på cykelturen.

Og så til det sjove – hvad skal man se og lave i Bangkok?

 

Det er svært at komme med en fuldstændig køreplan og guide, når jeg kun har været i byen en gang og kun 4-5 dage, men jeg skal herunder gøre mit bedste for at beskrive, hvad vi oplevede og hvad jeg kan anbefale, når turen går til Bangkok.

Shoppingcentrene er enorme og gode

rejsekris i bangkok
Puster ud i Central World efter et par varme timer til fods i Bangkoks gader.

Hvad? “Nu er du taget om på den anden side af jorden og så går du ind i et shoppingcenter. Er du blevet vanvittig, Rejsekris?”

Nej, dog ikke. Men der er varmt i Bangkok og af og til vil man gerne have et afbræk fra trafikstøjen, gadesælgerne og ikke mindst den trykkende hede. Dér er shoppingcentrene fremragende og så er butikkerne også gode.

De har alle de velkendte europæiske og amerikanske mærker – f.eks. fik jeg et par Levis bukser til ca 500 kr (halv pris i forhold til Danmark).

Jeg handlede stort ind i sportsbutikkerne, hvor løbetøj fra velkendte mærker også var langt billigere end i Danmark – særligt de produkter, som var nedsat med op til 70%.

Mit yndlingscenter (jeg var kun i 3-4 stykker…) er Central World.

Det er mit yndlings bl.a. fordi jeg her fik mit første gode og ekstremt billige måltid i Bangkok.

mad i bangkok
Mit første måltid i Bangkok – 29 dage senere vendte jeg tilbage og fik den igen. Fremragende! Den hed blot ‘pork soup’ 🙂

Hemmeligheden i Central World er godt bevaret, men jeg skal nu afsløre den for dig…

Når sulten trænger sig på og du er på udkig efter et godt måltid til omkring 10 kroner (50 baht), så tag op på øverste etage af Central World, ignorer alle de dyre restauranter og gå ind i Food Market, som umiddelbart bare ligner en stor Føtex i Thailandsk udgave.

Inde bagerst åbenbarer der sig dog en food court med 20-30 forskellige stande, hvor priserne er banket helt i bund og der er langt mellem blege europæere – det er her de lokale, som er i Central World eller arbejder spiser.

Hvis du er sportsmand, så tjek også sportsbutikken på 3. etage (så vidt jeg husker…). Der er gode ting og mange fine tilbud.

Siam Paragon er endnu et center, som ligger få hundrede meter fra Central World, der også kan anbefales. Det er altså rart nok lige at komme ind i aircondition og eventuelt snuppe en ordentlig kop kaffe, der så også vil koste det samme som et måltid på en billig restaurant (100-150 baht/20-25 kr).

I toppen af Siam centeret ligger en stor biograf. Vi så Dunkirk dér en aften og det var glimrende, men ligeså dyrt som i Danmark.

Før filmen bliver der afspillet en propaganda film med Thailands konge, hvor man skal rejse sig op – spøjs oplevelse, der virker som en reminder om, hvor man befinder sig.

Tjek også denne engelske rejseblog, der giver gode tips til, hvordan man bruger 24 timer i Bangkok.

Lumpini Park – varaner i vandet?

lumpini park bangkok
Lumpini Park – ikke noget specielt at tage afsted efter.

På vores første dag i Bangkok ville jeg gerne ned i Lumpini Park for at se de varaner, som eftersigende lever i parkens sø. Vi så desværre ingen varaner dér (vi måtte vente til vi tog på cykeltur, mere derom senere) og parken var mildest talt en kæmpe skuffelse.

Medmindre du vitterligt går lige forbi Lumpini Park i Bangkok, så vil jeg ikke rigtig anbefale at besøge den – den er intet specielt, hvis man ikke kan finde varanerne.

Det kunne min kærestes bror, som var i parken et par timer efter os – måske han ville være en bedre rejseblogger end mig? 😀

Hipster område i Bangkok – Ekkamai/Thonglor

Ingen kan lide hipsters, men i og med, at fuldskæg er fuldstændig bandlyst i Asien, så er det slet ikke så slemt at være omgivet af hipstere, når man er på de kanter og derfor skulle vi naturligvis se Bangkoks hipster område.

Egentlig er ‘hipster’ jo blot en betegnelse for det lidt cool og storby-agtige, så da vi tog Skytrain ud til Thong Lo stationen på Sukhumvit Road vidste vi ikke rigtig, hvad vi skulle forberede os på.

Området ligner resten af Bangkok og der er langt mellem ‘hipster-snapsene’, så igen kræver det noget forberedelse hjemmefra, hvis man vil ramme de rigtige butikker og restauranter.

Et godt bud på en hipster-hovedgade i Bangkok er Ekkamai Road, hvor vi selv indtog frokost på Rocky Rooster Café – link til placering her.

Du dumper ikke ned i en asiatisk udgave af Vesterbro eller Neukölln, men koncentrationen af cool butikker og cafeer er større her end i resten af byen (af hvad jeg så i hvert fald). Fint område at se og lige at få en god kop kaffe.

Zoom eventuelt lidt rundt på Google Maps og læs anmeldelser af diverse cafeer – der er masser af steder at få acai bowls og andet fancy food, der gør sig godt på Instagram 😀

Khao San Road – backpacker vanvid

Hvis du kun vil se andre europæere (og et par amerikanere) på din tur til Bangkok, så skal du booke et hotel på Khao San Road og kun hænge ud på den legendariske backpacker-gade.

Gaden er party central for udlændinge i Bangkok og et sted som man på en eller anden måde bør se. Der er høj musik, gadesælgere der vil sælge skorpioner og insekter – med andre ord et mareridt, men dog en oplevelse værd.

Hvis du orker det, så tag et smut forbi gaden, når mørket er faldet på…

Det var ikke noget for undertegnede – forestiller mig at det er sådan her Jomfru Ane Gade eller Gothersgade ville se ud, hvis de lå i Bangkok, dog lige ganget med 100 🙂

Chatuchak weekend market

chatuchak market
Chatuchak market

Et weekend market, der udover at være svært at udtale også er en af Bangkoks bedst kendte seværdigheder. Vi tog derud en lørdag eftermiddag og havde ikke de helt store forventninger.

Jeg forstår, her efter mit besøg, ikke at det er så populært – måske fordi det bare et blevet et ‘must see’ og så tager vi turister hovedløst derhen?

Det er et fint nok marked, som er gigantisk, men det er de samme turist-artikler som man kan købe alle andre steder, som er at finde på Chatuchak weekend market.

OK sted at hænge ud et par timer, men på ingen måde et must see. Der går Skytrain (næsten) lige til døren.

Chinatown

bangkok chinatown

Bangkoks Chinatown er eftersigende den største uden for Kina, så den skulle ses – og det synes jeg også den skal af dig, hvis du overvejer en tur til Bangkok.

Før denne rejse havde jeg kun været i Chinatowns i UK og de er jo decideret pinlige efter mødet med Bangkoks.

Jeg kan ikke skrive så meget andet end at der er blinkende neonlys, vanvittigt mange gadekøkkener og spisesteder – svært at beskrive, men slå vejen forbi Chinatown i Bangkok, når du er på de kanter.

Vi prajede blot en taxa og bad om at komme til ‘Chinatown market street’ og vi endte på områdets pulserende hovedgade.

Cykeltur i Bangkok – byens bedste oplevelse!

Vi gemmer den bedste oplevelse i Bangkok til sidst. Da jeg første gang begyndte at researche efter, hvad vi skulle lave i Bangkok, hvilke seværdigheder der var et besøg værd etc, så dukkede ‘cykeltur i Bangkok‘ op igen og igen.

Min første tanke var, at det da var fuldstændig vanvittigt at begive sig omkring i Bangkok på cykel – trafikken er jo sindssyg?

Men de mange rejsebloggere, som i rosende vendinger beskrev deres cykelture i Bangkok fik mig på andre tanker og vi bookede en cykeltur, som står tilbage som en af de fedeste oplevelser på hele rejsen til Thailand.

Cykelturen kom omkring parker, et stort marked (hvor de lokale handler kød og grønt), Bangkoks ‘lunger’ – en ø i midten af Bangkok, der er helt grøn og føles fuldstændig som et uberørt stykke land nede i det sydlige Thailand og forbi bagsiden af medaljen gennem et fattigt område af byen.

Her så vi varaner, fodrede enorme mængder fisk og så en kæmpe boa constrictor slange ligge og være død i Chao Praya floden (Bangkoks store flod)…

Spændende cykeltur!

Hurtig bådtur over floden for at komme over til ‘junglen’.

Vi tog på cykeltur i Bangkok på vores sidste dag, hvor vi efterhånden havde set en del forskellige områder af byen, men man får bare så meget mere med, når man har en god guide og kører rundt på to hjul.

cykeltur bangkok
Jungletur midt i millionbyen.

Jeg vil virkelig anbefale alle, der rejser til Bangkok at tage på cykeltur i byen. Der er en masse forskellige ture, som kan bookes online, så tag et kig på dem og udvælg den, der falder i din smag – link til de mange forskellige ture hos Get Your Guide.

Vi var, som nævnt, på ‘jungle-turen’, som kan anbefales!

Hvis du har nogen spørgsmål om Bangkok, så fyrer du bare løs i en kommentar herunder!

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler