Hvor skal man bo på Bali? De 5 områder du ikke bør misse på rejsen 🌴

I denne rejseguide fortæller jeg om de bedste områder på Bali og kommer med gode tips til, hvor man skal bo, når rejsen til til den indonesiske ferieperle.

bali

Bali er i mine øjne det perfekte rejsemål, der ganske enkelt skal opleves.

Bali er måske det rejsemål jeg længes mest efter, når jeg sidder i det københavnske vintermørke og drømmer mig mod varmere himmelstrøg.

bali

Jeg besøgte første gang Bali, da jeg havde mit eget rejsebureau og sammen med to kollegaer rejste Bali tynd for at finde de bedste områder, hoteller og oplevelser.

Det betød, at vi ikke brugte så meget tid i de klassiske ferieområder, men i stedet var på udkig efter “det rigtige Bali”.

Det synes jeg, at vi fandt og derfor vil jeg herunder slå et slag for, at du også prøver at opleve nogle af de mindre kendte områder, hvor oplevelserne måske er lidt mere autentiske.

Jeg lover dog, at jeg også har et par af de kendte ferieområder på listen – for de er jo populære af en grund 😀

Og lad os så komme igang med guiden: hvor skal man bo på Bali?

1. Sidemen – det ægte Bali ⭐️

Sidemen var, da jeg første gang rejste til Bali 2018, et meget ubeskrevet blad på internettet. Det var svært at finde særlig meget information eller f.eks. rejsevideoer på Youtube.

Det må man sige har ændret sig, især efter at rejse-vloggeren “Lost Leblanc” har kastet sin kærlighed på Sidemen.

Jeg forstår dog i den grad kærligheden for i dette område finder man et mere autentisk Bali end i f.eks. Ubud, der i flere årtier ellers er blevet udråbt til at være stedet at rejse hen, hvis man gerne vil opleve at bo i rolige omgivelser ude i rismarkerne.

I min egen video fra Bali viser jeg netop et hotel vi boede på, der ligger i rismarkerne og med en fantastisk udsigt fra infinity-poolen:

Hvis du gerne vil bo i et område, hvor turismen godt nok har fundet vej, men på en relativt rolig måde, så er Sidemen et rigtig godt bud.

Der er mange gode hoteller at vælge imellem, men de er bygget med respekt for området.

Der findes ikke som sådan et centrum eller en storby i Sidemen-området, så det er et område man bor i, hvis man bare gerne vil nyde sit gode hotel, måske tage på et par udflugter og ellers bare komme helt ned i tempo på sin afslappende ferie.

Sidemen er beliggende ca 55 km fra Balis lufthavn og man kan dermed godt tage til Sidemen som sit første stop på rejsen til Bali.

Jeg kan anbefale at booke en privatchauffør hjemmefra, der så står i ankomsthallen og venter på en – så er der styr på denne del af rejsen hjemmefra og ingen stress ved ankomst.

sidemen bali hotel


Af hoteller i Sidemen kan jeg virkelig anbefale Samanvaya Luxury Resort & Spa, hvis I rejser til Bali uden børn, da hotellet er kun for voksne.

Dér fik jeg i restauranten et af mine bedste måltider på hele Bali-rejsen – det er ærligt talt et af de bedste hoteller jeg har boet på og det får da også en score på 9,2 ud af 10 på Hotels.

Jeg boede på et almindeligt værelse, men man kan også bl.a. booke en luksus-villa med privat pool, hvis det skal være ekstra lækkert.

Se flere billeder, priser og book hotellet her.

Hvis I rejser til Bali med børn eller hotellet ikke falder i jeres smag, så er der masser af andre muligheder i alle prisklasser i Sidemen.

Indtast jeres rejsedatoer og se de bedste hoteller i Sidemen her.

Jeg lavede selv lige en søgning og fandt et rigtig godt, billigt og familievenligt hotel, der også ser decideret fantastisk ud:

sidemen hotel bali

Dette hotel hedder Cepik Villa Sidemen – se mere om hotellet og book online her.

2. Canggu – bedste område for unge & surfere 🕺🏻

Så rejser vi sydvest på til Canggu, der ligger på Balis sydvestlige kyst i forlængelse af andre populære ferieområder som Kuta og Seminyak.

Jeg boede selv i Seminyak på Bali, der egentlig også snildt kan anbefales, hvis du gerne vil bo i et ferieområde, hvor der er masser af butikker, restauranter og generelt et byliv, der er til at tage at føle på.

Canggu er et område, der er lige en anelse mindre turistpræget end Seminyak og især et område, der er populært blandt digitale nomader.

Derfor finder man i Canggu en perlerække af lækre Instagram-værdige cafeer, restauranter og barer.

Du kan bl.a. besøge den populære Copenhagen Canggu, der er ejet af et dansk par:

Canggu ligger ud til stranden, så her er også masser af beach clubs, hvor Finns Beach Club er en af de mest populære. Området er i sagens natur også meget populært blandt surfere.

Som område vil jeg anbefale Canggu til unge mennesker og par, der gerne vil have lidt gang i den, men ikke på den helt vilde “Australiere på weekendtur” stemning som der er inde i Kuta

I og med, at Canggu i efterhånden en del år er blevet hypet af influencere, så er her også en lang række gode hoteller.

Se de bedste hoteller i Canggu her.

3. Ubud – familievenligt ved de kendte risterrasser 🌴

Ingen rejseguide med titlen ‘hvor skal man bo på Bali’ kan skrives uden at nævne Ubud.

Ubud er muligvis det mest kendte område på Bali og det ville i den grad også være en skam at rejse hele vejen til den indonesiske ferieø uden at bruge en dag eller et par overnatninger i Ubud.

ubud bali

Når du ser på feriebilleder fra dine bekendte, der har rejst til Bali eller søger efter Bali-billeder på Google, så er det da også ofte risterrasserne og naturen omkring Ubud, der ses.

ubud hotel
Maya Ubud Resort & Spa er beliggende i decideret skønne omgivelser.

I Ubud er der bl.a. de episke risterrasser, hvor du ikke kan komme udenom Tegallalang og den kendte Monkey Forest, hvor man kan komme helt tæt på de små tyveknægte 😀

 

Filmen ‘Eat, Pray, Love’ er filmet i og omkring Ubud og det var da også denne, der for alvor gjorde Ubud til en must-visit destination for mange.

I Ubud er der masser af byliv, men på en lidt mere laidback måde end nede i Kuta, Seminyak og Canggu. Der er et stort fokus på bl.a. yoga og du finder mange retreats, hvor der f.eks. kun er vegetar-mad og måske serveres der heller ikke alkohol.

Ubud er Bali på godt og ondt: fantastisk smuk natur blandet med en hel del turister, men det vil være en skam at rejse til Bali og ikke besøge Ubud.

  • For familier med børn er Ubud et skønt område med masser af sjove oplevelser.

Du finder Ubud i hjertet af Bali, så husk at booke et hotel med pool, da du altså ikke lige har en strand rundt om hjørnet 😀

Se de bedste hoteller i Ubud her.

Hvis jeg havde frit valg på alle hylder, så ville jeg nok vælge at booke mig ind på Maya Resort & Spa i Ubud, der ser således ud:

ubud hotel pool

Hotellet har flere udendørs swimmingpools og man kan også få sin egen villa med privat pool som vi kender det fra så mange andre hoteller på Bali.

maya hotel ubud bali

Se flere billeder og book hotellet med prisgaranti her.

4. Nusa Lembongan – fantastisk ferieø 30 min fra Bali 🏝

Jaja, guiden hedder “hvor skal man bo på Bali?”, men jeg tillader mig at snige Nusa Lembongan ind

nusa lembongan


Jeg har skrevet en længere artikel om Nusa Lembongan og har også en video, hvor jeg starter på Nusa Lembongan, men jeg må indrømme, at jeg gør et dårligt stykke arbejde med at vise øen fra sin bedste side:

Man kommer til Nusa Lembongan ved at sejle fra ferieområdet Sanur, der er beliggende på Balis østkyst. Derfra kan man i øvrigt også sejle til Gili-øerne, hvis du skulle have de planer.

Nusa Lembongan er blevet kaldt ‘Bali som det var før turisterne kom til’, men det synes jeg ikke er helt sandt. For turisterne har altså også fundet til Nusa Lembongan.

Når det så er sagt, så er her markant mere roligt end ovre på Bali og der findes nogle rigtig fede hoteller, så hvis I rejser rundt på Bali i længere tid, så overvej lige at svinge forbi Nusa Lembongan – og måske også den markant større Nusa Penida, der ligger lige ved siden af 😀

Se de bedste hoteller på Nusa Lembongan her.

5. West Bali National Park ved Menjangan – her møder du ikke naboen 😎

Jeg medgiver, at dette område på Bali er beliggende relativt langt fra lufthavnen og de mest populære ferieområder såsom Kuta, Nusa Dua, Uluwatu, Sanur og lignende.

Men det er også pointen og grunden til, at du virkelig bør overveje at tage turen til West Bali National Park.

Som videoen herover viser, så kan man vitterligt bo i en nationalpark og opleve den smukkes balinesiske natur på alle tider af døgnet.

Det er lidt en hidden gem på Bali fordi mange ikke overvejer at rejse hele turen op til nationalparken, men når du nu har rejst fra Danmark og om på den anden side af jorden, så vil jeg nu alligevel gerne slå et slag for, at du i det mindste overvejer at slå vejen forbi området her.

Jeg så, at en af de helt store rejse-youtubere netop har været forbi området:

Som jeg viser i min video kan jeg virkelig anbefale dig at booke overnatningen i selve nationalparken på The Menjangan:

menjangan bali

Dér venter altså oplevelser på Bali som det ikke er alle danske turister, der lige kommer hjem med.

Se flere billeder af hotellet og book online her.

Hvad med de mere kendte ferieområder? 🤯

Nusa Dua
Stranden i Nusa Dua.

Dette var min specifikke guide til, hvor man skal bo på Bali.

Betyder det så, at du ikke bør bo i Lovina, Sanur, Nusa Dua eller Uluwatu?

Bestemt ikke. Særligt hvis man rejser til Bali med børn kan jeg sagtens se fornuften i at finde et stort resort-hotel i Sanur eller booke sig ind i de luksuriøse omgivelser i Nusa Dua.

Rismark Bali


Det jeg faldt for ved Bali var dog nok mere den skønne natur og de oplevelser, der findes når man kommer op i “landet”.

Det er nemt og billigt at hyre en privatchauffør, der f.eks. kan sørge for at transporten fra et område til et andet og gøre det til en oplevelse.

Eksempelvis havde vi en trekking-tur i Mayong Village indlagt på vores transfer fra Sidemen til West Bali National Park.

På den måde føltes det ikke som en lang køretur, men i stedet som en dag med sightseeing, hvor vi så endte på et nyt hotel i et nyt område.

Jeg kan i den grad anbefale at rejse rundt på Bali og ikke blot booke 14 dage på det samme hotel.

Men det er naturligvis helt op til dig 😀

Jeg håber, at du kunne bruge denne rejseguide til, hvor man skal bo på Bali og du nu er blevet klogere på, hvor du skal bo på din rejse.

Ofte stillede spørgsmål om Bali:

Hvad er Bali kendt for?

Bali er kendt for sine frodige grønne rismarker, en rig kulturel arv, traditionelle ceremonier, balinesiske danse og musik. Ud over det er Bali også kendt for sin venlige og varme befolkning, som gør øen til en fantastisk destination for turister, der ønsker at opleve balinesisk kultur og historie. Bali er også kendt for sit havliv, og er et populært sted for dykning og snorkling på steder som Tulamben og Menjangan Island.

Hvor er de bedste strande på Bali?

Bali er kendt som en tropisk paradisø med adskillige smukke strande. Rejsende, der besøger Bali bør ikke gå glip af disse sandstrande, hvor hvidt sand og krystalklart vand mødes på land:

Nusa Dua stranden er et af Balis mest eksklusive og luksuriøse områder, der tilbyder hvide sandstrande og blåt vand. Kuta stranden er berømt for at være et surfeparadis, og er også kendt for sit pulserende natteliv. Seminyak stranden er en anden populær stranddestination, kendt for sine trendy strandklubber og luksuriøse resorts.

Jimbaran stranden er en smuk strand, der er rolig i atmosfæren og berømt for dens fiskerestauranter langs strandpromenaden. Padang-Padang stranden er en malerisk strand, hvor man er omgivet af klipper og træer. Et godt sted at surfe og se dyreliv. Sanur stranden tilbyder en lang strandpromenade, der er ideel til familier og dem der ønsker en afslappende atmosfære. Til sidst, Balangan stranden er mere rolig og uberørt, og anderledes i forhold til de andre strande nævnt ovenfor.

Derudover besøger mange også Gili-øerne eller Nusa Lembongan og Nusa Penida, hvor strandene faktisk er bedre end på selve Bali.

Hvornår er den bedste tid på året at besøge Bali?

Den bedste tid på året at besøge Bali afhænger af dine præferencer og hvad du gerne vil opleve på turen. Generelt er Balis klima tropisk, så det er varmt og fugtigt hele året rundt.
Højsæsonen på Bali er fra juni til august og i december og frem til nytår, og på denne tid af året kan priserne på hoteller være høje og strande kan være meget overfyldte.
Den bedste tid for solrige dage og begrænset regn er fra april til oktober. Dette er også den bedste tid til at gå på opdagelse i øens smukke strande og dykkerspots, og udforske Balis natur og kultur.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler