Hvor skal man bo på Fuerteventura? Her er de 4 bedste områder til ferien 🏖

Fuerteventura

I denne rejseguide til Fuerteventura fortæller jeg om de bedste områder og komme med gode tips til, hvor man skal bo på Fuerteventura.

Fuerteventura er den næststørste kanariske ø og ca 3 gange så stor som Bornholm, så der er stor forskel på, hvor på øen man vælger at booke hotellet.

strand fuerteventura
Jeg var vild med stranden i Corralejo, hvor jeg fejrede jul i 2021.

Jeg har været på Fuerteventura et par gange og må blankt erkende, at jeg er vild med øen. At lande på Fuerteventura i december, blive mødt af 22 graders solrig varme og så ellers bare nyde et glimt af sommer på den kanariske ø – det er helt eminent.

Så jeg er misundelig på dig, der lige nu sidder og leder efter det bedste område at bo i på Fuerteventura. Jeg er nemlig stensikker på, at du får en god rejse.

Og med det – lad os så komme igang med guiden til, hvor man skal bo på Fuerteventura.

1. Corralejo – det bedste område ⭐️

Hotellet var helt elendigt, hvilket jeg har skrevet om i min anmeldelse af Alua Suites på Fuerteventura, så det kan jeg ikke anbefale.

corralejo

Til gengæld kan jeg i den grad anbefale at bo i Corralejo, når du rejser til Fuerteventura – byen overraskede mig meget positivt på alle parametre og så er den beliggende kun ca 45 minutters kørsel fra lufthavnen.

Jeg har oplevet en del klassiske turistbyer på charterferie som barn på bl.a. Mallorca, Kreta og Cypern og havde måske lidt forventet, at Corralejo ville være samme historie.

Ret skal være ret: Corralejo er da også en by med masser af turisme, men der var alligevel en helt anden lokal sjæl end i “bare endnu en charterby”.

Der er masser af cool, lokale cafeer, restauranter og barer samtidig med, at byen er lille nok til, at man nemt kan gå rundt i byen uden at skulle med taxa eller offentlig transport.

Corralejo har flere sandstrande og helt inde i centrum er der bl.a. en hyggelig lille strand. Samtidig er der færgeforbindelser til Lanzarote og Lobos øen, hvis man vil udforske mere end bare Fuerteventura.

Se de bedste hoteller i Corralejo og book med prisgaranti her.

Min yndlingsstrand er Playa de los Verilitos, hvor der også er flere strandbarer, så man kan få sig en lille fadøl i solen.

Lige syd for Corralejo ligger Dunas de Corralejo, der er et kæmpe ørken-område med klitter lige ud til kysten.

rejsekris fuerteventura
Rejsekris på Fuerteventura i sanddynerne syd for Corralejo.

Vi lejede cykler en dag og tonsede rundt dernede – det kan i den grad anbefales.

Med andre ord er Corralejo det perfekte valg af område for jer, der gerne vil være tæt på en relativt stor by med masser at lave, gode strande og have masser af hoteller at vælge imellem.

Jeg anbefaler Corralejo både til familier med børn, par og single-rejsende i alle aldrer.

Hoteller i Corralejo

Der er masser af rigtig gode, moderne hoteller i Corralejo. Personligt har jeg set mig lidt lun på dette hotel i Corralejo som jeg overvejer til min næste rejse til den kanariske ø.

Det er centralt beliggende, får rigtig gode anmeldelser og ligner generelt et rigtig godt valg.

Herunder har jeg samlet lidt flere af mine favoritter.

Secrets Bahía Real Resort & Spa i Corralejo er det perfekte luksushotel, hvis du søger en voksenferie tæt på både strand, byliv og smuk natur.

Secrets Bahía Real Resort & Spa, godt hotel i Corralejo

Her bor man meget tæt på de imponerende sanddyner syd for byen, en perfekt kulisse for romantik eller afslapning. Værelserne her er rummelige og elegant designet, noget som tidligere gæster ofte fremhæver i deres anmeldelser.

Spa område på hotellet
Indendørs pool og spa-område.

Når det kommer til afslapning, kan du forvente et uovertruffent spa- og wellness-område, der lever fuldt op til hotellets femstjernede status.

Tidligere gæster roser især den beroligende atmosfære, den fremragende beliggenhed og de alsidige aktivitetsmuligheder. Hvis du ønsker en ferie i Corralejo, hvor der er kælet for detaljerne, er dette stedet for dig.

Se flere billeder og book her.

Playa Park Zensation er stedet for dig, der vil kombinere en afslappet atmosfære med en god dosis luksus.

Playa Park Zensation

Beliggende i hjertet af Corralejo, giver dette hotel dig nem adgang til både stranden og bylivet.

Tidligere gæster er vilde med hotellets moderne vibe og de forskellige poolområder, der byder på noget for enhver smag – fra rolige oaser til pulserende atmosfærer.

Playa Park Zensation spa område

Når det kommer til at slappe af, kan du nyde godt af et veludstyret spa-område, der både inviterer til forkælelse og dyb afslapning.

Så selvom vejret er dårligt (hvis du f.eks. rejser til Fuerteventura om vinteren og er uheldig), så kan du stadig nyde wellness området indendørs.

Se flere billeder og book her.

Bristol Sunset Beach er lige noget for dig, hvis du er på jagt efter høj kvalitet uden at sprænge budgettet.

Bristol Sunset Beach pool

Hotellet får konstant høje ratings fra tidligere gæster, især for sin fremragende valuta for pengene. Folk elsker de moderne, veludstyrede lejligheder og den afslappede atmosfære.

Selvom det er et budgetvenligt valg, kommer du ikke til at mangle noget. Hotellet tilbyder et veludstyret fitnesscenter og en smuk pool, hvor du kan dase dagen væk.

Du kan også tage en spadseretur til de nærliggende butikker og restauranter for at få en bid af det lokale liv.

Se flere billeder og book her.

2. Caleta de Fuste – bedste område til familier med børn 👨‍👩‍👦

Hvis vi skal kåre et område på Fuerteventura til at være det mest familievenlige, så må prisen gå til Caleta de Fuste.

Caleta de fuste
Den fantastiske strand i Caleta de Fuste.

Byen er beliggende på øens østkyst ca 7 km syd for lufthavnen, hvilket vil sige, at lufthavnstransporten er overstået på meget kort tid og ferien kan begynde.

Ferieområdet også kendt som El Castillo, da byens strand hedder netop Playa de Castillo og er et naturligt pejlemærke i feriebyen.

Stranden ligger godt beskyttet inde i en vig, hvorfor der ikke er så voldsomme bølger som der kan være andre steder på Fuerteventura, der er kendt for at have en del vind.

Derfor er stedet her det perfekte for jer, der rejser til Fuerteventura med børn og gerne vil lade de yngste pjaske i vandet på sandstranden.

Se de bedste hoteller i Caleta de Fuste her.

Det er en mere traditionel ferieby, hvor tempoet er skruet helt ned og hele området er spækket med børnevenlige hoteller.

Med sin beliggenhed ca midt på Fuerteventura er Caleta de Fuste også et glimrende udgangspunkt for jer, der gerne vil leje en bil eller tage på udflugter til andre steder på øen.

Hoteller i Calete de Fuste

Herunder deler jeg et par af mine favorithoteller i Caleta de Fuste – og jeg sørger for, at der er hoteller i forskellige prisklasser. Lad os start med et af de bedste hoteller i det glimrende, familievenlige område på Fuerteventura.

Barceló Fuerteventura Royal Level er et fremragende hotel ved stranden, der både kan bookes af par eller familier med børn.

Barceló Fuerteventura Royal Level pool

Det er beliggende lige ved den bedste strand i Caleta de Fuste, så du kan gå fra dit værelse til stranden på få minutter.

Hvis du booker dig ind her, er du sikret en eksklusiv oplevelse, der kommer til at føles som ren balsam for sjælen.

Barceló Fuerteventura Royal Level værelse
Der er mange værelsestyper, så der er gode muligheder hvis I rejser med børn.

Tidligere gæster er vilde med de topmoderne faciliteter og den uovertrufne beliggenhed. De nævner ofte den imponerende pool, som er det perfekte sted at slappe af efter en dag i solen.

Barceló Fuerteventura Royal Level

Dette hotel er virkelig toppen af kransekagen, når det kommer til komfort og bekvemmelighed i Caleta de Fuste.

Hvis du gerne vil forkæle dig selv med en eksklusiv og uforglemmelig ferie, så er Barceló Fuerteventura Royal Level stedet for dig.

Se flere billeder og book her.

Eurostars Las Salinas er et hit, hvis du vil have både strand og byliv (så meget byliv som Calete da Fuste nu byder på) på dit dørtrin.

Eurostars Las Salinas

Her får du en skøn kombination af det bedste fra begge verdener.

Og hey, skal vi lige snakke om den indendørs pool og spa-område? Det er som at træde ind i en lille oase, hvor du kan læne dig tilbage og glemme alt om tid og sted.

Eurostars Las Salinas strandhotel caleta de fuste
Hotel lige ned til stranden i Caleta de Fuste

Tidligere gæster har rost Eurostars Las Salinas for den gode balance mellem pris og kvalitet, og mange har særligt nævnt den indendørs pool og spa som et kæmpe plus.

Så hvis du leder efter en totalpakke, hvor du ikke skal gå på kompromis med noget, så har du fundet dit match i Eurostars Las Salinas.

Se flere billeder og book her.

Elba Carlota Beach & Convention er stedet for dig, der vil have fine omgivelser, men uden at sprænge budgettet.

Selvom det ligger en smule uden for Caleta de Fuste’s centrum, får du en fed strand lige ved hotellet.

Det er et 4-stjernet hotel, men prisen er ofte ret budgetvenlig. Så hvis du planlægger en ferie, hvor du primært vil slænge dig på stranden eller hotellet, så er dette stedet for dig.

Gratis morgenmadsbuffet? Check.

Mulighed for halv- eller helpension? Også check.

Tidligere gæster taler varmt om den gode værdi for pengene og fremhæver især, at du kan få en luksusoplevelse uden at tømme pengepungen.

Se flere billeder og book her.

3. Puerto del Rosario – hovedstaden på Fuerteventura 🏛

Hovedstaden på Fuerteventura hedder Puerto del Rosario og vil for mange være et lidt utraditionelt valg af område til rejsen.

puerto del rosario fuerteventura


Det er ikke her du skal booke hotellet, hvis du drømmer om en klassisk solferie, men byen kunne være et godt valg til dig, der rejser til Fuerteventura og måske gerne vil bo flere steder på rejsen.

I Puerto del Rosario oplever du nemlig det man lidt kækt kan kalde det ægte Fuerteventura. Her er tale om en ægte spansk storby med alt hvad det indebærer.

Se de bedste hoteller i Puerto del Rosario her.

Faktisk har Playa del Rosario også en strand, der er relativt nyrenoveret, så du kan også lege strandløve samtidig med, at du nyder alt hvad storbyen har at tilbyde – lidt ligesom i Barcelona, men naturligvis i markant mindre målestok her i byen, hvor der kun er knap 30.000 indbyggere.

I og med, at her er tale om hovedbyen på Fuerteventura kan du også nemt kommer rundt til resten af øen med offentlig transport.

Så det kan være et fornuftigt sted at bo, hvis du gerne vil opleve lokal kultur og nemt komme omkring til andre områder på den kanariske ø.

Og så er du igen super tæt på øens lufthavn!

Hoteller i Puerto del Rosario

Som tidligere nævnt, så er byen her måske ikke det oplagte valg, hvis du besøger Fuerteventura om sommeren, men på andre årstider er der masser af spændende oplevelser her.

Så lad mig præsentere et par af de bedste hoteller i Puerto del Rosario. Vi lægger ud med et lille, hyggeligt sted tæt på det hele.

På udkig efter en hyggelig base midt i Fuerteventura’s pulserende hovedstad? Bed & Breakfast Descanso y Relax i Puerto del Rosario har hvad du søger.

Det er lille, intimt og ligger tæt på alt, hvad byen har at tilbyde. Du får ikke poolområder og fancy restauranter her, men du får en autentisk oplevelse og et sted, der føles som hjem.

Tidligere gæster er især vilde med beliggenheden. Du er tæt på shopping, kultur og byliv, og det gør dette B&B til et oplagt valg, hvis du vil opleve mere end blot strand og sol.

Det er det perfekte springbræt for at udforske byens caféer, markeder og natteliv.

Se flere billeder og book her.

Hvis du søger lidt luksus og drømmer om at vågne op til havets brusen, så har El Mirador de Fuerteventura lige præcis det, du mangler.

El Mirador de Fuerteventura

Hotellet er glimrende for dig, der gerne vil nyde storbyen og også havet. Hotellet ligger nemlig ikke i hjertet af Puerto del Rosario, men lidt udenfor, hvor den storslåede havudsigt gør det hele værd.

Det er gennemført lækkert og en fornøjelse at opholde sig på hotellet.

El Mirador de Fuerteventura restaurant
Hotellets smukke restaurant med udsigt til Puerto del Rosario i baggrunden.

Tidligere gæster kan ikke få nok af den sublime havudsigt og roen, der følger med at være lidt ude af byen.

Mange nævner, at det er pengene værd, især hvis du har brug for en pause fra byens larm.

Hvis du vil kombinere det bedste fra to verdener—byens kultur og havets uendelighed—er El Mirador de Fuerteventura et oplagt valg.

Se flere billeder og book her.

4. Costa Calma – rolige omgivelser og de smukkeste strande 🏖

Så skal vi lidt længere sydpå til Costa Calma, der er beliggende ca en times kørsel fra lufthavnen ved Puerto del Rosario.

costa calma


Costa Calma er et populært ferieområde og af en eller anden grund er det i sær populært blandt tyskere 😀

Måske lidt ala Agia Marina på Kreta er populært hos os danskere, men i hvert fald, så kan du godt regne med at støde ind i en tysker eller to, hvis du vælger at hotel i Costa Calma området.

Se de bedste hoteller i Costa Calma området her.

Du skal vælge Costa Calma, hvis du gerne vil bo i lidt roligere omgivelser end f.eks. Corralejo. Som navnet antyder, så er der i dette område lidt mere calma – her sker ikke så meget, men der er mange virkelig smukke sandstrande.

Så Costa Calma vil være et godt område for dig, der gerne bare vil ned til sol, varme og nogle af de bedste strande.

Hoteller i Costa Calma

Der er nogle rigtig lækre hoteller i Costa Calma, så hvis du leder efter nogle af de bedste hoteller på Fuerteventura, så er det ikke et dårligt sted at bo.

Her er et par af mine favorithoteller i Costa Calma.

Hvis du er den type, der ikke nøjes med det halve, når det kommer til ferie, så er H10 Tindaya lige noget for dig.

H10 Tindaya pool

Dette hotel i Costa Calma er ikke bare et sted at bo; det er en oplevelse i sig selv. Forestil dig ikke mindre end fem udendørs pools, paddle-tennisbaner og et kæmpestort vandland for børnene.

Og det bedste? Det hele ligger lige ved den kendte strand i Costa Calma.

H10 Tindaya strand
Hotellets egne liggestole på stranden

Tidligere gæster går især op i hotellets imponerende faciliteter og dets umiddelbare adgang til stranden.

H10 Fuerteventura Costa Calma
Der er 5 pools, så du kan vælge om du vil være dér hvor børnene leger eller hvor parrene slapper af.

Mange nævner, at det er et hit for familier, men også par og solorejsende kan finde deres eget lille paradis her.

Kort sagt, H10 Tindaya tilbyder noget for enhver smag, og du behøver ikke engang at forlade hotellet for at få en fantastisk ferie.

Se flere billeder og book her.

Bahía Calma Beach kunne være dit go-to valg i Costa Calma, hvis du leder efter et rigtig godt hotel, der dog ofte kan bookes til billigere priser end mange af konkurrenterne i området.

Bahía Calma Beach

Dette hotel matcher de dyrere konkurrenter med sin fantastiske beliggenhed lige ved stranden.

Selvom det er et billigere alternativ, føler mange tidligere gæster, at de får meget værdi for pengene her.

Bahía Calma Beach værelse

Du får stadig en høj kvalitet af komfort og faciliteter, som gør dit ophold mindeværdigt.

Så hvis du ønsker at nyde Costa Calma’s skønne strand uden at tømme pengepungen helt, er Bahía Calma Beach et sikkert valg.

Se flere billeder og book her.

Hvis du er på udkig efter en mere all-inclusive oplevelse med et strejf af luksus, så kan SBH Costa Calma Palace Thalasso & Spa være det perfekte match for dig.

Dette store hotel ligger som nabo til den fortryllende strand og tilbyder dig et væld af faciliteter.

Et af hotellets helt store trækplastre er den indendørs pool og det luksuriøse spaområde. Så selv på en kølig dag kan du stadig få din daglige dosis af vand og velvære.

Indendørs pool på hotellet i Costa Calma

Tidligere gæster nævner ofte, at selvom hotellet ikke er splinternyt, så er det holdt i en tilstand, der oser af kvalitet og komfort. Mange roser også det brede udvalg af faciliteter og den generelle følelse af luksus, der præger stedet.

Se flere billeder og book her.

Du kan med fordel også vælge at booke hotellet i områder som Jandia og Morra Jable, der begge er beliggende længere syd for Costa Calma.

Fuerteventura har masser at byde på over hele øen, men man siger generelt, at de smukkeste sandstrande findes hernede sydpå.

Jeg håber, at du kunne bruge denne rejseguide til, hvor man skal bo på Fuertenventura og nu er klar til at booke dit hotel eller din pakkerejse.

Hvis du har nogen spørgsmål om Fuerteventura, så skriv endelig en kommentar herunder og så skal jeg gøre det bedste for at hjælpe dig med planlægningen af din rejse til den populære kanariske ø.

Læs også: hvor skal man bo på Gran Canaria?

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler