Hvor skal man bo på Fuerteventura? Her er de 4 bedste områder til ferien 🏖

Fuerteventura

I denne rejseguide til Fuerteventura fortæller jeg om de bedste områder og komme med gode tips til, hvor man skal bo på Fuerteventura.

Fuerteventura er den næststørste kanariske ø og ca 3 gange så stor som Bornholm, så der er stor forskel på, hvor på øen man vælger at booke hotellet.

strand fuerteventura
Jeg var vild med stranden i Corralejo, hvor jeg fejrede jul i 2021.

Jeg har været på Fuerteventura et par gange og må blankt erkende, at jeg er vild med øen. At lande på Fuerteventura i december, blive mødt af 22 graders solrig varme og så ellers bare nyde et glimt af sommer på den kanariske ø – det er helt eminent.

Så jeg er misundelig på dig, der lige nu sidder og leder efter det bedste område at bo i på Fuerteventura. Jeg er nemlig stensikker på, at du får en god rejse.

Og med det – lad os så komme igang med guiden til, hvor man skal bo på Fuerteventura.

1. Corralejo – det bedste område ⭐️

Hotellet var helt elendigt, hvilket jeg har skrevet om i min anmeldelse af Alua Suites på Fuerteventura, så det kan jeg ikke anbefale.

corralejo

Til gengæld kan jeg i den grad anbefale at bo i Corralejo, når du rejser til Fuerteventura – byen overraskede mig meget positivt på alle parametre og så er den beliggende kun ca 45 minutters kørsel fra lufthavnen.

Jeg har oplevet en del klassiske turistbyer på charterferie som barn på bl.a. Mallorca, Kreta og Cypern og havde måske lidt forventet, at Corralejo ville være samme historie.

Ret skal være ret: Corralejo er da også en by med masser af turisme, men der var alligevel en helt anden lokal sjæl end i “bare endnu en charterby”.

Der er masser af cool, lokale cafeer, restauranter og barer samtidig med, at byen er lille nok til, at man nemt kan gå rundt i byen uden at skulle med taxa eller offentlig transport.

Corralejo har flere sandstrande og helt inde i centrum er der bl.a. en hyggelig lille strand. Samtidig er der færgeforbindelser til Lanzarote og Lobos øen, hvis man vil udforske mere end bare Fuerteventura.

Min yndlingsstrand er Playa de los Verilitos, hvor der også er flere strandbarer, så man kan få sig en lille fadøl i solen.

Lige syd for Corralejo ligger Dunas de Corralejo, der er et kæmpe ørken-område med klitter lige ud til kysten.

rejsekris fuerteventura
Rejsekris på Fuerteventura i sanddynerne syd for Corralejo.

Vi lejede cykler en dag og tonsede rundt dernede – det kan i den grad anbefales.

Med andre ord er Corralejo det perfekte valg af område for jer, der gerne vil være tæt på en relativt stor by med masser at lave, gode strande og have masser af hoteller at vælge imellem.

Jeg anbefaler Corralejo både til familier med børn, par og single-rejsende i alle aldrer.

Personligt har jeg set mig lidt lun på dette hotel i Corralejo som jeg overvejer til min næste rejse til den kanariske ø. Det er centralt beliggende, får rigtig gode anmeldelser og ligner generelt et rigtig godt valg.

2. Caleta de Fuste – bedste område til familier med børn 👨‍👩‍👦

Hvis vi skal kåre et område på Fuerteventura til at være det mest familievenlige, så må prisen gå til Caleta de Fuste.

Byen er beliggende på øens østkyst ca 7 km syd for lufthavnen, hvilket vil sige, at lufthavnstransporten er overstået på meget kort tid og ferien kan begynde.

Caleta de fuste
Den fantastiske strand i Caleta de Fuste.

Ferieområdet også kendt som El Castillo, da byens strand hedder netop Playa de Castillo og er et naturligt pejlemærke i feriebyen.

Stranden ligger godt beskyttet inde i en vig, hvorfor der ikke er så voldsomme bølger som der kan være andre steder på Fuerteventura, der er kendt for at have en del vind.

Derfor er stedet her det perfekte for jer, der rejser til Fuerteventura med børn og gerne vil lade de yngste pjaske i vandet på sandstranden.

Det er en mere traditionel ferieby, hvor tempoet er skruet helt ned og hele området er spækket med børnevenlige hoteller.

Med sin beliggenhed ca midt på Fuerteventura er Caleta de Fuste også et glimrende udgangspunkt for jer, der gerne vil leje en bil eller tage på udflugter til andre steder på øen.

3. Puerto del Rosario – hovedstaden på Fuerteventura 🏛

Hovedstaden på Fuerteventura hedder Puerto del Rosario og vil for mange være et lidt utraditionelt valg af område til rejsen.

puerto del rosario fuerteventura


Det er ikke her du skal booke hotellet, hvis du drømmer om en klassisk solferie, men byen kunne være et godt valg til dig, der rejser til Fuerteventura og måske gerne vil bo flere steder på rejsen.

I Puerto del Rosario oplever du nemlig det man lidt kækt kan kalde det ægte Fuerteventura. Her er tale om en ægte spansk storby med alt hvad det indebærer.

Faktisk har Playa del Rosario også en strand, der er relativt nyrenoveret, så du kan også lege strandløve samtidig med, at du nyder alt hvad storbyen har at tilbyde – lidt ligesom i Barcelona, men naturligvis i markant mindre målestok her i byen, hvor der kun er knap 30.000 indbyggere.

I og med, at her er tale om hovedbyen på Fuerteventura kan du også nemt kommer rundt til resten af øen med offentlig transport.

Så det kan være et fornuftigt sted at bo, hvis du gerne vil opleve lokal kultur og nemt komme omkring til andre områder på den kanariske ø.

Og så er du igen super tæt på øens lufthavn!

Se de bedste hoteller i Puerto del Rosario her.

4. Costa Calma – rolige omgivelser og de smukkeste strande 🏖

Så skal vi lidt længere sydpå til Costa Calma, der er beliggende ca en times kørsel fra lufthavnen ved Puerto del Rosario.

costa calma


Costa Calma er et populært ferieområde og af en eller anden grund er det i sær populært blandt tyskere 😀

Måske lidt ala Agia Marina på Kreta er populært hos os danskere, men i hvert fald, så kan du godt regne med at støde ind i en tysker eller to, hvis du vælger at hotel i Costa Calma området.

Du skal vælge Costa Calma, hvis du gerne vil bo i lidt roligere omgivelser end f.eks. Corralejo. Som navnet antyder, så er der i dette område lidt mere calma – her sker ikke så meget, men der er mange virkelig smukke sandstrande.

Så Costa Calma vil være et godt område for dig, der gerne bare vil ned til sol, varme og nogle af de bedste strande.

Du kan med fordel også vælge at booke hotellet i områder som Jandia og Morra Jable, der begge er beliggende længere syd for Costa Calma.

Fuerteventura har masser at byde på over hele øen, men man siger generelt, at de smukkeste sandstrande findes hernede sydpå.

Jeg håber, at du kunne bruge denne rejseguide til, hvor man skal bo på Fuertenventura og nu er klar til at booke dit hotel eller din pakkerejse.

Hvis du har nogen spørgsmål om Fuerteventura, så skriv endelig en kommentar herunder og så skal jeg gøre det bedste for at hjælpe dig med planlægningen af din rejse til den populære kanariske ø.

Læs også: hvor skal man bo på Gran Canaria?

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler