Menjangan og West Bali Nationalpark – Snorkeltur, luksus med egen pool & lækkert hotel i nationalparken

menjangan bali

På Balis nordvestlige spids ligger nationalparken West Bali National Park og øen Menjangan. Vi havde to overnatninger i området, en i absolut luksus og en inde i selve nationalparken. Begge dele var fantastiske oplevelser – dem fortæller jeg mere om i dette indlæg.

Turen gik direkte fra vores trekking-tur i Mayong Village og vitterligt så langt vest på som man kan komme på Bali. Vi checkede ind på Naya Gawana Resort, hvor vi havde en enkelt overnatning og en planlagt snorkeltur til Menjangan Island dagen efter.

Hvad der ventede mig, da jeg kom til mit værelse havde jeg ikke ligefrem regnet med…

Du kan også følge mine oplevelser ved Menjangan og West Bali Nationalpark i en af mine videoer fra Bali her:

Privat pool resort ved Menjangan på Bali

naya gawana resort

Der var sørget for tre værelser på Naya Gawana Resort som jeg naturligvis havde tjekket ud online og det lignede da et ganske pænt resort med en flot pool.

Mit rejsefølge og jeg blev indlogeret i tre forskellige værelsestyper, hvor man vist roligt kan sige, at jeg trak det længste strå 😀

privat pool bali

Jeg blev nemlig indlogeret i en af resortets Mangrove-bungalower, der ikke bare har masser af plads, en stor terrasse, men også har et enormt udendørs “badeværelse” med egen lille swimmingpool og udendørs brusebad.

Jeg rejser en del i Europa og i særdeleshed i Storbritannien, hvor hoteller bare generelt er super dyre, så det er ikke fordi at jeg sædvanligvis vælter mig i luksuriøse hotel-oplevelser.

Læs også guiden: hvor skal man bo på Bali?

Derfor var det altså ret specielt at åbne døren ud til mit badeværelse og opdage, at jeg havde min egen private pool.

bali resort

Generelt er Naya Gawana Resort et rigtig fint hotel, der godt nok ligger lidt afsides, men hvis man er afklaret med, at man skal bo her primært for at nyde roen og tage på snorkeltur til Menjangan, så kan det anbefales.

Se mere om hotellet og book online her.

De andre værelser er også fine, men luksusværelset med egen pool er den, der hedder Mangrove 🙂

Jeg kan se, at priserne for almindelige værelser er ca 500 kr og pool-villaen ligger til ca 1000 kr på de datoer jeg tjekkede, men priserne på hoteller svinger efter udbud/efterspørgsel, så måske du er heldig, hvis du rejser til Bali på de rigtige datoer.

Snorkling ved Menjangan

menjangan bali
Bali set fra søsiden

Selvom jeg ikke var meget for at forlade min hytte og poolen gik turen med båd ud til Menjangan Island. Menjangan er kendt for at være et af de bedste steder at dykke/snorkle omkring Bali, så savnet af min pool blev hurtigt afløst af forventningens glæde.

Vi blev hentet på hotellet og kørt ca 10 minutter ned til en ventende båd, der sejlede os de ca 30-45 minutter ud til Menjangan, hvor vi sprang i bølgen blå.

Jeg har kun snorkling i Europa og Thailand at sammenligne med, men jeg var ganske imponeret over synes under havets overflade, så jeg vil i den grad anbefale alle, der rejser til det nordvestlige Bali at tage på snorkeltur til Menjangan.

menjangan hjort bali

Båden lagde til ved selve øen Menjangan efter andet dyk, hvor vi fik serveret frokost – og pludselig kom der en flok vilde hjorte gående. Pænt underlig oplevelse, når man tænker på, at det bare er en lille ø ude midt i ingenting 🙂

Efter hjemkomst fra snorkelturen checkede vi ud og kørte ca 20 minutter; ind i en nationalpark, hvor The Menjangan ligger.

Vild hotel-oplevelse i en nationalpark – The Menjangan

menjangan resort

Jeg havde læst en del anmeldelser af The Menjangan før afrejse til Bali – det lød som et helt specielt hotel og i hvert fald scorede det ekstremt høje karakterer fra alle rejsende.

Så forventningerne var høje, men jeg anede ikke rigtig, hvad jeg gik ind til – jeg vidste bare, at hotellet lå inde i en nationalpark og at der var et højt tårn, hvorfra der skulle være en god udsigt…

Ved ankomst blev vi modtaget af det meget venlige personale og derefter kørt med en… utraditionel shuttle-bus til vores værelser, der lå 5 minutters kørsel fra receptionen og ‘Bali Tower’.

west bali nationalpark

Værelserne var virkelig gode, moderne og med lækre faciliteter. Lige ude foran værelserne lå en flot pool som vi dog aldrig nåede i – vi ville nemlig gerne tilbage til tårnet og se solnedgangen, der da også viste sig at være decideret episk.

rejsekris bali
En tilfreds Rejsekris i Bali Tower

Der er restaurant ved tårnet, men også nede ved stranden i nationalparken og den ville vi gerne se. Turen med shuttle-bussen fra tårnet til stranden tager velsagtens 15-20 minutter, så det er altså et enormt stort område man kommer til (bussen kører ad grusveje, så man kører heller ikke så stærkt).

God mad, et par kolde Bintang og så på hovedet i seng.

strand menjangan
Beklager iPhone-billedet her…

Morgenen efter tog vi igen safari-shuttle-bussen ned til stranden og mødte her flere flokke af aber på vejen. Der er også beach front bungalower på The Menjangan og her ser man eftersigende både vilde hjorte og aber om morgenen.

morgenmad menjangan
Når man husker sit kamera, men glemmer at tage batteriet fra oplader til kamera…

Vi så da også en pænt stor abe hugge et stykke toastbrød fra en gæst nede ved strand-restauranten om morgenen 😀

Så er man sgu kommet til Asien!

The Menjangan er virkelig en speciel oplevelse og noget jeg i den grad kan anbefale, hvis du rejser til Bali for at opleve andet end de kendte turist-områder.

Det er et relativt dyrt hotel, men alting spiller så til gengæld også og man får en oplevelse for livet ved at bo derude midt i West Bali National Park.

Det var i øvrigt i denne nationalpark, at den sidste Bali tiger blev skudt i 1937…

Jeg tror, at standard-prisen for en overnatning på The Menjangan er i omegnen af 900 kr.

Se mere om hotellet og book det online her.

Fra The Menjangan kørte vi igen ind centralt på Bali, hvor vi så flere hoteller og nu skulle ud at bo i luksustelte midt i en regnskov…

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler