Transport fra Bergamo lufthavn til Milano centrum

Det er blevet utrolig billigt at flyve fra f.eks. København til Milano, så mange danskere tager dagligt turen til Norditalien. Dog er mange flybilletter til den lufthavn, der kaldes Milan Bergamo, Milan BGY eller Orio al Serio, der altså ikke er placeret i Milano, men derimod i nabobyen Bergamo.

Fortvivl dog ikke – det er ganske nemt at komme fra Bergamo lufthavn til centrum i Milano. I dette indlæg vil jeg beskrive, hvordan du planlægger & køber billetter hjemmefra.

Sådan kommer du fra Bergamo til Milano

transport fra bergamo til milanoDen klart nemmeste måde at komme fra & til lufthavnen i Bergamo er med Terravision busser. Terravision er et international busselskab, der bl.a. også kører busser fra lufthavnene omkring London til centrum, så der er altså tale om et busselskab med styr på tingene og stor erfaring med lufthavnstransport.

Det er således sjældent, at noget går galt eller busserne er forsinkede – omend der naturligvis kan opstå trafikpropper af og til.

Pris for transport fra Bergamo til Milano

En busbillet fra lufthavnen til Milano koster 5 euro eller 9 euro for en returbillet. Der er ikke specielle børnebilletter, men børn under 4 år er dog gratis.

Hvor kører bussen til i Milano?

Busserne afgår fra Bergamo lufthavn og kører til Milan Stazione Centrale, der som navnet antyder er hovedbanegården i Milano og placeret i centrum af byen. Når du skal fra Milano til lufthavnen i Bergamo afgår busserne fra samme sted.

Ruten fra Bergamo lufthavn til Milano ser således ud:

Tidsplan & billetter til bussen

Det tager 1 time at køre fra lufthavnen i Bergamo til Milano centrum. Busserne kører typisk indtil kl 01 og starter igen omkring kl 04 om morgenen. Husk dog altid at tjekke tidsplanen hjemmefra. Du bør også købe billetter hjemmefra, så du er sikret en plads i bussen.

Det er f.eks. ikke sjovt at stå i lufthavnen sent om aftenen og blive afvist ved bussen fordi man ikke har købt hjemmefra – det har jeg selv prøvet, da jeg skulle fra London til Luton en tidlig morgen, hvor samtlige billetter var solgt på forhånd og der derfor ikke var salg i bussen.

Du kan købe billetter & se tidsplaner online på Terravisions hjemmeside.

Så snart du har gennemført ordren får du dine billetter, der skal printes ud og medbringes i bussen. Det er således ikke muligt at vise billetterne på sin smartphone, desværre.

Oplevelser i Milano

Herunder har jeg indsat en widget fra Get Your Guide, hvor du kan se en række anbefalede oplevelser i Milano.

Ankommer du sent til Bergamo?

Det gjorde jeg, da jeg senest skulle til Milano. Derfor valgte jeg at booke et lufthavnshotel, som ligger 5 minutters gang fra terminalen i Bergamo Lufthavn. Det er et glimrende hotel med god morgenmad og endda fitness-faciliteter.

Tag et kig på hotellet på Hotels.com her.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til transporten fra Bergamo til Milano? Skriv endelig en kommentar herunder, det kan være, jeg kan hjælpe 🙂

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

33 kommentarer

 • inge Hansen

  Hej Kris.Jeg har med interesse læst din side om transport til og fra Bergamo til Milano centru.
  vi er 2 veninder der skal af sted i næste uge tirsdag til fredag.
  vi har været nødt til at tage et lavpristilbud med et norsk firma der hedder solfaktor. Jeg kan godt se art det får blandede anmeldelser og vi skal bo på Brianza hotel, adressen er via panfilo Castaldi, 16 , hvis det siger dig noget.
  vi har tænkt os at tage bussen teraavision når vi kommer tirsdag formiddag men er mere usikre på hvad der er bedst når vi skal tilbage fredag til aften. Kender du noget til togforbindelserne.
  hvis vi bestiller billet til bussen hjemmefra er den så til en spcifik afgang?.det kan jo være vores fly (ryan air) er forsinket.
  Ingen af os er rejsevant og vi er noget nernøse for den store by Milano er.
  hilsen og på forhånd tak.
  Inge

  september 21, 2016 at 9:54 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Inge

   Ganske fin placering på jeres hotel i Milano – jeg boede selv tæt derpå sidste gang jeg var i byen. I skal næsten prøve den pizza-restaurant, som jeg har skrevet om her: https://rejsekris.dk/god-pizza-restaurant-i-milano – den er meget tæt på jeres hotel.

   Jeg vil ikke anbefale jer at tage toget fra Milano til Bergamo for at komme til lufthavnen. Bestil i stedet billet til bussen hjemmefra, så I er sikret plads på den specifikke afgang.

   I forhold til turen fra lufthavnen til Milano, så ja – som udgangspunkt er jeres billet egentlig til en bestemt afgang. Sidst jeg rejse dertil kunne vi dog nå en tidligere bus end den vi havde billet til, så vi prøvede at komme med og det kunne vi godt. Så mit råd er nok at booke til en bus, der kører ca 30-45 minutter efter I lander. Hvis I er forsinkede må I håbe på deres velvilje – italienerne plejer nu at være meget søde 🙂

   God tur til Milano!

   september 21, 2016 at 10:53 am
 • Burcu

  Hej Kristoffer.

  Hvad hedder rejseplanen i Italien?
  Ankommer nemlig kl 23:50 til bergamo og skal til hovedbanegårde i Milano.
  Hvordan tjekker jeg det?

  januar 13, 2017 at 10:14 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Burcu

   Jeg har lige tjekket tidsplanen hos Terravision (der er link i indlægget) og kan se, at de stopper med at køre kl 23:30. Da jeg stod i samme situation som dig valgte jeg at booke en overnatning på et lufthavnshotel, der ligger 5-10 mins gang fra Bergamo Lufthavn.

   Det var et ganske glimrende lufthavnshotel til ca 700 kr, hvor morgenmaden var inkluderet og ganske god. Har lavet et link til hotellet her: https://rejsekris.dk/link/bergamo-lufthavnshotel

   januar 13, 2017 at 10:44 am
 • Frank B Hansen

  Hej Kristoffer
  Vi skal til Milano den 17 april vi flyve med Ryanair og andkommer kl. 11.05 og skal flyve hjem den 20 april kl .06.35, vi skal bo på hotel qualys Nasco Corso sempione vi kunne godt tænke os og hvide lidt om transport fra lufthavnen vi ved ikke om det er bergamo lufthaven ellers må jeg skrive tll dig igen når jeg får det endelige bekræftet

  med venlig hilsen
  Frank Hansen

  april 3, 2017 at 2:03 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Frank

   Ryanair flyver fra København til Bergamo, så I kan jo bruge guiden til transport fra Bergamo Lufthavn til Milano her 😀

   april 4, 2017 at 7:50 am
  • Marianne

   Hej Frank.
   Min veninde og jeg skal bo på samme hotel, og er igang med st booke busbilletter fra lufthavnen til Hovedbanegården. Hvordan kom I fra hovedbanegården til hotellet? Er der for langt at gå med bagage?

   april 24, 2017 at 7:45 am
   • Kristoffer Føns
    Kristoffer Føns

    Hej Marianne

    Fedt 🙂 Vi tog bare turen til fods både til og fra hotellet. Det tager, så vidt jeg husker, ikke mere end ca 10 minutter og er uden de store krumspring.

    Så det er næsten ikke værd at bruge hverken offentlig transport eller penge på en taxa.

    april 26, 2017 at 9:26 am
 • Zcazca Alajdi

  Hej Kristoffer.
  Jeg skal til Milano i juli på en forlænget weekend . Men vi skal allerede flyve til kbh. Kl. 06:30 . Er det muligt at busserne køre så tidligt, da vi nok skal være i lufthavnen 2 timer før ?
  Hilsen Zcazca

  april 25, 2017 at 8:01 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Zcazca

   Har du overhovedet kigget på hjemmesiden? 😀

   Der kører busser fra Milano til Bergamo hele natten 😉

   God tur til det italienske.

   april 28, 2017 at 7:51 am
 • Mette

  Hej Kristoffer,

  Fine indlæg, du har lavet: 🙂 Har lige været inde og booke busbilletter på Terravisions hjemmeside, men skal bare lige være sikker på, at man ikke kan booke siddepladser, men at man blot er garanteret en plads i bussen?

  Med venlig hilsen

  Mette

  maj 16, 2017 at 6:50 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Mette

   Der er kun siddepladser i busserne, så hvis du har billet til bussen har du også en siddeplads 🙂

   God tur

   maj 16, 2017 at 8:59 am
 • Michael

  Hej..
  jeg skal bo på denne hotel
  MERCURE MILANO REGENCY
  VIA ARIMONDI 12

  Kan se den ligger ca 1 time fra centrum…
  Nogle gode ide hvordan man kommer der hen andet ind at gå…? Michael

  juni 2, 2017 at 8:13 am
 • Julie

  Hej.
  Hvis man har booket en plads afgangen senere, men godt kan nå den afgang som går før. Vil man så kunne komme med bussen der går før på den billet? 🙂

  juli 14, 2017 at 7:24 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Julie

   Som udgangspunkt; nej. Men i realititen; ja. Jeg gjorde det selv, da jeg landede lidt tidligere i Bergamo og nåede en tidligere bus end den jeg havde billet til – billetkontrollanten var rimelig ligeglad og lod mig bare gå ind 😀

   juli 21, 2017 at 9:06 am
 • Torben

  Nogen der kender en taxa pris (ca)
  fra Bergamo til Milano centrum??

  oktober 23, 2017 at 8:41 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Torben

   Jeg googlede det lige (på engelsk) og fandt frem til, at det ca koster 80 Euro for en taxa fra Bergamo lufthavn til Milano.

   oktober 23, 2017 at 8:51 pm
 • Birgitte

  Hej Kristoffer
  Det var dejligt jeg fandt din hjemmeside, for det løste alle mine bekymrede tanker, om hvordan jeg kom fra lufthavnen til Milan.
  Vi har booket Idea Hotel Milano San Siro Adr er Via Gaetano Airaghi 125 20153 Milano.
  Mit spørgsmål er:
  Kender du hotellet, og Ved du hvordan vi kommer fra Hovedbanegården og til hotellet – bus/ metro nr ?
  På forhånd tak!
  Mvh Birgitte

  januar 12, 2018 at 6:49 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Birgitte

   Det glæder mig, at du kunne bruge min guide her.

   Hmm, jeg kender ikke hotellet, men kan se, at det ligger rigtig langt udenfor centrum af Milano desværre. Her er hvad Google anbefaler fra Milano Centrale til jeres hotel: https://goo.gl/maps/a1bBvDGnnXC2

   januar 15, 2018 at 12:19 pm
 • Søren

  Hej.Kristoffer.
  Godt at læse dine erfaringer, jeg skal videre til Genova centrum og lander med Ryanair i Bergamo i begyndelsen af September kl. 11.05. Kan du være mig behjælpelig med nogle tip, om hvordan jeg kommer til Genova centrum, med en transport for en rimelig pris, Tog/Bus. jeg har dagen for mig.
  Jeg ser frem til mange gode oplevelser i den historiske by.
  Hilsen. Søren

  april 10, 2018 at 10:06 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Søren

   Jeg tjekkede lige Google og det ligner, at du skal med bussen til Milano og derfra kan tage toget videre til Genova 1 time og 48 minutter.

   God rejse.

   april 10, 2018 at 11:11 am
 • Jessica Redmond

  Hej Kristoffer. Er det nemt at finde bussen når man ankommer til lufthavnen, hvor skal man cirka gå hen?
  Mvh Jessica 😊

  juni 6, 2018 at 12:01 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Jessica

   Det er meget enkelt; bare gå “ud” af lufthavnen, følg skiltene og kig efter busserne. Jeg vil vove at påstå, at I ikke kan undgå at se dem 🙂

   juni 8, 2018 at 7:31 am
 • Chalotte

  Hej

  Vi ankommer til Bergamo kl. 23 og skal ind til centrum og bo på et hotel der ligger på Via Bambaia.

  SKAL vi købe billet til bussen hjemmefra, som jo kører også efter midnat?

  Hvordan ser det ud med metro om natten? Vi ankommer jo først til Milano Centrale omkring kl. 01.

  Og når vi skal hjem igen, så skal vi flyve kl. 6.35. Hvordan tænker du vi bedst kommer ud til lufthavnen?

  Vi har hjemmefra købt Milanocard.

  juni 8, 2018 at 1:37 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Chalotte

   Nej, I skal ikke og kan også godt købe billet ved bussen.

   Fra Milano Centrale til jeres hotel kan I ligeså godt gå som at tage metro, vil jeg sige. Der er kun lige over 1 km på gåben: https://goo.gl/maps/KcePdcTETRs

   juni 11, 2018 at 6:15 am
 • Chalotte

  Okay. Ja det kan jeg godt se men er det sikkert og gå rundt der midt om natten med børn? Hvad vil en taxi ca koste?

  juni 12, 2018 at 6:46 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Ah okay, ja med børn ville jeg nok også snuppe en taxa – det burde ikke være svært at finde dér. Den vil koste ca 7-8 euro, vil jeg tro, og tage 5-10 minutter.

   God rejse til Milano 🙂

   juni 12, 2018 at 8:05 am
   • Chalotte

    Tusind tak for svar 🙂 Vi glæder os også til at komme derned 🙂

    juni 12, 2018 at 2:04 pm
 • Jill

  Hej Kristoffer !,
  Vi er et ægtepar, som skal være i Milano fra den 14/8 til den 18/8
  Skal man bestille entre til katedral og andre af de seværdighederne nævner …. hjemmefra,
  Eller kan man købe billet på stedet …. hvad er bedst
  På forhånd tak

  De bedste hilsner
  Jill

  juli 16, 2018 at 5:45 pm
 • Christian Hansson

  Hejsa
  Fruen og mig selv tager en tur til Milano den 26-29 maj begge dage inkluderet, og skal bruge den bus du beskriver er den lufthavn, der kaldes Milan Bergamo, Milan BGY eller Orio al Serio Er det den samme
  Lufthavn i forhold til at bestille transport fra,
  Og hvor lang tid tager det at komme ud af lufthavnen også i forhold til at bestille bussen til.
  I øvrigt fede rejsetips

  maj 11, 2019 at 1:50 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Christian

   Ja, det er den samme lufthavn. Hvis I rejser uden indchecket bagage vil jeg mene, at ca 30-45 min fra landing til afgang er helt fint.

   maj 13, 2019 at 12:29 pm

Skriv en kommentar