Hvor skal man bo i München? Her er 6 gode områder & hoteller i byen

I denne artikel ser vi nærmere på en række gode områder og hoteller i München.

münchen

Hvor skal man bo i München?

Du kender med sikkerhed til spørgsmålet, der vil være ét af de mest afgørende punkter i din planlægning af ophold og ferie.

München er den charmerende og historiske hovedstad i Bayern, Tyskland. Der er masser af skønne, inspirerende, kulinariske, børnevenlige og kulturelle oplevelser at lade sig betage af i byen, som mest af alt er kendt for den årlige Oktoberfest.

Når det bedste ophold skal planlægges, er det afgørende at få styr på overnatningen.

beergarden munchen
Glæd dig til at opleve de hyggelige ølhaver i München.

I denne guide har jeg gjort det let og overskueligt at finde de bedste indkvarteringsmuligheder, uanset om det er familien, der tager afsted, eller om det er ferie med kæreste, ægtefælle eller venner.

1. Altstadt – det smukke centrum i München ⛪️

Altstad er (som navnet antyder) den gamle og historiske del af München.

Holder du af kultur, og vil du have kort afstand til caféer, restauranter og ikke mindst masser af shoppingmuligheder, kan denne bydel være det helt rette valg for dig.

Området er i særdeleshed kendt for de imponerende og prægtige bygninger, der blandt andet kan opleves ved Marienplatz og Odeonsplatz.

altstadt munchen
Marienplatz i den gamle bydel, Altstadt.

Der er mange forskellige hoteller og hostels at vælge imellem i Altstadt, når du går efter en central beliggenhed.

Om det er en beliggenhed tæt på shopping eller banegården, du ønsker, så finder du flere hoteller, der vil passe til dine indkvarteringsønsker og budget.

Se de bedste hoteller i Altstadt her.

Når du er bosiddende i hjertet af München, kan du på få minutter komme frem til butikker, restauranter, kulturelle arrangementer og nyde det pulserende byliv.

Hoteller i Altstadt

Lad os se nærmere på et par af mine yndlingshoteller her i Münchens gamle bydel. Jeg anbefaler hoteller i tre forskellige prisklasser, så lad os starte fra toppen med det mest luksuriøse.

Midt i hjertet af Münchens gamle by finder du DO & CO Hotel München, en sand perle for dem, der ønsker en luksuriøs overnatning.

DO & CO Hotel München

Beliggenheden er svær at overgå, da du vil være i gåafstand fra byens mest populære seværdigheder og shoppinggader.

Til trods for hotellets luksuriøse status, vil du blive overrasket over, hvor prisvenligt det kan være, hvis du vælger at rejse på de rette datoer.

Jeg blev i hvert fald overrasket, da jeg så prisen på hotellet inde på booking-sitet.

DO & CO Hotel München lobby

Tidligere gæster fremhæver især den fremragende service, de udsøgte madoplevelser og de komfortable værelser.

Skal du til München og ønsker en uforglemmelig oplevelse, bør DO & CO Hotel München helt sikkert være på din liste.

Se flere billeder og book her.

Beliggende i hjertet af Münchens centrum er Mercure Hotel München Altstadt det ideelle valg for dem, der ønsker at kombinere komfort med en central beliggenhed.

Mercure Hotel München Altstadt

Dette 3,5-stjernede hotel kan prale af moderne faciliteter og indbydende atmosfære, hvilket gør det til en favorit blandt mange besøgende.

Gæster fremhæver ofte den venlige service, rene værelser og hotellets centrale placering som værende topklasse.

Når du bor her, er du kun et stenkast fra Münchens største attraktioner, shoppingområder og restauranter.

Mercure Hotel München Altstadt er en overraskende perle i byens hjerte, der sikrer dig et behageligt og mindeværdigt ophold i München.

Se flere billeder og book her.

Det næste hotel i München giver dig en autentisk tysk oplevelse, lige fra dets traditionelle arkitektur til den hyggelige atmosfære indenfor.

Hotel Am Markt München

Hotel Am Markt ligger i et historisk bygning og tilbyder gæsterne en blanding af komfort og gammeldags charme, hvilket skaber en atmosfære, der føles både hjemlig og unik.

Hotel Am Markt Værelse, billigt og hyggeligt hotel i München

Selvom det er en af de mere prisvenlige muligheder i München, går Hotel Am Markt ikke på kompromis med kvaliteten af opholdet. Værelserne er smagfuldt indrettede, rene og rummelige.

Dens centrale beliggenhed gør det let at udforske byen, og personalet står altid klar til at hjælpe med tips og anbefalinger.

Se flere billeder og book her.

2. Maxvorstadt – den unge bydel med masser af sjæl og charme 🍻

Vil du have gåafstand til alle seværdigheder og kulturelle oplevelser, men være udenfor det absolutte turist-centrum, er Maxvorstadt et godt valg.

Siegestor Maxvorstadt
Siegestor i Maxvorstadt

Bydelen ligger tæt på Altstadt, og du får stort set samme oplevelsesmuligheder og fordele, som hvis du have valgt et hotel i hjertet af München.

Har du stor interesse for museer, er Maxvorstadt den rette placering for dig.

Området er relativt ungt, og bydelen bærer i høj grad præg af, at der befinder sig hele 2 universiteter her.

De unge mennesker er med til at udgøre billedet i bydelen, og de sætter deres præg på den sociale stemning, som opleves her.

Maxvorstadt er et trygt og behageligt område, hvor både børn, unge, voksne og ældre færdes side om side.

Se de bedste hoteller i Maxvorstadt her.

Den store fordel ved at bevæge sig en anelse væk fra centrum fra München er, at du kan få samme kvalitet og service på et hotel men til en lavere pris.

Der er generelt mange forskellige typer af hoteller at vælge imellem i den smukke og rolige bydel. Du kan finde hoteller fra 2 stjerner og opefter.

Når du sammenligner de mange moderne hoteller i Maxvorstadt, vil du opleve, at gåafstande til centrum og banegård er noget nær de samme, som hvis du var bosiddende i Altstadt.

Hoteller i Maxvorstadt

Så lad os se nærmere på nogle af de bedste steder at overnatte i Maxvorstadt.

Rocco Forte The Charles Hotel er et førsteklasses luksushotel ideelt placeret i Maxvorstadt, kun et stenkast fra Münchens Altstadt.

Rocco Forte The Charles Hotel

Hotellet skiller sig ud med sin elegante arkitektur og stilfulde interiør. Et af hotellets højdepunkter er den indendørs pool, som giver en perfekt oase af ro midt i byens travlhed.

Værelserne er udstyret med moderne bekvemmeligheder, udsøgt indretning og tilbyder en betagende udsigt over byen.

Stedets centrale beliggenhed betyder, at gæsterne nemt kan udforske både Maxvorstadt og den nærliggende Altstadt.

Se flere billeder og book her.

Schwabinger Wahrheit by Geisel står ikke blot imponerende med sin nutidige arkitektur, men også med sine godt indrettede værelser, der lover et behageligt ophold.

Schwabinger Wahrheit by Geisel pool

Et af hotellets største trækplastre er den unikke rooftop pool, hvor gæsterne kan tage en dukkert og slappe af.

Efter en dag med sightseeing i byen, kan besøgende slappe af i poolen eller nyde en drink ved poolbaren.

Se flere billeder og book her.

For dem, der søger en blanding af moderne charme og en afslappet atmosfære, er HOtello Schwabing det rette sted at bo i Maxvorstadt-området.

HOtello Schwabing

Værelserne er smagfuldt indrettede med moderne faciliteter, der sikrer et behageligt ophold for alle besøgende.

Ud over dets imponerende interiør, er HOtello Schwabing også kendt for sin cool stemning, der gennemsyrer hele hotellet, lige fra lobbyen til loungen.

For dem, der ønsker at opleve München fra et trendy og komfortabelt sted, er HOtello Schwabing et ideelt valg. Og så er overnatningen her (typisk) markant billigere end inde i Altstadt.

Se flere billeder og book her.

3. Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt – det budgetvenlige valg 👌🏻

Er du på udkig efter billige indkvarteringsmuligheder, kan hotellerne i Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt være løsningen for dig. Du kommer til at bo i en centralbeliggende bydel, hvor du med friske ben kan gå til Altstadt og opleve stemningen i centrum.

Du vil opleve, at priserne i Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt generelt set befinder sig under gennemsnittet i forhold til resten af München. Det gælder både i forhold til indkvartering samt seværdigheder.

De budgetvenlige priser har indflydelse på beboersammensætningen i bydelen. Det er hovedsageligt yngre mennesker, der er bosiddende i Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt.

Af denne grund er der også et mere udviklet og aktivt natteliv, og der er masser af gode muligheder for at finde barer med billige, gode øl.

Bydelen kan være det helt oplagte valg for jer, der rejser sammen som vennegruppe.

I løbet af de seneste år er der kommet mange nye hoteller til i Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt. Der findes børnevenlige hoteller, 5-stjernede hoteller med pool, wellness og fitness, og der findes mere simple og budgetvenlige indkvarteringsmuligheder.

Bredden af de mange hoteller gør det muligt for både børnefamilien, venner, kæresteparret eller det ældre ægtepar at finde det rette hotel.

Priserne er konkurrencedygtige, og der kan være mange penge at spare på dit ferieophold, når du vælger et hotel beliggende i Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt. Hos hovedparten af hotellerne er der blot omkring 0,5 km til centrum.

Du kan få det bedste overblik over hotellerne i Ludwigsvorstadt-Isavorstadt her.

4. Glockenbach – festcentrum i München 🥳

Rejser I sammen som venner for også at opleve det stemningsfulde natteliv i München, kan Glockenbach være stedet for jer.

Det er en af de nyeste bydele i München, og det er kendt som dén del af den bayerske hovedstad, der har det bedste natteliv. Det charmerende ved bydelen er, at den er mindre turistet sammenholdt med Altstadt og Maxvorstadt.

Der er således rig mulighed for at lære en masse indbyggere i München at kende og få gode oplevelser med de lokale. Det vil som udgangspunkt være de yngre målgrupper, der vil synes om at bo på hotel i Glockenbach end børnefamilierne og de ældre målgrupper.

At Glockenback er det mindst, turistprægede område i alt af de 6 store bydele afspejles i udvalg af hoteller. Der er færre overnatningsmuligheder at vælge imellem sammenlignet med de 5 andre kvarterer.

Det er forskelligt, hvad vi hver især er til, når det kommer til ferier og weekendophold. Mens nogle mennesker nyder socialisering, er der andre, som sætter pris på at kunne bo i et mere tilbagetrukket område.

Der er cirka 1,5km afstand til hjertet af centrum i München fra Glockenbach.

Jeg vil anbefaler Hotel Demas City. Det ligger meget centralt, og du kan få både overnatning samt en lækker morgenmad til en skarp pris.

Se mere om hotellet og book online her.

5. Au-Haidhausen – det fine, franske kvarter 🎩

Vil du bo i et af de finere kvarterer i München, skal du vælge et hotel i bydelen Au-Haidhausen. Den flotte og pompøse arkitektur i byen giver referencer til den franske stil.

Bydelen strækker sig over et relativt stort område, som ligger i tæt forbindelse til Münchens historiske centrum.

Der er masser af flotte og hyggelige caféer at besøge i Haidhausen. Mange af stederne er der mulighed for at høre live musik, og der kan ses kunstudstillinger hos flere af gallerierne.

Ønsker du at bo i et mere stille og roligt kvarter, kan Haidhausen være lokationen for dig. Eller planlægger du et romantisk ophold for dig og kæresten i München, vil hotellerne i den franske bydel matche jeres ønsker.

Når det kommer til at udpege dén bydel, hvor de mest luksuriøse hoteller i München er samlet, er Haidhausen ikke til at komme udenom. Her finder du indbydende hoteller med spa, wellness, pools, barer, restauranter og mange andre faciliteter.

Haidhausen befinder sig et stykke væk fra centrum af München, og derfor kan faciliteterne på hotellerne være en ekstra, betydningsfuld fordel. Der er i gennemsnit 3,0-3,5km fra Haidhausen til centrum.

Er I trætte i benene en dag, eller skal den stå på selvforkælelse og afslapning, er der de bedste hoteller at vælge imellem i den smukke, franske bydel.

Gå på opdagelse på Novotel Muenchen City, som er et lækker 4-stjernet hotel i Haidhausen. Det er helt klart min anbefaling.

Se mere om hotellet og book online her.

6. Schwabing – den store bydel med historiske rødder 🕰

Vil du opleve historiens vingesus på dit ophold i München, er Schwabing det rette kvarter for dig. Det er en af de ældste bydele i storbyen, og dette vidner de mange bygninger og indretningerne af dem om. Mange kendte og store personligheder har haft bolig her.

Er du til natur og frisk luft, er der rig mulighed for at få smukke, grønne indtryk. Englischer Garten (der er den største naturpark i München) er beliggende i Schwabing.

Schwabing er et stort område, der indeholder både bymæssigt kvarter, boliger, erhvervsbygninger og parker.

Det dyreste område i bydelen er i den nordlige ende. Det er her, Münchens store station befinder sig. Vælger du at bosætte dig sydligt i bydelen, kommer til at bo i gåafstand til de mange museer og seværdigheder, som München byder på.

Som følge af det store areal Schwabing strækker sig over, får du de mest varierede og mangfoldige overnatningsmuligheder at vælge imellem i det skønne, historiske kvarter.

Der er ældre hoteller, nye hoteller, billige hoteller og dyre hoteller. Har du ikke været i München før, og vil du være sikker på at booket et ophold, der byder både børn og voksne velkomne, er Schwabing et oplagt valg.

Jeg vil anbefale Leonardo Boutique Hotel Munich. Her kan du komme til at bo uden at sprænge budgettet. Du kan samtidig nyde godt af den centrale placering samt de moderne og farverige værelser.

Se mere om hotellet og book online her.

Jeg håber, du kunne bruge denne guide til, hvor man skal bo i München og at ud nu er klar til din rejse til det sydtyske.

Denne rejseguide er skrevet af Rejsekris Redaktionen, der er en samling af rejseglade skribenter, som hjælper Rejsekris med at skrive guides til de mest populære rejsemål.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler