Hvor skal man bo i München? Her er 6 gode områder & hoteller i byen

I denne artikel ser vi nærmere på en række gode områder og hoteller i München.

münchen

Hvor skal man bo i München?

Du kender med sikkerhed til spørgsmålet, der vil være ét af de mest afgørende punkter i din planlægning af ophold og ferie.

München er den charmerende og historiske hovedstad i Bayern, Tyskland. Der er masser af skønne, inspirerende, kulinariske, børnevenlige og kulturelle oplevelser at lade sig betage af i byen, som mest af alt er kendt for den årlige Oktoberfest.

Når det bedste ophold skal planlægges, er det afgørende at få styr på overnatningen.

beergarden munchen
Glæd dig til at opleve de hyggelige ølhaver i München.

I denne guide har jeg gjort det let og overskueligt at finde de bedste indkvarteringsmuligheder, uanset om det er familien, der tager afsted, eller om det er ferie med kæreste, ægtefælle eller venner.

Hvad er et godt område i München?

Booking.com

Fremfor selv at skulle bruge tid og kræfter på at sammenligne de mange indkvarteringsmuligheder, har jeg gjort det let for dig ved at have udpeget og beskrevet de bymæssige områder, der har de bedste hoteller, og som er værd at anbefale til andre besøgende og turister.

Der findes 6 skønne bydele i den bayerske hovedstad, som jeg har taget udgangspunkt i.

Alle 6 bydele i München er beskrevet i forhold til fordele, oplevelsesmuligheder, stemning og liv.

München er generelt en meget tryg og sikker by at bo i. Samtlige 6 bydele er aktive, hyggelige og indholdsrige, og de tiltrækker forskellige alders- og målgrupper.

Du kan bruge følgende overvejelser, når det rette hotel for dig og familien, kæresten eller vennerne skal bestilles:

  • Hvad skal gåafstanden til centrum være?
  • Hvad er formålet med opholdet (romantik, kulturelle oplevelser, seværdigheder eller afslapning?)
  • Hvad ligger budgettet på?
  • Er der brug for kort afstand til hovedbanegården i München?
  • Hvilke faciliteter skal der være på hotellet?

Hvad der er det bedste hotel for ét par eller én familie, kan være vidt forskellig til et andet ægtepar eller børnefamilie.

Heldigvis findes der masser af overnatningsmuligheder i hver enkelt bydel. De varierer i antal stjerner, faciliteter, afstand til centrum og hovedbanegård samt pris.

Læs også den store guide til seværdigheder i München.

Hvad koster det at bo på hotel i München? 💸

Den store fordel ved at rejse på ferie til München er, at der er oplevelser og seværdigheder for alle og enhver. Byen strækker sig på et stort område, og der er masser af barer, caféer, restauranter, butikker, historiske bygninger og museer at opleve i de forskellige bydele.

Det vil være typen af hotel samt placering af indkvartering, der har indflydelse på prisen af dit hotelophold.

Der er enkelte bydele i München, hvor det er billigere at booke hotelophold sammenholdt med andre bymæssige områder. På samme måde er der også bydele, som er mere eksklusive og ’fine’ end andre. Her vil priserne for indkvartering ligge over gennemsnittet.

Det har stor betydning for både kæresteparret, vennerne, ægteparret og børnefamilien, at München er så mangfoldig og alsidig, at der kan bookes hotelophold, som passer til både livsstil og pengepung.

1. Altstadt – det smukke centrum i München ⛪️Booking.com


Altstad er (som navnet antyder) den gamle og historiske del af München. Holder du af kultur, og vil du have kort afstand til caféer, restauranter og ikke mindst masser af shoppingmuligheder, kan denne bydel være det helt rette valg for dig.

Området er i særdeleshed kendt for de imponerende og prægtige bygninger, der blandt andet kan opleves ved Marienplatz og Odeonsplatz.

altstadt munchen
Marienplatz i den gamle bydel, Altstadt.

Der er mange forskellige hoteller og hostels at vælge imellem i Altstadt, når du går efter en central beliggenhed. Om det er en beliggenhed tæt på shopping eller banegården, du ønsker, så finder du flere hoteller, der vil passe til dine indkvarteringsønsker og budget.

Når du er bosiddende i hjertet af München, kan du på få minutter komme frem til butikker, restauranter, kulturelle arrangementer og nyde det pulserende byliv.

Jeg anbefaler Hotel MIO by AMANO, hvor du kan komme til at bo på et lækkert værelse med en dejlig beliggenhed. Jeg fandt priser fra cirka 500 kroner pr nat.

Se mere om hotellet og book online her.

2. Maxvorstadt – den unge bydel med masser af sjæl og charme 🍻Booking.com

Vil du have gåafstand til alle seværdigheder og kulturelle oplevelser, men være udenfor det absolutte turist-centrum, er Maxvorstadt et godt valg.

Bydelen ligger tæt på Altstadt, og du får stort set samme oplevelsesmuligheder og fordele, som hvis du have valgt et hotel i hjertet af München.

Har du stor interesse for museer, er Maxvorstadt den rette placering for dig.

Området er relativt ungt, og bydelen bærer i høj grad præg af, at der befinder sig hele 2 universiteter her. De unge mennesker er med til at udgøre billedet i bydelen, og de sætter deres præg på den sociale stemning, som opleves her.

Maxvorstadt er et trygt og behageligt område, hvor både børn, unge, voksne og ældre færdes side om side.

Den store fordel ved at bevæge sig en anelse væk fra centrum fra München er, at du kan få samme kvalitet og service på et hotel men til en lavere pris.

Der er generelt mange forskellige typer af hoteller at vælge imellem i den smukke og rolige bydel. Du kan finde hoteller fra 2 stjerner og opefter.

Når du sammenligner de mange moderne hoteller i Maxvorstadt, vil du opleve, at gåafstande til centrum og banegård er noget nær de samme, som hvis du var bosiddende i Altstadt.

Jeg anbefaler AdvaStay by Kings, hvor du kan komme til at bo på et charmerende hotel med et lækkert værelse og en dejlig beliggenhed.

Se mere om hotellet og book online her.

3. Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt – det budgetvenlige valg 👌🏻Booking.com

Er du på udkig efter billige indkvarteringsmuligheder, kan hotellerne i Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt være løsningen for dig. Du kommer til at bo i en centralbeliggende bydel, hvor du med friske ben kan gå til Altstadt og opleve stemningen i centrum.

Du vil opleve, at priserne i Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt generelt set befinder sig under gennemsnittet i forhold til resten af München. Det gælder både i forhold til indkvartering samt seværdigheder.

De budgetvenlige priser har indflydelse på beboersammensætningen i bydelen. Det er hovedsageligt yngre mennesker, der er bosiddende i Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt.

Af denne grund er der også et mere udviklet og aktivt natteliv, og der er masser af gode muligheder for at finde barer med billige, gode øl.

Bydelen kan være det helt oplagte valg for jer, der rejser sammen som vennegruppe.

I løbet af de seneste år er der kommet mange nye hoteller til i Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt. Der findes børnevenlige hoteller, 5-stjernede hoteller med pool, wellness og fitness, og der findes mere simple og budgetvenlige indkvarteringsmuligheder.

Bredden af de mange hoteller gør det muligt for både børnefamilien, venner, kæresteparret eller det ældre ægtepar at finde det rette hotel.

Priserne er konkurrencedygtige, og der kan være mange penge at spare på dit ferieophold, når du vælger et hotel beliggende i Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt. Hos hovedparten af hotellerne er der blot omkring 0,5 km til centrum.

Du kan få det bedste overblik over hotellerne i Ludwigsvorstadt-Isavorstadt her.

4. Glockenbach – festcentrum i München 🥳Booking.com

Rejser I sammen som venner for også at opleve det stemningsfulde natteliv i München, kan Glockenbach være stedet for jer.

Det er en af de nyeste bydele i München, og det er kendt som dén del af den bayerske hovedstad, der har det bedste natteliv. Det charmerende ved bydelen er, at den er mindre turistet sammenholdt med Altstadt og Maxvorstadt.

Der er således rig mulighed for at lære en masse indbyggere i München at kende og få gode oplevelser med de lokale. Det vil som udgangspunkt være de yngre målgrupper, der vil synes om at bo på hotel i Glockenbach end børnefamilierne og de ældre målgrupper.

At Glockenback er det mindst, turistprægede område i alt af de 6 store bydele afspejles i udvalg af hoteller. Der er færre overnatningsmuligheder at vælge imellem sammenlignet med de 5 andre kvarterer.

Det er forskelligt, hvad vi hver især er til, når det kommer til ferier og weekendophold. Mens nogle mennesker nyder socialisering, er der andre, som sætter pris på at kunne bo i et mere tilbagetrukket område.

Der er cirka 1,5km afstand til hjertet af centrum i München fra Glockenbach.

Jeg vil anbefaler Hotel Demas City. Det ligger meget centralt, og du kan få både overnatning samt en lækker morgenmad til en skarp pris.

Se mere om hotellet og book online her.

5. Haidhausen – det fine, franske kvarter 🎩Booking.com

Vil du bo i et af de finere kvarterer i München, skal du vælge et hotel i bydelen Haidhausen. Den flotte og pompøse arkitektur i byen giver referencer til den franske stil. Bydelen strækker sig over et relativt stort område, som ligger i tæt forbindelse til Münchens historiske centrum.

Der er masser af flotte og hyggelige caféer at besøge i Haidhausen. Mange af stederne er der mulighed for at høre live musik, og der kan ses kunstudstillinger hos flere af gallerierne.

Ønsker du at bo i et mere stille og roligt kvarter, kan Haidhausen være lokationen for dig. Eller planlægger du et romantisk ophold for dig og kæresten i München, vil hotellerne i den franske bydel matche jeres ønsker.

Når det kommer til at udpege dén bydel, hvor de mest luksuriøse hoteller i München er samlet, er Haidhausen ikke til at komme udenom. Her finder du indbydende hoteller med spa, wellness, pools, barer, restauranter og mange andre faciliteter.

Haidhausen befinder sig et stykke væk fra centrum af München, og derfor kan faciliteterne på hotellerne være en ekstra, betydningsfuld fordel. Der er i gennemsnit 3,0-3,5km fra Haidhausen til centrum.

Er I trætte i benene en dag, eller skal den stå på selvforkælelse og afslapning, er der de bedste hoteller at vælge imellem i den smukke, franske bydel.

Gå på opdagelse på Novotel Muenchen City, som er et lækker 4-stjernet hotel i Haidhausen. Det er helt klart min anbefaling.

Se mere om hotellet og book online her.

6. Schwabing – den store bydel med historiske rødder 🕰Booking.com

Vil du opleve historiens vingesus på dit ophold i München, er Schwabing det rette kvarter for dig. Det er en af de ældste bydele i storbyen, og dette vidner de mange bygninger og indretningerne af dem om. Mange kendte og store personligheder har haft bolig her.

Er du til natur og frisk luft, er der rig mulighed for at få smukke, grønne indtryk. Englischer Garten (der er den største naturpark i München) er beliggende i Schwabing.

Schwabing er et stort område, der indeholder både bymæssigt kvarter, boliger, erhvervsbygninger og parker.

Det dyreste område i bydelen er i den nordlige ende. Det er her, Münchens store station befinder sig. Vælger du at bosætte dig sydligt i bydelen, kommer til at bo i gåafstand til de mange museer og seværdigheder, som München byder på.

Som følge af det store areal Schwabing strækker sig over, får du de mest varierede og mangfoldige overnatningsmuligheder at vælge imellem i det skønne, historiske kvarter.

Der er ældre hoteller, nye hoteller, billige hoteller og dyre hoteller. Har du ikke været i München før, og vil du være sikker på at booket et ophold, der byder både børn og voksne velkomne, er Schwabing et oplagt valg.

Jeg vil anbefale Leonardo Boutique Hotel Munich. Her kan du komme til at bo uden at sprænge budgettet. Du kan samtidig nyde godt af den centrale placering samt de moderne og farverige værelser.

Se mere om hotellet og book online her.

Jeg håber, du kunne bruge denne guide til, hvor man skal bo i München og at ud nu er klar til din rejse til det sydtyske.

Denne rejseguide er skrevet af Rejsekris Redaktionen, der er en samling af rejseglade skribenter, som hjælper Rejsekris med at skrive guides til de mest populære rejsemål.

    Planlæg din rejse med disse gode sider  👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.