Hvor skal man bo i Malaga? De 3 bedste områder + feriebyer tæt på

I denne guide til, hvor man skal bo i Malaga fortæller jeg om de bedste områder og giver derudover tips til feriebyer i nærheden.

hvor skal man bo i malaga

Malaga er en af de smukkeste byer i Spanien, men når man besøger den som turist, kan det være svært at afgøre, hvor man skal bo. Hver bydel har sin egen karakter og tiltrækning, hvilket kan forvirre mange besøgende.

Derfor har jeg skrevet denne guide for at hjælpe dig med at vælge det bedste område at bo i, når du besøger denne fantastiske by. 

Uanset om du ønsker at være tæt på stranden, bo i det historiske centrum eller i et mere moderne kvarter, vil denne guide hjælpe dig med at finde den bedste placering til dit ophold i Malaga.

Hvor skal man bo i Malaga? Det finder du af her.

De bedste områder i Malaga

I denne guide går jeg i dybden med Malagas bedste områder, men hvis du vil have den helt korte version, så kommer den her.

Her skal man bo Malaga:

Klik på området og se de bedste hoteller i Malaga, der ligger i det givne område.

1. Centro Histórico – bedste område i centrum ⭐️ 

Det bedste område at bo i som turist i Malaga er utvivlsomt Centro Histórico, det historiske centrum af Malaga.

Dette område har masser af charme og atmosfære, og det er det perfekte sted at udforske byens mange seværdigheder. 

Malaga
Glæd dig til det hyggelige café-liv i Malaga

Du vil bo i gåafstand fra mange turistattraktioner som det imponerende Alcazaba-fort, den ikoniske Malaga-katedral og Picasso-museet – læs mere om byens bedste seværdigheder her.

malaga katedral i Centro Histórico
Malaga Katedral i Centro Histórico

Området er også fyldt med livlige cafeer, barer og spisesteder, og du vil aldrig mangle noget at lave i dette travle kvarter.

Det er også her i Centro Histórico, at vi finder Calle Larios, der er byens mest kendte shoppinggade og et sted de fleste turister kommer forbi på deres rejse til Malaga.

Få et indtryk af det historiske centrum i denne video:

En anden stor fordel ved at bo i Centro Histórico er, at du har nem adgang til offentlig transport til andre områder af Malaga eller hele Costa del Sol.

Så Centro Histórico det perfekte sted at bo for turister, der ønsker at opleve Malagas historie, kultur og livlige natteliv.

Det er et sikkert og praktisk sted at bo, og det vil give dig en uforglemmelig oplevelse af denne smukke by.

Se de bedste hoteller i Centro Histórico her.

2. La Malagueta – bo ved stranden i Malaga 🏖️

La Malagueta er et populært område at bo i som turist i Malaga.

Med sin ideelle beliggenhed tæt på stranden er dette et perfekt sted at bo for dig, der gerne vil nyde stranden og samtidig have nem adgang til centrum af Malaga.

La Malagueta
Den glimrende La Malagueta strand i Malaga

Området har en af byens mest berømte strande, også kendt som La Malagueta, samt flere hyggelige cafeer, barer og restauranter langs strandpromenaden.

Der er også en lang række af vandsportsaktiviteter og strand-aktiviteter som man kan give sig i kast med.

Sammenlignet med nogle af de mere travle områder af Malaga er La Malagueta kendt for sin afslappende stemning og er et ideelt sted at bo for turister, der ønsker at kombinere strandliv med den charmante og kulturelle atmosfære i byen. 

Samtidig er du ikke længere væk fra det historiske centrum end at du bare kan gå til dertil på meget kort tid (naturligvis afhængigt af præcis, hvor dit hotel i La Malagueta ligger).

Se de bedste hoteller i La Malagueta her.

Hvis du har været i Barcelona, så kan området måske sammenlignes lidt med La Barceloneta, der også ligger lige ved storbyens strand.

3. Soho – bo i det trendy & hippe område 🍹

Hvis du ønsker at opleve et mere trendy og kreativt side af Malaga, så er Soho et fantastisk sted at bo som turist.

Soho er et kunstnerisk område, der er blevet renoveret i de senere år og nu er hjemsted for byens mest cool gallerier, butikker og trendy spisesteder. Faktisk meget som vi kender det fra Soho i hhv. London og New York.

Området er fyldt med kreative og alternative caféer, barer og restauranter, og de farverige gader emmer af liv og energi. Soho i Malaga er også kendt for sine hyggelige butikker, der sælger alt fra tøj og kunsthåndværk til opfindsomme souvenirs. 

En af de bedste tapasrestauranter i Soho er Mesón Ibérico, der er populært både hos turister og lokale.

Du kan også nemt gå fra Soho til La Malagueta og det historiske centrum.

Et godt område at bo i Malaga for dig, der gerne vil prøve de mest trendy barer og restauranter. 

Se de bedste hoteller i Soho her (der vises også hoteller i Plaza de Toros Vieja, der ligger lige ved siden af).

3 populære feriebyer tæt på Malaga

Nerja Malaga
Nerja er af gode grunde et populært feriemål tæt på Malaga.

Det sydlige Spanien og Costa del Sol har nogle af de mest spektakulære ferie- og udflugtsmål, der er let tilgængelige fra Malaga. Særligt hvis du rejser til Malaga i sommermånederne, så giver det mening at tage ud af byen og besøge nogle af disse områder – eller måske overnatte der.

Her er et par af de bedste steder tæt på Malaga – klik på områdets navn og se de bedste hoteller:

Nerja: En af de smukkeste landsbyer i Andalusien, berømt for sine storslåede klipper og strandområder og det populære Balcón de Europa strandpromenade.

Mijas: Et charmerende bjerglandsby 20 km fra Malaga bymidte, berømt som en af Andalusiens populære feriedestinationer med meget æstetisk arkitektur og maleriske gader.

Frigiliana: En lille landsby beliggende 10 km øst for Nerja, kendt for sin typiske andalusiske arkitektur og maleriske gader med antikvitetsbutikker.

Uanset om du ønsker at udforske den rigtige spanske kultur, nyde det spændende natteliv eller slappe af ved stranden, tilbyder Malaga og omegn et væld af muligheder. 

Uanset hvor du ender med at bo, er du garanteret en uforglemmelig ferie i Malaga, og vi håber, at denne guide vil hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning om, hvor du skal bo i Malaga. 

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad er den bedste tid at besøge Malaga på?

Den bedste tid at besøge Malaga er typisk fra april til juni eller september til november. Disse måneder er normalt mindre overfyldte end i den absolutte højsæson og vejret er stadig fremragende.

Hvor lang tid skal man bruge i Malaga?

Svaret afhænger af, hvad du vil se og lave i byen og dens omgivelser. Jeg anbefaler mindst 2-3 dage i byen, men hvis du vil besøge flere omkringliggende byer eller strande og tage på en længere dagstur, kan du overveje at være her i længere tid. Det er en god idé at bruge Malaga som base og tage dagsture til de mange spændende områder i nærheden.

Hvilke er de bedste dagsture fra Malaga?

Der er mange dagsture at vælge imellem, herunder besøg til Granada, Cordoba, Ronda og Caminito del Rey. Se også min guide til seværdigheder i Malaga, hvor jeg fortæller om flere gode ting at se og lave på Solkysten.

Er Malaga en sikker by at besøge?

Ja, Malaga er generelt en sikker by at besøge. Som med enhver turistdestination skal man tage de sædvanlige forholdsregler og være opmærksom på ens omgivelser og ejendele.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler