Hvor skal man bo i Barcelona? Her er de 5 bedste områder i storbyen ved stranden 🏖

Barcelona

I denne guide ser vi nærmere på, hvor man skal bo i Barcelona. Jeg gennemgår de bedste områder i byen og giver links til booking af de bedste hoteller.

Barcelona har ramt mig lige i hjertet ligesom så mange andre danskere, der hvert år valfarter til den populære storby ved den spanske kyst.

Faktisk har jeg nu to somre i træk været i Barcelona og må blankt erkende, at jeg er vild med byen.

barcelona hotel udsigt
Udsigten fra det skønne H10 Cubik hotel i Barcelona.

Barcelona er den andenstørste by i Spanien (kun overgået af hovedstaden Madrid), der er direkte flyruter fra både Billund og København, priserne på mad og drikke er billige og så ligger Barcelona jo ud til kysten, så man kan kombinere storbyferie med badeferie.

Med andre ord er Barcelona noget nær det perfekte rejsemål. Men hvor skal man vælge at booke hotellet i en by, der har en vis størrelse og hvert år besøges af utallige turister?

Det ser vi nærmere på i guiden til, hvor man skal bo i Barcelona herunder.

1. Det Gotiske Kvarter – byens bedste område ⭐️

Booking.com

Jeg er vild med Det Gotiske Kvarter i Barcelona, det må jeg bare sige. Her er tale om et område, der på mit første besøg fik mig til at tænke på de hyggelige små gader i Toscanas Firenze eller Edinburgh‘s Old Town.

rejsekris barcelona
Undertegnede i Det Gotiske Kvarter hvor jeg boede i 2020, der ellers ikke lige var det sjoveste rejseår 😅 Jeg nød dog hvert et sekund i Barcelona.

Når man går rundt i Det Gotiske Kvarter føler man nemlig ikke, at man er i en storby, men derimod i en filmkulisse på en film, der foregår i Middelalderen. På den gode måde.

Her er i sandhed tale om et specielt område, hvor turistbutikker ligger side om side med lokale kunstmuseer, ældgamle kirker og hyggelige restauranter med fantastisk mad til billige priser.

Læs også: restauranter i Barcelona (link åbner i ny fane)

Det skal siges, at Det Gotiske Kvarter er på alle turisters “must see” liste, når turen går til Barcelona, så du kommer ikke til at have området for dig selv. Men det kommer du ikke til nogen steder i Barcelona, så hvorfor ikke bo i hjertet af det bedste område?

Det skal siges, at fordi området er spækket med gamle bygninger, så er det ikke lige her du finder de helt store kæde-hoteller på hvert gadehjørne og hvis du ikke bor lige i selve kvarteret, så gør det måske ikke noget.

Jeg synes dog, at det er et godt pejlemærke for, hvor man skal bo i Barcelona – hvis man er i 5-10 minutters gåafstand til Det Gotiske Kvarter, så ved man, at ens hotel ligger godt.

Fra kvarteret er der 15-25 minutters gang til stranden afhængigt af, hvor du befinder dig.

Se de bedste hoteller i Det Gotiske Kvarter her.

Jeg har også en guide til hoteller i Barcelona, hvor jeg går i dybden med hoteller i bl.a. Det Gotiske Kvarter.

Dér anbefaler jeg eksempelvis dette 4-stjernede hotel, der bl.a. har swimmingpool, rooftop bar og en glimrende beliggenhed.

2. Plaça de Catalunya – lige i centrum 🏪Booking.com


Hvis vi skal snakke om et andet pejlemærke for, hvor man skal vælge at booke sig ind på sin rejse til Barcelona, så må det siges at være Plaça de Catalunya.

Vi kan måske lidt kækt kalde pladsen for Barcelonas svar på Københavns Rådhuspladsen.

ramblaen barcelona
Ramblaen i Barcelona.

Med andre ord er her tale om centrum af Barcelona, så hvis du booker et hotel tæt på Plaça de Catalunya og gerne vil bo i gåafstand til rigtig mange af de populære seværdigheder i Barcelona, så vælger du rigtigt.

Det er også ved Plaça de Catalunya, at den legendariske Rambla (som vi så kan kalde Barcelonas Strøget) starter og strækker sig ned mod havnen.

Så hvis du vil bo i centrum af Barcelona tæt på seværdigheder, shoppingmuligheder og bl.a. nemt kunne komme fra Barcelona Lufthavn til Centrum, så er Plaça de Catalunya et rigtig godt bud.

Der er ca 30 minutters gang fra Plaça de Catalunya til stranden, men gåturen går gennem hyggelige gader og Det Gotiske Kvarter, så det er en fed gåtur – eller en kort taxatur, hvis du har fået for meget sol og bare gerne vil hjem efter en dag på stranden 😀

Et godt område at bo, hvis du rejser til Barcelona med børn.

Se de bedste hoteller omkring Plaça de Catalunya her.

3. Gracia – boheme stemning uden så mange turister 👩🏻‍🎨Booking.com


Hvor de to første områder har været klassiske steder at bo i Barcelona, så springer vi nu til et lidt anderledes område – Gracia.

Gracia er et område, der fortsat bliver omtalt som et “boheme” område i Barcelona uden turister. Sådan forholder det sig ikke længere, men der er ingen tvivl om, at her er en anden stemning i området end i de mere klassiske turistområder.

Jeg var vild med stemningen, de hyggelige gader og de lokale barer og restauranter f.eks. omkring Placa del Sol.

Det er måske et område som man skal bo i, når man har været i Barcelona et par gange og nu gerne vil lidt mere under huden på byen.

Hvis det er din første rejse til Barcelona, så anbefaler jeg nok alligevel et af de andre områder på listen, hvor du vil være tættere på seværdighederne og stranden – men overvej Gracia, hvis du gerne vil opleve en anden side af Barcelona og stadig været relativt tæt på centrum 🙌🏻

Se de bedste hoteller i Gracia her.

4. La Barceloneta – hyggeligt område lige ved stranden 🏖Booking.com


Et andet område, der kunne være interessant for dig, der især rejser til Barcelona for at nyde byens strand(e) – La Barceloneta.

Der er faktisk flere strande i Barcelona, men den mest kendte (og tættest på byen) hedder Barceloneta. Området ned til stranden hedder La Barceloneta og er faktisk virkelig fedt!

Her er naturligvis masser af turister, men alligevel er her en speciel og ret lokal stemning. Uden at have været i Sydamerika, så fik jeg Sydamerika-vibes af en eller anden grund – på den gode måde.

Få selv en forsmag på området i videoen her:

Området er spækket med restauranter, cafeer, barer og naturligvis beach clubs nede ved stranden.

Den helt store grund til at bo her er naturligvis, at man er en spadseretur fra Barcelonas kendte strand. Men faktisk er man også meget tæt på både Det Gotiske Kvarter og det næste område på listen (El Born).

Så hvis du kan finde en god hotel-deal på et hotel her i La Barceloneta og er klar over, at der lige er en gåtur på en 20-25 minutter til Ramblaen, så vil det ikke være et helt dårligt område at bo på Barcelona-rejsen.

Især hvis du regner med at bruge en del tid på stranden! 🏖🍹

Se de bedste hoteller i La Barceloneta her.

5. El Born – livligt, cool og centralt 😎Booking.com


Faktisk umiddelbart Nordvest for La Barceloneta og øst for Det Gotiske Kvarter finder vi El Born. Så om du vælger at bo i Det Gotiske eller El Born gør faktisk ikke det helt store.

Man kan måske sige, at El Born er en anelse mere livligt om aftenen end Det Gotiske Kvarter, så hvis du rejser til Barcelona med børn, så er dette måske ikke det bedste valg.

Er I til gengæld et par unge venner på tur, så vil El Born være det helt perfekte valg at have som base på rejsen til Barcelona.

Ligesom i resten af Barcelona vrimler det med barer, restauranter og små hyggelige butikker samtidig med, at du er i gåafstand til stranden, mange seværdigheder og flere metro-stationer, så du nemt kan komme rundt med offentlig transport i Barcelona.

Se de bedste hoteller i El Born her.

Jeg håber, at du kunne bruge denne rejseguide til, hvor man skal bo i Barcelona og at du nu er klar til at booke dit hotel i den fantastiske storby.

Hvis du har nogen spørgsmål om Barcelona, så skriv endelig en kommentar herunder.

Du finder alle rejseguides til Barcelona her.

    Planlæg din rejse med disse gode sider  👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.