Guide: 5 alternative seværdigheder i Barcelona

Barcelona seværdighed

Cataloniens hovedstad Barcelona er fantastisk og har så meget at byde på, at de fleste, der har været her er enige om, at ét besøg langt fra er nok. Heldigvis er det nemt og ofte billigt at rejse til Barcelona.

Byen byder på mange flotte hoteller og lejligheder så besøget kan gøres ekstra bekvemt. 

Men hvad kan man se og lave i byen, der blandt andet er kendt for Gaudís farvestrålende kunstværker, for den stemningsfyldte shoppinggade La Rambla og for fodbold i topklasse.

Men Barcelona er andet og meget mere end Sagrada Familia, Park Güell og strandstemning ved Barceloneta, og derfor kommer der her fem alternative ting at lave og steder at se, der leder jer væk fra de største turistmagneter og i stedet giver jer mulighed for at lære Barcelona lidt bedre at kende.

1. Se byen på to hjul

Skift sightseeingbussen ud med den tohjulede og udforsk Barcelona, der er den mest cykelvenlige by i middelhavsområdet, på en spændende og anderledes måde.

Med Steel Donkey Bike Tours tager en lokalt kendt guide jer med væk fra de klassiske attraktioner, og I besøger i stedet gemte skatte, lokale spisesteder og anderledes seværdigheder i grupper på højest otte personer.

Ikke to ture er ens, og netop dét gør stålæslerne til noget helt særligt. Her handler det nemlig ikke om must-sees, der skal krydses af på en liste, men om at opleve og om at lære byen at kende.

2. Besøg et lokalt cava-paradis

Catalonia er kendt for sin cava, den mousserende vin, der er en fast bestanddel i et ethvert spansk festtraktament.

Hvis I vil drikke cava, spise tapas og møde de lokale på én og samme tid, så kan et besøg på Can Paixano anbefales. En lille familiedrevet bar, der ligger lidt gemt af vejen på en stille gade tæt ved vandet, cirka ti minutters gang fra Katedralen i Barcelona.

Fra gaden og uden for åbningstiden ligner baren ved første øjekast en hvilken som helst anden bygning og ser ikke ud til at være noget særligt, men når dørene åbner og folk begynder at strømme til, forvandler den sig til et larmende, stemningsfyldt og tæt pakket cava-paradis.

Baren er nemlig kendt for sin lækre og utroligt billige cava, og folk står i kø på gaden for at komme ind allerede midt på eftermiddagen.

3. Nyd udsigten over Barcelona

Barcelona udsigt

Turister i Barcelona valfarter hver dag til den verdensberømte Park Güell for at se Gaudís flotte kunstværker og nyde udsigten over storbyen, men vil I undgå turistmasserne og stadig have panoramaudsigt over den catalanske hovedstad, så besøg i stedet bakketoppen Turó de la Rovira, cirka en kilometer øst for Park Güell.

Det er helt gratis at besøge det imponerende udsigtspunkt, hvor I også kan se bunkers fra Den Spanske Borgerkrig, og I kan tage hertil når som helst på dagen — vær blot opmærksomme på, at der på toppen ikke er nogen steder, man kan opholde sig i skygge, så husk solcremen.

Se guiden til gode hoteller i Barcelona.

4. Køb ind på det lokale — og turistfattige — marked

For mad- og vinelskere er Barcelona er rigtig godt sted at være. Ud over at byen er blevet tildelt 23 Michelin-stjerner tilsammen, så byder byen også på mange populærer markeder.

Det proppede Boquería-marked, er et eksempel på dette. Det bliver dagligt besøgt af tusindvis af mennesker, men der er også andre muligheder.

El Raval er en mindre kendt og derfor mere turistfattig pendant kun en kilometer væk, i det sydvestlige hjørn af bydelen El Raval.

På Mercat de San Antoni kan I købe ind side om side med de lokale og udforske den farverige og travle atmosfære, der bliver skabt af de mange forskellige sælger, hvis boder bugner af friske råvarer, lokale specialiteter og — om søndagen — tøj, bøger og andre markedsvarer.

5. Rejs tilbage i tiden og oplev Den Spanske Borgerkrig

Barcelona var den første by, der blev ramt af bombeangreb under Den Spanske Borgerkrig, og byens borgere byggede i løbet af krigen over tusind beskyttelsesrum i kældre og metrostationer.

I dag kan man besøge et af dem, Refugi 307, der ligger på gaden Nou de la Rambla 169 i bydelen Poble Sec og er en del af byens historiske museum.

Her giver næsten 400 meter tunneler, der er 2 meter høje og 1,6 meter brede, og forskellige rum som blandt andet toiletter, en vandstation og et infirmeri de besøgende en fornemmelse af, hvilke forhold, Barcelonas befolkning levede under i krigsårene.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler