Eventyret i Edinburgh er begyndt

Calton Hill Edinburgh

Efter at have set frem til d. 4. januar siden sensommeren oprandt dagen endelig, hvor min kæreste og jeg satte kursen mod Skotlands hovedstad, Edinburgh. Her 5 dage senere må jeg blankt erkende, at jeg allerede er blevet mere end vild med byen!

Edinburgh

Fly til Edinburgh

Kufferten var godt fyldt. Har fået en fantastisk kuffert fra Rejsegear.dk.
Kufferten var godt fyldt. Jeg har fået en fantastisk kuffert fra Rejsegear.dk.

Vi havde booket flybilletter hos SAS i god tid og betalte vist ca 400 kr pr mand. Fin pris, omend selskaber som Norwegian, EasyJet og RyanAir kan gøre det til ca det halve. Vi valgte dog SAS, da vi dér kan have 23 kg bagage med gratis og samtidig fordi vi gerne ville være i gode hænder denne gang.

Vores fly var dog ret specielt; der var kun plads til 2 på hver sin side af mellemgangen og hattehylderne var mindre end sædvanligt, så der var ikke rigtig plads til ens håndbagage.

Det tager ca 1 time og 40 minutter at flyve til Edinburgh. Vi havde strålende solskin på hele turen og da vi dykkede ned under skyerne for at lande sagde jeg for sjov til min kæreste, at nu så vi ikke solen igen før vi vender tilbage til Danmark om 5-6 måneder.

Her 5 dage senere har jeg endnu ikke set solen her i Edinburgh 😀

Turen fra Edinburgh lufthavn til centrum er super nem. Vi tog tram og var i centrum på ca 30 minutter for 5 pund. Glimrende!

Lejlighed i Edinburgh

Vi havde fundet og booket en glimrende lejlighed i Edinburgh hjemmefra via firmaet At Home in Edinburgh. Det var svært at vurdere ud fra billederne, hvor stor en lejlighed det egentlig var og vi havde da heller ikke de helt store forventninger til stedet.

Et par hundrede meter fra vores lejlighed.
Et par hundrede meter fra vores lejlighed.

Her er vi virkelig blevet positivt overraskede og bor nu i en fantastisk lækker lejlighed lige i grænselandet mellem New Town og Leith, hvilket betyder at vi kan gå til Waverly St & Princess Street, der velsagtens kan betegnes som centrum i Edinburgh, på 15 minutter.

Desuden bor vi få hundrede meter fra Calton Hill, som jeg var oppe på for et par timer siden:

Calton Hill Edinburgh
Rejsekris på Calton Hill i Edinburgh. Holyrood Park & Arthur’s Seat er i baggrunden. “Kiggevækfinten” virker hver gang 🙂

Jeg træner op til et halvmarathon løb i Paris for tiden, så jeg har allerede fået løbet en del rundt her i Edinburgh, der virkelig går op og ned konstant.

Calton Hill
Lidt graffiti på Calton Hill.

I går regnede det ekseptionelt meget, men jeg tog alligevel turen på 1 km fra lejligheden og entrerede Holyrood Park – den sovende kæmpe, der kan ses fra hele Edinburgh.

kristoffer føns edinburgh
En dansker i Edinburgh!

Fantastisk sted at løbe (eller gå). Næste gang skal jeg uden tvivl helt op på toppen af Arthur’s Seat, men jeg må indrømme at regnen gjorde det svært i går. De lokale hundeluftere gloede også en del, da jeg skøjtede rundt på klipperne i min Danmark-løbetrøje 🙂

Indtil videre er jeg ekstremt positivt overrasket over Edinburgh med de mange hyggelige pubs, cafeer og restauranter overalt. Vi var på forhånd lidt ængstelige, når vi tænkte på den britiske madkultur, men der er skudt utrolig mange cafeer og restauranter op, der har fokus på sund mad.

Til frokost i dag stod den dog på en steak & ale pie nede på pubben 🙂

Pie fra Pub i Edinburgh

Her de første dage har jeg tilladt mig selv at holde mere eller mindre fri fra konsulent-virksomheden (har været på café og arbejdet et par timer hver dag), men fra i dag har jeg købt adgang til Regus, hvilket betyder, at jeg kan benytte forskellige arbejds-lounges over alt i verden. Der er 3 tæt på mig i Edinburgh, så det er perfekt. Lige nu sidder jeg da også i en Regus lounge på Princess Street.

Her går det godt! 🙂

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler