Eventyret i Edinburgh er begyndt

Edinburgh

Efter at have set frem til d. 4. januar siden sensommeren oprandt dagen endelig, hvor min kæreste og jeg satte kursen mod Skotlands hovedstad, Edinburgh. Her 5 dage senere må jeg blankt erkende, at jeg allerede er blevet mere end vild med byen!

Fly til Edinburgh

Kufferten var godt fyldt. Har fået en fantastisk kuffert fra Rejsegear.dk.

Kufferten var godt fyldt. Jeg har fået en fantastisk kuffert fra Rejsegear.dk.

Vi havde booket flybilletter hos SAS i god tid og betalte vist ca 400 kr pr mand. Fin pris, omend selskaber som Norwegian, EasyJet og RyanAir kan gøre det til ca det halve. Vi valgte dog SAS, da vi dér kan have 23 kg bagage med gratis og samtidig fordi vi gerne ville være i gode hænder denne gang.

Vores fly var dog ret specielt; der var kun plads til 2 på hver sin side af mellemgangen og hattehylderne var mindre end sædvanligt, så der var ikke rigtig plads til ens håndbagage.

Det tager ca 1 time og 40 minutter at flyve til Edinburgh. Vi havde strålende solskin på hele turen og da vi dykkede ned under skyerne for at lande sagde jeg for sjov til min kæreste, at nu så vi ikke solen igen før vi vender tilbage til Danmark om 5-6 måneder.

Her 5 dage senere har jeg endnu ikke set solen her i Edinburgh 😀

Turen fra Edinburgh lufthavn til centrum er super nem. Vi tog tram og var i centrum på ca 30 minutter for 5 pund. Glimrende!

Lejlighed i Edinburgh

Vi havde fundet og booket en glimrende lejlighed i Edinburgh hjemmefra via firmaet At Home in Edinburgh. Det var svært at vurdere ud fra billederne, hvor stor en lejlighed det egentlig var og vi havde da heller ikke de helt store forventninger til stedet.

Et par hundrede meter fra vores lejlighed.

Et par hundrede meter fra vores lejlighed.

Her er vi virkelig blevet positivt overraskede og bor nu i en fantastisk lækker lejlighed lige i grænselandet mellem New Town og Leith, hvilket betyder at vi kan gå til Waverly St & Princess Street, der velsagtens kan betegnes som centrum i Edinburgh, på 15 minutter.

Desuden bor vi få hundrede meter fra Calton Hill, som jeg var oppe på for et par timer siden:

Calton Hill Edinburgh

Rejsekris på Calton Hill i Edinburgh. Holyrood Park & Arthur’s Seat er i baggrunden. “Kiggevækfinten” virker hver gang 🙂

Jeg træner op til et halvmarathon løb i Paris for tiden, så jeg har allerede fået løbet en del rundt her i Edinburgh, der virkelig går op og ned konstant.

Calton Hill

Lidt graffiti på Calton Hill.

I går regnede det ekseptionelt meget, men jeg tog alligevel turen på 1 km fra lejligheden og entrerede Holyrood Park – den sovende kæmpe, der kan ses fra hele Edinburgh.

kristoffer føns edinburgh

En dansker i Edinburgh!

Fantastisk sted at løbe (eller gå). Næste gang skal jeg uden tvivl helt op på toppen af Arthur’s Seat, men jeg må indrømme at regnen gjorde det svært i går. De lokale hundeluftere gloede også en del, da jeg skøjtede rundt på klipperne i min Danmark-løbetrøje 🙂

Indtil videre er jeg ekstremt positivt overrasket over Edinburgh med de mange hyggelige pubs, cafeer og restauranter overalt. Vi var på forhånd lidt ængstelige, når vi tænkte på den britiske madkultur, men der er skudt utrolig mange cafeer og restauranter op, der har fokus på sund mad.

Til frokost i dag stod den dog på en steak & ale pie nede på pubben 🙂

Pie fra Pub i Edinburgh

Her de første dage har jeg tilladt mig selv at holde mere eller mindre fri fra konsulent-virksomheden (har været på café og arbejdet et par timer hver dag), men fra i dag har jeg købt adgang til Regus, hvilket betyder, at jeg kan benytte forskellige arbejds-lounges over alt i verden. Der er 3 tæt på mig i Edinburgh, så det er perfekt. Lige nu sidder jeg da også i en Regus lounge på Princess Street.

Her går det godt! 🙂

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

6 kommentarer

 • Cecilie Amalie Brevadt

  Hvor ser der bare skønt ud! Har hørt at Edinburgh skulle være et helt igennem fantastisk sted – NYD DET og rigtig god weekend! 🙂

  januar 8, 2016 at 5:49 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hey Cecilie

   Ja, her er virkelig også fedt!

   Takker og i lige måde 😉

   januar 11, 2016 at 10:32 am
 • Pernille Bach Simonsen

  hej Kristoffer
  jeg overvejer rigtig meget, om jeg skal flytte til Edinburgh, dog har jeg en del bekymringer angående det økonomiske aspekt.
  har du et indlæg hvor jeg kan læse om det? eller må jeg måske være så fræk og spørge, hvad du/i giver for jeres lejlighed, og hvordan i fandt arbejde der oppe?
  vh. Pernille

  april 10, 2018 at 10:44 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Pernille

   Hehe, selvfølgelig må du spørge – ellers kunne jeg jo bare lade være med at have en blog 😀

   Jeg kan dog desværre ikke komme med et retvisende billede af, hvor meget lejligheder i Edinburgh koster, da vi kun boede i fremlejede møblerede lejligheder. F.eks. har jeg skrevet om denne: https://storbritannien.dk/lejlighed-edinburgh-stockbridge/

   “Almindelige” lejligheder er vist langt billigere, men det gav ikke mening for os, når vi var der i en tidsbegrænset periode.

   Du skriver bare igen, hvis du har andre spørgsmål om Edinburgh 😀

   april 10, 2018 at 11:15 am
 • Sofy

  Kære Kris 🙂

  Tak for en meget informativ blog. Min kæreste og jeg besøgte Edinburgh forrige år, hvor vi lejede en bil og kørte fra EDI til Glencoe. Det var simpelthen så smukt. I begyndelsen af november vil vi gerne afsted igen, men har kun fra d. 1-5 november. Og vi synes, det er for kort tid til at tage den helt store tur med lejet bil osv. Så vi har forsøgt at undersøge muligheden for at komme til højlandet med bus – men jeg kan overhovedet ikke navigere rundt i alle de forskellige selskaber. Vi ønsker bare at finde en bus, der kører fra centrum og opad – som en endagstur 🙂

  Kan du mon hjælpe?

  Kh. Sofy

  september 2, 2018 at 8:18 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Sofy

   Mange tak! Godt at høre, at I har fået Skotland under huden – det har jeg i den grad og skal faktisk på roadtrip fra Edinburgh med en overnatning i Glencoe om et par dage 😀

   Lyder fornuftigt med en dagstur – har I booket hoteller og lignende endnu? For ellers, så har jeg netop åbnet mit eget rejseselskab, hvor jeg skræddersyer rejser til netop Skotland og Edinburgh, så måske jeg skulle skræddersy jeres tur? I kan læse mere og få en gratis & uforpligtende rejseplan her: https://rejsekris.dk/tours/skotland/

   Ellers kan jeg anbefale at få et overblik over de forskellige busture fra Edinburgh hos Get Your Guide, hvor man kan læse anmeldelser fra tidligere gæster – det er en ret god indikator for om en tur er god. Se mere her: https://rejsekris.dk/link/edinburgh-busture

   september 2, 2018 at 9:05 am

Skriv en kommentar