Hvor skal man bo i Edinburgh? De 5 bedste Områder & Hoteller 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Jeg har boet i Edinburgh og kender byen godt. Her fortæller jeg om de bedste områder og hoteller i Skotlands hovedstad.

hvor skal man bo i Edinburgh

Selvom Edinburgh er en af de mindre hovedstæder i Europa, så kan det være svært at overskue, hvor man skal bo i Edinburgh.

I denne guide fortæller jeg om de bedste områder og giver anbefalinger af gode hoteller i Edinburgh.

rejsekris Edinburgh
Thumbs up for Skotland fra Arthur’s Seat i Edinburgh 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Jeg har boet i Edinburgh, været rejseleder på grupperejser til byen og også drevet mit eget rejsebureau med ekspertise i rejser til Skotland.

Så jeg kender Edinburgh rigtig godt og ved præcis, hvor det er smart at bo som turist, der gerne vil opleve det bedste af den skotske hovedstad.

Hvor skal man bo i Edinburgh? Lad os komme igang med guiden.

Her skal man bo i Edinburgh

bedste områder edinburgh

Denne guide til de bedste områder i Edinburgh er relativt lang og jeg giver insider-tips, så jeg vil anbefale dig at læse hele artiklen, men til dig, der gerne vil have de kolde facts, så kommer der her.

Her er de bedste områder i Edinburgh:

 • Old Town – bedste område tæt på seværdighederne ⭐️
 • New Town – bedste område for shopping & lidt billigere hoteller 🛍️
 • Stockbridge – bedste område for lokal atmosfære & charmerende omgivelser 😍
 • Leith – et arbejderklasseområde, der nu er trendy & cool 😎
 • Haymarket – bedste område for billige hoteller nær centrum

Klik på områdets navn herover og gå direkte til booking af de bedste hoteller. Guiden til hvor man skal bo i Edinburgh fortsætter herunder.

Se også min video, hvor jeg viser tre af de bedste områder i byen: where to stay in Edinburgh video.

1. Old Town – bedste sted at bo for turister ⭐️

Hvis jeg helt kort skal sige, hvor man skal bo i Edinburgh, så er det nemt at pege på Old Town.

Som navnet antyder, så er det Edinburgh historiske centrum og dermed her vi finder rigtig mange af byens bedste seværdigheder.

Old Town er kendt for sine brostensbelagte gader, smalle gyder og historiske bygninger, der tager dig med tilbage i tiden.

Royal Mile Edinburgh Old Town
Royal Mile i Edinburghs Old Town

Her finder du seværdigheder som Edinburgh Castle, St. Giles’ Cathedral, Grassmarket, Nationalmuseet, Victoria Street (der inspirerede JK Rowling til Diagonalstræde fra Harry Potter universet) og Royal Mile, der går oppe fra Edinburgh Castle og ned til Palace of Holyroodhouse ved det skotske parlament.

Se de bedste hoteller i Old Town her.

Edinburgh er en relativt lille by, så du vil faktisk kunne gå til det meste i byen, hvis du bor i Old Town (eller New Town, som er næste område på listen).

Der er masser af gode restauranter og pubber i Old Town.

Og selvom Royal Mile (i særdeleshed) er fyldt med turister, så synes jeg faktisk ikke, at der er nogle deciderede turistfælder i Old Town, hvilket der jo ellers godt kan være i de allermest turistede områder af europæiske storbyer.

Derimod findes der ekstremt mange historiske pubber, hvor også de lokale kommer forbi og snupper en pint efter arbejdstid.

Jeg viser en del steder fra både Old Town, og de andre områder jeg nævner i denne guide, i min video fra Edinburgh.

Da jeg boede i Edinburgh endte vi da også ofte i Old Town både når jeg havde venner fra Danmark på besøg eller hvis jeg skulle mødes med nogle af mine skotske venner.

Med andre ord: Old Town er hjertet af Edinburgh og ganske enkelt det bedste område at bo i for de fleste turister og førstegangsrejsende til den skotske hovedstad.

Det er også uden tvivl det bedste område, hvis du rejser til Edinburgh med børn, da det til tider kan føles som om man går rundt i en gammel forlystelsespark eller på et film-set – så flot er der! 🙌🏻

 • Central beliggenhed og gåafstand til mange seværdigheder
 • Historiske og arkitektoniske perler
 • Livlig atmosfære og autentisk skotsk kultur
 • Masser af restauranter, pubber og ting at lave
 • Overnatningsmuligheder for ethvert budget
 • Nem adgang til offentlig transport (Edinburgh Waverley St der er byens hovedbanegård ligger mellem Old Town og New Town)

Hoteller i Old Town

Fordi Old Town er det område som alle turister gerne vil opleve, så er der naturligvis masser af hoteller.

Dog skal det siges, at området også er spækket med gamle bygninger, så det er altså ikke sådan, at der er splinternye hoteller på hvert gadehjørne (og det er faktisk rart – man vil jo hellere opleve en ægte by end en by kun med hoteller).

Herunder er et par af de hoteller i Edinburghs Old Town jeg selv bruger, når jeg rejser tilbage til Edinburgh.

Virgin Hotels Edinburgh er klart det bedste sted at bo, hvis du leder efter luksuriøse omgivelser i Old Town.

luksushotel old town edinburgh
Hotellet har en tagterrasse med udsigt til Edinburgh Castle

Det ligger perfekt i hjertet af Edinburgh på selve Victoria Street, der er en af byens smukkeste gader, så du er tæt på alle top seværdighederne.

Værelserne er stilfulde og komfortable, og servicen er virkelig i topklasse.

luksushotelværelse edinburgh old town

Hvis du vil bo i luksus i Old Town, er Virgin Hotels Edinburgh det oplagte valg.

Se flere billeder og book online her.

Hvis det skal være en anelse billigere, så er Apex Grassmarket Hotel et godt bud.

Apex Grassmarket, godt hotel i old town

Her har jeg selv boet flere gange og jeg brugte det ofte til mine rejsende, da jeg skræddersyede rejser til Skotland i mit rejsebureau.

Det ligger nemlig decideret perfekt i Old Town lige ud til Grassmarket, der er en af byens gamle markedspladser og nu er der spækket med pubber og restauranter.

Jeg kan i særdeleshed anbefale at spise på pubben The Last Drop og om aftenen er der tit super stemning og livemusik på den irske pub Biddy Mulligans. Begge steder er vitterligt lige på den anden side af hotellets indgang, så det er svært at gå forkert 😀

Værelserne på hotellet er smagfuldt indrettede og komfortable, og servicen er både opmærksom og venlig.

Apex Grassmarket swimmingpool hotel

Udover den gode beliggenhed, så er det bedste ved Apex Grassmarket Hotel den indendørs swimmingpool, hvor man kan slappe af og nyde en dukkert efter en lang dag med sightseeing.

Et godt og familievenligt valg af hotel i Old Town.

Se flere billeder og book online her.

Leder du efter et billigt hotel i Old Town, så vil jeg anbefale Ibis Edinburgh Centre South.

ibis old town, billigt hotel

Der er flere Ibis-hoteller i Edinburgh og jeg har boet på dem alle, så jeg ved, at der ikke er den store forskel på standarden – det er der jo generelt ikke på Ibis-hoteller (det er hele pointen).

Til gengæld er der prisforskel og Ibis Edinburgh Centre South er typisk det billigste. Beliggenheden er glimrende; få minutters gang fra Nationalmuseet og Royal Mile, så du bor igen tæt på det hele i Old Town.

 • Som en sidenote kan jeg anbefale Mother India’s Café, hvis du gerne vil have autentisk og lækker indisk mad – det ligger lige på den anden side af hotellet.
ibis edinburgh old town

Som et 3-stjernet hotel er der ikke den store luksus, men du får et moderne, pænt og rent værelse på et hotel med en ganske fed bar i stueetagen.

Så hvis du bare gerne vil bo billigt, men stadig pænt og centralt, så vil jeg anbefale Ibis Edinburgh Centre South.

Se flere billeder og book online her.

2. New Town – bedste område for shopping & billigere hoteller

New Town i Edinburgh er et charmerende og moderne område, der blev planlagt og bygget mellem det 18. og 19. århundrede som en kontrast til den mere kaotiske og trange Old Town.

New Town edinburgh
Den hyggelige Rose Street i New Town

Som tidligere nævnt, så er Edinburgh en relativt lille storby. Så jeg må ærligt erkende, at Old Town er godt nok det bedste område for turister, men New Town er som sådan ikke dårligere.

Old Town vinder ganske enkelt på, at der er flere klassiske seværdigheder i området, men om man bor i Old Town eller New Town vil ikke determinere, hvor god en tur til Edinburgh man får.

Se de bedste hoteller i New Town her.

Princes Street i New Town er Edinburghs svar på Oxford Street i London, så her kan du shoppe igennem – og det foregår altså med udsigt op til Edinburgh Castle og Old Town, hvor man kan gå over på 2 minutter.

I Rose Street finder vi utallige pubber, cafeer, butikker og restauranter og jeg kan bl.a. anbefale The Abbotsford, der er en nydelig skotsk pub.

pub i edinburgh
Pub på Broughton Street i udkanten af New Town – en af mine yndlingsgader i byen med masser af pubber og restauranter

Hvis du gerne vil bo i et lidt mere moderne område end Old Town, så kan du med fordel booke hotellet i New Town.

Og fordi Old Town er nummer 1 på alle turisters liste over områder at bo i Edinburgh, så er hotellerne i New Town også typisk lidt billigere, hvilket du jo kan nyde godt af 😉

Calton Hill Edinburgh new town
Udsigten fra Calton Hill i New Town er eminent!

New Town er også lidt nærmere de næste to områder i guiden her, hvor man måske ikke vælger at bo på sin første tur til Edinburgh, men hvor jeg i den grad kan anbefale at tage til og bruge et par timer for at udforske noget lidt anderledes end de klassiske turistområder i Skotlands hovedstad.

Læs også min store guide til de bedste seværdigheder og ting at lave i Edinburgh.

Hoteller i New Town

Der er mange hoteller i New Town og mange er af nyere dato. Som tidligere nævnt, så er det ofte en anelse billigere at bo i New Town end i Old Town, så lad os se nærmere på nogle af mine yndlingshoteller i New Town.

The Balmoral Hotel er et luksuriøst og ikonisk hotel, der vitterligt ligger i hjertet af Edinburgh: lige ved Princes Street i New Town, men 2 minutters gang til Old Town.

balmoral hotel, luksushotel i new town

Beliggenheden kan ikke blive bedre her på Edinburghs mest kendte luksushotel.

Hotellet byder på elegante værelser og suiter, der kombinerer moderne komfort med klassisk charme.

Balmoral Hotel værelse

Der er flere restauranter og barer på hotellet, herunder den Michelin-stjernede Number One.

 • Som en ekstra bonus afsluttede JK Rowling den sidste Harry Potter-bog her, og der er endda en suite opkaldt efter hende.

Så hvis du søger luksus, fantastisk beliggenhed og en unik Harry Potter-forbindelse, er The Balmoral Hotel det oplagte valg i Edinburgh.

Se flere billeder og book online her.

Balmoral er dog også en dyr fornøjelse, så lad os se nærmere på nogle lidt billigere overnatningssteder i New Town.

Jeg boede for nylig på Apex Waterloo Place, der ligger få minutters gang fra Waverley Station og broen over til Old Town.

Så beliggenheden her er ekstremt god og man er i gåafstand til det meste i Edinburgh.

Der er tale om et 4-stjernet hotel med indendørs swimmingpool, hvilket jeg altid synes er lidt spændende.

indendørs pool på hotellet i Edinburgh
Jeg havde poolen for mig selv lørdag aften 😀

Det viste sig, at hotellet er noget nær det perfekte hotel, hvis man leder efter et sted med pæne værelser, generelt gode faciliteter og så var personalet her nok nogle af de flinkeste jeg har mødt på en rejse.

Der var bare generelt rigtig god stemning fra alle medarbejdere.

Et rigtig godt sted at bo i Edinburgh, der faktisk kan bookes overraskende billigt.

Se flere billeder og book her.

Jeg var så vild med hotellet, at jeg lavede en video fra mit ophold.

Det næste hotel ligger også tæt på ‘det hele’.

Courtyard by Marriott Edinburgh er et stilfuldt og komfortabelt hotel beliggende i New Town på grænsen til Leith, men dog kun 5-10 minutters gang til Princes Street.

Courtyard by Marriott Edinburgh New Town

Det er et glimrende moderne hotel med rummelige værelser med behagelige senge, fladskærms-tv og gratis Wi-Fi.

Courtyard by Marriott Edinburgh er et godt valg for dig, der gerne vil bo på et komfortabelt og bekvemt hotel i hjertet af byen.

marriott edinburgh

En af mine yndlingsgader i Edinburgh ligger lige rundt om hjørnet – Broughton Street har nogle af byens bedste pubber, hvor jeg i sær kan anbefale Cask & Barrel.

Se flere billeder og book online her.

Hvis det skal være billigt og også lidt trendy, så er det næste sted et godt bud i New Town.

Yotel Edinburgh er et moderne og prisvenligt hotel i New Town – tæt på Stockbridge, der er næste område på listen (fordi det er mit yndlings og super hyggeligt!).

Så beliggenheden her er faktisk lidt det bedste af begge verdener: du er tæt på alt det gode i centrum, men kan også hurtigt gå til Stockbridge og opleve en lokal stemning.

Yotel edinburgh, billigt hotel new town

På dette hotel får du kompakte, men funktionelle værelser med godt udnyttet plads, der indeholder justerbare SmartBeds, badeværelser med regnbruser og gratis hurtigt Wi-Fi.

Det er virkelig et moderne hotel, der går efter det lidt trendy og unge publikum.

yotel edinburgh, billigt hotel i new town

Hotellet har da også stort fokus på teknologi og derfor er der bl.a. selvbetjenings-check-in og ud, hvilket jeg synes er super rart.

Yotel Edinburgh er et godt valg for dig, der gerne vil bo centralt på et lidt specielt hotel, der kan bookes til en god pris.

Se flere billeder og book online her.

3. Stockbridge – Edinburghs bedste område med lokal charme

Jeg boede i to forskellige områder i Edinburgh og Stockbridge var uden tvivl mit yndlings.

Og efterfølgende er det et sted jeg virkelig nyder at komme tilbage til – og det gør dem jeg rejser med også altid.

Stockbridge
Udsigten fra Inverleith Park i Stockbridge (Arthur’s Seat til venstre og Edinburgh Castle til højre)

Her er nemlig tale om, hvad man kan kalde en lille landsby i Edinburgh og på den virkelig hyggelige måde.

Der er lidt en blanding af en boheme og local vibe i Stockbridge.

Der er masser af cool pubber og cocktailbarer, vintagebutikker og specialforretninger, der er skabt for de lokale, så der bliver virkelig gjort noget ud af kvaliteten.

Se de bedste hoteller i Stockbridge her.

Samtidig synes jeg også, at arkitekturen i Stockbridge er helt speciel. Hvilket man egentlig kan sige om hele Edinburgh; byen er virkelig foranderlig, så man bliver aldrig træt af bare at gå rundt og nyde de forskellige bygninger.

Circus Lane Stockbridge
Den fotogene gade Circus Lane i Stockbridge

Jeg elsker at sidde i Inverleith Park, få en pint på The Bailie Bar eller The Stockbridge Tap og måske spise thai-mad på Nok’s Kitchen.

Afhængigt af hvor man bor i Stockbridge, så tager det ca 10-15 minutter at gå op til New Town, så du kan nemt gå ind til det historiske centrum af Edinburgh – eller tage en bus.

Stockbridge i Edinburgh er et glimrende sted at bo, hvis du gerne vil opleve en mere autentisk og lokal side af byen.

Og så kan du nemt gå langs Water of Leith og se Dean Village, der er en af Edinburghs hidden gems og ligger tæt på Stockbridge.

Hoteller i Stockbridge

Stockbridge er som nævnt et mindre område i Edinburgh, hvor der primært bor lokale og dermed er der ikke lige et hotel på hvert gadehjørne.

Der er dog et par gode steder at bo.

Det mest oplagte sted at bo i Stockbridge er The Raeburn, der er et hotel med en stor gårdhave og restaurant/pub, hvor jeg tit har været inde forbi som almindelig gæst, der bare lige skulle have en øl efter en gåtur i den hyggelige Inverleith Park, der ligger lige ved siden af.

the raeburn stockbridge

Her er tale om et charmerende boutique-hotel, der er indrettet i en smuk georgiansk bygning.

Selve hotellet har kun 10 værelser, så det gælder om at booke opholdet i god tid, da der ofte bliver udsolgt.

Hotellet får voldsomt gode anmeldelser fra tidligere gæster og jeg må indrømme, at dette sted er lidt en skjult perle i Edinburgh: hvis der er ledige værelser på de datoer du er i byen, så vil jeg anbefale at booke dig ind her på The Raeburn for en unik oplevelse.

The Raeburn er det perfekte valg for dem, der ønsker et unikt og autentisk ophold i et af Edinburghs mest charmerende kvarterer.

Se flere billeder og book online her.

Nira Caledonia i Stockbridge skiller sig ud med sin luksuriøse elegance og intime atmosfære.

Nira Caledonia Stockbridge hotel

Området omkring er perfekt for dem, der ønsker at udforske lokale markeder, unikke butikker og Edinburghs mere boheme-agtige side.

Det ligger i Stockbridge, men i den “ende”, der er super tæt på New Town, så i mine øjne er beliggenheden faktisk helt perfekt i Edinburgh, da man får det bedste fra begge verdener (lokalt område + centrum).

Nira Caledonia Hotel

Tidligere gæster fremhæver især den rolige og romantiske atmosfære på hotellet, og flere betegner det som et “hjem væk fra hjemmet.”

Dets placering gør det ideelt for dem, der vil opleve en mere lokal side af byen, mens de stadig er tæt på centrum.

Se flere billeder og book her.

Se flere steder at bo i Stockbridge her (der er mange ferielejligheder med eget køkken og flere værelser).

4. Leith – det rå område, der blev trendy 🍹

Jeg tænkte længe på om jeg skulle have Leith med i guiden her.

For de fleste, der har har klikket sig herind for at læse om, hvor man skal bo i Edinburgh, vil nok ikke kigge mod Leith, når de skal vælge område.

Jeg vil dog alligevel gerne anbefale området til dig, der er lidt eventyrlysten og måske har været i Edinburgh et par gange.

Men jeg vil dog lige sige til førstegangsrejsende og jer der rejser til Edinburgh med børn, at her vil jeg uden tvivl vælge at bo i enten Old Town, New Town eller Stockbridge.

Leith var et hårdt område i 80’erne og 90’erne, og hvis du har set Trainspotting, så var det altså her i kvarteret hovedpersonen Mark boede og var fan af det lokale fodboldhold, Hibernian Football Club, der spiller i den bedste skotske række.

Den tid er dog forbi og selvom Leith stadig kan være lidt rough around the edges, så er det altså ikke længere et område man ikke kan færdes i.

Jeg boede her selv halvedelen af min tid i Edinburgh og synes der er super spændende!

Se de bedste hoteller i Leith her.

Særligt området oppe ved Leith Shore er decideret hyggeligt og et sted jeg ofte anbefaler turister at tage bussen ud til, hvis de har nogle dage i Edinburgh og gerne vil se noget andet end turist-centrum.

I Leith finder du en mere afslappet og autentisk atmosfære.

Området er nu om dage kendt for sine trendy barer, caféer og restauranter, som tiltrækker byens hipstere og foodies. Du vil støde på alt fra mikrobryggerier og cocktailbarer til anerkendte restauranter som The Kitchin og Restaurant Martin Wishart.

Leith byder også på en rig historie og kultur, og så er der faktisk nogle store seværdigheder såsom det skotske maleri- og skulpturcenter, The Scottish Gallery og Royal Yacht Britannia.

Havnefronten er et andet højdepunkt i Leith, hvor du kan nyde en smuk gåtur langs Water of Leith hele vejen ned til Stockbridge og Dean Village.

Hvis du allerede har været i Edinburgh et par gange og ønsker at opleve byen fra en ny vinkel, eller hvis du leder efter nogle trendy barer og spisesteder, hvor byens hipstere kommer, er Leith det perfekte sted at bo.

Hoteller i Leith

Der er flere ganske glimrende hoteller i Leith og der findes også flere ret unikke overnatningsmuligheder. Lad mig anbefalet et par gode steder at bo i Leith her.

Vi lægger ud med et bud til dig, der gerne vil prøve et overnatte på et skib, der er blevet omdannet til luksushotel.

Fingal – A Luxury Floating Hotel er et unikt og luksuriøst hoteloplevelse i Leith, beliggende på en smukt renoveret tidligere fyrskib.

utraditionel overnatning edinburgh

Hotellet ligger ved Alexandra Dock i det nordlige Leith ud til havet og tilbyder gæsterne en eksklusiv og mindeværdig ophold i Edinburgh.

luksushotel leith

Fordi Fingal er et flydende hotel, får du en helt anderledes oplevelse end ved et traditionelt hotelophold. Værelserne er elegant indrettede med nautiske detaljer og moderne faciliteter.

fingal leith
Den smukke restaurant på “hotellet” i Leith.

Hotellet har også en førsteklasses restaurant og bar, hvor du kan nyde lækre retter og drikkevarer i en unik atmosfære.

Et ophold på Fingal er en god idé for dem, der søger en luksuriøs og usædvanlig indkvartering i Edinburgh.

Se flere billeder og book online her.

Hvis du gerne vil overnatte på en båd i Leith, så kan det dog også gøres billigere på Ocean Mist Leith, der også er relativt luksuriøst, men koster markant mindre end den ypperste luksusoplevelse.

ocean mist leith, bo på en båd i edinburgh

Se flere billeder og book online her.

Og så må vi hellere se nærmere på et mere klassisk hotel i Leith 😀

Malmaison Edinburgh, hotel ved leith shore

Malmaison Edinburgh er et godt hotel i Leith lige ved det ekstremt hyggelige Leith Shore område, hvor der er masser af gode pubber og restauranter.

Det elegante boutique-hotel er indrettet i en smuk, ombygget viktoriansk bygning og der er generelt en ret cool og classy stemning.

malmaison edinburgh værelse

Værelserne på Malmaison Edinburgh er pænt indrettet med moderne faciliteter og komfortable møbler.

Hotellets restaurant og bar er kendt for at servere lækre retter og drikkevarer i en stemningsfuld atmosfære, og de tilbyder også en populær søndagsbrunch.

Og så er beliggenheden perfekt i Leith – jeg kan anbefale at prøve The King’s Wark og Teuchters Landing, hvis du gerne vil spise traditionel og lækker pub-mad.

Pubben Malt & Hops (som ikke serverer mad), der også ligger et stenkast fra hotellet, er i øvrigt i mine øjne en af de bedste pubber i Edinburgh!

Så her bor man altså rigtig godt i Leith.

Se flere billeder og book online her.

5. Haymarket – bedste område for billige hoteller nær centrum

Haymarket er et oplagt valg for dig, der søger en balanceret blanding af adgang til Edinburghs pulserende centrum og en mere afslappet, lokal atmosfære.

Haymarket Edinburgh, godt område at bo for billigere hoteller
Haymarket pubben er også et besøg værd!

Haymarket grænser op til Edinburgh’s West End – jeg har ærligt talt aldrig forstået, hvor grænsen går, og jeg tror, at Haymarket og West End i princippet er groet sammen 😀

Samtidig med at du her finder en række gode hoteller, der er lidt billigere end hotellerne helt inde i centrum.

Transportmulighederne er også en klar fordel. Med Haymarket Station som et centralt hub er det nemt at komme videre til andre dele af Skotland eller blot ind til byens centrum.

Edinburgh West End
Huse i Edinburghs West End / Haymarket.

Trams og busser kører også regelmæssigt, men mange vil finde, at de vigtigste attraktioner er inden for komfortabel gåafstand, inklusiv den charmerende Dean Village som man kan gå til på 10-15 minutter.

Det tager også kun ca 10 minutter at gå fra Haymarket til Princes Street i New Town – og hvis du ikke vil gå kan du hoppe på sporvognen.

Se de bedste hoteller i Haymarket her.

En anden særlig fordel ved at bo i Haymarket er, at du nok vil føle dig tættere på det lokale liv i Edinburgh.

Mens de centrale områder ofte er fyldt med turister, tilbyder Haymarket en mere autentisk, lokalt drevet atmosfære, hvor du kan opleve byen fra en anden vinkel.

Spise på lokale pubber, shop i mindre butikker, og nyd en aftentur langs de mere rolige gader. I hvert fald hvis du f.eks. går lidt nordpå i det hyggelige West End område.

Haymarket opsummeret:

 • Udmærket valg for rejsende, der ønsker balance mellem travlhed og ro
 • Overkommelige, men kvalitetsbevidste hoteller
 • Fremragende transportforbindelser via Haymarket Station
 • Gåafstand til Dean Village og Princes Street
 • En mere lokal og autentisk oplevelse af Edinburgh

Hoteller i Haymarket

På grund af sin gode beliggenhed tæt på centrum af Edinburgh og Haymarket Station, hvor man nemt kan komme til Glasgow eller andre større byer i Skotland, så har der altid ligget en del hoteller i Haymarket området.

Tidligere kendte jeg området som et sted udelukkende med billige og lidt dårlige hoteller, men det er altså slut.

Flere af de kendte, gode hotelkæder har investeret i at renovere bygninger og der er også blevet bygget helt nye hoteller i Haymarket. Lad mig præsentere et par af mine favoritter.

Four Points by Sheraton er netop en af de nye moderne perler, der tilbyder komfortable og up-to-date faciliteter.

Four Points by Sheraton Edinburgh bar
Den hyggelige bar på hotellet.

Hotellet ligger ideelt i forhold til Haymarket Station, hvilket gør det nemt at komme rundt i Edinburgh og til de omkringliggende områder.

Det er et fortrinligt valg for dem, der ikke nødvendigvis vil bruge hele budgettet på hotellet, men stadig ønsker et strejf af luksus.

Tidligere gæster roser hotellets moderne design, rene værelser og den nemme adgang til offentlig transport.

Se flere billeder og book her.

voco Edinburgh er endnu et moderne og komfortabelt valg for rejsende, der ønsker at kombinere overkommelige priser med høj kvalitet.

Voco Edinburgh

Ligesom Four Points ligger voco tæt på Haymarket Station, hvilket sikrer gode transportmuligheder og også gør det nemt at komme til og fra Edinburgh Airport.

Hotellet er kendt for sine rummelige, stilrene værelser og sin roligere placering, der tillader gæsterne at opleve en mere lokal side af Edinburgh.

Voco edinburgh haymarket værelse

Tidligere gæster fremhæver især hotellets moderne faciliteter og bekvemme beliggenhed, der giver nem adgang til både centrum og de mere rolige områder som Dean Village og gaderne i West End.

Se flere billeder og book her.

Og lad os også lige tage et billigt hotel i Haymarket. Men ikke et af de gamle, slidte – et nyt og lækkert!

Hub By Premier Inn Edinburgh Haymarket er det ideelle sted for budgetrejsende, der ikke vil gå på kompromis med komfort og oplevelse.

Hub By Premier Inn Edinburgh Haymarket

Selvom værelserne er mere kompakte end på de førnævnte hoteller, er de smart designet for maksimal funktionalitet og komfort.

Tidligere gæster roser især det hyggelige, moderne interiør og de komfortable senge, hvilket gør det til en fornøjelse at vende tilbage til hotellet efter en dag ude i byen.

Dette hotel kombinerer bekvemmelighed og komfort til en overkommelig pris, hvilket gør det til et fremragende valg for dig, der ønsker at opleve Edinburgh på budget.

Se flere billeder og book her.

Stadig i tvivl om, hvor man skal bo i Edinburgh?

Edinburgh, hvor skal man bo?

Lad mig opsummere for dig, der stadig er i tvivl om, hvor du skal bo på din rejse til Skotlands fortryllende hovedstad.

Old Town er det historiske hjerte af byen og det bedste sted at bo for dem, der vil opleve byens bedste seværdigheder og bo i gåafstand til det hele. Virgin Hotels Edinburgh og Apex Grassmarket Hotel er to luksuriøse muligheder i dette område.

New Town er en smuk og elegant del af byen, der er præget af georgiansk arkitektur. Det er også et godt sted at bo for turister og byder på luksushoteller som The Balmoral Hotel og prisvenlige valg som Yotel Edinburgh og Courtyard by Marriott Edinburgh.

Stockbridge er et charmerende og hyggeligt kvarter, der giver en autentisk oplevelse af den lokale side af byen. Her kan man bo på det charmerende boutique-hotel The Raeburn, der er et unikt og autentisk valg i Edinburgh.

Leith er et spændende og kulturelt mangfoldigt område ved havnefronten, der tilbyder en mere utraditionel og lokal oplevelse. Det er et godt sted at bo for dem, der ønsker at udforske byens trendy barer og spisesteder. Fingal – A Luxury Floating Hotel og Malmaison Edinburgh er to luksuriøse valg i dette område.

Og så er der Haymarket til dig, der gerne vil spare lidt på pengene og måske gerne vil bo i et lidt mere lokalt område, men stadig tæt på centrum.

Jeg håber, du kunne bruge denne guide til de bedste områder og hoteller i Edinburgh.

Jeg elsker virkelig byen og vil gerne have, at alle rejsende får en så god oplevelse som muligt, så hvis du har nogen spørgsmål om din overnatning eller Edinburgh generelt, så skriv gerne en kommentar herunder.

Læs mere om Edinburgh her og læs alle rejseguides til Skotland her.

Denne guide er også tilgængelig på mit engelske site (Destination Well Known), hvis du vil dele den med internationale venner: where to stay in Edinburgh?

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad er det bedste område i Edinburgh at bo i som almindelig turist?

For almindelige turister er det bedste område at bo i ofte Old Town. Old Town er byens historiske hjerte og har en bred vifte af seværdigheder og attraktioner inden for gåafstand. Her finder du Edinburgh Castle, Royal Mile, St. Giles’ Cathedral og National Museum of Scotland, samt mange andre spændende steder at udforske.

Hvor mange dage skal man bruge i Edinburgh?

Edinburgh er en relativt lille storby, så hvis du bare gerne vil se alle byens top seværdigheder og få en smag på den skotske hovedstad, så kan det gøres på 2 dage. Jeg vil dog sige, at 3 dage er perfekt til en rejse til Edinburgh. Her kan man nå at se alle seværdighederne i Old Town, men også opleve nogle lokale områder som Stockbridge, Dean Village og Leith. Hvis du gerne vil på dagstur til det skotske højland, så anbefaler jeg 4 dage, da man vil bruge en dag på en sådan tur – til gengæld vil du næppe glemme den oplevelse for Skotlands højland er noget af det smukkeste i Europa (og måske verden).

Hvordan kommer man rundt i Edinburgh?

Det meste af byen kan nemt udforskes til fods, især hvis du bor i centrum, hvor Old Town og New Town ligger tæt på hinanden. Flere af byens bedste seværdigheder er placeret inden for gåafstand, og det er en sand fornøjelse at gå gennem de historiske gader og nyde den smukke arkitektur. Der er dog også busser og tram, men ingen metro – det er byen simpelthen for lille til.

Er der nogle farlige områder i Edinburgh man skal undgå?

Der fandtes hårde og lidt farlige områder i Edinburgh, når vi kigger tilbage på 80’erne og 90’erne, men i dag er der ingen decideret farlige områder i Edinburgh.

Hvis du er usikker på, hvor det er sikkert at færdes i Edinburgh, kan du altid spørge personalet på dit hotel eller lokale beboere for råd og vejledning, men generelt er Edinburgh en venlig og imødekommende by, hvor turister sjældent oplever problemer.

Jeg oplevede selv heller intet ubehageligt, da jeg boede i Edinburgh – kun super flinke lokale, der altid gerne vil hjælpe turister.

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler