Stansted Airport er beliggende knap 60 kilometer nordøst for London, hvilket for de flestes vedkommende betyder, at der enten skal køres med tog ned til Liverpool Street Station, der ligger i Øst-London, bus til samme sted eller f.eks. Baker Street eller Victoria Station.

Kort og godt, så er toget hurtigst og bussen billigst. Herunder fortæller jeg om de forskellige muligheder og guider dig til køb af billetter.

Herunder kan du se, hvordan turen fra Stansted lufthavn til Liverpool Street Station tager sig ud.


Vis stort kort 

Med tog fra Stansted Lufthavn til London

Vælger du at tage toget, sker dette med Stansted Express. Dette tager cirka 45 minutter og jeg synes, det er den mest behagelige metode at komme fra lufthavnen til det centrale London. Toget kører hvert 15. minut og er meget sjældent forsinket, hvilket ikke altid er tilfældet med busserne.

Prisen for en ‘open return’ (en returbillet, der kan bruges på alle datoer) er £32.80. Det er ret dyrt og derfor bør mulighed 2 overvejes, hvis du gerne vil billigt ind til London. En enkeltbillet koster £16.60.

Billetter kan både bookes online på hjemmesiden herunder, hvor der af og til er rabat at hente, hvis du booker i god tid.

Du kan booke din togbillet online hos Train Genius her.

OBS: Du skal skrive ‘London Liverpool Street‘ i søgefeltet.

oyster cardNår du kommer til Liverpool Street St skal du, højst sandsynligt, videre med enten tuben eller en bus til dit hotel.

Offentlig transport er temmelig dyr i London, men der er virkelig mange penge at spare ved at købe et Visitor Oyster Card. Faktisk sparer man 50%  på alle ture, når man køber et Visitor Oyster Card, så det vil jeg tilråde alle, der skal til London at købe.

Der er også penge at spare på selve kortet, hvis man køber det hjemmefra, hvilket kan gøres på VisitBritains officielle webshop her.

Kortet koster 5 pund og man kan så selv vælge om man vil indsætte fra 15-50 pund. Oyster Visitor Card kan både bruges til bus, tube, tog og endda bådture i London.

Med bus fra Stansted Lufthavn til London

Hvor Stansted Express er de eneste, der bruger togsporet, er der flere muligheder ude på landevejene med bussen. Du kan faktisk finde en busbillet til London for helt ned til 6 pund, men så tager det også gerne 70-75 minutter at komme derind.

Her er en oversigt over, hvilket busselskaber, der kører ind til London:

Stansted Lufthavn til London med busHer kan du også se, hvor du kan stå af og vælge Victoria Station i det centrale London eller Baker Street, der ligger tæt på Paddington og Bayswater, hvor der findes mange hoteller. Mangler du et hotel i London? Se min store guide med billige og gode hoteller i London her.

Som det ses på billedet, er prisen for en busbillet fra Stansted til London noget billigere end med toget. Når du skal købe busbilletter er det nemmest at gå hen til billetboden, der ligger ligeud, når man kommer ud i afgangshallen – eller fra en af de mange salgsagenter man møder på turen fra flyet.

Jeg anbefaler

hvis du vil booke en billig busbillet til London, anbefaler jeg at køre med National Express, der er pålidelige og har afgange næsten konstant døgnet rundt. Der afgår forskellige ruter fra Stansted til f.eks. Paddington St, Victoria St og Liverpool Street St.

Billetter koster enten £10 eller £12 for en single og £15 eller £18 for en returbillet afhængigt af ruten.

Book billet til National Express bussen online hos VisitBritain her.

Taxa fra Stansted til London

Hvis I gerne vil med taxa fra Stansted til London, så overvej at booke en minicab hjemmefra. Så står der en mand og venter på jer, når I ankommer og I kender prisen på jeres tur ned til London på forhånd. Det er langt billigere end at tage en almindelig taxa, så jeg vil anbefale at booke en Minicab hjemmefra.

Få overblikket over priser og book online hos MiniCabit her.

Har I styr på de mange oplevelser og seværdigheder i London? Tag et kig på de over 50 muligheder, der er at finde i VisitBritain webshoppen.

Det er ofte billigere at booke f.eks. en tur i London Eye hjemmefra + man sparer køen.

Køb billetter til andre populære attraktioner:

Se også mine videoer om Londons seværdigheder herunder eller læs den store guide til seværdigheder i London her.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne booking-portal med prisgaranti og gode rabatter
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.