Storbyferie i London med fokus på musik

IMG_3821

Jeg sidder lige nu i Stansted Airport og venter på at blive fragtet retur til København. Det er første gang jeg er her, efter de er begyndt at udbyde gratis Wifi i bytte for en e-mail adresse. Det holder da max! Jeg tænkte, at jeg ville bruge den lille times ventetid på at skrive om min snart overståede storbyferie i London. Så here we go.


Onsdag morgen steg jeg ombord på et fly fra København til London Gatwick. I stedet for at booke mit sædvanlige hotel i London havde jeg booket en ferielejlighed gennem Wimdu. Det har jeg tidligere gjort og jeg har faktisk også arbejdet for Wimdu, da jeg boede i Berlin for knap halvandet år siden. Skæbnen ville dog, at jeg denne gang bookede en ferielejlighed hos en kvinde, der vist har meget travlt. Derfor havde jeg endnu ikke fået nogen information om, hvor jeg skulle hente nøglen til lejligheden, da jeg satte fod i London-Gatwick. Hvis det ikke var fordi, at jeg kender London og føler mig hjemme, havde jeg sgu nok gået i voldsom panik.

Planlægger du din tur til London i sidste øjeblik? 🇬🇧

Her er et par af de bedste ting at lave, hoteller og andre tips til din rejse til London.

🎡 Top Aktiviteter & Ture:

1. Besøg det imponerende Harry Potter Studios (husk at booke billetter i god tid, da de altid bliver udsolgt)
2. Tag en tur rundt i London Eye (jeg anbefaler fast-track billetter for at undgå køen)
3. Oplev en musical i West End (se spilletider og køb billetter her)
4. Tag på bådtur på Themsen og se London fra sø-siden
5. Oplev mere af England med en dagstur til Stonehenge, Windsor & Bath

🛌 Bedste Hoteller:

1. The Savoy er et af byens bedste og mest kendte luksushoteller
2. Sea Containers og Canopy by Hilton er begge 5-stjernede hoteller, der ofte kan bookes til en fin pris
3. Park Plaza Westminster Bridge er et godt, familievenligt hotel få meter fra London Eye
4. Zedwell Piccadilly Circus er et ekstremt billigt hotel uden den store komfort, men lige i hjertet af London

Jeg tog toget ind til Victoria og videre op til Notting Hill, hvor der ligger en dejlig pub ved navn The Champion, der har gratis Wifi via o2. Her sad jeg så, fik en burger og prøvede at kontakte udlejeren af den lejlighed jeg ikke længere var så sikker på stod klar til mig. Det hele gik dog i orden, da jeg pludselig fik en mail med et telefonnummer og en halv times tid senere stod jeg i min lille studio lejlighed få hundrede meter fra Arsenals nye stadion. Jeg valgte dette område i det nordlige London for at komme væk fra ‘det sikre valg’ i en bydel jeg er mere kendt i. Det er fedt at udfordre sig selv i ny og næ!

Koncerter i London

Hovedformålet med min storbyferie i London var to koncerter. Onsdag aften stod den på Peter Doherty solo og fredag aften hans band, Babyshambles. Koncerten onsdag var akustisk og foregik i Brixton, hvor jeg aldrig før havde sat fod. Brixton har som bekendt et noget blakket ry, men det er efterhånden mange år siden, at bandekrigene hærgede i området – nu er der hipt og trendy, ligesom i f.eks. Shoreditch, dog i mindre målestok. Koncerten var fænomenal – jeg har omtalt den på min musikblog, så tjek mit indlæg ud her, hvis det har interesse.

At gå til koncert i London er meget lignende det i Danmark – det er bare meget federe fordi folk ikke er så bange for at slå sig løs. Der er ikke noget at sige til, at mange kunstnere dropper Danmark på turneen – vi er et forfærdeligt publikum at optræde for i forhold til f.eks. både det engelske og tyske.

Walking around

Torsdag vandrede jeg lidt rundt i byen. Jeg havde ikke rigtig nogen planer, så jeg endte med at besøge Pretty Green butikken i Carnaby Street. Pretty Green er Liam Gallaghers mærke og det er pisse fedt. Har dog efterhånden været i butikken et par gange, så nyhedsværdien er lidt væk der. Jeg hader de der overbefærdede gader, så i ren desperation endte jeg med at tage til Lancaster Gate og gå den sædvanlige tur gennem Hyde Park.

Spiste sandwich på Rudolfs yndlingsbænk...
Spiste sandwich på Rudolfs yndlingsbænk…

Fredag stod igen på koncert, denne gang med Babyshambles, der er Peter Dohertys band. Den foregik oppe i Hatfield, så det krævede en tog- og taxatur. Det var også ubeskriveligt fedt!

Lørdag tog jeg til Leyton og så Leyton Orient-Milton Keynes Dons (det er fodbold). Super fed oplevelse at mærke stemningen på et traditionelt engelsk stadion, hvor passionen blandt tilskuerne fortsat er intakt – og at det ikke er japanske turister, der udgør majoriteten.

Søndag driblede jeg lidt rundt omkring Brick Lane og kiggede på trendy mennesker inden turen gik til Camden Town (hvor jeg vist egentlig også var torsdag). Her tog jeg på en meget lille Libertines-pubcrawl, hvor jeg bl.a. besøgte The Good Mixer (som jeg også omtaler i guiden til Camden Town). Her mødte jeg en irsk gut på +70. Jeg forstod måske 40% af hvad han sagde, men han havde i hvert fald smuglet tobak fra Holland til England i sine unge dage. Særdeles flink fyr 🙂

London er fremragende, men jeg kan mærke, at mine dage som ‘udforskende turist’ er ved at være talte, i hvert fald i central London. Jeg er meget mere betaget af områder som f.eks. Bethnal Green og East End generelt.

Nu står den på flytning til København og start i nyt job, så der går nok en uge eller to før jeg skal på storbyferie igen.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler