Sådan bestiller jeg storbyferie

Jeg har fået et par henvendelser fra venner over de sidste måneder, fordi jeg rejser meget og ofte er på storbyferie, vil de gerne have lidt tips. Så her kommer et indlæg, der skitserer de ting jeg gør, når jeg bestiller mine storbyferier.

Flybillet og hotel

Først og fremmest skal der være styr på flybillet og hotel. Hvis jeg blot vil afsted for at opleve byen, kan jeg godt finde på at vælge at rejse på nogle lidt skæve dage og tidspunkter for at spare penge på flybilletten. Jeg benytter mig af forskellige online prissammenligninger og tjekker også gerne om RyanAir flyver til min destination. For på trods af, at servicen er elendig er det ganske enkelt umuligt at finde lige så billige flybilletter med andre selskaber end RyanAir. Tjek min underside, hvor du kan bestille flybilletter direkte.

Når jeg har fået købt flybilletterne, skal jeg have fundet mig et hotel. Hvis turen går til London, ender jeg altid på det samme hotel – nemlig Alexandra Hotel tæt på Hyde Park. Men er jeg på ‘udebane’ og skal til en helt ny destination laver jeg en simpel søgning på min egen hotel-side. Det er gennem Hotels.com, hvilket uden tvivl er den bedste hotelbooking-side online i mine øjne. Der er et enormt udvalg i stort set alle storbyer verden over, i hvert fald i Europa, og priserne varierer tilpas meget, således at man både kan finde et billigt hostel i Amsterdam og et super luksuriøst et af slagsen i Budapest.

Det jeg kigger efter, når jeg skal booke hotel til storbyferien er følgende:

  • Beliggenhed. Beliggenheden er utrolig vigtig for mig – når jeg er på storbyferie vil jeg være i byens midtpunkt. Er det en by med flere store områder, som f.eks. Berlin, læser jeg måske lidt om de forskellige områder og vælger det, der tiltaler mig mest.
  • Billeder. Jeg kan godt lide at tjekke billeder ud – det tror jeg, at de fleste kan. Vi vil jo gerne lige være sikre på, at vi skal overnatte på et ordentligt hotel.
  • Anmeldelser fra tidligere besøgende. En fed feature ved hotels.com er, at det er så brugt en side, at der næsten altid er anmeldelser af de forskellige hoteller. Her kan man få et nogenlunde indtryk af hotellet. Vær dog altid indstillet på, at forventninger er forskellige, hvorfor anmeldelserne også ofte varierer en del.
  • Pris. Prisen er naturligvis også en vigtig del af dét at booke hotel og storbyferie generelt. Prisen på et godt hotelværelse varierer meget alt efter, hvor man skal hen. London er uden tvivl den dyreste by jeg har besøgt, hvorimod man i Budapest kommer voldsomt langt for pengene. Vær indstillet på, at du ikke får samme luksus i London som andre lande.

Lidt om byen

Jeg har gerne en forestilling om den by jeg skal til – ellers ville jeg jo ikke tage på storbyferie dertil. Ikke desto mindre forbereder jeg mig også gerne før afrejsen. Måske er det nemmere at bestille 5-dages kort til offentlig transport hjemmefra, måske er der lang kø til en seværdighed, der kan spares ved at booke hjemmefra (det kender vi fra London Eye i London).

Derudover tjekker jeg også gerne lidt information om butikker, markeder og bydele (som tidligere nævnt), så jeg er godt rustet og har en idé om, hvad jeg gerne vil se, når jeg er på destinationen.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så fyr løs 🙂

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler