Smørrebrød i København – her er 11 af byens bedste steder 🤤

Leder du efter det bedste smørrebrød i København? Her er en guide med 11 glimrende steder.

smørrebrød

Smørrebrød er velsagtens Danmarks uofficielle nationalret og et sikkert hit, hvis man skal have en lækker frokost. I denne artikel guider jeg dig igennem junglen og fortæller om de bedste steder at spise smørrebrød i København.

Jeg fortæller både om de restauranter, der ofte vinder priser for deres smørrebrød, men kommer også med tips til lidt mere ukendte steder at spise lækker smørrebrød i København.

  • I oversigten har jeg brugt emojien ‘💸’ for at vise, hvor vi ca ligger prismæssigt på det givne sted.

Vi lægger dog ud med en vaskeægte Københavner klassiker – jeg kan naturligvis ikke skrive en guide til Københavns bedste smørrebrød uden at nævne Aamans.

1. Aamans 1921 💸💸💸

smørrebrod københavn
Foto: Aamanns

Aamanns er en dansk restaurant, der har stort fokus på økologi og traditionelle danske retter, der dog godt kan få et internationalt twist af og til.

Til frokost finder du et udvalg af smørrebrød, der ikke har en Michellin-stjerne, men dog er nævnt i Michellin-guiden, hvilket må siges at være et kæmpe skulderklap.

Jeg lægger ud med Aamanns smørrebrød i guiden her, da jeg vil anbefale den til dig, der leder efter byens bedste smørrebrød og ikke går voldsomt meget op i, hvad regningen ender med.

Smørrebrød på Aamanns er nemlig i den dyrere ende, men kvaliteten er så også derefter.

Det anbefales at booke bord, da her er tale om en meget populær restaurant i København.

Åbningstider:
Frokost: 11:30-17:00
Aften: 18:30-22:00
Obs: kun åben om aftenen tirsdag-lørdag
Link til website

2. Café Halvvejen 💸

smørrebrød halvvejen kbh
Foto: Café Halvvejen

Okay, så det her er muligvis mere en personlig præference til  dig, der leder efter et hyggeligt, klassisk dansk og billigt sted at spise smørrebrød i København.

Lige overfor Synagogen i hjertet af København finder vi Café Halvvejen, der serverer traditionelle danske retter i hyggelige omgivelser.

Her får du serveret 3 stykker smørrebrød til den nette sum af 89 kroner. Et decideret fund til den pris i centrum af København.

Derudover serveres der store fadøl til kun 35 kroner og så er der endda de fantastiske Albani-øl, Odense Pilsner og Classic, på hanerne. Det er noget, der varmer mit fynske hjerte.

Jeg kender stedet fra et tidligere arbejde, hvor vi sad lige rundt om hjørnet og ofte endte på Halvvejen til frokost, så jeg har spist her flere gange.

Maden er ganske udmærket, men det er trods alt et billigt sted, så hvis du leder efter den helt store kulinariske oplevelse anbefaler jeg et af de andre spisesteder på listen her.

Du skal tage på Café Halvvejen for den gode stemning, den uprætentiøse servering og den gode pris.

Åbningstider:
Køkkenet er åbent mandag-lørdag 12:00-15:00
Baren er åben mandag-torsdag til kl 01 – fredag og lørdag til kl 03
Link til website

3. Norrlyst (moderne smørrebrød) 💸💸

Hvis du er frisk på at prøve en lidt anden oplevelse, så kan jeg virkelig anbefale Norrlyst, der serverer moderne, gourmet smørrebrød.

Jeg var selv forbi restauranten i hjertet af indre by, hvor vi fik deres frokostmenu med 2 stykker valgfrit smørrebrød og dessert, hvor man kan vælge mellem danske oste og is.

norrlyst smørrebrød
Koldrøget laks med rødbede og rygeost

Det var en glimrende oplevelse og jeg synes, at gourmet smørrebrød er den helt rigtige beskrivelse.

Vi ville gerne prøve noget lidt utraditionelt og fik nogle gode anbefalinger fra den super flinke tjener, så her fik jeg da også lidt min første prøve på tartar-smørrebrød 😀

Jeg var også ret imponeret over indretningen på Norrlyst, der var super hyggelig og jeg tænkte, at det var et sted jeg uden tvivl vil tage mine udenlandske venner med på.

Frokostmenuen koster 285,- hvilket jeg synes er super fair i forhold til, at det virkelig er kvalitet og med beliggenheden i hjertet af København, så er der virkelig ikke noget at sige til det.

Så en stor anbefaling af Norrlyst herfra – i sær til dig, der gerne vil prøve et anderledes twist på vores elskede smørrebrød.

Åbningstider:

Frokost 11:30-16:00

Aften: 17:00-23:00 (obs: der serveres ikke smørrebrød om aftenen!)

Link til website

4. Aamanns Genbo 💸💸

I Carlsberg Byen ved siden af Vesterbro sker der rigtig mange spændende ting i disse år. Jeg slog derfor vejen forbi Aamanns Genbo her i november 2022 for at prøve den nye restaurant Aamanns Genbo.

Hvis navnet siger dig noget, så er det rigtigt, at Aamanns også var nummer 1 på listen over de bedste smørrebrødssteder i København – nu har “kæden” åbnet for en restaurant i Carlsberg Byen, der er markant billigere og har en anden stemning end den traditionelle restaurant i Indre By.

Jeg havde en ven fra England med og vi var enige om, at Aamanns Genbo simpelthen er taget ud fra et boligmagasin, der skal forsøge at vise hvordan skandinavisk stil ser ud. Selv toiletterne er imponerende og flotte i den her cool, skandinaviske stil 😀

smørrebrød københavn carlsberg byen
Jeg bliver aldrig madblogger, men det her var virkelig godt smørrebrød!

Maden var ligeledes decideret imponerende og vi er oppe i nærheden af, at det er noget af det bedste smørrebrød jeg har fået.

Et stykke koster fra 90 kroner, hvilket jeg synes er en rigtig fair pris. Tjenerne var super søde og der er generelt en virkelig god stemning på Aamanns Genbo, så jeg tror, at det bliver en kæmpe success for dem med den her skandinaviske perle i Carlsberg Byen.

Åbningstider:

Mandag-fredag 11:30-17:00
Lørdag-søndag 12:00-1800
Link til website

5. Restaurant Schønnemann 💸💸

 

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Et opslag delt af Restaurant Schønnemann (@restaurantschonnemann)


Så træder vi et trin op ad kvalitets-stien igen og træder ind på Restaurant Schønnemann få hundrede meter fra Nørreport Station i København.

Her er der blevet serveret dansk luksus smørrebrød siden 1877, så her er tale om en rigtig Københavner-institution.

Prisklassen er mere ala Aamanns end Halvvejen, men kvaliteten og smagen skulle også gerne være derefter. Du kan få en forsmag på retterne i deres online menukort her.

Schønnemann bliver i hvert fald ofte nævnt, når snakken falder på det bedste smørrebrød i København. Det er således igen en god idé at booke bord til frokosten på restauranten – den er nemlig populær.

Et rigtig godt valg, hvis du leder efter en god frokost i centrum af København.

Åbningstider:
Mandag-søndag: 11:30-17:00
Link til website

6. Tivolihallen 💸💸

tivolihallen restaurant
Foto: Tivolihallen

Så skal vi lidt tættere på Tivoli, hvor vi skråt overfor legendariske Rio Bravo (der er mest kendte for stegt flæsk ad libitum) finder den hyggelige kælderrestaurant Tivolihallen.

Tivolihallen er umiddelbart et godt bud til dig, der leder efter en mellemting mellem f.eks. Schønnemann og Café Halvvejen:

  • regningen er til at betale
  • betjeningen er venlig med et klassisk glimt i øjet
  • smørrebrødet er af rigtig høj kvalitet

Tivolihallen serverer udover smørrebrød også lune retter, hvor deres specialitet kogt klipfisk er en populær spise i den lille restaurant.

Stedet ligger som navnet antyder tæt på Tivoli i Indre By, så det er et glimrende sted at slå vejen forbi, når man har været rundt at kigge på diverse seværdigheder i København.

Tivolihallen er bl.a. med i bogen “1001 Restaurants You Must Experience Before You Die”, der kun nævner 3 andre danske restauranter.

Smørrebrød koster fra 84 kr og en klassisk dansk, lun ret som ribbensteg med rødkål og agurkesalat koster bare 104 kroner.

Alt i alt et rigtig god, dansk restaurant i København, hvor du kan få smørrebrød i hyggelige omgivelser.

Åbningstider:
Mandag-lørdag 11:30-21:30
Lukket søndag
Link til website

7. Husmanns Vinstue 💸💸

husmanns vinstue
Foto: Husmanns Vinstue

I denne guide til den bedste smørrebrød i København holder vi indtil videre i Indre By. Det er egentlig ikke meningen, da jeg elsker brokvartererne, men sandheden er dog, at mange af byens bedste frokostrestauranter af gode grunde er beliggende i centrum: det er her turisterne kommer og så har mange af spisestederne ligget her i noget nær 150 år efterhånden.

Husmanns Vinstue er da også en tradition restaurant, der blev grundlagt i 1888 og fortsat serverer smørrebrød i det trendy Larsbjørnsstræde.

Priserne er igen til at betale, hvor smørrebrød starter ved 76 kroner for en kryddersild med karrysalat og løg, der er billigste stykke på menukortet.

Husmanns Vinstue gør sig også i selskaber og har bl.a. en dedikeret Herrefrokost-menu, der kan mætte selv de mest sultne mandegrupper på udflugt.

Stedet har pt en rating på 4,7 ud af 5 stjerne på Google, hvilket siger noget om, at her hænger kvalitet og pris sammen.

Et rigtig godt valg af smørrebrødsrestaurant i hyggelige, traditionelle lokaler midt i hovedstaden.

Åbningstider:
Køkkenet er åbent:
Hverdage kl. 11.30 – 16.00
Lørdag kl. 12.00 – 16.00
Restauranten er åben:
Hverdage kl. 11.30 – 18.00 Lørdag kl. 12.00 – 17.00
Link til website

8. Restaurant Palægade 💸💸💸

 

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Et opslag delt af Restaurant Palægade (@rest_palaegade)


Så tager vi de gode sko på og slentrer over forbi Nyhavn, men vi springer let og elegant over turistfælderne i selve Nyhavn.

Vi sætter nemlig kurs mod Restaurant Palægade, hvor prisklassen tager et spring op, men nu er vi også kommet til den dyre del af Indre By, så det giver sig selv.

Det er dog ikke sådan, at smørrebrød på Restaurant Palægade er ubetaleligt. Således koster det billigste stykke smørrebrød (karrysild med æg og karse) 110 kroner.

Leder du efter en lidt finere restaurant til dit smørrebrødsbord, så er dette spisested et fremragende valg. På Palægade går de efter at bygge bro mellem tradition og innovation, hvorfor deres menukort da også er helt unikt.

På rating-fronten får restauranten hele 4,9 ud af 5 stjerner på Facebook og blev i 2021 kåret som byens bedste frokostrestaurant.

Åbningstider:
Frokost:
Mandag-søndag 11:30-17:00
Aften:
Onsdag-lørdag 18:00-00:00
Link til website

9. Hallernes Smørrebrød 💸💸

 

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Et opslag delt af Hallernes Smørrebrød (@hallernes)


Hallernes Smørrebrød troede jeg egentlig kun eksisterede i Torvehallerne, men i min research til denne guide til Københavns bedste smørrebrød fandt jeg ud af, at det også er dem, der står bag stederne i Magasin og Tivoli Food Hall.

Således kan du flere steder i byen teste, hvorvidt jeg har ret, når jeg kalder deres smørrebrød for decideret sublimt.

Jeg tog engang min ven fra Liverpool med forbi Hallernes Smørrebrød i Torvehallerne, hvor han var helt oppe at køre over både den med hønsesalat og leverpostej.

Så stedet er både godkendt af undertegnede og en turist.

Den eneste ulempe er så, at det ikke er en decideret restaurant, så om vinteren, hvor man ikke kan sidde udendørs ved Torvehallerne fungerer det måske bedst som take away.

Til gengæld kan jeg huske stedet i Magasin, hvor der er siddepladser og generelt ret hyggeligt (altså af et storcenter at være).

10. Take away: Frederiksberg Smørrebrød 💸💸

smørrebrød frederiksberg
Foto: Frederiksberg Smørrebrød

Og så er det vist på tide at komme ud af Indre By. Vi tager til Frederiksberg, hvor der åbnet et nyt sted med smørrebrød udelukkende som take away.

Det hedder ganske enkelt Frederiksberg Smørrebrød og er beliggende på Frederiksberg Allé, der i folkemunde er Københavns svar på Paris‘ Champs Elysées.

Med en rating på 5 ud af 5 stjerner på Google bliver jeg simpelthen nødt til at have stedet med i min guide til Københavns bedste smørrebrød.

Der skal også være smørrebrød til dig, der sidder derhjemme og swiper efter mad på Wolt eller bare gerne vil have smørrebrød med til picknick i den nærliggende Frederiksberg Have.

Det kan du få hos Frederiksberg Smørrebrød, hvor du fra bare 65 kroner kan vælge mellem alle de klassiske stykker og bl.a. et mere moderne take med avocado og æg.

Et rigtig godt bud til dig, der leder efter smørrebrød take away i København.

Åbningstider:
Mandag-lørdag 10:30-18:00
Søndag: 10:00-16:00
Link til website

11. Københavns bedste hemmelighed: Vibe Smørrebrød 💸

vibe smørrebrød


Før du læser videre skal vi lige være enige om, at du holder på den hemmelighed jeg er ved at fortælle. Okay?

Godt så. Et af de bedste steder at spise smørrebrød ligger nemlig i København NVs fuglekvarter, der i flere omgange har været hovedkvarter for Rejsekris.

På Vibevej finder vi en decideret perle, hvor turister meget sjældent finder hen.

Vi er ude i i et sted, der er så hemmeligt, at hipsterne fra Berlin ville give deres højre arm for at få et billede til Insta’en ude foran 😀

Vibe Smørrebrød har ikke engang en hjemmeside, men de har altid fantastisk smørrebrød til billige priser.

Jeg ved, at det nok er de færreste læsere af denne guide, der kommer på disse kanter og stedet har kun take away smørrebrød, men jeg synes Vibe Smørrebrød fortjener en plads i en guide som denne.

Ratingen på 4,8 ud af 5 stjerner på Google siger det hele. Her får du klassisk dansk smørrebrød som det er blevet serveret i årtier.

Det kan i den grad noget.

Åbningstider:
Mandag-torsdag 08-14
Fredag 08-13
Weeekend lukket.

Jeg håber, du kunne bruge denne guide til Københavns smørrebrød.

Hvis du selv har godt tip til et godt sted at spise smørrebrød eller dansk mad i København, så del det meget gerne i en kommentar herunder ✌🏻

Ofte stillede spørgsmål:

Hvor spiser man det bedste smørrebrød i København?

De sikre steder, der oftest nævnes som de bedste smørrebrødsrestauranter i København er Aamanns 1921, Restaurant Schønnemann og Restaurant Palægade, men i denne guide fortæller jeg også om de skjulte perler, der ikke står i alle guidebøgerne.

Kan man få billigt smørrebrød i København?

Ja, naturligvis. Her kan jeg anbefale steder som Café Halvvejen, Tivolihallen og Vibes Smørrebrød.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler