Kroophold på Sjælland – de 11 bedste & hyggeligste kroer 🏞

Mangler du inspiration til hvor du eller familien skal overnatte når I skal holde ferie i Danmark? For ferie i Danmark er nemlig noget helt særligt, når man overnatter på et traditionelt overnatningssted.

Danske slotte, kroer og gods emmer af idyl og spændende fortællinger, hvor der er plads til at slappe af. Her på siden kan du blive klogere på, hvad de bedste kroer på Sjælland har at byde på.

Sjælland er en fantastisk feriedestination uanset om det er sommer, efterår, vinter eller forår. Mange feriegæster vælger at holde ferien i København, men der er skam også mange andre interessante steder at udforske både i nord, syd, øst og vest.

En glimrende måde at opleve den sjællandske stemning på, er ved at overnatte på en af de eventyrlige kroer, slotte og badehoteller på øen.

Og lad os så komme igang med guiden til kroophold på Sjælland.

Se også de mange pakketilbud på kroophold på Sjælland her, der både kan bookes til dig selv eller gives som gavekort.

1. Kokkedal Slot 🏰

kokkedal slot
Slap af i den indendørs pool på slottet.

Ganske vist ikke en decideret kro på Sjælland, men stedet fortjener en plads på listen.

Hvis du altid har haft en drøm om at overnatte på et vaskeægte slot, så har du chancen for at opleve dette på Kokkedal Slot. Den smukke lystejendom daterer helt tilbage til år 1746 og har derfor en hel del historie bag sig.

kokkedal slot


Kokkedal Slot er omringet af naturen, men stadig tilpas tæt på byen. Det er altså et glimrende overnatningssted, hvis man lige trænger til et lille break og ren selvforkælelse. På slottet bliver der nemlig kræset om gæsterne i form af luksuriøs forkælelse og wellness.

På Kokkedal Slot kan man vælge imellem forskellige værelsestyper herunder superior, standard og deluxe. Når man overnatter på slottet, er morgenmad, gratis internet og parkering desuden inkluderet.

Se aktuelle priser, flere billeder og book overnatningen med prisgaranti her.

kokkedal slot lobby


Kokkedal Slot tilbyder forskellige aktiviteter omkring slottet, herunder kroket, golf og petanque. Af velkendte attraktioner på denne del af Sjælland, kan man blandt andet finde Frederiksborg Slot og Fredensborg Slot.

Derudover, bør man bestemt også aflægge Louisiana et besøg, hvis man er til kunst. Stranden og Rungsted Havn er desuden ikke langt fra slottet. Slottet ligger i øvrigt tæt på den fantastiske Skodsborg Spa.

Læs også: spaophold i København og Sjælland

2. Kragerup Gods ✨

kragerup gods sjælland


Har du endnu ikke overnattet på et gods i endnu, så er det også en stor oplevelse du kan vente dig. Kragerup Gods historie kan spores helt tilbage til år 1327, hvor ridderen Mathæus Jacobsen Taa var ejeren.

kragerup gods pool
Der er også en lækker indendørs pool på godset.

Dengang var godset blot en bondegård, men igennem årene er sket meget for godset, både udvidelse og historie. Karen Blixen er blandt andet også nævnt i Kragerups lange historie.

Kragerup Gods har 57 værelser, aktivitetspark og egen restaurant.

kragerup gods morgenmad


Et besøg på godset kan for eksempel være som et romantisk ophold for to. Et romantisk ophold på godset inkluderer overnatning, 3-retters middag, lækker morgenmadsbuffet og adgang til pool og jacuzzi.

Læs mere om det romantiske ophold på Kragerup Gods her.

Godset er beliggende i Ørslev Sogn, som hører under Kalundborg Kommune. Af seværdigheder i nærheden kan man blandt andet boltre sig og finde sit indre barn frem i den sjove aktivitetspark, som er ejet af godset.

Du kan se flere billeder og booke en overnatning med prisgaranti her.

Der er også mulighed for glamping på godset, der dog skal bookes i rigtig god tid.

Læs også min store guide til glamping på Sjælland.

Her er der vilde naturoplevelser i vente og det er desuden her du kan finde Danmarks første klatrepark ’Go High’. I Aktivitetsparken kan man også hoppe på trampoliner, mountainbike, sejle i kano eller prøve bueskydning.

Kragerup Gods er desuden tæt på både Trelleborg Vikingeborg, Danmarks Motorcykel Museum og Birkegårdens Haver.

3. Fredensborg Store Kro

fredensborg kro


Et andet kroophold på Sjælland i den nordlige del, som er værd at nævne, er Hotel Fredensborg Store Kro. Kroen som har eksisteret siden 1723, er nærmest nabo til Fredensborg Slot.

kro på sjælland
værelse på sjælland kroKroen har gennemgået renoveringer igennem tiden, men stadig formået at beholde dens charme. Man kan både overnatte her, men også nyde et godt måltid i den tilhørende bistro.

Kroen tilbyder forskellige typer værelser, herunder både en suite, business deluxe værelser, junior suite og flere.

Se flere billeder og book overnatningen her.

4. Asminderød Kro ⭐️⭐️⭐️

aminderød kro


En af de kroer på Sjælland som også er værd at nævne, er Asminderød Kro. Kroen er beliggende i Nordsjælland og dens spændende historie kan spores tilbage til slutningen af 1600-tallet.

Den hyggelige kro har mere end 24 værelser som er ny istandsatte, og der er mulighed for at booke forskellige typer ophold.

kroophold sjælland


På Asminderød Kro kan man booke et krophold på Sjælland som passer til det behov, der nu er: hvad enten det er en weekend-gataway fra København, et golfophold eller blot en enkelt overnatning du søger i Nordsjælland.

På kroens restaurant, kan man nyde lækker kro mad i hyggelige omgivelser. I forhold til seværdigheder kan man f.eks. besøge Fredensborg Slot, Kronborg Slot og Esrum Sø.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

5. Dragsholm Slot 😍

dragsholm slot

Dette spændende slot i Odsherred vil med garanti være en unik oplevelse i forhold til overnatning. Dragsholm Slot har over 800 års historie bag sig, men lige præcis år 1215 spiller en væsentlig rolle.

Det var nemlig det årstal, hvor Roskildes Biskop ved navn Peder Sunesen byggede det allerførste Dragsholm.

dragsholm


Efterfølgende har der været sket en hel del, og i 1500-tallet efter reformationen, blev Dragsholm til et kongeslot. Siden da har det også været igennem forskellige formål og nu er det så et hotel, samt restaurant.

dragsholm udenfor


Slottet er beliggende i et naturskønt område, hvor der er fred og ro. Trænger man til et lille break fra den travl hverdag, så er slottet det perfekte overnatningssted.

Se flere billeder og book overnatningen med gratis morgenmad her.

Du kan eksempelvis prøve vinsmagning, mountainbiking, yoga, urtevandring og meget mere.

Det er selvfølgelig også værd at nævne at Odsherred har mange gode strande, samt spændende seværdigheder som er værd at opleve.

Læs også guiden til kroophold i Jylland.

6. Hotel Fjordkroen 🌊

sjælland kro


Hvis du er på udkig efter et kroophold på Sjælland, som både er tæt på vandet, men også naturen, så er Hotel Fjordkroen måske lige noget for dig.

Kroen har udsigt over Præstø Fjord og der er både tilhørende have, samt restaurant.

Det betyder naturligvis, at der er rig mulighed for både at overnatte i hyggelige omgivelser, men også at spise dig mæt i ægte kro mad. Restauranten tilbyder nemlig både danske, men også franske retter.

hotel fjordkroen


Hotel Fjordkroen tilbyder flere værelser, hvor man enten har en terrasse eller en balkon med udsigt over Præstø Fjord. Denne kro er desuden et rigtigt godt valg, hvis man ønsker overnatning i fredelige omgivelser.

Se flere billeder, aktuelle priser og book overnatningen her.

Kroen er kun cirka 30 minutters kørsel fra BonBon-Land og er forholdsvist tæt på både Stevns og Møns Klint.

Knuthenborg Safaripark og Krokodille Zoo er også et par af de nærliggende seværdigheder som man kan opleve hvis man bor på Hotel Fjordkroen.

Læs også guiden til kroophold på Fyn.

7. Rødvig Kro og Badehotel 🛀🏻

rødvig kro


En kro og et badehotel i ét og samme overnatningssted. Dansk tradition når det er bedst. Denne mulighed for kroophold på Sjælland er relevant for dig, som gerne vil være overnatte tæt på naturen, men samtidigt have muligheden for at tage en dukkert i vandet.

rødvig kro udendørs


Kroen tilbyder en autentisk badehotelsoplevelse på Danmarks bedste badehotel. Rødvig Kro og Badehotel er nemlig blevet kåret både i 2020, men også i 2022.

Overnatningsstedet er beliggende ved Rødvig som ligger ved Stevns sydlige spids. Havnebyen som huser omkring 1600 indbyggere, gør destinationen perfekt til dig eller jer som gerne vil have en mere intim ferieoplevelse i en hyggelig strand og havneby.

rødvig kro værelse


I forhold til værelser så har hoteller 18 af slagsen. Hvert enkelt værelse er unikt indrettet, hvilket kun gør hele oplevelsen mere speciel.

Der er fokus på den mere traditionelle stil, som afspejler hvordan den originale indretning så ud. En enestående oplevelse i forhold til kroer på Sjælland.

Se flere billeder og book overnatningen med gratis morgenmad her.

8. Gerlev Kro 🥰

gerlev kro


I Jægerspris ligger denne hyggelige og særligt traditionelle kro, hvor man med sikkerhed kan få følelsen af at være tilbage i tiden.

Kroens røde farve og stråtag emmer af dansk idyl og er bare indbegrebet af hyggeligt.

Udover det mærkværdige udseende udendørs, så er der heller ikke skruet ned for hyggen indendørs.

Kroen tilbyder overnatning i dobbeltværelser og der findes også en restaurant på kroen.

Se flere billeder og book overnatning med gratis morgenmad.

Gerlev Kro er beliggende tæt på Jægerspris Slotspark, Nordskoven og Jægerspris Mølle.

9. Bromølle Kro 🥘

bromølle kro


En anden relevant mulighed i forhold til kroophold på Sjælland er overnatning på Bromølle Kro.

Kroen er beliggende ved Åmose Å og fantastisk natur. Er du glad for at vandre i naturen, er det måske værd at tjekke denne kro ud.

bromølle kro


Kroen har haft den skønne beliggenhed i Vestsjælland siden år 1198, og er også en af de ældre af slagsen.

Kroen tilbyder forskellige typer ophold samt værelser og der hører også en restaurant til kroen, som tilbyder A la carte menukort, frokost og månedens menu. Derudover er der også børnemenuer.

Se flere billeder og book overnatningen på den hyggelige kro.