Kroophold i Jylland – Her er de 13 bedste kroer i Jylland ⭐️

kroophold jylland

I Danmark kan du opleve masser af historie, fantastisk natur, dansk idyl og samtidigt bo på en eventyrlig kro. Kroer er ofte en overset herlighed med en lang historie bag sig.

Herunder får du mit bud på 13 af de bedste steder at tage på kroophold i Jylland.

Danske kroer er ikke bare et overnatningssted, hvor du bare kommer for at sove og for at få stillet sulten. Danske kroer har nemlig mange medrivende fortællinger og en lang historie bag sig, som er med til at gøre besøget uforglemmelig.

Når du besøger en dansk kro, så emmer den af dansk tradition, hvor de gamle værdier er velbevarede på mange måder. Dette ses blandt andet igennem både servicen, men også indretningen.

Et kroophold er den perfekte overnatningsoplevelse, hvor der uden tvivl vil blive skabt uforglemmelige minder.

Leder du efter et gavekort til et kroophold, så kan du her få et kroophold med middag for 2 personer fra 1199 kr.

1. Rold Storkro – en oase ved Danmarks største skov 🌳

rold storkro

Hvis du er på udkig efter et kroophold i Jylland, hvor du kommer helt tæt på naturen, så er Rold Storkro et rigtigt godt bud.

Se flere billeder og book en overnatning på Rold Storkro her.

Rold Storkro ligger ved Rold Skov og som en ekstra bonus, så ligger Rebild Bakker Nationalpark kun 20 minutters gang fra overnatningsstedet.

Udover alle de mange naturskønne oplevelser man kan forvente her, så er kroen også enorm charmerende.

Rold Storkro har en hyggelig atmosfære og masser af sjæl. Man kan derfor forvente et uforglemmeligt, men også hjemligt ophold, når man er på besøg.

Omgivelserne kan nydes fra værelsesvinduerne eller fra Panoramarestauranten, hvor du kan se udover Gravlev Ådal.

Det er desuden værd at nævne, at der også både er sauna og swimmingpool på Rold Storkro, hvis man trænger til en forfriskende dukkert.

Rold Skov kan både tilbyde overnatning og diverse pakker, herunder romantiske ophold, golfophold samt forkælelsespakker.

Du kan læse mere om Rold Storkro og booke dit næste ophold her.

Pakken på linket herover er f.eks. med 3 retters menu, morgenmad og meget mere.

2. Tambohus Kro og Badehotel – Kroferie ved Limfjorden

tambohus kro

Med den sublime beliggenhed i Limfjorden på Thyholm lige overfor Jegindø, der ligger den historisk spændende kro Tambohus.

Se flere billeder af kroen og book overnatning her.

Tambohus Kro og Badehotels lange historie går helt tilbage til 1800-tallet.

Dengang var kroen en færgekro, hvor folk både kunne overnatte og spise inden turen gik til Jegindø.

I dag er den spændende kro og badehotel et dejligt afslappende feriested, hvor nærvær, kvalitet og troværdighed er i højsædet.

I området omkring Tambohus Kro og Badehotel er der mange spændende oplevelser i vente både for store og for små. Man kan for eksempel tage på eventyr i Thy Nationalpark eller opleve den vilde vestkyst i Nordvestjylland.

Klitmøller, som også kaldes for ’Cold Hawaii’ er bestemt også en oplevelse værd, hvad enten man selv har mod på at surfe eller blot vil betragte dem, som vover sig ud i bølgerne.

Hvis du er på udkig efter en af de bedste kroer til ren afslapning ved natur og vand, så er denne kro en oplagt mulighed.

Book dit ophold og læs mere om opholdspakkerne her.

Læs også guiden til badehoteller i Jylland.

3. Gram Slotskro

gram slotskro

I den hyggelige by Gram i naturskønne omgivelser ligger idylliske Gram Slotskro. Kroen har rødder helt tilbage til 1673, og stedet emmer af historie. Værelserne er da også holdt i en traditionel og romantisk stil, men komforten og bekvemmeligheden fejler ingenting. 

I umiddelbar nærhed af kroen ligger Gram Slot, som bestemt er et besøg værd, og kroen ligger også lige ved Gram sø og med en meget smuk og naturskøn placering generelt, er det oplagt med gå- eller cykelture i området. 

Byen Gram er også et besøg værd med de hyggelige og historiske gader og bygninger, og der er flere museer i byen til de historieinteresserede. 

Det er muligt at vælge mellem forskellige overnatningspakker til Gram Slotskro, for eksempel ophold med middag, ophold med morgenmad og ophold med morgenmad og middag. Kroens køkken er kendt for at servere velsmagende, traditionelle retter med et twist. 

Alle værelser har eget bad og toilet og fri brug af internet og tv. Ved behov er der typisk mulighed for ekstra opredningerne; for eksempel til børn.

Book Gram Slotskro online her eller se de forskellige tilbudspakker her, hvor du bl.a. kan vælge at få middag, morgenmad og meget mere med.

4. Hotel Thinggaard – ophold med mad

Klik her og se alle opholdspakkerne på Hotel Thinggaard.

Selvom Hotel Thinggaard ikke falder under kategorien som værende en kro, så er det absolut værd at nævne dette unikke hotel.

Hotel Thinggaard ligger i Hurup Thy kun 30 km fra Thisted. Hotellet har hele 32 værelser og flere forskellige faciliteter at byde på.

Hotel Thinggaard tilbyder forskellige muligheder indenfor overnatninger, hvor man også kan booke luksuriøse ophold, som blandt andet inkluderer golf eller wellness.

hotel thinggaard jylland


Hotel Thinggaard samarbejder med Thy Kurbad, som er nabo til hotellet. Her er der rig mulighed for at både krop og sjæl kan blive forkælet.

Thy Kurbad har nemlig både sauna, vildmarkskar, massagebassin og mulighed for at booke forskellige krops -og ansigtsbehandlinger.

En anden fordel ved dette kroophold i Jylland er naturligvis også, at du kan tage på opdagelse i Thy Nationalpark. Hotellet tilbyder desuden cykeludlejning, så du kan tage på opdagelse i lokalområdet.

Du kan booke en overnatning på Hotel Thinggaard her.

Læs også min store guide til spaophold i Jylland.

5. Benniksgaard Hotel ved Flensborg Fjord

benniksgaard hotel
Hyggelige Benniksgaard Hotel

Ned til Flensborg Fjord ligger hyggelige Benniksgaard Hotel, som er et tidligere landbrug. Landbrug er der dog ikke meget tilbage af på det lækre 4-stjernede hotel.

Til trods for væsentlige moderniseringer af den gamle slægtsgård, emmer stedet stadig af historie, og stedets charme er intakt. 

Benniksgaard Hotel er den perfekte ramme til et afslappende ophold i naturskønne omgivelser – og det er også oplagt at kombinere opholdet med et smut over grænsen.

Hotellet ligger også tæt på Gråsten, Dybbøl Mølle og Sønderborg. 

benniksgaard

På udvalgte tidspunkter af året, er der mulighed for at opleve ringridning i området, og hotellet er desuden et rigtig godt udgangspunkt til at opleve Sort Sol. 

Hotellet byder på forskellige pakker, der blandt andet inkluderer morgenmad, vin eller middag i den anerkendte restaurant. Der er hele 69 værelser i alt, hvoraf 10 er suiter.

Alle har eget bad og toilet og fri adgang til internet og tv samt gratis parkering og mulighed for opladning af elbil.

Book overnatningen på hotellet her eller se forskellige tilbudspakker her, hvor du bl.a. kan få pakker med middag, morgenmad for 2 personer og meget mere.

6. Purhus Kro – en ægte landevejskro

purhus kro


Hvis du gerne vil opleve en vaskeægte landevejskro med en lang historie bag sig, så skal du overnatte på denne særlige kro.

Purhus Kro ligger i fredelige omgivelser, men stadig tæt på Randers, Viborg, Aarhus og Aalborg.

Kroen har derfor en praktisk beliggenhed, hvis man alligevel planlægger at tage på opdagelse ved nogle af de disse destinationer.

Purhus Kro er en traditionel kro, og du kan derfor forvente et fænomenalt ophold. I restauranten kan du nyde et godt og solidt kromåltid og få dig en god nats søvn på de moderniserede værelser.

Kroen er desuden familievenlig, og du kan opleve masser af seværdigheder i lokalområdet, herunder ’Verdenskortet’, som kun tager 20 minutter at køre til i bil.

Læs mere om kroen og book din overnatning med prisgaranti her.

Læs også guiden til kroer på Fyn.

7. Svostrup Kro ved Gudenåen (Jyllands smukkeste kro?) ⭐️

svostrup kro


Svostrup Kro er, hvad man kalder kongelig privilegeret og tilbyder et historisk kroophold i Jylland ved Silkeborg. Kroen har eksisteret siden år 1280 og er indbegrebet af dansk idyl.

Den emmer af historie, og du vil føle dig hensat til en anden tid. Svostrup Kro kan både være en oplevelse for familien, men også hvis man som par gerne vil på et romantisk kroophold.

Værelserne er meget traditionelt indrettet, men der er skam også mulighed for at booke et værelse med spabad.

I restauranten kan du naturligvis nyde mere traditionsbundede kromåltider eller du kan vælge lækre treretters, sæsonbestemte menuer.

kroophold jylland


Hvis du har stor interesse i dansk historie og gerne vil opleve et anderledes overnatningsophold, så er Svostrup Kro utvivlsomt et godt valg.

Man må ej heller glemme, hvor fantastisk en beliggenhed kroen har i forhold til de smukke og betagende søer i Silkeborg og byen generelt.

Kroen er desuden beliggende ved Gudenåen, hvor der også er mulighed for flere aktiviteter.

Kroen er en af de mest indbydende kroer i Jylland, hvis det står til mig.

Se flere billeder og book overnatningen på den smukke jydske kro her.

8. Højslev Kro – værelse med egen spa

kro i jylland med spa


Denne indbydende kro er beliggende i Højslev tæt på Skive. Kroen er familiedrevet, hvilket kun er med til at fremme den hjemlige stemning.

Du kan vælge imellem flere forskellige værelsestyper, herunder et værelse med eget spabad, hvis du er på udkig efter lidt ekstra luksus.

I krostuen, serveres der lækkert traditionelt kro mad, og så er der skam også mulighed for at få morgenmad med i prisen.

Højslev Kro er et godt valg, hvis du ønsker et kroophold i Jylland, og gerne vil opleve Skive og omegn.

Der findes masser af muligheder for sjove og underholdende aktiviteter for både børn og voksne i og omkring Højslev, men også Skive.

Du kan læse mere om Højslev Kro og booke et ophold her.

9. Sdr. Bjert Kro – intimt kropophold ved Kolding

sdr bjert kro jylland


Denne kro tilbyder blandt andet gourmetophold, spaophold og kulturophold. Med kroens kun 7 værelser er der ingen tvivl om, at det er et mere personlige ophold, du kan forvente.

Sdr. Bjert kro er familiedrevet og familien er også selv fastboende på kroen. Her handler det nemlig om den familiære, varme og hyggelige stemning, som gæsterne skal føle, når de er på besøg.

  • Udover overnatning kan du desuden få gratis morgenmad med i prisen, hvis du booker igennem hotels.com.

Book online med prisgaranti hos Hotels.com her.

På kroens restaurant kan du nyde veltilberedt mad, som også er præget af årstidens sæsoner, så du kan forvente friske råvarer og masser af smag. Du kan f.eks. vælge imellem tre -og femretters menuer med udvalgte lækkerier.

Kroen ligger omkring 8 kilometer fra Kolding. Kører du til Kolding er der rigeligt med seværdigheder, du kan udforske blandt andet Kolding Hus, Trapholt Kunstmuseum eller Slotsøbadet.

Selve byen Sdr. Bjert er altså tæt på bylivet i Trekantområdet, men også langt nok væk til at få en dejligt afslappende ferie.

10. Bov Kro – en af landets ældste kroer

bov kro


Nogle af de bedste kroer i Jylland findes også i den sydligste region, nemlig Sønderjylland. Bov Kro, som er beliggende ved Padborg, er blandt andet en af de ældste i landet.

Kroen er kongeligt privilegeret og har været det siden år 1566. Kroens indretning er en god blanding af den mere moderne stil, sammen med en gamle, hvilket giver unikhed.

Se flere billeder og book overnatningen her.

Den lange og omfattende historie bag kroen gør den ekstra spændende for dig, som har interesse indenfor netop dette. Det er altså ikke en hvilken som helst kro, du besøger, men en vigtig del af Danmarks historie.

Bov Kro kan du overnatte på et af de 17 værelser, hvor du både har eget bad og toilet samt TV. I restauranten kan du finde lækre retter, som med garanti vil være en smagsoplevelse.

Bov Kro er et rigtigt godt valg, hvis du eksempelvis skal over grænsen til Tyskland eller er på vej hjem fra en smuttur til Hamborg eller Berlin.

11. Den Gamle Grænsekro (billigt kroophold i Jylland med mad)

den gamle grænsekro


Denne kro er også et godt bud på et skønt kroophold i Jylland, hvis du ønsker at holde ferien i det Sønderjyske. Som navnet indikerer, så ligger denne kro forholdsvist tæt på grænsen.

Kroen ligger i Christiansfeld, tæt på Kolding og cirka en times kørsel nord fra Flensborg i Tyskland. Selve Christiansfeld har mange interessante seværdigheder og så er byen faktisk på verdenskulturarvslisten UNESCO.

Den hyggelige kro er også kongeligt privilegeret, og man kan forvente en mere moderne og klassisk stil krydret med et traditionelt pift. Selve kroens lokaler er yderst charmerende, og en oplevelse i sig selv. Der er har flere gange været royale besøg, og flere begivenheder har fundet sted der.

Den Gamle Grænsekro har 26 værelser, som alle har en flot udsigt over natur og landlige områder.

Alle værelser har eget toilet/bad og TV – og så er der desuden en tilhørende opholdsstue, hvor du har mulighed for at spille billard, samt få adgang til terrassen. I restauranten kan du forvente dansk traditionsrig kro mad.

Book en almindelig overnatning og se flere billeder her.

12. Hotel Nørre Vinkel 

hotel nørre vinkel

Lige midt i Vestjyllands smilehul ligger Hotel Nørre Vinkel, som oprindeligt var en gård med rødder helt tilbage til 1841.

I dag er der ikke meget tilbage af den gamle gård, der har gennemgået adskillige renoveringer og moderniseringer gennem årene. Til gengæld er der et hotel og golfcenter med alle moderne faciliteter. 

Uanset årstid er det oplagt at gå en tur til hyggelige Vinkelhage Strand, der om sommeren indbyder til en dukkert. Hotellets omgivelser byder også på masser af skøn natur, gode vandreruter og kun 500 meter til nærmeste golfbane. 

Hotel Nørre Vinkel er et godt udgangspunkt for en romantisk getaway, men er også oplagt til en aktiv ferie. Det er muligt at vælge mellem forskellige opholdspakker, der indeholder forskellige variationer af forplejning, herunder for eksempel middag eller morgenmad – eller begge dele. 

Alle 33 værelser er indrettet med eget bad og toilet, og der er desuden tv på alle værelser. Værelserne fordeler sig over enkeltværelser og dobbeltværelser, men skal I rigtig nyde plads og forkælelse, skal I vælge en junior suite – eller brudesuiten.

Bestil ophold med middag og meget mere her.

13. Hotel Limfjorden lige ved stranden 🌊

Med en berigende udsigt over Limfjorden, er Hotel Limfjorden placeret i skønne omgivelser, der indbyder til ro og afslapning – eller naturligvis til at begive sig ud i de flotte omgivelser, der blandt andet tæller Nationalparken Thy. 

Ligesom Hotel Limfjorden udefra er lyst og moderne, er værelserne tilsvarende indrettet. Du finder alle moderne bekvemmeligheder, og der er også gode fællesområder, herunder den store parklignende have ned mod fjorden. 

Der er mulighed for at købe forskellige opholdspakker til Hotel Limfjorden. Fælles for pakkerne er, at de alle indeholder lækker morgenmad, og der er også mulighed for at vælge pakker med middag inkluderet. 

Hotel Limfjorden er også et godt valg til familieferien med strand, Fårup Sommerland og Jesperhus Blomsterpark indenfor kort rækkevidde – og så er der mulighed for at vælge et familieværelse.

Selv kæledyr kan komme med på hotellet.

Book overnatningen her eller se de mange forskellige pakketilbud, der kan bookes til dig selv eller som gave.

Gode tips til at finde det rette kroophold i Jylland

Der er mange skønne kroophold i Jylland at vælge imellem. Det kan derfor være en hjælp at sammenligne kroerne med hinanden. Det er også relevant at tjekke op på andre gæsters bedømmelser af overnatningsstederne. For eksempel kan man på Hotels.com se, hvad andre gæster har givet af stjerner og anmeldelser.

Udover sammenligninger og diverse beskrivelser af overnatningsstederne spiller beliggenheden selvfølgelig også en rolle.

Derfor er det en god ide at undersøge om overnatningsstedet har en praktisk beliggenhed, og at der også er nogle spændende aktiviteter i lokalområdet. Rejser man som par eller med børn er det også værd at tjekke faciliteterne ud på kroen.

Hvis du er på udkig efter et romantisk ophold for to, så kan det være relevant, at der både er spafaciliteter og andre wellness muligheder. Gourmetpakker, hvor alle måltider er inklusiv, er også en god mulighed for dem, som gerne vil have det så nemt som muligt. For børnefamilierne er det naturligvis vigtigt at kigge efter familievenlige kroer, hvor der er underholdning for børnene.

Sidst men ikke mindst, så kan prisen selvfølgelig spille en rolle. Det er netop også en af grundende til, at det giver mening at sammenligne forskellige ophold med hinanden.

Jeg håber, at du kunne bruge denne guide til de bedste kroer i Jylland og nu er klar til et lækkert kroophold i smukke omgivelser.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad koster kroophold i Jylland?

Priserne afhænger naturligvis af hvilken kro du booker dig ind på og om du vælger kun at booke overnatningen eller en pakkeløsning, hvor der er f.eks. er middag med vin og morgenmad for 2 personer inkluderet. En overnatning på en god kro i Jylland kan fås fra ca 700 kroner.

Hvilke kroer er de bedste i Jylland?

I denne guide har jeg udvalgt 13 af de bedste kroer i Jylland. Der er ikke en dedikeret liste, der kårer den bedste kro i Jylland, da man får noget forskellige for pengene på hvert sted. Så læs mere om de enkelte kroer i guiden her og vælg den kro, der passer til netop det du gerne vil have ud af dit ophold.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler