Spa Ophold i Jylland – 8 wellness hoteller med lækre omgivelser

I denne artikel kigger vi nærmere på 8 gode hoteller, hvor du kan komme på et lækkert spa & wellness ophold i Jylland.

Er der noget bedre end et spaophold? Ikke i min bog! Med afslapning og forkælelse er der rum til at få ro til hovedet såvel som kroppen, og man kan sætte tempoet lidt ned.

Og man behøver faktisk slet ikke tage særlig langt, for at slippe lidt væk. Jo, Polen kan da være fristende – men hvorfor ikke udforske egne af vores eget lille land?

 • Danmark har en masse spændende byer og en smuk natur, og noget af den flotteste natur finder man i Jylland!

Jeg lover dig, der er intet smukkere end at vandre rundt på den jyske hede eller i de dybe skove en forårsdag – og hvorfor ikke sublimere dette med et spaophold?

Et spaophold i Jylland giver dig muligheden for at slappe 100% af. Du skal ikke bekymre dig om sprogbarriere, du kan nyde de små, hyggelige provinser eller de livlige byer, og bedst af alt, så kan du slappe af i flotte og moderne spaer!

Jeg har samlet 8 fantastiske spa og wellness ophold i Jylland, der alle er meget forskellige og har meget at byde på, så du kan sammenligne og finde lige netop det ophold, der passer bedst til dig.

1. Alsik Hotel & Spa ⭐️

Alsik Hotel liger på den gamle havnefront i Sønderborg og giver dig det lille strejf af udlandsferie, man får nede i Sønderjylland – stadig mens sproget er dansk.

alsik hotel spa jylland

Det er det største hotel i hele grænselandet og ét af de største i hele Danmark; men det er jo ikke størrelsen, der er vigtigst.

spaophold jylland


Det lyder næsten fjollet at sige, at så moderne et hotel giver en hyggelig og intim oplevelse – men det er sandt!

Terrassen har en vidunderlig udsigt over vandet, og de moderne værelser er med sine store vinduer lyse og behagelige at hvile på.

Alsik Hotel har Danmarks største spa, Alsik Nordisk Spa & Wellness. Her kan du opleve:

 • 4500 kvadratmeters spa, der spreder sig på 4 etager
 • Wellness, der tager udgangspunkt i gamle, nordiske kurritualer og badetraditioner
 • Smukke omgivelser inspireret af nordisk lys, vand og natur

Foruden spaen er der også fri adgang til hotellets fitness- og yogastue, så pulsen også kan komme op en gang imellem.

Praktisk om spaophold på Alsik Hotel

pool hotel jylland
Hotellet har en infinity pool med udsigt til havnen i Sønderborg.

Kæledyr må godt medbringes på hotellet, men det kan koste ekstra. Indtjekning kan ske fra klokken 15.00, og du skal tjekke ud før klokken 11.00.

Værelserne er udstyrede med fladskærmsfjernsyn, så du kan få dig en stille og rolig aften på værelset, samt minikøleskab, tablet med gæsteinformationer, te, kaffe, pengeskab og aircondition. Der er P-hus overfor hotellet.

Hvis du får lyst til et lille eventyr, kan du krydse grænsen og tage ned til Tyskland – det ligger kun et stenkast væk, omend der måske er lidt for langt til spændende Hamborg.

Du skal være minimum 18 år for at være i Alsiks spa-område, men du behøver faktisk ikke at bo på hotellet.

Du kan bestille et enestående ophold på Alsik Hotel her.

2. HimmerLand Spa Resort

spahotel himmerland jylland


Himmerland. Det lyder allerede som et dejligt sted!

Dette flotte, moderne spa-resort giver dig både menneskeskabt luksus og naturens idyl.

Brug dagen på at blive forkælet i spaen, og slap så af på en anden måde om aftenen, når solnedgangen maler hele området i et guldalderagtigt skær.

HimmerLand er et prisvindende resort, der siden slutningen af 1970’erne har være kendt for sit golfanlæg, men som i de seneste år har udvidet med spa, hotel og badeland.

himmerland hotel


På HimmerLand kan du overnatte i lyse og stilede værelser, hvor udsigten går ud over Sjørup Sø.

Dertil byder spahotellet på:

 • Et helt nyt spaområde
 • Anerkendte golfbaner
 • Hele tre restauranter, alle med forskellige menuer og særpræg, så det er umuligt at være kræsen!

Man kan altså nyde lidt af hvert under hele opholdet.

himmerland spa


Vil du slappe af på en anden måde, så kan du tage ud på én af de to 18-hullers golfbaner, hvoraf den ene har være vært for European Tour-turneringen, ”Made in Denmark”.

Der er også bowlingbane, hvis aftenunderholdningen skal stå på noget aktivitet.

Med badeland, bowling og en lav aldersgrænse for spaområdet er HimmerLand et familievenligt resort.

Du og din familie kan bo på værelser, eller I kan booke jer ind på ét af de 300 feriehuse, der ligger i den smukke natur – selvfølgelig tæt på alt det spændende.

Praktisk om HimmerLand spa i Jylland

På HimmerLand skal man være minimum 14 år for at benytte spaområdet – en usædvanlig lav alder, da de fleste sparesorts har en 16- eller 18-årsgrænse.

Check-in på resortet er fra klokken 15.00-21.00, så der er altså mulighed for at komme lidt senere end sædvanligt. Der kan checkes ud fra klokken 7.00 om morgenen til 11.00 om formiddagen.

Tilbud på HimmerLand Spa Hotel

Der er mulighed for morgenbuffet, men man kan også selv sørge for morgenmad, hvis man bor i én af hytterne med køkken…

Du kan bestille et enestående ophold på HimmerLand golf- og sparesort her, hvor du får morgenmad inkluderet og naturligvis adgang til alle spa faciliteterne og fitnesscentret.

Det kan dog være, at hotellet er billigere, hvis du gerne vil bo der på mindre populære datoer.

Prøv at indtaste dine rejsedatoer inde på Hotels.com her – det er muligt, at du så kan få opholdet billigere 😉

3. Kurbad Limfjorden – billig spa-dag

Anderledes fra de andre ophold på listen er her, at det ikke er muligt at bo på Kurbad Limfjorden. Det er en spa, ikke et hotel.

Kurbad Limfjorden ligger med en smuk og fortryllende udsigt ud over Limfjorden – faktisk lige ud til vandet med kun få meter imellem.

Spa- og wellnessområdet dækker 900 kvadratmeter og tilbyder et væld af forskellige spafaciliteter. Du kan få ro til krop og sind med de mange forskellige behandlinger, der selvfølgelig alle udføres af professionelle.

På Kurbad Limfjorden får du:

 • Adgang til spaområdet
 • Tøfler, badekåbe og håndklæde – dog skal badetøj selv medbringes
 • Mulighed for at tilkøbe diverse lækre behandlinger
 • Mulighed for at tilkøbe mad- og drikkevarer

Du kan også begive dig ud i byområdet og finde et hyggeligt pizzeria eller en restaurant, eller hvis du beslutter dig for at booke dig ind på et hotel, kan du spise dér.

Behandlinger og mad skal bestilles med senest 24 timers varsel.

Kurbad Limfjorden har den typiske aldersgrænse på 18 år for deres spa, men unge mellem 16 og 18 kan komme ind med en myndig ledsager.

Praktisk om Kurbad Limfjorden – bo på Grand Hotel ved siden af

Kurbad Limfjorden er ikke et hotel – det er vigtigt at huske. Det er et kurbad. Men der er heldigvis masser af hoteller i området, hvoraf et nærmeste er Grand Hotel med kun 100 meters afstand.

Her kan du bo komfortabelt og trække dig lidt tilbage fra kurbadet.

Du kan bestille tid på Kurbad Limfjorden her, og hvis du ønsker at forlænge dit ophold, kan du finde et værelse på Grand Hotel her, der er det allernærmeste og med da de har samarbejde med kurbadet er der ikke den store forskel på denne løsning og “almindelige” spa hoteller i Jylland.

4. Hotel Vejlefjord – bedste spa ophold i Jylland?

Du skal lede længe efter et smukkere spa ophold i Jylland end på Hotel Vejlefjord.

Omgivet af dybe skove leder en sti direkte ned fra hotellet til det smukke, klare vand, og du kan komme i kontakt både med dig selv og naturen ved at nyde et wellnessophold her.

vejlefjord spahotel


Hotel Vejlefjord byder både på termiske bade og thalasso spa. Stemningen beskrives af hotellet selv som ”på én gang pompøs og intim”, og på dette slot-lignende hotel vil du blive behandlet som en kongelig.

I spaen er der højt il loftet som i et palads, og store panoramavinduer viser ud mod fjorden for at bidrage til det ekstravagante udtryk.

I spaen kan du nyde en række skønne behandlinger som:

 • Anti-stress, der giver ro og harmoni
 • Anti-age, der øger cirkulation og genopbygger hudens elasticitet
 • Specialbestilte behandlinger for din nydelse!
vejle spa


På hverdage kan du slappe helt af fra begyndelsen med en gratis morgenmadsbuffet. Hotellet byder både på restaurant såvel som bar/lounge, og der er fitnessfaciliteter tilgængelige, hvis du vil have pulsen op.

Dertil er der gratis Wi-Fi og parkering.

Praktisk om Hotel Vejlefjord

spahotel jylland


Hotel Vejlefjord har en aldersgrænse i spaen, der lyder på 14 år. Hotellet byder på en række faciliteter, der går langt ud over forventningerne til et normalt wellnesshotel – det gælder et døgnåbent forretningscenter, en computerstation og vaskeservice.

Hvis du ikke kan slippe helt væk fra arbejde, kan Hotel Vejlefjord altså stadig give dig alt det nødvendige.

Hele hotellet er røgfrit, inklusiv de 116 værelser.

Receptionen har døgnåbent, og med hotellets egen have og beliggenhed få meter fra vandet, er der rig mulighed for at komme ud og indånde den friske luft.

Du kan også slappe af i biblioteket elle få dig en drink i baren.

Værelserne er simpelt indrettede, men med alt det, du kan opleve på hotellet, får du alligevel hverken lyst til eller behov for at tilbringe tid i sengen.

Det smukke hotel giver rig mulighed for lange gåture eller afslappende spabehandlinger, og det er det perfekte sted til et romantisk ophold for to.

Du kan booke dit ophold her og forvente en magisk oplevelse.

5. Hotel Fjordgården – tæt på Vesterhavet & klitterne

hotel fjordgaarden


Hvis du ikke er til det pompøse og royale, så er det her, du skal rette blikket.

Oplev Vestkysten på Hotel Fjordgården i Ringkøbing. Her kan du få noget velfortjent ro, mens du er omgivet af inspirerende, vestjysk natur.

Hvor spahoteller på Sjælland og København tit har mange by-seværdigheder tæt på sig, så er du her i nærheden af noget af Danmarks smukkeste natur ved Vesterhavet.

Du kan komme helt ned i gear med en flot, moderne spa og en mentalitet, der er helt nede på jorden.

Hotel Fjordgården er stolte af deres kurbad, der implementerer alle naturens elementer – sten, is, træ og ild!

Hvis du er klar på noget nyt, så har kurbadet et Fjordbassin på 36 grader på taget.

På Hotel Fjordgården kan du:

 • Slappe af i spaen, der har fuld service
 • Tage ud blandt klitterne – hotellet har nemlig gratis brug af cykler
 • Slappe af på terrassen
 • Nyde god mad i restauranten, baren/loungen eller delien

Dette hotel er velegnet til familier, da der er mulighed for ekstra senge såvel som sovesofa.

Alle 98 værelser er røgfri, og der er gratis morgenbuffet, Wi-Fi og parkering.

Praktisk om Hotel Fjordgården

pool hotel jylland vesterhavet


Hotellet byder gerne kæledyr velkommen, så længe der er styr på dem. Du kan bestille et kurbadsophold, måske det faste ”RO for to”-tilbud, eller du kan få dig en enkelt kurbadsdag, hvis du overnatter i sommerhus eller på et andet hotel i nærheden.

Der er døgnreception, så medmindre andet står på bestillingen, kan der checkes ind på alle døgnets timer – husk altid at tjekke detaljerne.

Hotel Fjordgården er både børne- og kæledyrsvenligt, dog ikke selve spaen; man skal være 16 år for at bruge wellnessområdet og de behandlinger, der er til rådighed, og kæledyr er ikke tilladte.

Du kan læse mere og booke dit ophold på Hotel Fjordgården her.

6. Strandhotellet i Blokhus – i klitterne i det nordlige Vesterhav

Dette 4-stjerners hotel ligger blandt idylliske klitter ved det nordlige Vesterhav. Det eksklusive hotel ligger med få hundrede meter ned til de vide sandstrande og er placeret i ét af Danmarks bedste sommerhusområder.

Strandhotellet her er det perfekte valg til romantikere, der gerne vil have lidt kvalitetstid sammen, og man kan svælge i luksus under hele opholdet.

Foruden spa og nærliggende strand byder hotellet på:

 • Sin egen flotte gårdhave
 • En tilknyttet restaurant, der bruger lokale råvarer til sin dansk/franske kogekunst
 • Bar/lounge i hotellets lobby, så du kan slappe af med en drink efter maden!

Hotellet brander sig mere som et badehotel frem for et spahotel, men du kan stadig nyde en wellnessafdeling, hvor du kan løsne op for spændinger og give slip på din stress.

Jeg nævner også hotellet i min guide til de bedste jyske badehoteller.

Praktisk om Strandhotellet

blokhus strandhotel


Børn er velkomne til at bo på hotellet, men der er ingen børneaktiviteter, og hotellet anser ikke sig selv som et ”familiehotel”.

Skal man dog holde et større arrangement, et bryllup, en konfirmation eller en stor fødselsdag, kan man, såfremt man er over 50 personer, leje hele hotellet og få alle faciliteterne for sig selv.

Man skal selvfølgelig være ude i god tid.

De 38 værelser er røgfri og får daglig rengøring.

Hotellet ligger tæt på stranden, men har også wellnessområde og indendørs pool – samt et fitnessområde.

Der er pejs i lobbyen, som du kan hygge dig foran med din partner, gratis Wi-Fi, morgenmadsbuffet og parkering, og så er der kæledyrsvenligt!

Strandhotellet kan altså sørge for lige det, du har brug for! Det byder sågar på en dagligvarebutik, så du kan holde snacks på værelset.

Du kan bestille dit ophold her.

7. Hotel Marina – ophold med spa, wellness & terapi

Hotel Marina ligger, som navnet antyder, ganske tæt på stranden – kun 14 minutters gang, faktisk.

Hotellet har en dejlig mellemstørrelse, så du og din partner eller familie kan være private, uden at det bliver for stort.

Hotel Marina har en lækker, hyggelig og intim spaafdeling, hvor du kan:

 • Booke tid til massage, wellness eller terapi (dette skal tidsbestilles)
 • Slippe væk fra hverdagens stress og jag i saunaen, jacuzzien, dampbadet eller hvilerummet
 • Få gang i kroppen i swimmingpoolen
 • Få pulsen op i hotellets fitness-område

Du kan også tage løbeskoene med og tage på en smuk og idyllisk løbetur i området.

Hotellet byder på en lækker restaurant, hvor der dog skal bookes bord. Der er kun åbent i restauranten om aftenen, men Hotel Marina ligger tæt på andre restauranter og caféer, så der burde ikke opstå nogen problemer.

Der er mulighed for morgenmad på hotellet.

Hotellet har en have, du kan trække frisk luft i, samt en bar/lounge og terrasse.

Praktisk om Hotel Marina

spa ophold jylland hotel marina


Hotel Marina er et godt valg til familieophold, da der er mulighed for vugger og børnesenge. Desuden byder hotellet på en børnepool, en on-site legeplads, og så er der mulighed for at få forbundne eller tilstødende værelser.

Også familiens firbenede medlemmer er velkomne; hotellet er nemlig kæledyrsvenligt.

Hotel Marinas have og den nærliggende strand giver nemlig rig mulighed for, at alle medlemmer af familien kan komme ud og få noget frisk luft.

Alle 85 værelser på hotellet er røgfri, og der er gratis parkering såvel som Wi-Fi.

Er man i bil, er Hotel Marina virkelig det perfekte sted til en familieferie, da det ligger kort fra spændende destinationer som Kattegatcentret, Munkholm Zoo og Nationalpark Mols Bjerge.

Du kan bestille dit ophold på Hotel Marina her.

Golf Hotel Viborg ligger i kernen af Midtjylland midt mellem Nørresø og Søndersø og byder både på indendørs pool og restaurant.

På dette hotel kan du tage på ferie, miniferie eller golfophold. Golfbanerne ligger et stykke væk fra selve hotellet, men det er nemt nok at komme dertil – der er desuden biludlejning på hotellet.

Vigtigst for denne liste er selvfølgelig, at der er spa og wellness faciliteter.

Du kan slappe af og nyde en dejlig tid med forkælelse i wellnessafdelingen. Med pool, boblebad og jacuzzi kan du lade stressen flyde ud, og du kan frit benytte faciliteterne, når du er gæst på hotellet.

Med 134 værelser er Golf Hotel Viborg et af de største hoteller på denne liste.

Hvis du vil have pulsen lidt op, kan du gå eller løbe rundt om de to søer – dette vil tage dig forbi en række smukke scener, alt fra enge med græssende køer til dyre, morderne luksusvillaer.

Når du får brug for noget andet at lave, ligger hotellet i hjertet af Viborg, kun få minutters gang fra gågaden og de mange butikker dér.

I byen, få minutters gang fra hotellet, vil du kunne finde:

 • Skovgaard museet
 • Viborg Biograf & Tinghallen
 • Viborg Stadion
 • Viborg gågade, hvor du kan finde barer, tøjbutikker og caféer
 • Den smukke Viborg Domkirke

En køretur i enten bus eller bil vil tage dig og din familie ud til Hald, der både byder på en smuk gåtur og den vilde hede.

Praktisk om Golf Hotel Viborg

Golf Hotel Viborg fungerer også som forretningscenter, og med den store, tilhørende lounge kan du leje hele stedet til fødselsdag, jubilæum, bryllup eller andet.

Der er selvfølgelig restaurant tilgængelige på hotellet, men du kan også gå op i byen og prøve ét af de hyggelige, lokale spisesteder. Om aftenen kan du slappe af på terrassen eller i haven.

Hotellet er fuldt ud familievenligt – fra de helt små til de meget pelsede. Både børn og kæledyr er nemlig velkomne.

Der er legeplads på stedet, så børnene kan køre sig selv trætte, og medbragte spil kan nydes mange forskellige steder på området; ikke kun på værelserne.

viborg hotel


De moderne værelser har alle udsigt til enten grønt eller sø, og alle er de hyggeligt og flot indrettet.

Hele hotellet er røgfrit. Der er motionscenter og gratis Wi-Fi på området, samt gratis parkering.

Du kan booke dit ophold på Golf Hotel Viborg her.

Gode tips om spaophold i Jylland (og andre steder)

spa wellness jylland


Når du tager på spa- og wellnessophold, så husk altid dit badetøj og eget badehåndklæde.

Lad så vidt som muligt din telefon blive på værelset, når du går ned i spaen: Dette er ikke kun for sikkerheden, men også for at du kan slippe væk fra sociale medier og evigt presserende nyheder.

Når du er på spaophold, skal du kunne slappe af, og det forhindrer din telefon dig i.

Et spaophold er en pause fra hverdagen, og du bestemmer helt selv, hvordan du vil bruge din tid. Hvis du vil spise på hotellet, så gør dét, men har du lyst til at tage ud på eventyr i den by, du befinder dig i, er der intet, der stopper dig.

Du får mest muligt ud af dit spaophold ved at distancere dig fra de problemer, du går med i hverdagen. Tillad dig selv at få en pause.

Husk, at du fungerer bedst muligt, når du er klar i hovedet, og der er ingen skam i at have brug for en pause. Du efterlader ikke noget; du lader op, så du kan tackle det!

Et spaophold kan være en romantisk og intim oplevelse, der lader dig komme tættere på din partner – men det kan også være en måde at knytte bånd med familien, hvis I finder det rigtige resort!

Alle kan have brug for at sætte farten ned.

Med det håber jeg, at du er klar til at tage på spaophold og lade hverdagen glide lidt væk.

Der er masser af ophold derude, og på denne liste har jeg blot samlet de 8 bedste muligheder til dig, din partner eller din familie.

Ofte stillede spørgsmål om spahoteller i Jylland:

Hvad er det bedste spa ophold i Jylland?

Alsik Hotel & Spa i Sønderborg og Hotel Vejleford i Vejle er blandt de spahoteller i Jylland, der får de bedste anmeldelser og dermed utroligt gode bud.

Hvad koster et spa ophold i Jylland?

Du kan vælge at booke en overnatning uden tilvalg, men mange vælger at købe et pakketilbud, hvor man bl.a. får te og kage, aftensmad og morgenmad inkluderet. Disse spa deals starter fra ca 1400 kr.

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *