Hoteller i Aarhus – De 10 Bedste Steder at overnatte i Aarhus

Leder du efter et godt hotel i Aarhus? I denne guide deler jeg både de bedste hoteller og en række billige overnatningssteder.

aarhus hoteller

Der findes et hav af hoteller i og omkring Aarhus, og det kan være svært at navigere i, hvis du ikke kender til byen. Her har jeg fundet de 10 bedste hoteller, der dækker over forskellige standarder og prisklasser.

Så her finder du både de mest luksuriøse hoteller i Aarhus og også de overnatningssteder, der er god value for money.

Aarhus er Jyllands hovedstad, og byen har masser at byde på. Noget af det, du bestemt ikke må gå glip af er ARoS, Den Gamle By, Marselisborg Dyrehave, Musikhuset Aarhus og Dokk1, men det er kun et lille udsnit af alt det, Aarhus har at byde på. 

Uanset, om du er til luksus og mange faciliteter, eller om du bare ønsker et simpelt sted at sove, når du skal opleve byen, kan du finde et hotel til formålet i guiden her. 

Hvor skal man bo i Aarhus? Her er 10 gode bud.

1. Hotel Villa Provence

Hotel Villa Provence
 • Beliggenhed: Aarhus C
 • Antal stjerner: ****

Lækkert 4-stjernet hotel i hjertet af Aarhus lige ved Dokk1 – Hotel VIlla Provence.

Hotellet får virkelig gode anmeldelser, og det er der ikke noget at sige til. Det er nemlig ikke kun beliggenheden, der er i top; det er også både de charmerende værelser, lækre faciliter, god service og god mad. 

Hotellet er inspireret af middelhavslandene, og det ses både på de autentiske og charmerende værelser og på menukortet. Du får gratis morgenmad med i alle ophold, og der er også en gratis kop kaffe to go ved afrejse. 

Det hyggelige hotel råder over blot 39 værelser, der fordeler sig over enkelt- og dobbeltværelser til store suiter med badekar. Uanset økonomi og behov, finder du altså et passende værelse til dit ophold i Aarhus. 

Se mere og book online her.

2. Radisson RED Aarhus 

radisson red hotel aarhus
 • Beliggenhed: Aarhus C
 • Antal stjerner: ****

Radisson RED Aarhus er det moderne og hippe valg.

Det ligger godt i forhold alle seværdigheder med kort afstand til blandt andet ARoS, Musikhuset og shopping, og så er hotellet et kapitel for sig selv rent designmæssigt med mange moderne løsninger. 

Hotellet byder på app-styret roomservice, døgnåbent fitnesscenter, restaurant, lounge, mulighed for tilkøb af morgenmad og gratis wifi.

Værelserne fordeler sig over 78 værelser i forskellige størrelser og indretninger, der dog alle er ekstremt rummelige. Et standard dobbeltværelse er på hele 27 m2 og har kingsizeseng, så der er masser af albuerum. 

Se mere og book online her.

Vil du prøve anderledes overnatning i Jylland? Se guiden til glamping i Jylland eller guiden til de bedste kroer med overnatning i Jylland.

3. Hotel GUESTapart – lejlighedshotel i Aarhus

lejlighedshotel aarhus
 • Beliggenhed: Aarhus N
 • Antal stjerner: ****

Hotel GUESTapart er ét af de bedst anmeldte hoteller i Aarhus. Der er tale om et lejlighedshotel med hele 86 lejligheder og mange faciliteter såsom fitnesscenter, sauna, bar, restaurant og forskellige typer af møde- og arbejdslokaler. 

Værelserne fordeler sig over forskellige størrelser af studio-lejligheder fra 30 til 47 m2. Der er altså masser af plads til både kortere og længere ophold – og eget køkken og bad. Og så er der morgenmad inkluderet i de fleste ophold. 

Modsat mange andre lejlighedshoteller, er der ikke gået ned på udstyr hos GUESTapart. Her har alle lejlighed både køleskab, fryser, ovn og opvaskemaskine – og så er der en god dobbeltseng med mulighed for aflukke fra resten af lejligheden.

Det skal dog lige nævnes, at dette hotel ikke er beliggende i centrum af Aarhus, så hvis du gerne vil bo centralt, så skal du vælge et af de andre hoteller på listen. 

Se mere og book online her.

4. Comwell Aarhus Dolce by Wyndham 

Comwell Aarhus Dolce by Wyndham
 • Beliggenhed: Aarhus C
 • Antal stjerner: ****

Comwell er kendt for deres lækre hoteller fordelt over hele Danmark, og hotellet i Aarhus er ingen undtagelse. 

Her får du store, rummelige værelser med lækkert interiør og mulighed for udsigt over byen, gratis morgenmad og en lang række faciliteter såsom døgnåbent fitnesscenter, restaurant og bar og gode muligheder for arbejdspladser ved behov. 

Hotellet er stort med 240 værelser, der fordeler sig over enkelt- og dobbeltværelser med god plads. Værelserne har store, behagelige senge og arbejdsbord, og dobbeltværelserne har desuden spiseplads. 

Det er muligt at leje cykler på hotellet, og du kan også få hjælp til gå- og cykelruter samt til de seværdigheder, du bare må opleve, når du er i byen. 

Se mere og book online her.

5. Helnan Marselis Hotel – hotel med pool i Aarhus

hotel helnan marselis aarhus
 • Beliggenhed: Marselisborg 
 • Antal stjerner: ****

Helnan Marselis Hotel ligger i det sydlige Aarhus tæt på Marselisborg Slot; ud til vand og tæt ved skov. Her får du et hotel, der ligger tæt på alle Aarhus’ seværdigheder, men som ligger naturskønt. 

Udover at stå op til havudsigt, byder hotellet på en lang række af faciliteter, herunder gratis morgenmad, indendørs pool, sauna, fitnessfaciliteter og bar.

Dertil kommer, at hotellet er oplagt til gå- og cykelture i området, og der udlejes da også cykler. 

hotel helnan aarhus swimmingpool
Hotel med swimmingpool i Aarhus

Værelserne fordeler sig over forskellige dobbeltværelser og suiter. Bestiller du enkeltværelse, vil du dermed få et dobbeltværelse. Nogle har udsigt til skoven, andre til havet, og de fleste har tilhørende terrasse eller altan. 

Se mere og book online her.

Jeg nævner også dette fantastiske Aarhus hotel i min guide til de bedste badehoteller i Jylland og det kunne næsten også være en del af guiden til spaophold i Jylland, da der jo er indendørs swimmingpool.

6. Milling Hotel Ritz – godt hotel i Aarhus C

hotel ritz aarhus
 • Beliggenhed: Aarhus C
 • Antal stjerner: ***

Lige midt i Aarhus ligger Milling Hotel Ritz i en historisk, velbevaret bygning. Her finder du mindre, klassisk indrettede hotelværelser, der er til at betale.

Der er let adgang til transport (hotellet ligger vitterligt lige ved siden af Aarhus Hovedbanegård), og kun en kort tur til ARoS, Tivoli Friheden og Dokk1

Hvis du har ledt efter hoteller i Odense ved du, at Milling-hoteller altid er pæne, rene og til en fair pris, så hvis du leder efter et hotel i Aarhus centrum til en god pris, så er Hotel Ritz et godt bud.

Restaurant MASH ligger lige om hjørnet, og der er også mulighed for at benytte fitnesscenter i umiddelbar nærhed for et mindre gebyr.

Morgenmaden er til gengæld altid gratis, ligesom der også er gratis frugt, snacks, te og varm chokolade. 

Værelserne fordeler sig over enkelt- og dobbeltværelser i forskellige standarder, hvor Economy og Standard ofte kan fås til en god pris, mens Comfort byder på store, behagelige senge. 

Se mere og book online her.

7. Hotel Atlantic – hotel ved Aarhus Havn

hotel aarhus havn
 • Beliggenhed: Aarhus C
 • Antal stjerner: ***

Lige på havnekajen nær Dokk1 ligger Hotel Atlantic med en flot udsigt over havn til den ene side og Aarhus by til den anden.

Her får du et udvalg af mindre enkelt- eller dobbeltværelser i standard- eller superior-kategori, der i høj grad afhænger af ønsket udsigt.

Værelserne har toilet med badekar, gode kingsize-senge, gratis wifi – og så er der gratis morgenmad inkluderet. Der er ikke et væld af faciliteter, men det grundlæggende er i orden; internettet er hurtigt, morgenmaden er lækker, og sengene er behagelige.

Der er bar og snackbar på hotellet, og der er også mulighed for biludlejning – og så er hunde tilladt, og der er gratis kaffe og te på værelserne.

Derudover er hotellets placering eminent til at udforske Aarhus. 

Se mere og book online her.

Læs også min store guide til seværdigheder og oplevelser i Jylland.

8. Zleep Hotel – hotel med gratis parkerting

hotel med gratis parkering aarhus
 • Beliggenhed: Viby
 • Antal stjerner: ***

I den sydlige del af Aarhus finder du Zleep Hotel Aarhus Viby, der byder på simple dobbelt- og familieværelser til en god pris.

Der er ikke en masse fancy faciliteter, men der er alt, hvad du i princippet har brug for, hvis du er i området for at udforske alle Aarhus’ seværdigheder. 

Der er gratis parkering på hotellet, og det er stort plus, da parkering i Aarhus kan være en dyr affære. Du kan med fordel stille bilen og tage det offentlige ind til centrum. Det tager ikke mere end 10 minutter. Der er også mulighed for cykeludlejning. 

Der er restauranter i nærområdet, men ikke på selve hotellet. Her kan du dog godt tilkøbe morgenmad. 

Se mere og book online her.

9. Cabinn Aarhus – billigste hotel i centrum

 • Beliggenhed: Aarhus C
 • Antal stjerner: **

Cabinn hotellerne er strategisk placeret rundt i Danmark med gode placeringer og lave priser, og det er også tilfældet for hotellet i Aarhus. Her kan du bo virkelig billigt på små, stilrene værelser. Især Economy-værelserne kan fås til gode priser. 

Til trods for den lave pris, fejler beliggenheden bestemt ikke noget, og alle Aarhus’ seværdigheder nås på kort tid. 

På selve hotellet er der både restaurant, bar, bibliotek, fri wifi og mulighed for at tilkøbe morgenmad. Der er elkedel, te og kaffe på alle værelser – og dem er der hele 400 af.

Rejser I som familie, er der mulighed for at booke forbundne værelser, så I kan få glæde af to værelser med dør imellem. 

Se mere og book online her.

10. Wakeup Aarhus – hotel lige ved banegården

 • Beliggenhed: Aarhus C
 • Antal stjerner: **

Kun et stenkast fra Bruun’s Galleri og Aarhus Hovedbanegård ligger Wakeup Copenhagens jydske pendant, Wakeup Aarhus. Konceptet er det samme; et lækkert lavpris-hotel med en central placering og morgenmad inkluderet – uden de store øvrige faciliteter. 

Konceptet fungerer og er populært. Særligt for de, der bare har behov for et sted at sove. Værelser og badeværelser er ret små, men til overnatning kan det sagtens fungere. 

På hotellet er der blandt andet vaskeservice og computerstationer. Det er altså også et udmærket sted at logere som rejsende – især beliggenhed og placering taget i betragtning. 

Se mere og book online her.

Hvis du har læst min guide til, hvor man skal bo i København eller guiden til billige hoteller i København, så kender du også Wakeup’s koncept: billige hoteller, men med mere komfort end f.eks. Cabinn.

De billige hoteller i guiden er godt placeret, uden de store faciliteter, men med små værelser til en god pris. De er gode til dig, der er i kortvarigt i Aarhus for at opleve byens seværdigheder. 

Er du på et længere ophold eller kan du bare godt lide luksus, bør du kigge på et af de lækre 4-stjernede hoteller.

Jeg håber, at du kunne bruge denne guide til de bedste hoteller i Aarhus og at du nu har fundet et sted at overnatte på din tur til den jyske hovedstad.

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler