Hvis du aldrig har været i Amsterdam før, kan du virkelig glæde dig til en oplevelsesrig tur med masser af seværdigheder, attraktioner og oplevelser.  I denne guide kigger vi nærmere på seværdigheder i Amsterdam.

Introduktion til Hollands hovedstad

Der er masser af oplevelser for både små og store, og byen har så meget at byde på, at du med stor sandsynlighed ikke engang har tid til at nå det hele på denne ene tur. Men det betyder jo bare, at du må komme igen på et andet tidspunkt for at se endnu mere af byen.

Når du rejser til Amsterdam, har du også rigtig mange gode muligheder for at komme på spændende hel- eller halvdagsture til smukke og spændende destinationer omkring Amsterdam.

Du kan eksempelvis vælge at tage på tur til Volendam og Marken, Keukenhof eller Giethoorn – alle steder jeg kommer ind på senere i artiklen.

Anbefalet: køb den officielle GVB-Ticket online.

Billetten dækker ubegrænset brug af offentlig transport (både tog, tram, færger, busser og metro) og den koster kun fra 63,- pr dag.

Se mere om billetten her.

Noget, der især trækker turister til Amsterdam, er byens mange historiske museer, som du naturligvis også bør besøge, hvis du bare har en smule interesse i kunst og kunsthistorie.

Du kan blandt andet vælge at komme en tur på Van Gogh Museet, eller hvad med at besøge Rembrandts hus, som i dag er lavet om til Rembrandts Museet? Du finder også en lang række øvrige museer i byen, som du får adgang til med et I Amsterdam City Card.

Det tager kort tid enten at køre eller flyve fra Danmark til Amsterdam, så hvis du har lyst til en sjov og oplevelsesrig storbyferie, og du måske er træt af at tage til London eller Paris, så kan Amsterdam i den grad anbefales. Her får du meget for pengene.

Overvej at købe ‘I Amsterdam City Card’ 

amsterdam seværdigheder kort

Inden vi går i gang med selve listen, vil jeg anbefale dig at tage et nærmere kig på det smarte I Amsterdam City Card, som jeg i den grad kan anbefale dig at købe, når du skal til Amsterdam.

Med dette kort får du nemlig gratis adgang til mange attraktioner og oplevelser i byen, og det fungerer samtidig som et rabatkort til mange af de betalte oplevelser i byen, så det kan hurtigt tjene sig selv hjem igen, hvis du vil ud at opleve noget i byen.

Derudover giver kortet dig også en gratis kanalrundfart, så hvis du alligevel havde tænkt dig at tage på en kanalrundfart, kan du jo lige så godt udnytte, at der er en gratis tur med i købet af dit I Amsterdam City Card.

Så længe dig kort er gyldigt har du fri adgang til i alt 44 museer og attraktioner, og du kan derudover også køre gratis med al offentlig transport i byen.

Så hvis du vil have nem adgang til oplevelser og gratis transport rundt i byen, bør du bestille dit I Amsterdam City Card her.

Kanalrundfart – en fantastisk oplevelse i Amsterdam

amsterdam kanalrundfart
Hvis du kigger på et kort over Amsterdam, vil du ret hurtigt lægge mærke til alle byens små og store kanaler, der løber gennem den hollandske hovedstad. Kanalerne i byen er en stor turistattraktioner for de mange millioner besøgende.

Derfor er det også oplagt at starte ud med at tage på en kanalrundfart, når du kommer til Amsterdam.

Undervejs på din tur vil der være audioguides, der fortæller dig om de monumenter og bygninger, I sejler forbi. Turen varer omkring 75 minutter, og det er en rigtig god måde at få et overblik over byen.

Er der steder, I kommer forbi undervejs, som du gerne vil udforske nærmere, kan du jo altid drage derhen, når turen er slut, og du igen står på land.

Læn dig tilbage og nyd en rolig tur gennem Amsterdams kanaler og bliv klogere på de historiske bygninger, der har været med til at præge hovedstaden.

Du kan bestille din billet til en 75 minutters kanalrundfart her.

Heineken Experience – for dig, der elsker øl

Ligesom du i Dublin ikke må gå glip af en tur på Guinness bryggeriet, må du heller ikke snyde dig selv for en ægte Heineken Experience i Amsterdam.

Selvfølgelig er det nok kun interessant, hvis du kan lide øl, men så er det næsten også et must-see i Amsterdam.

Siden grundlæggelsen af bryggeriet i 1867 er Heineken blevet en af verdens mest populære og velkendte øl. Derfor kan du også glæde dig til en stor og gennemført oplevelse, når du træder ind af dørene på det gamle bryggeri.

Lær mere om hvordan Heineken øllen brygges, se hele processen i Brew You oplevelsen, lær hvordan du skænker den helt korrekte Heineken fadøl, og smag på øllet i slutningen af turen.

Du vil også høre nærmere om nogle af Heinekens mange sponsorater af bl.a. Champions League og Formel 1. Der er i alt to øl inkluderet i billetprisen.

Du kan booke din billet til Heineken Experience hjemmefra lige her.

Van Gogh Museet – en oplevelse for alle kunst-interesserede

Interesserer du dig for kunst, er Van Gogh Museet den perfekte oplevelse i Amsterdam for dig.

Museet blev grundlagt i 1973, og siden da har millioner af mennesker besøgt og set de mange værdifulde og historiske malerier af kunstneren Vincent van Gogh.

Det anslås at over to millioner mennesker besøger museet hvert eneste år.

Van Gogh Museet er naturligvis det museum i verden med flest Van Gogh kunstværker.

  • Der er omkring 200 malerier, 400 tegninger og 700 breve fra kunstnerens egen hånd. Det er primært samlinger fra Van Goghs egen nevø, der har været med til at give museet grobund for en udstilling.

I 2019 åbnede museet for en helt ny virtuel tur, den såkaldte Meet Vincent Van Gogh Experience, som du naturligvis også kan opleve, når du kommer til museet.

Du booker billet i et tidsinterval, som du selv kan bestemme, hvornår skal være, og din billet giver dig adgang til hele udstillingen.

Køb din egen entrébillet og spring køen over her.

Rijksmuseum – måske Amsterdams mest kendte museum

Rijksmuseum
Og hvis du har lyst til at fortsætte museumsturen, kan du tage videre på Rijksmuseum, som ligger næsten lige ved siden af Van Gogh Museet. Med kun 300 meters afstand mellem de to museer, er det oplagt at besøge dem begge på samme dag.

  • Rijksmuseum blev faktisk grundlagt i 1800 i byen Haag, men blev otte år senere flyttet til Amsterdam, hvor det nu har ligget siden.

Det har en stor samling af malerier og kunstværker fra mange forskellige kunstnere – det mest kendte nok værende Nattevagten af Rembrandt, som dog først blev tilføjet til samlingen senere.

Rijksmuseum er et relativt stort museum, så det er ikke sikkert, du når hele vejen rundt. Med over 80 forskellige gallerier kan det derfor være en god idé at udse dig nogle afdelinger, som du i hvert fald gerne vil se, inden du går ind på museet, så du er forberedt. 

Bliver du sulten undervejs på din tur, har museet også en tilstødende restaurant, som jeg kan anbefale.

Keukenhof – en af verdens største blomsterhaver

Hvis du vil have en stor naturoplevelse, bør du besøge Keukenhof – en af verdens absolut største blomsterhaver, som du finder lidt uden for Amsterdam.

Er du ikke i egen bil, kan det anbefales at booke en billet til denne tur, så du kan hoppe på en bus direkte fra Amsterdam til Keukenhof og tilbage igen, når du er færdig med at lade dig imponere af den smukke have.

Jeg vil anbefale dig at besøge haven om foråret – måske endda i det senere forår, da det er her, de fleste blomster springer ud, og haven tager sig ud fra sin bedste side. 

Når du er ankommet til Keukenhof med bussen, kan du tage oplevelsen til dig i dit helt eget tempo.

Busserne går løbende tilbage til Amsterdam igen indtil klokken 18.30, så der er rigeligt med tid til at opleve parken på egen hånd.

En utrolig smuk oplevelse lidt uden for Amsterdam som du kan købe billet til her.

Xtracold Icebar – en meget special oplevelse

isbar amsterdam

Se flere billeder fra isbaren via linket herunder.

Vil du gerne ud at have et par drinks i byen, kan du få en helt særlig oplevelse ved at tage en tur på Xtracold Icebar, som er en bar bygget af naturligt is.

Hele 35 ton is er der blevet brugt til at bygge baren, og det er et sjovt og anderledes sted at gå i byen end bare at tage ind på en traditionel bar.

Nu hvor du alligevel er i Amsterdam, er det jo oplagt at nyde dine drinks med dine venner på Xtracold Icebar.

Du skal ikke være bekymret for, at du ikke kan besøge baren, hvis du ikke har skijakker og termobukser med, da der bliver udleveret jakker i indgangen, så du har en chance for at holde dig nogenlunde varm i de konstant minus ti grader, der altid er i baren, hvor du drikker af glas lavet af is, så du skal ikke være bange for, at din drink ikke er dejlig kølig.

Book billetter hjemmefra og få to gratis drinks med i prisen.

Anne Franks historie og hus

Amsterdam byder også på den spændende og desværre dystre historie om Anne Frank, som du også bør opleve og høre om, mens du er i byen.

Du kan blandt andet komme på en guidet byvandring, hvor du undervejs vil høre hele fortællingen om Anne Franks liv, og om hvordan 2. Verdenskrig påvirkede Amsterdam og byens borgere, især det jødiske mindretal.

Undervejs vil I komme forbi monumenter og bygninger fra 2. Verdenskrig, og du vil komme gennem det jødiske kvarter i byen.

Turen starter foran Det Jødiske Historiske Museum og slutter foran Anne Franks Hus, som du efterfølgende kan vælge at besøge. Bemærk at entrébillletterne til Anne Franks Hus ikke er inkluderet i gåturen. De skal købes separat.

Denne tur vil give dig et helt nyt blik på, hvor hårdt det var at vokse op under de betingelser, som Anne Frank gjorde.

Og som vi alle ved, tager det desværre udgangspunkt i en rigtig historie. En frygtelig, men alligevel så vigtig historie at høre.

Bliv klogere på Anne Frank i denne korte video (rejseguiden med Amsterdam seværdigheder fortsætter under videoen):

Madame Tussauds – populær seværdighed også i Amsterdam

madame tussauds amsterdam
I hjertet af Amsterdam finder du det populære voksmuseum Madame Tussauds, som har afdelinger flere forskellige steder i verden.

De mest populære ligger nok i London og i Los Angeles, men det skal ikke tage noget fra den Madame Tussauds, der ligger i Amsterdam, som i den grad også kan anbefales.

Hvis du har været på Madame Tussauds i de andre byer, er der ikke så meget nyt under solen her, men hvis du aldrig har prøvet at være på et Madame Tussauds voksmuseum før, er det en lige så stor oplevelse at være på den i Amsterdam som i en af de andre byer.

På Madame Tussauds har du mulighed for at få taget billede med mange af de store berømtheder, du ellers kun kender fra tv og medier. En meget sjov seværdighed i Amsterdam.

Hvad med en selfie med George Clooney, Lady Gaga eller Taylor Swift?

Du kan købe din entrébillet til Madame Tussauds i Amsterdam her.

Rembrandt Museet – lær alt om Rembrandt og se hans værker

Rembrandt Museet er på ingen måder lige så stort som hverken Van Gogh Museet eller Rijksmuseet, men det betyder ikke, at det ikke er et besøg værd, når du kommer til Amsterdam.

På Rembrandt Museet finder du ikke bare udstillinger af en række af hans værker. Nej, du får også en fortælling om Rembrandt som person og kunstner. Om hvordan hans liv var, og hvordan han indrettede sig i sin tilværelse.

Det er meget mere et indblik i, hvem Rembrandt var som person, end det er en udstilling af hans værker, hvilket dog trods alt også er en del af museet.

Museet er så fint blevet lavet i Rembrandts eget hus, hvor han gennem flere år boede og malede mange af sine værker. Museet åbnede officielt i 1911, små 250 år efter at Rembrandt selv mistede huset på grund af sin personlige konkurs.

Et hyggeligt museum der klart er et besøg værd.

A’DAM Lookout – fantastisk udsigt over Amsterdam

I den nordlige del af Amsterdam, på den anden side af floden der deler den nordlige og sydlige del af byen, kan du besøge A’DAM Lookout, som er en spændende seværdighed, der giver dig mulighed for at få et 360 graders panoramaskue over den smukke hollandske hovedstad.

Er du ikke bange af dig, kan du også vælge at komme en tur op i Over The Edge, som er Europas højeste gynge.

Her kommer du helt ud over kanten, så du skal ikke være bange for højder, hvis du sætter dig op i den. 100 meter op i luften kan du svinge med benene ud over kanten på bygningen og få adrenalinen pumpet godt rundt i kroppen.

Volendam, Marken & de historiske vindmøller – en god dagstur

volendam amsterdam
Hvis du vil ud af storbyen for at se noget af det ægte Holland, er denne tur helt perfekt for dig.

Her kommer du på en halvdagstur med afrejse fra Amsterdam, hvor du kommer forbi den mindre by Volendam. Her sejler I til ø-samfundet Marken, og I vil køre forbi de måske verdensberømte Zaanse Shans-vindmøller, som der naturligvis bliver rigeligt med tid til at tage billeder af.

Turen varer omkring 6-7 timer, og der vil være en engelsktalende guide med under hele turen til at fortælle om de mange smukke steder, I kommer forbi undervejs.

Denne tur er perfekt for dig, der måske er fløjet til Amsterdam, og på den måde ikke endnu har fået oplevelsen af at køre gennem det smukke hollandske landskab.

Undervejs på turen vil I besøge en autentisk ostebutik, en vaffelbutik samt en traditionel træskomager, der vil fortælle om håndværket og sin egen historie.

En perfekt oplevelse for dig, der gerne vil opleve noget mere end bare storbyen.

Du booker billetter til turen her.

Kongeslottet i Amsterdam – royalt slot fra 1600-tallet

amsterdam kongeslot
Elsker du at besøge royale bygninger, må du naturligvis også lægge vejen forbi Kongeslottet i Amsterdam, hvor du også har mulighed for at komme en tur indenfor, selvom det naturligvis også er smukt at betragte udefra. 

  • Ingen fra kongefamilien bruger Kongeslottet i Amsterdam som residens.

Det bliver i stedet brugt til mange af de statslige ceremonier, der er i landet – herunder eksempelvis statsbesøg, royale receptioner osv.

Slottet blev bygget i midten af 1600-tallet, og det har siden været under ejerskab af den royale hollandske familie.

Nu har du mulighed for at se, hvor de royale og deres gæster fester, overnatter og spiser under ceremonier på slottet.

Her finder du din billet til at komme ind på slottet.

Artis – Hollands ældste Zoo

I Amsterdam har du også mulighed for at besøge en af de ældste og bedst bevarede zoologiske haver i Europa, og herunder samtidig den ældste zoologiske have i Holland, nemlig Artis

Det er en rigtig god oplevelse for hele familien. Så hvis du er afsted med ungerne, er det oplagt at smutte en tur forbi Artis på jeres tur.

Artis skiller sig blandt andet ud fra mange andre zoologiske haver ved eksempelvis at have et akvarium og at planetarium i haven.

Det har du naturligvis også adgang til, når du køber entrébillet til Artis – du behøver således ikke tage et privatlån til en jordomrejse, du kan bare rejse til Amsterdam og opleve alverdens dyr.

Hvis du er interesseret, har du også mulighed for at komme på en guidet tur rundt i haven, hvor du kan lære meget mere om dyrene og komme helt tæt på de mange arter, som bor i haven.

Om sommeren er der også picnickoncerter, hvor du har mulighed for at lytte til musik på plænen i haven sammen med hundredvis af andre gæster.

Bloemenmarkt – flydende blomstermarked i Amstedam

amsterdam oplevelser
Den sidste seværdighed i Amsterdam som jeg vil anbefale dig at kigge forbi, når du er i byen, er det fascinerende blomstermarked Bloemenmarkt, som er et flydende blomstermarked i hjertet af byen.

For at være helt præcis er det faktisk verdens eneste flydende blomstermarked.

Markedet har ligget samme sted i Amsterdam siden sin oprindelse i 1862, og lige siden har det været den primære leverandør af blomsterfrø til både lokale og turister.

Så hvis du leder efter et sted, hvor du kan købe dine egne tulipanløg eller øvrige blomsterfrø med hjem, skal du bare en tur forbi det flydende Bloemenmarkt – det er i øvrigt en fed seværdighed i sig selv.

Markedet er ikke særlig stort, så med mindre du skal kigge på hver eneste blomst groft sagt, tager det ikke lang tid at komme igennem markedet.

Men det er stadig en sjov lille seværdighed i Amsterdam, som er gratis og hyggelig at opleve.

Jeg håber, du kunne bruge denne rejseguide til seværdigheder og oplevelser i Amsterdam.

Denne guide er skrevet af Sander, der er fast skribent her på Rejsekris.dk.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Discovercars.com er det bedste sted at søge efter billeje. Der kan du sammenligne priser på billeje hos de bedste selskaber som Avis, Hertz, Europcar m.m..
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.