Paris er en af mine absolutte yndlingsbyer i Europa og jeg har derfor glædet mig til at skrive denne guide, hvor jeg vil komme ind på, hvilke seværdigheder i Paris, som du ganske enkelt skal besøge på din rejse til Frankrigs hovedstad.

I denne store guide guider jeg dig til byens bedste seværdigheder & i de tilfælde, hvor en seværdighed/oplevelse koster noget, får du links til at booke hjemmefra og dermed springe (den lange) kø over på din rejse.

Kort til seværdigheder – Paris Pass

Først og fremmest vil jeg dog lige fortælle om et kort, der kan vise sig at være både nyttigt og spare dig rigtig mange penge på storbyferien til Paris.

Faktisk findes der flere forskellige ‘city cards’ til Paris, hvoraf det mest kendte er det, der ganske enkelt hedder Paris City Pass.

paris pass

Jeg kendte ikke dette kort første gang jeg var i Paris, hvilket irriterer mig nu, da jeg kunne have sparet en del penge på både transport og på billetter til seværdigheder.

Passet giver nemlig adgang til både gratis offentlig transport i Paris (min kæreste og jeg havde købt et 4-dages kort til metroen, der kostede en del euro); med Paris City Pass får man gratis adgang til busser, metro og tog i zone 1-3, hvilket dækker den centrale del af Paris, hvor de fleste seværdigheder ligger.

Udover gratis offentlig transport får man adgang til 60 forskellige seværdigheder i Paris.

De færreste kan nå samtlige 60 på en storbyferie, men med besparelsen på offentlig transport in mente giver det pludselig rigtig god mening at købe Paris City Pass hjemmefra.

Få gratis adgang til:

Paris City Pass giver bl.a. adgang til Louvre, bådtur på Seinen, Notre-Dame tårnet, Versailles slottet og Panthéon. Med passet kommer man i en speciel priority kø og slipper hurtigere ind til de forskellige seværdigheder.

Som tidligere nævnt findes der flere forskellige Paris Pass. Fælles for dem er dog, at du sparer penge på en række seværdigheder & offentlig transport.

Du kan læse mere om de forskellige Paris Passes og købe dem online på dette link.

Og med det nævnt, vil jeg gå videre til den egentlige guide til seværdigheder i Paris.

Top seværdigheder i Paris – dem du skal se på rejsen

Paris er indehaver af nogle af de mest berømte seværdigheder, bygninger og monumenter i verden. Alle i verden kender f.eks. Eiffeltårnet, men er disse verdensberømte seværdigheder i Paris så egentlig pengene værd?

Lad os gennemgå dem.

Eiffeltårnet – verdenskendt, fantastisk oplevelse

eiffeltårnet paris

Eiffeltårnet er nødt til at stå på ‘must-see’ listen, hvis du er i Paris for første gang og endnu ikke har set det fantastiske tårn. Lidt ligesom Tv tårnet i Berlin, kan Eiffeltårnet ses fra store dele af Paris.

Det gav et sug i maven, da jeg første gang som voksen kiggede op og så det majestætiske tårn ude i horisonten. Oplevelsen blev ikke værre af at komme helt tæt på Eiffeltårnet; her ser man virkelig, hvor fantastisk en bygning, der er tale om.

Det er muligt at gå inde under Eiffeltårnet, hvilket er ganske gratis og en stor oplevelse. Det er i sandhed et enormt tårn og en seværdighed, der ikke findes bedre.

En tur op i Eiffeltårnet er naturligvis også en oplevelse for livet og noget jeg anbefaler til alle, der besøger Paris.

Priser & billetter til Eiffeltårnet

Noget af det eneste, der bør afskrække danskere fra at besøge Eiffeltårnet, er den lange kø, der altid er. Dog har din rejseblogger her naturligvis en løsning derpå; man booker sin billet hjemmefra og springer dermed køen over.

  • Denne billet skal bookes hjemmefra!

Man booker adgang til Eiffeltårnet på et bestemt tidspunkt, hvor man så kan komme forbi køen og gå direkte ind (og op) i tårnet.

Du kan købe den specielle billet, der giver adgang til Eiffeltårnet ved at klikke her.

Louvre – verdens mest kendte kunstmuseum?

paris museum

Louvre set ude fra.

Louvre er endnu en af de mest besøgte seværdigheder i Paris. Louvre er et enormt museum, der er beliggende meget centralt i Paris lige nord for Seinen.

Jeg må indrømme, at jeg aldrig har været inde på Louvre i Paris, så jeg kan ikke førstehåndsberette fra selve museet. Dog er jeg gået forbi og har ved selvsyn set, at køen til Louvre er ligeså lang som til førnævnte Eiffeltårn.

louvre

Det er der selvsagt mange gode grunde til, hvoraf Mona Lisa og Venus fra Milo nok topper listen. Louvre er dog meget mere end blot malerier. Louvre åbnede for første gang dørene i 1793 og har siden været et af verdens bedst besøgte museer.

Louvre er inddelt i 8 forskellige afdelinger: Egyptiske antikviteter, Nærøstens antikviteter, Græske, etruskiske og romerske antikviteter, islamisk kunst, skulpturer, kunsthåndværk, malerier samt trykgrafik og tegninger.

Spring-køen-over billet til Louvre

Det er, heldigvis, også muligt at købe billet til Louvre hjemmefra, så man undgår at spilde flere timer af sin ferie i Paris på at stå i kø. Spring-køen-over billetten til Louvre er ganske populær blandt danskere:

louvre paris billetDu køber din billet hjemmefra lige her.

Bustur i Paris – hurtig adgang til seværdighederne

paris seværdigheder

En sightseeing-bustur er altid en nem måde at orientere sig og få set en masse vigtige seværdigheder, når man ankommer til en ny storby.

Paris er i sandhed en stor storby, hvilket vil sige, at det er svært (læs: umuligt) at komme omkring og se de bedst kendte seværdigheder til fods.

Hvis du vil læne dig tilbage og nyde byen, kan du med fordel tage på en bustur i Paris. Som en, der tidligere har købt billet skriver i sin anmeldelse:

bustur paris seværdigheder

Der findes mange forskellige selskaber, der udbyder busture i Paris, men vælger du den føromtalte kan du vælge mellem 4 forskellige ruter og dermed virkelig få set en stor del af de bedste seværdigheder i Paris på kort tid.

Man køber billet, der gælder en hel dag og man kan så hoppe af og på busserne så meget man vil.

Se mere om ruter & køb billetter på dette link.

Gratis: Sacre Coeur/Montmartre – vild udsigt over Paris

Bedste udsigt i Paris

Sacré Coeur er nok mit yndlingssted i hele Paris! Det er i hvert fald her, man kan få en af byens bedste udsigter.

Sacré Coeur er en kirke, der ligger på en høj bakke (Montmartre) i den nordlige del af Paris – se placering på kort her:

Det koster, naturligvis, penge at komme ind i selve kirken, men udsigten er gratis og et must for alle, der besøger Paris.

Du kan se mere praktisk information her.

Udsigt fra Sacre Coeur

Mit iPhone-billede fra marts 2015 – det er flottere i virkeligheden!

Efter at have besøgt stedet første gang i marts 2015 var jeg solgt, så da jeg var i Paris i sommeren 2015 boede vi tæt på Sacré Coeur og var flere aftener forbi græsset foran kirken, hvor vi nød et glas vin og den episke udsigt.

Der ligger desuden en irsk pub ‘på toppen’ (til højre, når man kigger ud over Paris), hvor man kan få en kold pint og et slag pool, hvis man ellers er til den slags 🙂

Bådtur på Seinen – se seværdigheder fra floden

paris bådtur seinen

Endnu en klassisk seværdighed/oplevelse på en storbyferie: en bådtur på byens flod. Mange storbyer i Europa har faktisk en flod, der løber igennem sig (gode eksempler er London & Berlin) – det skal udnyttes.

Da jeg var på den førnævnte rejse til Paris i sommeren 2015 tog min kæreste og jeg også på en bådtur i Paris. Det var over 40 graders varme og strålende solskin, så det var tiltrængt med lidt vind i håret (og sejlene 🙂 ).

Bådturen på Seinen i Paris var ganske glimrende og det er noget jeg kan anbefale alle, der gerne vil træde et skridt tilbage (og væk fra trafikken) og blot nyde Paris’ smukke bygninger.

Vi tog på en klassisk sejltur på Seinen, der kom forbi bl.a. Eiffeltårnet, Louvre og Notre Dame katedralen.

Du kan booke billetter til den samme sejltur og se andre muligheder online her.

Opdateret: da jeg for nylig var i Paris, hvor jeg havde et par timer på egen hånd og ville købe billet til en bådtur måtte jeg gå forgæves, da de kun tog kontanter. Dér ville jeg ønske, at jeg havde booket hjemmefra – så husk at gøre enten det eller hav kontanter med.

Notre-Dame – kirken ved Seinens bred

notre dame paris

Notre-Dame er af mange danskere kendt fra fortællingen & filmen om ‘Klokkeren fra Notre-Dame‘, så også for børn (der har set filmen) er her tale om en spændende seværdighed.

Kirken er et besøg værd uanset om man vælger at gå indenfor eller blot betragter den prægtige bygning udefra.

Du kan se, hvilke forskellige billetter og ture, der kan købes til Notre-Dame på dette link.

Notre-Dame er beliggende meget centralt i Paris på en lille ø ude i Seinen. Tæt på er også den velkendte ‘Love bridge’, hvor par i mange år har opsat hængelåse som et symbol på deres kærlighed.

Hængelåsene bliver dog løbende fjernet af ‘kommunen’, da broen ganske enkelt ikke kan holde til den ekstra vægt fra de mange hængelåse.

Dog stadig et flot syn og en pæn udsigt ud over Seinen.

Udsigt over Paris fra Triumfbuen

triumfbuen paris

Triumfbuen, der troner for enden af Champs Élysées er (efter Eiffeltårnet) en af de mest kendte seværdigheder i Paris, så det ville være en skam ikke at slå vejen forbi den ikoniske bygning. De fleste nøjes dog med at nyde synet udefra, hvilket egentlig er lidt dumt.

For kun 91 kr kan man nemlig få adgang til selve Triumfbuen og komme op på taget, hvorfra man får en helt eminent udsigt over det centrale Paris (se Triumfbuens placering på kort her).

Billetten er en af de velkendte spring-køen-over billetter, så det eneste man skal er igennem et sikkerhedstjek, som alle, der skal besøge Triumfbuen, skal igennem. For alles sikkerheds skyld, naturligvis.

Bestil en tur op i Triumfbuen hjemmefra på dette link.

Flere seværdigheder i Paris?

Jeg kan anbefale at tage ud til Père Lachaise kirkegården, der er beliggende i byens østlige del. Jeg har faktisk skrevet et dedikeret indlæg om kirkegården, hvor bl.a. Jim Morrison og Oscar Wilde ligger begravet – læs indlægget her.

Du kan også se en top 10 liste over de mest populære seværdigheder i Paris og blive inspireret til, hvad du skal opleve i den franske hovedstad – klik her og se de mest populære seværdigheder.

Jeg har ikke besøgt alle seværdighederne – endnu 😀

Til gengæld kan jeg anbefale alle, der har et par dage i Paris blot at lade sig fare vild. Gerne lidt væk fra de allermest befærdede turist-gader såsom Champs-Éllysée, som da ganske vist er en imponerende gade, men jeg må indrømme, at det Paris jeg elsker findes i sidegaderne i de mindre befolkede kvarterer.

En gade som Rue des Martyrs i det 9. arrondissement er f.eks. helt fantastisk. Her er et utal af spændende cafeer, restauranter og bagerier.

Gaden ligger ganske tæt på tidligere nævnte Sacre Coeur, men er ikke voldsomt præget af turister.

Latinerkvarteret, Quartier latin syd for Seinen, er ligeledes et stykke væk fra seværdighederne i Paris, men en gåtur rundt i de snævre gader giver en helt eminent følelse af virkelig at være kommet til en af verdens smukkeste storbyer.

Det er sjovt at fare vild! 🙂

Jeg opdaterer dette indlæg efter min næste rejse til Paris, der foregår i marts 2016.

Hvis du har spørgsmål til Paris, er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder.

Læs også:

Sådan kommer du fra Charles de Gaulle lufthavn til centrum af Paris

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.