jim morrisonSiden jeg i marts var i Paris for første gang i mange år, har jeg virkelig fået øjnene op for den franske hovedstad.

Min sommerferietur 2015 startede da også netop med en storbyferie i Paris, hvor vi boede i Pigalle-området.

Du kan klikke dig ind og læse mine tips til Pigalle & Montmartre, men i dette indlæg vil jeg kort fortælle om en af de flotteste seværdigheder i Paris; nemlig Père Lachaise – kirkegården hvor bl.a. Jim Morrison og Oscar Wilde er begravet.

En anderledes kirkegård

Hvis du bor i København og er vant til en søndagstur på Assistens Kirkegård, vil du blive overrasket i samme øjeblik du træder ind på Père Lachaise, der er beliggende i den østlige del af Paris. Det er nemt at komme til kirkegården med den glimrende metro. Vær dog opmærksom på, at det er nemmest at stå af på Philippe Auguste stationen (ikke selve Pére Lachaise).

Vi besøgte kirkegården om eftermiddagen på en varm, solbeskinnet juli-dag, hvor de færreste turister så meget som drømte om at være udenfor. Vi farede naturligvis lidt vild inde på den enorme kirkegård, da vores mobile internet ikke fungerede efter planen, men endte med både at finde både Oscar & Jim, der var målet for vores besøg.

Hvis du zoomer ind på Google-kortet foroven vil du se, at begge førnævnte poeters grave er tegnet ind på kortet. Det kan dog være en god idé lige at gemme og have med offline – vores net var i hvert fald ikke særlig godt inde på selve kirkegården.

pere lachaise paris

Det er dog hele oplevelsen af den fantastiske kirkegård, der sidder i mig, når jeg tænker tilbage. Der er virkelig gjort noget ud af hver enkelt grav; et gravsted markeres ikke blot med en lille sten, her er store byggerier ovenpå gravene. Noget der for en dansker måske føles uvant, men ikke desto mindre virkelig er imponerende.

Morrisons grav i Paris

Jim Morrisons grav er velbesøgt.

Det er, naturligvis, gratis at besøge kirkegården. Husk dog, at du netop er på en kirkegård – vi mødte flere amerikanske turister (selvfølgelig…), der havde en anden opfattelse.

Der er ganske vist et stykke fra de centrale hoteller i Paris til Pére Lachaise, men oplevelsen er turen værd.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Discovercars.com er det bedste sted at søge efter billeje. Der kan du sammenligne priser på billeje hos de bedste selskaber som Avis, Hertz, Europcar m.m..
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.