Besøg Jim Morrison & Oscar Wilde i Paris

Siden jeg i marts var i Paris for første gang i mange år, har jeg virkelig fået øjnene op for den franske hovedstad.

Min sommerferietur 2015 startede da også netop med en storbyferie i Paris, hvor vi boede i Pigalle-området.

Du kan klikke dig ind og læse mine tips til Pigalle & Montmartre, men i dette indlæg vil jeg kort fortælle om en af de flotteste seværdigheder i Paris; nemlig Père Lachaise – kirkegården hvor bl.a. Jim Morrison og Oscar Wilde er begravet.

At de to herrer har boet i Paris fortæller noget om, at byen altid har været the place to be for folk indenfor kulturen. Hvis du selv vil blende ind, når du rejser til Paris, så tjek denne guide til hvad man skal have på i Paris som mand.

En anderledes kirkegård

Hvis du bor i København og er vant til en søndagstur på Assistens Kirkegård, vil du blive overrasket i samme øjeblik du træder ind på Père Lachaise, der er beliggende i den østlige del af Paris. Det er nemt at komme til kirkegården med den glimrende metro. Vær dog opmærksom på, at det er nemmest at stå af på Philippe Auguste stationen (ikke selve Pére Lachaise).

Vi besøgte kirkegården om eftermiddagen på en varm, solbeskinnet juli-dag, hvor de færreste turister så meget som drømte om at være udenfor. Vi farede naturligvis lidt vild inde på den enorme kirkegård, da vores mobile internet ikke fungerede efter planen, men endte med både at finde både Oscar & Jim, der var målet for vores besøg.

Hvis du zoomer ind på Google-kortet foroven vil du se, at begge førnævnte poeters grave er tegnet ind på kortet. Det kan dog være en god idé lige at gemme og have med offline – vores net var i hvert fald ikke særlig godt inde på selve kirkegården.

Det er dog hele oplevelsen af den fantastiske kirkegård, der sidder i mig, når jeg tænker tilbage. Der er virkelig gjort noget ud af hver enkelt grav; et gravsted markeres ikke blot med en lille sten, her er store byggerier ovenpå gravene. Noget der for en dansker måske føles uvant, men ikke desto mindre virkelig er imponerende.

Morrisons grav i Paris
Jim Morrisons grav er velbesøgt.

Det er, naturligvis, gratis at besøge kirkegården. Husk dog, at du netop er på en kirkegård – vi mødte flere amerikanske turister (selvfølgelig…), der havde en anden opfattelse.

Der er ganske vist et stykke fra de centrale hoteller i Paris til Pére Lachaise, men oplevelsen er turen værd.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler