God pizza restaurant tæt på Vatikanet

pizza i romPå en storbyferie til Rom er det næsten obligatorisk at besøge den sagnomspundne Vatikan-stat, der er beliggende på den vestlige side af Tiberen (floden der deler byen) i det centrale Rom. Vatikanet tiltrækker da også mange tusinde turister på daglig basis, hvilket da også kan mærkes i det umiddelbare nærområde, hvor der er utroligt mange små restauranter og mere eller mindre interessante cafeer.

De fleste ser, kun vurderet udefra, ikke særligt interessante ud, for at sige det mildt. Sådan er det omkring de fleste store seværdigheder i alle europæiske storbyer. Så mit råd til alle, der er på sightseeing og leder efter et godt måltid, at tjekke op på websites som Yelp og Tripadvisor før man sætter sig ind et sted tæt på seværdighederne.

Lige netop ved Vatikanet kender jeg dog en ganske fremragende pizza restaurant. Vi besøgte Vatikanet på en glohed sommerdag, hvilket ikke kan anbefales, da der både var ulideligt og ekstremt mange andre turister (dog skylder jeg Jeppe fra LivetSomSenior en tak for tippet om at booke billetter hjemmefra!). Da vi kom ud derfra var vi sultne, men kendte godt til faren ved at gå ind på restauranter tæt på de store seværdigheder og begav os derfor ned af en sidegade mod Tiberen.

Her stødte vi hurtigt ind i Pizzeria L’Archetto, hvor vi fik nogen rigtig gode pizzaer. Det er svært at blive skuffet, når man får pizza i Rom, men her hang kvalitet og pris ikke sammen – de lækre pizzaer var nemlig super billige. Jeg har desværre glemt det præcise beløb, men jeg mener, at vi betalte helt ned til 6 euro pr pizza.

Så hvis du besøger Vatikanet og leder efter god frokost, så tag eventuelt forbi L’Archetto. Der er både udendørs servering og et stort lokale indenfor, der dog er i kælderetage. Udover pizza er der også alskens klassiske italienske retter og naturligvis pasta i lange baner.

Pizzeria L’Archetto
Via Germanico 105
Rome, Italy 
Facebook

Læs også:

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

2 kommentarer

 • Lise Lind rasmussen

  Fantastisk billede, det er i al fald en rigtig italiensk pizza med parmaskinke. Der er i øvrigt flere gode spisesteder i umiddelbar nærhed af vatikanet.

  august 7, 2015 at 4:14 am
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej “Lise”

   Byd endelig ind med gode restauranter tæt på Vatikanet… 🙂

   august 7, 2015 at 8:34 am

Skriv en kommentar