Transport fra Ciampino Lufthavn til Rom – Guide til bus, taxa & tog

rom

Når man rejser til Rom kan man enten flyve til Fiumicino sydvest for byen eller Ciampino sydøst for den evige stad. I denne guide til lufthavnstransport ser jeg nærmere på, hvordan man nemt, hurtigt og billigt kommer fra Ciampino Lufthavn til Rom.

Ciampino Lufthavn til det centrale Rom

Jeg har tidligere fløjet til og fra Fiumicino (se guiden til Fiumicino Lufthavn her), men i næste uge går turen endnu engang til Rom og denne gang er det med de helt billige flybilletter til Ciampino Lufthavn.

Så jeg sad i samme situation som du nok gør, hvis du har fundet denne guide via Google – hvordan kommer man fra Ciampino Lufthavn til centrum af Rom?

Jeg har lavet researchen og vil herunder fortælle om de tre muligheder for transport fra Ciampino til centrum af Rom. Vi lægger ud med den billigste, nemmeste og (potentielt) hurtigste.

Bus fra Ciampino til Rom Termini (hovedbanegården)


Ligesom i den anden af Roms lufthavne går der direkte busser fra lufthavnen til centrum af Rom, nærmere betegnet Termini stationen.

Du kan se Termini på Google Maps her:

Termini er beliggende ganske centralt i Rom og vil være i gå-afstand (eller en meget kort taxa-tur) til en del af byens hoteller, hvor de fleste turister indlogerer sig.

Hvis du endnu ikke har booket hotellet til din rejse, så læs eventuelt min guide til hoteller i Rom centrumNå, tilbage til transporten fra Ciampino til Rom centrum.

Køb billetter online og gå direkte til bussen

Busserne fra Ciampino til Rom Termini Station er ekstremt billige; prisen for en billet (hvis du køber online hjemmefra) er kun 38 kroner.

Men hvad hvis flyet bliver forsinket?” Hører jeg dig spørge.

Det er der dog tænkt på – du køber nemlig ikke en billet til en tidsspecifik afgang. Derimod køber du en billet, der gælder til alle afgange på den valgte dato.

Turen fra Ciampino til Rom Termini tager ca 45 minutter og der kører busser ca hvert 30. minut. Den sidste bus ind til Rom kører kl 00:30, så uanset hvornår på dagen du ankommer til Ciampino Lufthavn kan du køre med bussen ind til byen.

Du kan købe billetter til lufthavnsbussen online hos Get Your Guide her.

Bussen fra Ciampino til Rom er uden tvivl den billigste transportform fra Ciampino til Rom centrum.

En taxa er langt dyrere og der er god chance for at blive snydt, hvilket vi ser nærmere på herunder…

Læs også: stor guide til seværdigheder i Rom + anbefaling af restauranter

Taxa fra lufthavnen til Rom


I min research til denne guide (og min egen rejse til Rom) tjekkede jeg naturligvis en masse andre rejseguides, Tripadvisor og lignende.

Det stod hurtigt klart, at det ikke er en særlig god idé at tage en almindelig taxa fra Ciampino Lufthavn til Rom. Selvom Ciampino er beliggende ganske tæt på selve Rom, så kan det blive en kedelig og dyr fornøjelse.

Denne blog er skrevet af en amerikaner bosiddende i den italienske hovedstad og der advares mod at tage taxa fra Ciampino til centrum – taxachaufførerne skulle være notoriske for at snyde turister, hvilket jo desværre ikke er et særsyn.

Der er officielt en fast pris på turen fra Ciampino til det centrale Rom (indenfor de gamle bymure) på bare 30 euro, hvilket jo sådan set er ret billigt.

Chaufførerne skulle dog være nogle værre krejlere, der prøver at snyde turister på alle mulige måder ved at lægge ekstra gebyrer oveni prisen eller lignende…

Book privatchauffør hjemmefra

Så selvom vi f.eks. er 5 personer i mit følge, når jeg rejser til Rom, så tager vi ikke en almindelig taxa – vi snupper derimod en privat transfer ind til vores lejlighed.

Ved at pre-booke en privatchauffør er man sikret en fast pris på sin tur og samtidig står der en man klar med ens navn på et skilt, når man kommer ud i ankomstterminalen.

Prisen for turen fra Ciampino til Rom centrum er f.eks. 425 kr (ca 58 euro) – eksempel fra linket herunder.

Der kan f.eks. bookes denne transfer hos Get Your Guide.

Så altså, jeg har aldrig selv taget taxa fra Ciampino til Rom, men internettet fortæller mig, at der er god chance for at blive taget ved næsen.

Tog til Rom


Der er godt nok ikke nogen togstation i selve lufthavnen (i modsætning til i Fiumicino), men man kan med en kort shuttle-bus komme over til Ciampino togstation og derfra tage toget ind til Rom Termini.

Jeg må blankt erkende, at jeg ikke kan se den helt store fidus i at vælge denne transport, når man nu bare kan tage en dedikeret lufthavnsbus hele vejen til en meget billig pris.

Skulle du ønske at tage toget, så er her den info jeg kunne finde:

Tag en ATRAL eller COTRAL bus – de koster hhv. 1.20 euro (+1.20 pr stk bagage) og 1.10 euro. Turen til togstationen tager ca 5 minutter. Derfra går der tog til Termini ca hvert 10. minut, togbilletten koster 1.50 euro og turen tager 15 minutter.

Så det er en ganske billig og hurtig mulighed, hvis du ikke kan udstå at køre (længere) i bus 😀

Ciampino Lufthavn virker som en udmærket lufthavn at starte sin rejse til Rom i. Jeg glæder mig til igen at opleve Rom – sidste gang jeg var dernede var i sommeren 2015. Rom om sommeren var en varm fornøjelse, nu burde der være mere overskud til at gå rundt i de charmerende gader.

Update efter turen: Ciampino er en lille, men ganske udmærket lufthavn at flyve til og fra. Der går ikke længe fra man lander til man er inde i det centrale Rom, så den kan jeg sagtens anbefale at flyve til. Når man skal flyve hjem er der bl.a. en café før sikkerhedskontrollen og flere små kiosker og cafeer ‘inde’ i lufthavnen – men udvalget af mad er ikke særlig spændende, når man kommer fra det fantastiske udvalg inde i Rom, så jeg kan anbefale at ‘spise hjemmefra’. 😀

Efter min rejse til Rom har jeg skrevet en stor guide til byens seværdigheder og de spisesteder jeg var på.

Læs Rom rejseguiden med seværdigheder & restauranter her.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler