Transport: Oslo Lufthavn til centrum – Sådan kommer du fra Gardermoen til Oslo

Oslo er en spændende by og tættere på end man lige tænker over. I denne guide fortæller vi alt om, hvordan du kommer fra Oslo Gardermoen Lufthavn til centrum af den norske hovedstad. 

Vi tager en kort introduktion af lufthavnen inden vi går til guiden med information om transport fra Gardermoen til Oslo.

Oslo Gardermoen Lufthavn

Oslo lufthavn, Gardermoen, er en velbesøgt lufthavn med ca. 28, 5 millioner passagerer om året.

I 2017 blev lufthavnen udvidet og fik en kapacitet på 32 millioner passagerer. Dermed er lufthavnen rimelig moderne, der er masser af shoppingmuligheder, og diverse restauranter serverer alt lige fra sushi til traditionelt norsk brød.

Faktisk tilbyder lufthavnen også en netbutik, hvor du hjemmefra kan bestille dine varer, som du så enten kan afhente når du ankommer til, eller rejser hjem fra Oslo.

Nok snak om lufthavnen. Det er jo ikke her du skal bruge din tid i Oslo.

Lige nu skal det handle om hvordan du hurtigst, nemmest, billigst eller bedst kommer til Centrum efter at være landet i lufthavnen.

Når du lander i Oslo lufthavn, Gardermoen, er der ca. 35 km til Oslo centrum, så at gå er nok ikke den bedste mulighed.

Jeg starter med nogle af de dyreste transportmuligheder, selv om jeg ikke plejer at bruge så meget tid på dem, tænkte jeg at det kan være, at andre gerne vil have denne bekvemme mulighed.

Bil fra Gardermoen lufthavn til centrum – hurtigt men dyrt

oslo seværdigheder
Mange af os vil helst bare sætte os direkte ind i en bil når vi er landet efter en flyvetur. Det er trods alt det nemmeste. Du kan købe turen herhjemmefra, men det bliver først en fornuftig pris hvis man rejser 7 personer sammen.

Du kan bestille en personlig shuttle transfer, hjemmefra og online lige her.

Det koster den nette sum af 1.625 kr. hvis du rejser alene.

Hvis man er 7 personer, er prisen pr. person 324 kr., til gengæld kan du også blive kørt direkte til dit hotel, eller til en valgfri adresse i Oslo Centrum.

Hvis du på trods af dette, ønsker at blive samlet op af en chauffør i lufthavnen, vil jeg alligevel hellere anbefale dig dette, frem for en taxa.

Taxaen fra lufthavnen er ikke billigere

oslo seværdigheder
Det kan ikke anbefales at tage taxaen, medmindre du har godt styr på hvad du laver. Det er ikke unormalt at en taxa kan koste over 1000 kr., og nogle gange det dobbelte, for turen til centrum.

Man kan dog bede om en fast pris ved de fleste selskaber inden man booker taxaen. Men på f.eks. Tripadvisor er der desværre beskrevet rigtig mange dårlige oplevelser med taxa.

I lufthavnen og på deres hjemmeside kan du finde en oversigt over taxa-selskaberne og deres telefonnumre.

Book en chauffør og en luksusbil

I Oslo kan du finde virksomheder som Private Driver og LuxLimo. Her kan du booke forskellige biler i høj kvalitet til at afhente dig og køre dig til en valgfri adresse i centrum.

Prisen svinger alt efter hvilken bil man vælger, samt hvor mange man er – men starter ved 1250 norske kroner, hvilket svarer til ca. 876 danske kroner.

Nu hvor de nemme, men også dyre muligheder er nævnt, tænker jeg at vi går videre til noget jeg nok selv ville være mere tilbøjelig til at vælge.

Lufthavnstoget – hurtigste og nemmeste transport

oslo lufthavn tog
For omkring 140 danske kroner, kan du komme til Oslo Centralstation der ligger lige i centrum.

  • Turen tager 22 minutter og toget afgår hvert 10. minut.

Har man børn med under 16 år rejser et barn gratis for hver betalende voksne.

Pensionister og studerende rejser til halv pris.

Lufthavnstoget har deres helt egen hjemmeside, hvor du kan finde oplysninger om afgange, stoppesteder, priser og meget mere.

VY Norges regionaltog – halvt så dyrt og kun en smule langsommere

Det norske transportselskab tilbyder også busser til og fra lufthavnen, men tager ca. 23 minutter. Til gengæld koster det kun 80 DKK at benytte sig af.

Toget stopper ikke så mange steder så hvis du vil direkte til Centrum kan du sagtens tage dette tog. Du kan bruge app’en til at finde din billet og betale for den.

Hent den her til iPhone eller her til Android

Du kan også købe og hente billetten i automaten i lufthavnen, eller bestille den hjemmefra inden du rejser på deres hjemmeside.

Du skal dog være opmærksom på at billetten stadig skal hentes i automaten.

Lufthavnsbussen – muligheden med flest stoppesteder

lufthavnsbus oslo
Det er ikke det billigste alternativ, men det tager længst tid. Og hvad får du så ud af at betale mere og bruge længere tid, tænker du?

Jo – du har mulighed for at stå af flere steder. Hvor toget kun kører til hovedbanegården, så har du altså her mange flere stops at vælge mellem.

Til gengæld tager turen så også 43 minutter og hvis du bare vil hurtigst muligt til centrum – hvilket denne guide jo handler om, så er løsningen ikke at tage bussen.

Vil du gerne se noget undervejs, så kan bussen til gengæld være en god ide. Du kan finde mere info her på flybussen hjemmeside

Nogle af hotellerne har også en bus der kører direkte til lufthavnen, men her skal man købe billet samtidig med at man booker hos dem.

OBS: Oslo Pass gælder ikke til lufthavnstoget

Som altid anbefaler vi, at man planlægger rejsen hjemmefra, så meget som man nu kan, så man bare kan nyde turen, når man kommer frem, og få mest muligt ud af sin tid.

I andre af vores indlæg har vi anbefalet et kort eller et pas til den offentlige transport, da der ofte er meget at spare her, fordi man også får rabat på, eller gratis adgang til udvalgte seværdigheder.

Sådan er det selvfølgelig også med Oslo passet, men du skal altså være opmærksom på at du IKKE kan bruge dette på transport fra lufthavnen og ind til centrum.

Det har vi desværre før hørt, at nogen har troet, og så står man der og ender måske med at tage en dyr taxa fra lufthavnen til centrum…

Den oplevelse vil vi gerne spare jer for.

Jeg håber min guide til transport fra Gardermoen lufthavn til centrum kunne bruges. Min personlige konklusion er at jeg altid ville vælge lufthavnstoget.

Til slut vil jeg selvfølgelig bare ønske dig en rigtig god tur til Oslo!

Denne rejseguide til transport fra Gardermoen til Oslo er skrevet af Rejsekris Redaktionen, der er en samling af rejseglade skribenter som hjælper med at udarbejde rejseguides til danskernes yndlingsrejsemål.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler