Hvor skal man bo i Oslo? Her er 4 gode hoteller & områder

oslo

Når turen går til Oslo har du mulighed for at bo midt i centrum, hvor du kan nyde den centrale placering. Du kan dog også vælge et hotel i mere naturskønne områder – jeg guider dig til det rette valg.

Norge er et utroligt smukt land, og når du kommer ind til de større byer såsom Oslo, så er der tydelige tegn på fjelde og bjerglandskab, der bugter sig ind i byens bygningsværker.

Oslo er som bekendt Norges hovedstad, og det er også landets største by, hvor Oslo kommune tæller hele 1,55 mio. indbyggere. Arealet er også stort, og derfor vil der være nogle bydele, som du vil foretrække frem for andre.

Jeg vil nu give dig svaret på, hvad jeg mener er Oslos bedste bydele at bo i, hvis du som turist er førstegangsbesøgende i byen.

Der er nemlig stor forskel på, om du har dit hotel i Søndre Nordstrand eller i Grünerløkka.

I guiden til hvor man skal bo i Oslo gennemgår jeg først områderne, men du kan også bruge indholdsfortegnelsen herunder og hoppe direkte til anbefalingen af hoteller i de gode områder.

Oslos bydele – hvilket område skal man vælge?

Oslo er som sagt en utrolig stor kommune, hvor der er 15 bydele, og det kan derfor være en smule svært at finde rundt i, i forhold til hotel og beliggenhed.

Først og fremmest skal du vide, at de tætteste bydele ved centrum og dermed måske de bedste områder at bo i som turist er Grünerløkka, Frogner, Gamle Oslo og St. Hanshaugen.

De er klart at foretrække, hvis du vil bo tæt på seværdigheder i Oslo.

oslo centrum

De mindre centrale bydele er ikke bare længere væk fra byens ulmende liv, de er også længere væk fra seværdighederne. Derfor kan det være lidt af nedtur for storby-jægerne at tage hertil.

Dog kan der være charme i de langsomme udkantsbydele, så jeg vil derfor ikke snyde dig for at fortælle lidt om dem.

I Grorud og Alna kan du fx opleve Oslos længste flod Alnaelven. Nabobydelen Stovner er et industriområde.

Her er det eneste bemærkelsesværdige for en turist idrætsparken, hvor der hvert år spilles dele af Norway Cup – hvis man er til sådan noget!

Bydelen Østensjø ligger syd for centrum og er et meget kendt vandreområde både for nordmænd og turister. Det er et naturreservat og med fantastiske naturoplevelser.

De sydligste bydele er Nordstrand og Søndre Nordstand. Begge dele er lige så naturflotte som Østensjø, hvis ikke mere. I Søndre Nordstrand er man så meget omringet af store skove, at man på ingen måde bliver forstyrret af trafik og støj.

Vestre Aker, Sagene, Nordre Aker, Ullern og Bjerke er alle de nordligste bydele, hvor du sagtens kan komme tæt på centrum, hvis du vælger et hotel i de sydligste dele af områderne.

Jeg har nævnt ovenstående bydele, fordi jeg ikke vil fokusere på dem i denne blog, om steder du skal bo i Oslo, fordi der enten ikke er hotelmuligheder der, eller så kan man ende med at bruge lang tid på transport.

Derfor vil jeg fokusere på de tætteste områder på centrum.

Hvad koster hoteller i Oslo?

Oslo er generelt dyr, hvilket videoen herover også viser.

Norge er en dyr affære at holde ferie i, så du skal nok forberede dig på, at hotellerne også er en smule pebret i forhold til, hvad du kan få i andre storbyer.

I forhold til at bo inde i centrum eller så tæt på centrum som muligt, skal du nok af med mindst 500 kroner for to personer pr. nat. Sådan forekommer det sig nogenlunde også i udkantsdelene af Oslo.

Men jeg vil da også gennemgå de bydele, som jeg anbefaler dig at bo i, når du kommer som første gang til Oslo. Det er bestemt en fordel ikke at bruge for lang tid på transport.

Oslo Centrum

I centrum er der, hvor det meste sker. Her ulmer byen af liv både nat og dag, og det er en helt fantastisk by at være turist i, idet der både er lækre madoplevelser, historiske bygninger og skulpturer, museer, klassiske turistattraktioner og et aktivt natteliv.

Hovedstrøget i Oslo Centrum er Karl Johans gade, hvor du her finder mange shoppingmuligheder, et pulserende natteliv og Det Kongelige Slot og andre historiske bygninger.

Oslo Centrum er altså meget mere end bare en storby, for udover shopping og historiske monumenter, så kan du også tage en tur ned til Oslo Fjord, hvor du både kan tage en dukkert i sommervarmen eller tage en bådtur ud på fjorden, så du kan beskue byen udefra.

Dette er byen, som du skal bo i, hvis du gerne vil have hele storbyoplevelsen med. Du får ikke samme centrum-vibe, som hvis du fx tager til Det Gamle Oslo.

Men hvad er så et godt hotel? Jeg ville helt klart vælge et hotel med fjordudsigt, da det er sjældent, at du få lov til at vågne op til en helt ufattelig og spejlblank fjord med bagvedliggende bjerge.

Hotel i Oslo Centrum – The Thief (dyrt, med pool og havne-udsigt)

oslo centrum hotel


Dette hotel er et forslag til dig, der virkelig ikke vil spare på noget, og især ikke på den morgenudsigt, ej heller din hoteloplevelse.

Hotellet koster 2.226 kroner pr. nat for 2 personer, hvor du her får morgenmad. For 200 kroner ekstra er du garanteret havudsigt.

oslo overnatning


Hotellet her er eksklusivt, og du vil føle dig forkælet med spa, restaurant og tagterrasse.

Se mere om hotellet og book online her her.

Det er muligt at komme længere ned i pris i forhold til lokationen, hvor jeg fandt nogle hoteller til omkring de 900 kroner pr. nat, men så får du ikke samme fjordusigt.

Hvis du ikke vil betale så meget for en overnatning, så kan du med fordel tage et kig på nogle lidt billigere hoteller i Oslo centrum – se hotellerne lige her.

Grünerløkka

Grünerløkka er et af Oslos hyggeligste områder, hvor der er små shoppingbutikker, afslappede caféer, fredfyldte parker, markeder, vintageforretninger osv.

Dette er bestemt et område, der virkelig oser af hygge og er et perfekt sted til dig, der elsker at slentre gennem gaderne i de varme sensommeraftener. Der er god stemning i bydelen Grünerløkka, og det er i særdeleshed et fantastisk sted at bo!

Der er vand over det hele i Oslo, så du kan heller ikke undgå det her.

Du vil have floden Akerselva i den vestlige del af byen, hvor du, hvis du går langs floden, vil kunne opleve nogle af de ting som bydelen har at byde på.

Langs floden vil du nemlig kunne komme igennem Grünerløkkas smukke og fredfyldte parker, Mathallen (fremragende sted at få streetfood), skateboardparker samt vintage shoppinggader.

At bo ned til floden eller tæt på en af de mange smukke parker i Grünerløkka er i sandhed noget, som du må prøve. Og hvis ikke du vil overnatte her, så vil jeg i hvert fald anbefale dig at besøge bydelen.

Hotel i Grünerløkka – Anker Hotel (billigt og centralt)

grunerlokka hotel oslo


I Grünerløkka-området kan du finde rigtig mange værelses- eller lejlighedsudlejninger, som minder lidt om bed & breakfast, og hvis du er til sådan noget, skal du bestemt undersøge mulighederne for dette, så du fx kan bo lige op til floden.

Jeg vil dog anbefale et større hotel, der ligger “nede” i enden tættest på Oslo centrum. På den måde får du alle fordelene ved at bo lige i smørhullet mellem centrum og Grünerløkka.

Hotellet er relativt billigt og har mange, pæne værelser, der kan bookes fra ca 500 kr pr overnatning.

Se mere om hotellet og book online her.

Frogner

Frogner er den vestlige del af Oslo, og her kan du opleve Vigelandsanlegget og Frognerparken. Dette er stedet at bo i til dig, der ikke vil have langt til hverken gourmet, luksus-shopping eller antikke varer og bygninger.

Foruden smukke naturoplevelser og et spændende indblik i Norges historie, så er denne del af Oslo også kendt for et fantastisk og livligt natteliv og eksklusive shoppingbutikker.

Denne del af byen er også delen, hvor du skal tage hen, hvis du gerne vil købe kunst eller antikker, da deres udvalg lige her er helt vildt. Det er en smuk del, hvor der også er utrolig flotte og gamle bygninger at beskue.

Hvis du på den anden side også har lyst til ekstra eksklusivt og gourmet-lignende mad, så er dette også bydelen, du skal gå til, da de har nogle uforglemmelige og ubeskrivelige restaurantoplevelser her.

Hotel i Frogner – Thon Hotel Gyldenløve (flot hotel til en god pris)

hotel oslo


Der er eksempler på luksushoteller og almindelige hotelkæder, som vi har set beliggende i andre storbyer, og så er der de hoteller, som er lidt udover det sædvanlige.

Det er hotellerne, hvor værelserne er malet i alle mulige forskellige farver, så du får en farvelade oplevelse, samt morgenmadsbuffeten, der tilbyder på mange forskellige sager såsom frisk frugt og grøntsager og lækre morgenstykker.

Det er dette hotel, som er lidt udover det sædvanlige, som jeg har fundet her, som koster 840 kroner for 2 personer pr. overnatning inklusiv morgenmad.

Dette er ikke bare en helt almindelig hoteloplevelse.

Du kan læse meget mere om det og booke overnatningen her.

Gamle Oslo

Denne del af Oslo præsenterer lidt af de historiske markeringer i Norges historie, hvor du blandt andet kan opleve Helleristningerne i Ekebergparken, som henviser til de første tegn på en civilisation i Oslo.

Middelalderparken er også en af kendetegnene ved denne bydel, idet denne park viser nogle af Oslos ældste bygninger. Dette er bydelen for historikeren og dem, der elsker at gå i dybden med fortidige minder.

Foruden historiske tilbageblik er der også nogle utrolig hyggelige pubber (man tror næsten man er i London eller Edinburgh) i denne del samt kunstmuseer, hvor du fx kan se, hvor Edvard Munch havde sin inspiration til Skriget.

Hotel i Gamle Oslo – Clarion Hotel Oslo (luksus til fair pris)

hotel i gamle oslo


Bare fordi at man elsker at bo blandt middelalderlige bygninger og tidlige tegn på civilisation, betyder det ikke, at man behøver at gå ned på komfort. Det er, hvad dette hotel tilbyder med et pebret beløb men utrolig gode faciliteter.

Det er ikke nemt at finde billige hoteller i Oslo, og hvis du ellers gerne vil længere ned i pris, er der utrolig mange lejligheder, som du også kan booke til din ferie på hotellernes websider.

Clarion Hotel Oslo koster ned til lige under 1.000 kroner pr. overnatning for to personer.

Der er ikke morgenmad inkluderet, men det kan tilkøbes og ellers er du ikke langt fra en hyggelig café her i det centrale Oslo.

Du kan læse mere om hotellet her.

Jeg håber, at du føler dig klar til at tage turen til vores nordiske naboer og er helt afklaret med, hvor du skal stikke teltstængerne ned.

Hvis du kommer med fly og er i tvivl om transporten fra lufthavnen til hotellet, kan du blive klogere i guiden til transport fra Oslo lufthavn til centrum.

Hvis du på den anden side overvejer et roadtrip i norden, og overvejer andre nordiske hovedstæder, kan jeg varmt anbefale Stockholm.

Det er en fantastisk by, der på mange måder kan minde lidt om Amsterdam, idet du er omringet af vand. Og så ligger det jo lige et stenkast fra grænsen til Norge.

Men hvad venter du på? Kom afsted til skønne Oslo, og så håber jeg, at du får en skøn tur!

Artiklen er skrevet af Rejsekris Redaktionen.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler