Hvis du flyver til Berlin lander du i Berlin Brandenburg Lufthavn. Du kan ikke længere flyve til hverken Tegel, Schönefeld eller Tempelhof for den sags skyld.

Du flyver i stedet til den moderne Berlin Brandenburg “Willy Brandt” Lufthavn, der åbnede i november 2020 – i denne guide fortæller jeg, hvordan du nemt og hurtigt kommer fra lufthavnen til centrum af Berlin.

Berlin Brandenburg Lufthavn (BER)

Den gode nyhed er, at hvis du tidligere har fløjet til Schönefeld Lufthavn, så kender du turen ind til centrum.

Den nye Berlin Lufthavn er nemlig beliggende umiddelbart ved siden af Schönefeld og faktisk bruges Schönefeld Lufthavn fortsat, nu hedder den bare Terminal 5.

Vær opmærksom på hvilken terminal du flyver til/fra

berlin lufthavn tog

Stationerne i lufthavnen på kort.

Derfor skal du være opmærksom på, hvor dit fly lander, men måske endnu vigtigere – afgår (når du skal flyve hjem til Danmark).

Der er nemlig f.eks. forskellige tog-stationer for Terminal 1-2 og Terminal 5.

Herunder kommer jeg med mine anbefalinger for dig, der lander i Berlin Lufthavn og gerne vil hurtigt ind til dit hotel i centrum af Berlin.

Tog fra lufthavnen til centrum

berlin lufthavn transport
Personligt rejser jeg altid med tog til og fra lufthavnen i Berlin. Det fungerer upåklageligt, er billigt og man undgår trafikken, der kan være, hvis man ankommer i myldretiden og tager en taxa.

Hvor lang tid tager togturen fra BER til centrum?

berlin hauptbahnhof
Det afhænger lidt af, hvor du skal af på turen og hvilket tog du tager. Togturen fra lufthavnen til Alexanderplatz tager 26 minutter – fra Berlin Hauptbahnhof tager turen 30 minutter. Dette er vel at mærke til Berlin Flughafen Terminal 1-2.

Dette gælder for de to regionaltog RB14 og RE7, der udover Hauptbahnhof og Alexanderplatz, kun stopper på Ostkreuz.

Min anbefaling er, at du tager et af de to tog, der kører hvert 20. minut.

Du kan nemt komme fra dit hotel til enten Hauptbahnhof, Alexanderplatz eller Ostkreuz med offentlig transport.

Læs også guiden: offentlig transport i Berlin.

Hvis du lander i Terminal 5 eller du skal flyve derfra, så vær opmærksom på, at indtil 2022 stopper regionaltogene (RB14 og RE7) ikke dér. 

berlin
Hvis du lander i Terminal 5
: jeg anbefaler, at du tager S-bahn direkte fra terminalen til centrum. Her kan du vælge imellem S9 og S45.

Hvis du skal til centrum af Berlin, så vil du som oftest skulle med S9, der bl.a. stopper på Warschauer Strasse, Ostbahnhof, Alexanderplatz, Hackesher Markt, Friedrichstrasse og Hauptbahnhof.

Det er således også nemt at komme videre til populære bydele som Prenzlauer Berg og Kreuzberg.

alexanderplatz tog
S-toget er naturligvis lidt langsommere – det tager eksempelvis 39 minutter fra Terminal 5 til Ostbahnhof.

Du kan også vælge at tage s-toget i den anden retning hen til Terminal 1-2 stationen og dér stige på regionaltoget. Det ville jeg personligt gøre, hvis jeg skulle længere ind i Berlin end til Alexanderplatz – f.eks. hvis dit hotel er beliggende i Vest.

Det samme gør sig gældende, når du skal flyve hjem. Så husk at have tjek på, hvilken terminal du skal flyve fra.

Hvad koster togbilletter og hvor køber man dem?

berlin offentlig transport billetter
I den offentlige transport i Berlin er byen inddelt i tre zoner: A, B og C. Berlin Lufthavn er beliggende i Zone C.

Det betyder, at turen fra BER til centrum koster 3.80 euro. Prisen er den samme uanset om du tager s-bahn eller regionaltoget.

Læs mere om priserne hos BVG her.

  • BVG står for al offentlig transport i Berlin, så billetterne gælder både til tog, metro, bus og tram.

Du kan købe billetter i automaterne ved stationen eller i BVG Ticket appen.

Tip: køb Berlin Welcomecard til lufthavnstransport og offentlig transport i Berlin

berlin kort

Berlin Welcomecard kan være en smart løsning for dig, der skal bruge offentlig transport og opleve en masse i Berlin.

Der er dog et smart alternativ, hvis du rejser til Berlin, skal køre en del med offentlig transport (det skal de fleste, da Berlin er stor og offentlig transport fungerer rigtig godt).

Du kan nemlig købe et Berlin Welcomecard, der også gælder på ruten fra lufthavnen til centrum.

Berlin Welcomecard giver således adgang til at køre ubegrænset med offentlig transport i Berlin – også ude fra lufthavnen – og så giver kortet 25-50% rabat på seværdigheder som Tv Tårnet, Berliner Dom, Madame Tussauds og en lang perlerække af andre oplevelser i byen.

Det kan hurtigt blive ‘tjent ind’, hvis du skal se en masse af Berlins bedste seværdigheder.

Se mere om kortet og køb det online her.

Så er du klar til turen fra lufthavnen til centrum og har billetten med hjemmefra.

Læs i øvrigt min store guide til seværdigheder i Berlin.

Man kan også tage bus fra lufthavnen, men det giver meget sjældent mening (medmindre man skal bo i den meget sydlige del af Berlin), så det vælger jeg ikke at gennemgå her for at undgå mere forvirring end nødvendigt 😀 

Taxa fra lufthavnen til centrum

berlin lufthavn oversigt

Det er naturligvis også muligt at tage en taxa fra lufthavnen direkte til dit hotel. Der er taxi-kø umiddelbart udenfor Terminal 1, hvor de officielle taxaer kan prajes.

Hvad koster en taxa fra lufthavnen til centrum?

berlin taxa

Taxaerne i Berlin er beige-farvede.

Prisen for en køretur afhænger naturligvis af, hvor i Berlin du skal sættes af. Taxaerne kører med taxameter.

Typisk vil prisen dog ligge omkring 45-50 euro for et hotel i Mitte.

Tip: book en taxa hjemmefra til samme pris

Hvis du gerne vil pre-booke en taxa hjemmefra og have overblik over prisen samt en dedikeret chauffør, der møder dig i ankomsthallen, så anbefaler jeg Welcome Pickups som jeg også samarbejder med.

Du skal blot indtaste dit hotel-navn eller adresse i Berlin, så kan du på forhånd se prisen for din tur – klik her og gå til Welcome Pickups Berlin.

Jeg har bl.a. brugt deres service med stor fornøjelse i Budapest, men søgte lige på en køretur fra Berlin Lufthavn til H4 Hotel ved Alexanderplatz, der i øvrigt er et rigtig godt hotel (se mere om det her).

Dér var prisen 49 euro – så prisen kan absolut konkurrere med de officielle taxaer.

Er du bekymret for at dit fly bliver forsinket? Chaufføren tracker din fly-ankomst, så han har helt styr på, hvornår du ankommer til Berlin Lufthavn.

Jeg håber, at du nu er klar til din rejse til Berlin og har fået helt styr på transporten fra Berlin Brandenburg Lufthavn.

Jeg har boet i Berlin og rejser dertil flere gange årligt, så skriv endelig en kommentar, hvis du har nogen spørgsmål til din rejse.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Discovercars.com er det bedste sted at søge efter billeje. Der kan du sammenligne priser på billeje hos de bedste selskaber som Avis, Hertz, Europcar m.m..
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.