Hotel i Berlin – her er 8 gode steder at bo i Berlin 🏨

rejekris i berlin

Jeg har selv boet fast i Berlin, så jeg har ganske godt styr på den tyske hovedstad og ved hvor man skal bo på sin rejse til Berlin. Herunder deler jeg mine bedste tips til hoteller i Berlin.

Du får direkte links og kan booke overnatning i Berlin til de billigste priser og samtidig er du sikker på, at du overnatter i et godt, sikkert område af byen.

Planlægger du din tur til Berlin i sidste øjeblik?

Her er et par af de bedste ting at lave, hoteller og andre tips til din rejse til Berlin.

🇩🇪 Top Aktiviteter & Ture i Berlin:

1. Tv Tårnet på Alexanderplatz (vigtigt at have skip-the-line billetter hjemmefra!)
2. 1 times bådtur på Spree
3. Halvdagstur til Sachsenhausen Koncentrationslejr
4. Hop On Hop Off Sightseeing Bustur
5. Guidet byvandring om Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig (meget populær!)

🛌 Bedste Hoteller i Berlin:

1. Waldorf Astoria Berlin (luksus)
2. NH Collection Berlin Mitte (mellemklasse med perfekt beliggenhed ved Friedrichstrasse)
3. H4 Hotel Berlin Alexanderplatz (godt til prisen - lige ved Alexanderplatz)

🚇 Berlin WelcomeCard bør alle købe til offentlig transport & lufthavnstoget + en masse rabatter.

Jeg lægger ud med min favorit og et hotel i Berlin jeg ofte vælger, når jeg bare gerne vil bo centralt, moderne og billigt.

1. Hotel i Berlin – tæt på Alexanderplatz

Alexanderplatz er et ganske fint pejlemærke for, hvad der er centrum i Berlin. Pladsen ligger i bydelen ‘Mitte’, der betegnes som centrum.

Hvis du leder efter et godt hotel til en god pris i centrum af Berlin, så anbefaler jeg at vælge H4 Hotel Berlin Alexanderplatz.

Det er da også i Mitte, at vi finder velkendte seværdigheder som Brandenburger Tor, Unter den Linden, Reichstag, Rotes Rathaus og Museums insel. Derudover er der rigtig gode muligheder for transport til praktisk talt alle andre bydele fra Alexanderplatz – både Prenzlauer Berg i nordøst, Kreuzberg i syd og Charlottenburg i det mondæne vestberlin.

Det giver derfor rigtig god mening at finde et hotel i Berlin tæt på Alexanderplatz. Lad os kigge på et par muligheder:

hotel i berlin centrum

H4 Hotel Berlin Alexanderplatz

hotel i berlin ved alexanderplatz

Hvis du gerne vil på storbyferie i Berlin og bo tæt på Alexanderplatz, er dette hotel et af de allerbedste bud – særligt hvis du gerne vil spare penge og bo billigt.

Der findes en del hoteller tæt på Alexanderplatz, men prisen er også sædvanligvis skruet en anelse op. Netop H4 Hotel er dog et hotel, hvor prisen er til at betale og der samtidig er god valuta for pengene.

I skrivende stund får man et værelse for 2 til 537,- pr overnatning, hvilket må siges at være en super billig pris for en overnatning i centrum af Berlin.

Hotellet ligger desuden få hundrede meter fra Hackescher Markt, hvor der er mange cafeer, restauranter og spændende butikker i området.

På H4 Hotel er der desuden glimrende faciliteter, hvis man ønsker at være lidt aktiv på ferien. Her er nemlig et ganske udmærket fitnesscenter og ligeledes et spa-område. Der er gratis internetadgang på hele hotellet, restaurant og bar, så her er altså tale om et topmoderne hotel i Berlin Mitte.

Se flere billeder, aktuelle priser & bestil værelse her.

Der er ganske enkelt nok seværdigheder i gåafstand af dette hotel til en hel weekendtur i Berlin. Ikke desto mindre bør du ikke snyde dig selv for at opleve hele Berlin, hvor der er gode muligheder for at komme rundt med offentlig transport.

Godt hotel i centrum af Berlin

Hoteller i Berlin er som udgangspunkt blandt de billigste i Europa. F.eks. kommer man meget længere for pengene i Berlin end i byer som København og London. Derfor er det da også muligt at overnatte på et godt hotel i Berlin til billige priser.

Priserne på hoteller er dog dynamiske, hvilket betyder, at prisen kan stige jo tættere du kommer på opholdet – det er derfor en god idé at booke, så snart flybilletten til Berlin er bestilt.

2. Bedst til prisen – Novotel Berlin

Dette hotel er beliggende lige ved s-togstationen Tiergarten lige i centrum af Berlin. Der er således om et hotel i centrum af byen med fremragende muligheder for at komme rundt med den gode offentlige transport i Berlin.

Udover at kunne komme til både øst og vest på få stop med s-toget, kan du også blot spadsere udenfor og nyde den store, naturskønne park ved navn Tiergarten – ikke at forveksle med Zoologisk have, der dog også er placeret få minutters gang fra hotellet.

hotel i berlin

Som billedet viser er her tale om et ganske flot hotelværelse, hvor komforten er god og der er plads nok til at bevæge sig lidt rundt.

Udover de fine værelser byder hotellet bl.a. på adgang til spabad, morgenmadsbuffet, fitness-center til de friske, døgnåben reception og også parkeringsplads, hvis du vælger selv at køre til Berlin.

hotel berlin morgenmad inkluderet
Hotel i Berlin med gratis morgenmad.

Det er desuden et hotel, der har fået stor ros for sin gode morgenmad. Vil du booke et hotel i Berlin med morgenmad, går du dermed ikke galt i byen, hvis du vælger Novotel lige ved Tiergarten.

Hotellet skulle desuden være særligt velegnet for familier og mange danskere har skrevet fine anmeldelser af stedet, der således holder en god standard.

Prisen for et værelse på Novotel er, i skrivende stund, på ca 578 kr pr overnatning ved 2 personer på et hotelværelse.

Som tidligere nævnt, kan prisen svinge, så det anbefales, at du selv indtaster dine rejsedatoer og ser den aktuelle pris.

Se flere billeder, aktuelle priser og book online ved at klikke her

3. Billigt hotel i Kreuzberg – Hotel Ludwig van Beethoven

hotel i kreuzberg berlin

Som tidligere nævnt er prisen på hoteller i den tyske hovedstad i forvejen lav, så et “billigt hotel i Berlin” er en relativ størrelse.

Priserne starter dog typisk omkring 400 kr (altså 200 pr mand) for overnatning på et hotel i Berlin, ellers skal man finde et hostel, som der dog også er mange af.

Jeg har herunder fundet frem til et hotel, der kunne passe til unge, som gerne vil udforske Berlins natteliv eller bare dig, som gerne vil bo i et trendy område og være cool med berlinerne.

Kreuzberg har i mange år været et af de bedste områder at overnatte i, hvis man mærke den helt specielle puls, der findes i Berlin. I Kreuzberg er der en blanding af tyrkiske indvandrere, berlinere og særdeles trendy, unge mennesker.

Rigtig mange internationale virksomheder har kontorer i Kreuzberg, så der er en helt naturlig tilstrømning af unge mennesker – læg dertil at bydelen har et enormt antal cool barer, restauranter og cafeer.

Kreuzberg kan med rette kaldes en tysk udgave af Nørrebro i København – multikulturel, billig og über trendy. Det giver dermed god mening at finde et hotel i Kreuzberg, hvis man vil opleve en anden side af Berlin, hvor der ikke er mange turister.

kreuzberg hotel ludwig

Hotel Ludwig van Beethoven er placeret midt i Kreuzberg; tæt på u-bahn stationerne Hermannplatz og også det absolutte centrum i bydelen, Kottbusser Tor, hvorfra alle vejer fører til en undergrundsbar eller restaurant.

Den store Hasenheide-park er også nabo til hotellet.

Hotellet har både døgnåben reception, en bar/lounge og endda en tagterrasse med udsigt over byen. Der er desuden gratis morgenmad inkluderet i prisen, når man booker et værelse.

Værelserne er også ganske pæne:

overnatning i kreuzberg

Prisen for en overnatning på dette hotel i Kreuzberg ligger på nuværende tidspunkt på ca 545 kr ved 2 personer.

Se flere billeder, aktuelle priser og book online ved at klikke her.

4. Luksus & swimmingpool i Berlin – Marriott Hotel

mariott berlin værelse
Et af de fine værelser på Marriott Berlin.

Det næste hotel er et ganske luksuriøst af slagsen, så det er perfekt, hvis I leder efter et 1. klasses hotel i centrum af Berlin.

Marriott har hoteller i storbyer verden over, men jeg vil vove at påstå, at hotellet i Berlin er noget for sig. Det kræver blot et blik på hotellets beliggenhed, så ved man, at her er tale om et helt specielt hotel.

Marriott Berlin er nemlig beliggende lige ved Potsdamer Platz, der må siges at være navlen i Berlin – få hundrede meter fra Brandenburger Tor og Unter den Linden.

hotel med swimmingpool i berlin


Udover den gode beliggenhed er der, som tidligere nævnt, indendørs swimmingpool på det 5-stjernede hotel. Hvem vil ikke gerne vågne op, måske tage en tur i fitnesscenteret (som der naturligvis også er på hotellet) og derefter nyde en afslappende tur i poolen?

Når du booker en overnatning på dette luksushotel har du mulighed for at tilvælge morgenmad til dit ophold, hvilket mange (i følge anmeldelserne) har været særdeles tilfredse med.

Der er hele 3 forskellige restauranter på hotellet, hvor der er 379 rummelige værelser. Hotellet har desuden, naturligvis, døgnåben reception og et super serviceminded personale.

Prisen for en overnatning på luksushotel med swimmingpool i centrum af Berlin ligger typisk på ca 1400 kr. En højere pris end de føromtalte hoteller, men ikke desto mindre også et luksuriøst hotel med en helt fantastisk beliggenhed.

Se aktuelle priser, flere billeder og book online – klik her.

5. Ferielejlighed i Berlin

Der er nok at vælge imellem, når du leder efter en ferielejlighed i Berlin. Personligt overnatter jeg som oftest i en ferielejlighed, når jeg besøger storbyer i Europa – også i den tyske hovedstad.

Det er fantastisk at få mulighed for at lave sin egen mad i ny og næ samt at have følelsen af at være lidt “hjemme” i en lejlighed.

Jeg har fundet frem til en udlejer af ferielejligheder i Berlin, hvor der er et stort udvalg for forskellige typer lejligheder. Uanset om I blot er et kærestepar på tur eller der skal bookes en ferielejlighed for hele familien, kan I finde det igennem dette udlejningsselskab.

Herunder ses et billede fra en af deres mange ferielejligheder i Berlin:

ferielejlighed berlin centrum

Lejlighederne er beliggende i et af de bedste områder af Berlin; Prenzlauer Berg. Da jeg boede i Berlin var det i netop Prenzlauer Berg og jeg må blankt erkende, at jeg aldrig har hørt om danskere på storbyferie i Berlin, som har fortrudt at de har boet i Prenzlauer Berg.

Området har alt; hyggelige parker, spændende butikker, fede barer og et enormt udvalg af gode restauranter med mad fra hele verden. Derudover er det nemt at komme til f.eks. Alexanderplatz og Mitte samt Friedrichshain.

Ferielejlighederne ligger på Schönhauser Allee lige ved Rosa Luxemburg U-bahn station – få minutters gang fra shopping-området omkring Hackescher Markt. Beliggenheden er således helt i top – særligt hvis du ønsker at bo i en ferielejlighed i Berlin, der er lidt væk fra de mest turistede områder.

Prisen for en ferielejlighed i Berlin varierer meget af, hvor stor lejligheden skal være. Du kan eksempelvis finde en mindre lejlighed på 42 kvadratmeter med plads til 4 personer til ca 1200 kr.

Ferielejligheder er således et billigt alternativ til et hotel – og så kan man også spare penge ved f.eks. at tilberede sin egen mad.

Se priser, flere billeder og de mange forskellige ferielejligheder i Berlin – klik her.

Hvor skal man bo i Berlin?

hvor skal man bo i berlin
Områder i Berlin.

Du kan trygt vælge et hotel eller ferielejlighed, der er omtalt i indlægget her og være sikker på, at du bor i et trygt område af Berlin. Den tyske hovedstad er som udgangspunkt en tryg og sikker by at færdes i.

Ganske vist har der i de senere år været en anelse uvenlig stemning overfor turister i visse områder af byen, men hvis man opfører sig pænt, så vil der meget sjældent ske noget som helst – uanset hvor i Berlin man befinder sig.

Hvis du skal på storbyferie i Berlin og gerne vil bo i spændende områder, der er tæt på seværdigheder og har god offentlig transport, så anbefaler jeg følgende.

Se også min guide, der går i dybden med hvor man skal bo i Berlin.

I disse områder skal man bo i Berlin

 • Mitte

  Centrum af Østberlin og kendt for bl.a. Alexanderplatz og fjernsynstårnet.
 • Prenzlauer Berg

  Klassisk Østberlin-område, der nu er blomstret op med masser af gallerier, butikker, barer og restauranter. Mit yndlingsområde i Berlin!
 • Charlottenburg

  Hvis hovedmålet med turen til Berlin er at shoppe, så overvej at bo i Charlottenburg tæt på Kurfürstendamm.
 • Friedrichshain

  Endnu et tidligere Øst-område, der fortsat ser lidt råt og punket ud. Spændende for unge rejsende med sine mange gå-i-byen områder og cafeer på Simon-Dach Strasse.

Ovenstående er alle fine områder i Berlin – det er Tiergarten og Schöneberg i og for sig også, jeg kender dog ikke det store til dem 🙂

Den tyske hovedstad har så evigt mange fornøjelser og seværdigheder at byde på, at når man først en gang har besøgt byen, er det svært ikke at vende tilbage.

Mere om hoteller i Berlin:

Jeg skrev i foråret 2013 en guide til at finde hotel i Berlin, den er fortsat aktuel og kan læses herunder – hvis du endnu ikke har fundet præcis det hotel, som kunne passe til din rejse til Berlin.

Ellers vil jeg gå i gang med at vise dig en stak hoteller i Berlin, som jeg vil anbefale, hvis du gerne vil bo billigt og godt i den tyske hovedstad.

6. Bo i et familievenligt område

Det næste hotel er beliggende lidt længere mod vest i Berlin.

Personligt bruger jeg meget af min tid i det gamle Østberlin, men anerkender også, at der er utrolig meget at se i Vest – bl.a. er det jo også i Vestberlin, at shoppingcenteret KaDeWe og shopping-gaden Kurfürstendamm er placeret.

Dette hotel er beliggende lige midt i Berlin i gåafstand til f.eks. Tiergarten, Potsdamer Platz, zoologisk have og Kurfürstendamm.

Det er et perfekt hotel for jer, der vil bo lige midt i Berlin i et familievenligt område tæt på mange af Berlins vigtigste seværdigheder.

hotel i berlin centrum
Værelse på hotellet i Berlin.

Som billedet herover viser er der tale om ganske fine værelser. Hotellet er da også udsmykket med hele 5 stjerner og får udelukkende gode anmeldelser af tidligere gæster.

Således har hotellet en score på 4,5 ud af 5, hvilket er yderst sjældent og vidner om, at her er tale om et rigtig godt hotel i Berlin.

Af faciliteter kan det nævnes, at der er indendørs swimmingpool, restaurant & bar, morgenmad tilgængelig (mod gebyr), fitnesscenter og der er også mulighed for parkering, hvis man kører i bil fra Danmark.

Prisen for en overnatning på dette glimrende hotel i centrum af Berlin afhænger af, hvornår på året I booker et værelse. Priserne på hoteller i hele verden er dynamiske og følger ganske enkelt udbud og efterspørgsel.

I skrivende stund kan man få en overnatning på hotellet, der hedder Sheraton Berlin, til 740 kr for 2 personer i et værelse. For at få en nøjagtig pris på, hvad en overnatning vil koste, skal I dog indtaste jeres rejsedatoer på linket herunder.

Se flere billeder, se aktuelle priser & book hotellet online ved at klikke på dette link.

Jeg har tidligere boet på et hotel fra Sheraton-kæden i Stockholm og har kun roser til overs for stedet. Anmeldelserne af hotellet i Berlin tyder på, at der også er høj klasse og god service i den tyske hovedstad.

7. Hotel i Kreuzberg – det trendy Berlin

Hvis du er på udkig efter et hotel i Berlin, der er beliggende i en bydel, som aldrig sover, så kan du med fordel booke dine overnatninger på nedenstående hotel.

Her er tale om et hotel med 3 stjerner, som er beliggende lige ved Hermannplatz. Det bliver ganske enkelt ikke mere trendy i Berlin. Mod nord er Kreuzberg og mod syd er Neukölln, som lige nu er det hotteste sted i hele byen.

Da jeg boede i Berlin arbejdede jeg i området og jeg har siden selv boet dér som turist, når jeg har besøgt Berlin på storbyferier. Der er ekstremt mange restauranter, cafeer og ikke mindst barer, som er billige!

Billede af hotellet ved Hermannplatz i Kreuzberg:

hotel i berlin kreuzberg

Her er tale om et ret småt hotel, der dog har fået rigtig gode anmeldelser fra tidligere gæster – også en del danskere har boet på dette hotel.

Værelserne er ganske standard – der er således ikke tale om et luksuriøst hotel, men ikke desto mindre et ganske godt hotel med virkelig god beliggenhed.

Et perfekt hotel i Berlin, hvis man gerne vil udforske byens mindre kendte områder og ikke nødvendigvis skal bo lige op ad Alexanderplatz. Perfekt for unge, der rejser til Berlin for at feste 🙂

Prisen på en overnatning på dette hotel svinger alt efter, hvornår man vil besøge det. Jeg har set priser ned til 300 kr, men det er svært at sige, da priserne afhænger af udbud/efterspørgsel.

Vil du se prisen for dine rejsedatoer, så klik dig ind og indtast datoerne på dette link.

Som nævnt er hotellet ganske småt (der er få værelser tilgængelige), så skriv eventuelt en kommentar, hvis det er booket i dine rejsedatoer – så hjælper jeg gerne med at finde et lignende.

 • Når I har fået styr på overnatningen, kan I begynde at planlægge jeres tur – måske mit indlæg om seværdigheder i Berlin er brugbart?

8. Et billigt hotel i centrum af Berlin

Hvis I leder efter en billig overnatning, er her et andet bud på et hotel i Berlin:

Heart of Gold Hostel 

Jeg har selv boet på dette hotel/hostel, da jeg gik i gymnasiet og har kun roser at sende i deres retning. Som navnet antyder, er der tale om et hostel, men ikke desto mindre findes der også deciderede hotelværelser på Heart of Gold Hostel – og kvaliteten ser, ud fra billederne, ud til at være helt i orden.

Jeg kan kun udtale mig om et 5-sengs værelse uden toilet og her var kvaliteten da også ganske fin – det kan måske overvejes, hvis man skal på tur med drengene og bare skal have et sted at crashe, når der ikke kan hældes flere Berliner Kindl i svælget 🙂

Tag selv et kig på de forskellige værelsestyper, se billeder og book værelser her.

Hotellet ligger en lille kilometer fra Alexanderplatz, men blot få hundrede meter fra Hackesher Markt, hvor der både kører tram og s-bahn, hvis man skal mod øst eller vest. Desuden kan man også komme nordpå mod Prenzlauer Berg og Wedding, hvis de lyster skulle indfinde sig.

Da jeg boede på Heart of Gold hostel brugte vi altid lidt tid i baren, hvor der er billige drinks og et pool-bord. Det var en fin måde at komme i stødet før vi begav os ud i det berlinske natteliv. Som bonusinformation kan jeg fortælle, at jeg endnu ikke har betalt for en overnatning på stedet.

Jeg sneg mig nemlig med på mit gymnasiums 3. g tysk holds tur, da mit eget fransk hold ikke skulle afsted. Da mine venner tog afsted med toget gik jeg direkte hjem og bookede en flybillet til Berlin og tog afsted dagen efter med en tandbørste og et rent sæt tøj. Lidt eventyrer er der da i mig 😉

Anden gang jeg var forbi Heart of Gold hostel var en tidlig morgen, da jeg boede i Berlin.

Jeg boede på en luftmadras hos en god ven helt ude i Lichtenberg/Marzahn (afstandsmæssigt hvad Køge er for København) og ville gerne tidligt hjem fra en bytur, så jeg begav mig afsted.

Desværre var der sporarbejde, så jeg anede ikke hvordan jeg skulle komme fra Friedricshain og ‘hjem’. Til sidst endte jeg med at preje en taxa og køre mod Heart of Gold hostel som jeg jo kendte fra den føromtalte 3. g tur.

Der var imidlertid ingen ledige værelser, så jeg satte mig i baren, drak en øl og hadede mit liv inden jeg tog mod til mig, fandt en funktionel vej ‘hjem’ og lagde mig til at sove 6 timer efter jeg havde forladt diskoteket 😀 Oh to be young…

Masser af muligheder for billig overnatning i centrum af Berlin 

Nu har jeg nævnt et par muligheder til storbyferien i Berlin. Når det så er sagt, så findes der som bekendt mange hundrede hoteller i Berlin.

Hvis du vil se et stort udvalg, kan du benyttet det link jeg lagde øverst i dette indlæg. Her kan du også indtaste, hvis du vil bo tæt på nogle af de mange seværdigheder i den tyske hovedstad.

Det er ikke fordi, der er noget særligt fedt ved Alexanderplatz. Som videoen herunder viser, er der ikke rigtig noget specielt ved stedet udover en håndfuld turister og gøglere. Men det er et knudepunkt for offentlig transport og så ligger der altså også mange smukke steder i nærheden.

Jeg kan særligt anbefale Prenzlauer Berg og Kreuzberg, hvis man er eventyrlysten. I Prenzlauer Berg er der en del turister, men jeg synes stadig, at området har en særlig charme over sig.

Kreuzberg er tyrkernes kvarter og der er gang i den 24/7, så hvis du er til en döner og shisha (vandpibe), bør du måske lede efter et hotel i Kreuzberg. Vær dog opmærksom på, at der godt kan være lidt hård stemning overfor turister (særligt med rullekufferter) i Kreuzberg.

Hvis du gerne vil bo roligt og trygt på turen, så kig efter hoteller i Mitte og Prenzlauer Berg. Her er der aldrig fare på færde – det er der nu heller ikke i Kreuzberg, hvis man ellers bare opfører sig anstændigt.

Held og lykke med at finde et billigt hotel i Berlin – og hav en fantastisk storbyferie. Ta’ evt. et kig på Berlins officielle hjemmeside eller den engelsksprogede VisitBerlin side, hvis du leder efter info om byen fra officiel side.

Hav en rigtig god rejse til den tyske hovedstad! 🙂

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler