Brandenburger TorEndelig skal jeg på storbyferie igen! Sidst jeg var afsted var i oktober og nu skriver vi snart februar. Der går stadig en rum tid før jeg rent faktisk skal afsted, men bare det, at turen skal bestilles er fremragende. Så er der noget at se frem til igen! Denne gang går turen til Berlin med fire gode venner.

Vi har ikke bestilt turen endnu, men jeg vil her i indlægget beskrive, hvad jeg gør, når jeg skal bestille en storbyferie til Berlin. Det første, der skal styr på er transporten. Til Berlin har vi mulighed for at tage bus, tog og fly. Jeg har taget toget til Berlin to gange og må indrømme, at det ikke er noget jeg gider igen. Det kan godt være, at transporttiden inkl. ventetid i Kastrup og transport fra Schönefeld Lufthavn (hvis man flyver med f.eks. EasyJet) alligevel ender på et par timer, men der sker i det mindste noget. I toget til Berlin sidder man bare og venter – eller går i baren 🙂 Bus er endnu værre og der er ingen bar, kunne jeg forestille mig. Så det eneste, der er tilbage er at flyve til Berlin.

Her kommer vi til at bruge samme site som jeg har lagt online her på Rejsekris, bestil flybilletter her. Vi skal til Berlin i påsken, så flybilletterne er en anelse dyrere end normalt – det er ganske enkelt udbud/efterspørgsel. Derfor er det en god idé at bestille flybilletter i god tid, hvis man skal afsted i perioder, hvor mange rejser. Det ser ud til, at vi kan komme fra København-Berlin og retur til lige over 1000 kroner. Sædvanligvis ville prisen ligge nede omkring 5-600 kroner, men vi skal afsted på et lidt skævt tidspunkt pga. arbejde, så det er egentlig udmærket.

Overnatning i Berlin

Normalt ville jeg jo her booke et hotel i Berlin, men da vi er 5, der skal afsted har vi aftalt, at vi lejer en ferielejlighed. Det gør vi via enten Wimdu eller AirBnb – det afhænger egentlig bare af, hvor vi kan finde mest valuta for pengene. Der er ingen tvivl om, at vi skal bo i Kreuzberg, da det er lidt af en party-tur. Der plejer lejlighederne at være lidt billigere i forhold til Mitte og Prenzlauer Berg, så det passer os jo også ganske glimrende.

Her gælder rådet fra før også – der er selvfølgelig rift om de bedste og billigste ferielejligheder i en storby som Berlin. Vi kan allerede se, at der i påsken er blevet booket voldsomt mange ferielejligheder i Berlin, så det er også ved at være sidste udkald for os, når det kommer til at booke, hvis vi vil have et ordentligt sted at overnatte.

Hvad skal vi?

Som tidligere nævnt skal jeg afsted med 4 særdeles festlige folk, så der kommer helt sikkert til at gå Becks Bier i den om aftenerne. Ikke desto mindre glæder jeg mig virkelig meget til at opleve Berlin igen. Om 1 måned er det præcis 2 år siden jeg flyttede derned og jeg har ikke være der siden jeg flyttede igen et halvt år senere. Det bliver fantastisk bare at vandre rundt i gaderne og genopleve gode minder. Ser især frem til at genopdage Prenzlauer Berg og Kreuzberg, der var de to områder, hvor jeg opholdt mig mest. Der er et par måneder til, så der er også god tid til at finde på nye seværdigheder, som skal opleves. Måske bliver dette turen, hvor jeg endelig får taget mig sammen og ser KaDeWe indefra.

Jeg kommer helt sikkert til at skrive mere om vores tur til Berlin!

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Discovercars.com er det bedste sted at søge efter billeje. Der kan du sammenligne priser på billeje hos de bedste selskaber som Avis, Hertz, Europcar m.m..
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.