Billig rejse til Berlin – Rejseguide til storbyferien

berlin

Velkommen til den ultimative guide til at bestille & planlægge en rejse til Berlin.

I denne guide beskriver jeg, hvordan du får billige flybilletter til Berlin, finder billig overnatning og lærer dig om offentlig transport, lufthavnstransport og seværdigheder i Berlin.

Planlægger du din tur til Berlin i sidste øjeblik?

Her er et par af de bedste ting at lave, hoteller og andre tips til din rejse til Berlin.

🇩🇪 Top Aktiviteter & Ture i Berlin:

1. Tv Tårnet på Alexanderplatz (vigtigt at have skip-the-line billetter hjemmefra!)
2. 1 times bådtur på Spree
3. Halvdagstur til Sachsenhausen Koncentrationslejr
4. Hop On Hop Off Sightseeing Bustur
5. Guidet byvandring om Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig (meget populær!)

🛌 Bedste Hoteller i Berlin:

1. Waldorf Astoria Berlin (luksus)
2. NH Collection Berlin Mitte (mellemklasse med perfekt beliggenhed ved Friedrichstrasse)
3. H4 Hotel Berlin Alexanderplatz (godt til prisen - lige ved Alexanderplatz)

🚇 Berlin WelcomeCard bør alle købe til offentlig transport & lufthavnstoget + en masse rabatter.

Benyt eventuelt denne rejseguide som et opslagsværk, når du skal bestille din storbyferie til Berlin.

Jeg har tidligere boet i Berlin og kender derfor byen godt, derfor er du også velkommen til at skrive en kommentar, hvis du har spørgsmål til din rejse til Berlin.

Nå, lad os komme i gang!

Storbyferie i Berlin – introduktion

Berlin er som bekendt hovedstad i Tyskland og har en helt speciel historie. Byen var indtil 1989 delt i Øst & Vest og denne opdeling er noget, der fortsat kan mærkes, når man spadserer rundt i Berlins gader.

Jeg boede selv i det gamle Østberlin, nærmere bestemt i Prenzlauer Berg, men arbejdede i det gamle Vest. Der er fortsat stor forskel på områderne, hvorfor jeg anbefaler alle, der rejser til Berlin at komme rundt i hele byen og opleve forskellene.

På kortet herunder kan du se, hvilke områder i Berlin, der var hhv. øst og vest. De mest populære område at bo i, når man besøger Berlin som turist, er nu Prenzlauer Berg, Mitte, Kreuzberg & Tiergaten samt Charlottenburg.

Alle glimrende områder med hver sin charme. Senere i denne rejseguide til Berlin lærer jeg dig mere om de forskellige områder.

Det er billigt at besøge Berlin, hvor pengene gerne rækker en del længere end i f.eks. København, London & Paris. Det giver dermed rigtig god mening at lade turen gå til Berlin, hvis du gerne vil på en billig storbyferie i Europa.

Billige flybilletter til Berlin

Berlin er en af de billigste storbyer at flyve til fra Danmark, i særdeleshed fra København. Det er ikke sjældent, at man kan booke billige flybilletter fra København til Berlin retur for omkring 400 kr.

Husk dog altid, at det er en god idé at bestille flybilletterne (og hotellet) i god tid – undersøgelser viser, at man får de billigste billetter ved at booke omkring 50 dage før afrejse.

I Berlin er der to lufthavne; Tegel og Schönefeld. Tegel er beliggende i selve Berlin, hvor Schönefeld ligger lige syd for byen – det er ganske nemt at komme fra begge lufthavne til centrum.

Det skriver jeg mere om senere i denne guide – nu skal flybilletten lige i hus først.

Den kan du søge efter hos Momondo her.

Når du har købt flybilletten er det tid til næste skridt i planlægningen, der er overnatningen.

Overnatning i Berlin – hotel eller ferielejlighed

Berlin er som udgangspunkt en rigtig billig by at overnatte i. Uanset om du vælger at booke overnatning på hotel eller i en ferielejlighed, er der et stort udvalg af billige muligheder, hvor du får meget mere for pengene i andre europæiske storbyer.

Hvis du gerne vil bo på et godt, centralt beliggende hotel på din rejse til Berlin, anbefaler jeg H4 Hotel Berlin. En overnatning på dette hotel koster ca 550 kr pr overnatning for 2 personer.

Hotellet ligger i centrum (Mitte, lige ved Alexanderplatz), har gratis morgenmad inkluderet og har fået rigtig gode anmeldelser fra tidligere besøgende.

Tag et kig på hotellet, se flere billeder og book overnatning online ved at klikke her. Så er du sikret et godt & billigt hotel i Berlin centrum med god morgenmad inkluderet i prisen.

hotel berlin centrum
Et godt hotel i centrum af Berlin.

Jeg har også tidligere skrevet en stor guide til hoteller i Berlin, hvor jeg anbefaler en række hoteller. Læs den her: hotel i Berlin (åbner i nyt vindue).

Vil du ikke bo på hotel i Berlin? Så er der også et stort marked for ferielejligheder. Fordelen ved at leje en ferielejlighed er bl.a. at man føler, at man er lidt mere en del af byen, selvom man besøger Berlin som turist. Derudover er det også muligt at spare penge på mad, hvis man booker en ferielejlighed og vælger at lave et par måltider dér.

Jeg anbefaler ofte folk, der gerne vil på en billig rejse til Berlin at booke nedenstående ferielejlighed:

ferielejlighed berlin
God ferielejlighed i Berlin.

Denne ferielejlighed er en del af et større kompleks, hvor der er flere forskellige typer af lejligheder. Komplekset hedder Old Town Apartments og er beliggende på Schönhauser Allee, som er en fantastisk gade lige på grænsen af Mitte og Prenzlauer Berg, så beliggenheden kunne ganske enkelt ikke være bedre.

Tag et kig på de forskellige typer af ferielejligheder, se flere billeder & aktuelle priser ved at klikke her.

Transport fra lufthavnen til dit hotel/ferielejlighed

 
En af de poster, der sjældent er på plakaten, når der skal ligges er feriebudget er lufthavnstransporten. Når du skal planlægge din rejse til Berlin gør det dog ikke så meget – her er det nemlig ganske billigt at komme fra både Tegel & Schönefeld til centrum (eller hvor dit hotel eller ferielejlighed nu lige ligger).
 
Hvis du lander i Tegel kan du tage med Jet Express Bus TXL, der kører til Alexanderplatz i Øst (se placering på kort) eller Jet Express Bus X9, der kører til Zoologischer Garten i Vest (se placering på kort). Prisen er 2.70 euro for en billet. Du kan finde mere information om transporten fra Tegel til Berlin her.
 
De fleste, der flyver fra København til Berlin på en billig flybillet lander dog i Schönefeld. Derfor har jeg skrevet en længere guide til transport fra Schönefeld til Berlin centrum her.
 

Offentlig transport i Berlin

 
Som den rejseblogger jeg er, har jeg naturligvis skrevet en stor guide til offentlig transport i Berlin 😀 Der lærer du bl.a. om priser og specielle kort.
 
Læs om offentlig transport i Berlin her (åbner i nyt vindue).

Seværdigheder i Berlin

Du kender højst sandsynligt allerede en seværdighed eller to i Berlin. F.eks. er det populært at tage en tur op i TV tårnet på Alexanderplatz – og udsigten er alle pengene værd.

Vidste du, at du kan booke adgang til de fleste seværdigheder og oplevelser hjemmefra?

Det er virkelig anbefalelsesværdigt – medmindre du selvfølgelig elsker at stå i kø, når du er på tur 😀

På hjemmesiden GetYourGuide kan du booke adgang til f.eks. TV tårnet, Hop-on-hop-off turisbusser og diverse guidede ture. Uanset om du køber noget eller ej, har de lavet en god oversigt over seværdigheder i Berlin. Du finder oversigten her.

Du kan også læse mine guides til Prenzlauer Berg og Kreuzberg eller min guide til seværdigheder i Berlin.

Jeg håber, at du har fået god nytte af mine rejseguide til Berlin og at du nu har fået bestilt & planlagt den perfekte storbyferie. Hvis du har spørgsmål til din rejse eller Berlin generelt, så skriv en kommentar herunder 🙂

Gode links til Berlin:

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler