Mens vi venter på, at den store Berlin Brandenburg lufthavn åbner, så er der stadig mange danskere, der dagligt lander i Tegel Lufthavn i Berlin. Derfor vil jeg i denne guide fortælle, hvordan du nemmest, hurtigst og billigst kommer fra Tegel til Berlin Centrum.

Berlin har pt to åbne lufthavne, Tegel og Schönefeld, og de to lukkede, Tempelhof og Berlin Brandenburg. Tempelhof lukkede for (efterhånden) en del år siden og det er planen, at både Tegel og Schönefeld skal fases ud, når Berlin Brandenburg åbner.

Det var dog egentlig meningen, at Berlin Brandenburg skulle have været åbnet i 2012 – det ved jeg fordi, at jeg boede i Berlin på det tidspunkt og faktisk havde en billet fra den nye lufthavn til København…

Åbeningen er dog blevet udskudt igen og igen, så nu ser jeg mig nødsaget til at få lavet denne guide til transport fra Tegel Lufthavn til centrum af Berlin.

Det er heldigvis super nemt og det er faktisk en fornøjelse at flyve til Tegel, da man meget hurtigt kan være inde ved sit hotel i centrum af Berlin.

Herunder gennemgår jeg de forskellige muligheder for lufthavnstransport og kommer med information om billetkøb.

Bus fra Tegel til Berlin Centrum – der er flere muligheder

berlin bus

Der er ikke nogen togstation ved Tegel, så man skal altså med en bus i første omgang for at komme til centrum af Berlin.

Hvilken bus man skal tage afhænger dog af, hvor i Berlin man har valgt at booke hotel. Lad mig komme med et par eksempler herunder:

Hvis du har booket hotel i enten Prenzlauer Berg, omkring Alexanderplatz eller visse steder i Kreuzberg, så kan jeg anbefale at tage med bus 128 og skifte til U-bahn på Franz Neumann Platz, hvor U8 kører sydpå og bl.a. stopper på Eberswalder Strasse (Prenzlauer Berg), Alexanderplatz og Kottbusser Tor i Kreuzberg.

I alt tager turen ca 40 minutter fra Tegel til Alexanderplatz.

En anden mulighed er at tage med den dedikerede lufthavnsbus, TXL, der bl.a. kører til Hauptbahnhof, hvor den stopper efter bare 25 minutter. På Hauptbahnhof kan du skifte til både S og U-bahn og nemt komme rundt til andre områder af Berlin.

Om du tager bus 128 eller TXL er faktisk tidsmæssigt næsten det samme, hvis du f.eks. skal bo omkring Alexanderplatz. Med TXL skal du så blot skifte til S-bahn og tage det sidste dér.

Det nemmeste er faktisk, hvis du skriver adressen på dit hotel i Berlin ind i Google Maps ruteplanlægger. Så fortæller Google dig automatisk, hvilken rute der er nemmest for dig at bruge.

Læs også min guide til hoteller i Berlin.

Billetter til transport fra Tegel Lufthavn til Berlin Centrum

berlin offentlig transport kort
Hvad så med billetterne? Heldigvis er Berlin fortsat en rigtig billig by at besøge og den offentlige transport i Berlin er også super billig. Således er det også meget billigt at komme fra lufthavnen til centrum.

Tegel Lufthavn er i Zone B, så du skal have en Zone AB billet for at komme ind til centrum. Den koster pt kun 2.80 euro for en enkeltbillet og kan både købes i billetautomater eller i den glimrende billet-app ‘BVB Berlin Tickets’.

Så hvis du blot regner med at bruge offentlig transport i Berlin til at komme fra lufthavnen og til dit hotel, så kan du blot hente app’en eller købe billet i en automat ved busserne.

Kort til offentlig transport med rabat på seværdigheder

berlin welcomecard
Men jeg har en anden anbefaling – for de fleste turister i Berlin kommer altså til at benytte den (glimrende) offentlige transport en del, hvorfor det kan give god mening at købe dagskort, der gælder til både s-bahn, u-bahn, tram og busser.

Her anbefaler jeg Berlin Welcomecard, der desuden giver en række rabatter på seværdigheder i Berlin. Kortet købes online og så afhenter man det i ankomsthallen i Tegel, så det er klart til brug på transporten ind til centrum .

Læs mere om kortet, de mange rabatter og køb det online her.

Jeg håber, at du kunne bruge denne guide til transport fra Tegel til centrum af Berlin. Det kan virke en anelse kringlet, men det er faktisk super nemt og hurtigt at komme ind til byen fra den gamle lufthavn i det nordlige Berlin.

Det er selvfølgelig også muligt at tage en taxa, hvor prisen varierer alt efter, hvor du skal hen. Taxaerne i Berlin kører altid med taxameter, så man bliver aldrig snydt.

Hvis du har nogen spørgsmål om transport fra lufthavnen til centrum, så skriv blot en kommentar herunder. Jeg har, som tidligere nævnt, boet i Berlin og kender byen rigtig fint.

Se også min video fra Berlin, hvor jeg viser 5 gode steder i Prenzlauer Berg:

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.