Stockholm til Skavsta lufthavnSkavsta Lufthavn er en lille en af slagsen, der er beliggende ca 100 kilometer syd for Stockholm. Der er således tale om en klassisk lavprislufthavn som vi kender det fra bl.a. Barcelona (Girona),

I forbindelse med en rejse fra Stockholm til Thessaloniki skal jeg flyve fra Skavsta Lufthavn, hvorfor jeg, naturligvis, har undersøgt hvordan man kommer til den lille lufthavn i syd. Det er ganske nemt! 

Det svenske selskab, Flygbussarna, har nemlig specialiseret sig i, som navnet antyder, at sende busser fra svenske storbyer til lufthavnene, der ligger udenfor bygrænserne.

Turen fra Stockholm til Skavsta tager 80 minutter og en busbillet koster 139 SEK (ca 110 DKK). Flybussarna.se er nem at benytte til at købe billetten hjemmefra. Der er en tidsplan, så det passer med busser til alle afgange – eksempelvis skal jeg afsted 04:30 til mit fly, der afgår kl 07:05.

Bussen afgår fra Centralterminalen i Stockholm, der ligger lige i centrum. Det er således nemt at gå dertil, hvis du har booket et hotel i Stockholm.

Det er også muligt at tage toget sydpå til Nyköping og derfra tage en taxa, der dog koster ca 160 DKK.

Taxa fra Stockholm centrum til Skavsta vil koste ca 1200 DKK.

I min research fandt jeg hurtigt ud af, at Flygbussarna er det bedste valg 🙂

Opdateret efter min tur:

Jeg kan se, at Ryanair nu er begyndt at flyve fra København til Skavsta Lufthavn, og at der også er flere og flere, der læser dette indlæg.

Jeg vil blot lige nævne, at min tur med Flygbussarna fra Stockholm til Skavsta forløb uden problemer. Bussen kom lidt før afgangstidspunktet og kørte til tiden.

Skavsta Lufthavn er desuden en af de mindste jeg har været i uden de store muligheder for at proviantere, når man først er gået igennem sikkerhedskontrollen. Men det er jo prisen for en billig flybillet fra Stockholm til København 🙂

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Discovercars.com er det bedste sted at søge efter billeje. Der kan du sammenligne priser på billeje hos de bedste selskaber som Avis, Hertz, Europcar m.m..
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.