Transport fra Arlanda Lufthavn til Stockholm

Mange hundrede danskere flyver hver dag til Stockholm – enten for at nyde en storbyferie i den svenske hovedstad eller for at arbejde. Der er mange afgange fra København til Stockholm og flybilletterne er ekstrem billige. Man kan således være heldig at finde flybilletter til Stockholm for helt ned til 150 kr.

Når man flyver fra København til Stockholm lander man i Arlanda Lufthavn, der er beliggende nord for selve byen. Det er derfor nødvendigt at tage enten tog eller bus til centrum af Stockholm.

Lad os se på, hvad der er hurtigst og billigst herunder.

Læs også guiden: hvor skal man bo i Stockholm?

Hurtigst – med direkte tog til centrum

Den hurtigste måde at komme fra Arlanda til Stockholm centrum er uden tvivl med Arlanda Express toget. Turen fra lufthavnen til Cityterminalen (Stockholms hovedbanegård) tager således kun 20 minutter. Toget er super moderne og der er endda godt, gratis internet til folket.

Det første Arlanda Express tog afgår, i skrivende stund, kl 05:05 fra lufthavnen og herefter fortsætter de med at køre hvert 10. minut frem til kl 00:35. Husk dog at tjekke tidsplanen online her, hvis du rejser enten meget tidligt eller sent på dagen.

Billetter til Arlanda Express koster 280 SEK/ca 220 DKK for voksne over 26. For pensionister og unge under 25, kan billetten dog fås til 150 SEK/ca 120 DKK. Børn fra 0-17 år rejser gratis, hvis de følges med en voksen over 26 – dog må der max rejse 4 børn gratis med en voksen.

Opdateret november 2015: Man kan nu købe gruppebilletter med god rabat til toget. Priserne er som billedet viser herunder, det er således muligt at købe “gruppebillet” selvom I kun er 2, der rejser. Disse billetter skal købes online hjemmefra.

Billetter kan købes i automater ved toget, men også online på deres website. Det koster 100 SEK/ca 80 DKK ekstra at købe billet i toget, så sørg for at få købt før du stiger på.

Der er endda bar i det fine tog!
Der er endda bar i det fine tog!

Billigst – med bus

Den billigste måde at komme fra Arlanda Lufthavn til Stockholm er med bus. Her er der et dedikeret busselskab, som står for busser til og fra lufthavne i hele Sverige; Flygbussarna. Link til website her.

En busbillet fra Arlanda til Stockholm Cityterminalen koster 99 SEK/ca 80 DKK (og det er naturligvis samme pris, hvis du skal den anden vej fra Stockholm til lufthavnen), der er således penge at spare ved at tage bussen. Du kan både købe din billet online og i de specielle Flygbussarna-automater, der er placeret ved siden af Arlanda Express automaterne ude i ankomsthallen.

Turen tager dog også dobbelt så lang tid som toget, helt præcist 41 minutter. Busserne kører ligeledes hvert 10. minut med første afgang 06:20 pr august 2015. Men husk nu at tjekke tidsplanen online før afrejse, hvis du rejser tidligt eller sent på dagen.

Fra Cityterminalen er der god mulighed for at komme videre rundt i byen med offentlig transport. Har du endnu ikke booket hotel?

Læs min guide til hotel i Stockholm her

Ekstra tip til Stockholm

Når du (nu) har fået styr på transporten fra Arlanda lufthavn og ind til Stockholm kan du jo med fordel begynde at planlægge selve ferien i den svenske hovedstad. Her kan jeg anbefale at tage et kig på GetYourGuides udvalg af billetter til attraktioner og seværdigheder i Stockholm.

Der er ofte gode penge at spare ved at købe adgang til museer eller f.eks. billetter til en bådtur hjemmefra – alternativt kan du blot kigge lidt og måske blive inspireret til, hvad du skal lave i Stockholm.

Noget jeg i særlig grad vil anbefale, hvis du rejser til Stockholm og gerne vil opleve nogen af byens bedste seværdigheder, er at købe et Stockholm Pass hjemmefra. Stockholm Pass giver gratis adgang til bl.a. Stockholms slot, Vasa museet (& meget mere…) og så måske det bedste: med Stockholm Pass kan man tage med byens hop-on-hop-off turistbusser & på bådture så meget man vil.

Man får dermed rig mulighed for at opleve Stockholms seværdigheder inde- og udefra.

Læs mere om, hvad der er inkluderet og køb Stockholm Pass hjemmefra her. Med Stockholm Pass får man desuden 15% rabat, når man køber billet hos Flygbussarna. Vis blot dit Stockholm Pass, når du køber billet og få rabatten.

Læs også min store guide til seværdigheder i Stockholm, hvor jeg deler 20 fremragende ting at lave i det svenske.

Se alle attraktioner & seværdigheder i Stockholm hos GetYourGuide her.

Har du spørgsmål til transporten fra Arlanda til Stockholm, så skriv en kommentar herunder 🙂

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler