Transport fra Arlanda Lufthavn til Stockholm

arlanda express togMange hundrede danskere flyver hver dag til Stockholm – enten for at nyde en storbyferie i den svenske hovedstad eller for at arbejde. Der er mange afgange fra København til Stockholm og flybilletterne er ekstrem billige. Man kan således være heldig at finde flybilletter til Stockholm for helt ned til 150 kr.

Når man flyver fra København til Stockholm lander man i Arlanda Lufthavn, der er beliggende nord for selve byen. Det er derfor nødvendigt at tage enten tog eller bus til centrum af Stockholm. Lad os se på, hvad der er hurtigst og billigst herunder.

Hurtigst – med direkte tog til centrum

Den hurtigste måde at komme fra Arlanda til Stockholm centrum er uden tvivl med Arlanda Express toget. Turen fra lufthavnen til Cityterminalen (Stockholms hovedbanegård) tager således kun 20 minutter. Toget er super moderne og der er endda godt, gratis internet til folket.

Tog til Stockholm

Det første Arlanda Express tog afgår, i skrivende stund, kl 05:05 fra lufthavnen og herefter fortsætter de med at køre hvert 10. minut frem til kl 00:35. Husk dog at tjekke tidsplanen online her, hvis du rejser enten meget tidligt eller sent på dagen.

Billetter til Arlanda Express koster 280 SEK/ca 220 DKK for voksne over 26. For pensionister og unge under 25, kan billetten dog fås til 150 SEK/ca 120 DKK. Børn fra 0-17 år rejser gratis, hvis de følges med en voksen over 26 – dog må der max rejse 4 børn gratis med en voksen.

Opdateret november 2015: Man kan nu købe gruppebilletter med god rabat til toget. Priserne er som billedet viser herunder, det er således muligt at købe “gruppebillet” selvom I kun er 2, der rejser. Disse billetter skal købes online hjemmefra.

arlandaexpress tilbud

Billetter kan købes i automater ved toget, men også online på deres website. Det koster 100 SEK/ca 80 DKK ekstra at købe billet i toget, så sørg for at få købt før du stiger på.

Der er endda bar i det fine tog!

Der er endda bar i det fine tog!

Billigst – med bus

Den billigste måde at komme fra Arlanda Lufthavn til Stockholm er med bus. Her er der et dedikeret busselskab, som står for busser til og fra lufthavne i hele Sverige; Flygbussarna. Link til website her.

En busbillet fra Arlanda til Stockholm Cityterminalen koster 99 SEK/ca 80 DKK (og det er naturligvis samme pris, hvis du skal den anden vej fra Stockholm til lufthavnen), der er således penge at spare ved at tage bussen. Du kan både købe din billet online og i de specielle Flygbussarna-automater, der er placeret ved siden af Arlanda Express automaterne ude i ankomsthallen.

Turen tager dog også dobbelt så lang tid som toget, helt præcist 41 minutter. Busserne kører ligeledes hvert 10. minut med første afgang 06:20 pr august 2015. Men husk nu at tjekke tidsplanen online før afrejse, hvis du rejser tidligt eller sent på dagen.

Fra Cityterminalen er der god mulighed for at komme videre rundt i byen med offentlig transport. Har du endnu ikke booket hotel?

Læs min guide til hotel i Stockholm her

Ekstra tip til Stockholm

Når du (nu) har fået styr på transporten fra Arlanda lufthavn og ind til Stockholm kan du jo med fordel begynde at planlægge selve ferien i den svenske hovedstad. Her kan jeg anbefale at tage et kig på GetYourGuides udvalg af billetter til attraktioner og seværdigheder i Stockholm.

Der er ofte gode penge at spare ved at købe adgang til museer eller f.eks. billetter til en bådtur hjemmefra – alternativt kan du blot kigge lidt og måske blive inspireret til, hvad du skal lave i Stockholm.

Noget jeg i særlig grad vil anbefale, hvis du rejser til Stockholm og gerne vil opleve nogen af byens bedste seværdigheder, er at købe et Stockholm Pass hjemmefra. Stockholm Pass giver gratis adgang til bl.a. Stockholms slot, Vasa museet (& meget mere…) og så måske det bedste: med Stockholm Pass kan man tage med byens hop-on-hop-off turistbusser & på bådture så meget man vil.

Man får dermed rig mulighed for at opleve Stockholms seværdigheder inde- og udefra.

Læs mere om, hvad der er inkluderet og køb Stockholm Pass hjemmefra her. Med Stockholm Pass får man desuden 15% rabat, når man køber billet hos Flygbussarna. Vis blot dit Stockholm Pass, når du køber billet og få rabatten.

Læs også min store guide til seværdigheder i Stockholm, hvor jeg deler 20 fremragende ting at lave i det svenske.

Se alle attraktioner & seværdigheder i Stockholm hos GetYourGuide her.

Har du spørgsmål til transporten fra Arlanda til Stockholm, så skriv en kommentar herunder 🙂

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

19 kommentarer

 • Mads Nordskov

  Fin artikel. Jeg var i Stockholm i slutningen af sommerferien og der tog vi Flygbussarna. Det er rigtigt at de tager lidt længere tid, til gengæld er det superfedt at de kører hver 10. minut. Det er som at tage 5A i København 🙂

  september 3, 2015 at 10:57 am
  • Mette Gravad

   Hej Kristoffer
   Vi skal fra Arlander, til frihavnen i Stockholm , hvor Dan kommer vi bedst dertil ?
   Hilsen Mette

   juni 22, 2019 at 2:00 pm
   • Kristoffer Føns
    Kristoffer Føns

    Hej Mette

    Jeg ville tage Arlanda Express og fra Cityterminalen med Bus 1.

    juli 27, 2019 at 5:41 pm
 • Karin

  Hej Kristoffer
  Tak for dine informationer om transport fra Arlanda lufthavn ind til Stockholm – det var lige hvad jeg manglede for at gøre rejsen så perfekt og behagelig som mulig.
  Kæresten og jeg skal på et tidspunkt til London, og her vil jeg da lige kikke forbi din blog for at se hvad du anbefaler.
  Tak endnu engang og mvh, Karin

  februar 6, 2016 at 1:16 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Karin

   Tusind tak for din kommentar!

   London er bloggens spidskompetence, men se evt også mit nye site: Storbritannien.dk for mere om London.

   God tur til Stockholm i første omgang 😉

   februar 6, 2016 at 5:18 pm
 • Else Linde

  Jeg skal fra Arlanda til 122 48 Enskede, er der mulighed for at stå af undervejs med flybussen, og evt. Skifte til T banen?

  marts 2, 2016 at 10:26 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Else

   Enskede ligger et stykke syd for Stockholm, gør det ikke? I så fald giver det vel bedst mening at køre med flybussen helt ind til Stockholm og derfra tage videre med offentlig transport. Arlanda er jo beliggende nord for Stockholm.

   marts 3, 2016 at 10:29 am
 • Morten Knudsen

  Hej Kristoffer
  Vi er to som skal til Stockholm 3 juni og retur 5 juni. Jeg vil bestille gruppe billet hjemmefra til Arlanda Express tog(jf din gode artikel). Skal der oplyses hvilken afgang man forventer at benytte sig af eller er det en “åben” billet.?
  Hilsen og tak
  Morten

  april 28, 2016 at 10:48 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Morten

   Jeg er 99% sikker på, at det blot er en åben billet, der kan bruges til alle afgange på den valgte dag.

   God tur til Stockholm 🙂

   maj 3, 2016 at 2:05 pm
 • Sofie

  Hej, ved du om busserne kører 1- januar 2017 fra Stockholm centrum til Stockholm lufthavn?

  november 7, 2016 at 7:00 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Sofie

   Jeg tjekkede lige og kan se, at man ikke kan søge så langt hen endnu:
   “Första avgång från Cityterminalen på morgonen är kl. 03:30. Sista avgång från Cityterminalen är kl. 22:00. Nu kan du söka tider fram till den 23 dec. Senast den 9 dec kan du söka längre fram.”

   Så kig forbi deres hjemmeside igen 9. december og tjek under Tidtabell her: https://www.flygbussarna.se/arlanda

   Mit gæt er dog, at de nok skal køre den dag 🙂

   november 8, 2016 at 9:41 am
 • Mette

  Hej Kris

  Tusind tak for en super informativ og brugbar guide – den har vi længe manglet!

  🙂 Mette & Martin

  december 8, 2016 at 10:18 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Mette og Martin

   Fedt! Håber I får en god tur til Stockholm… 🙂

   december 8, 2016 at 11:06 am
 • Baldur Led

  Hej Kris

  Fruen og jeg tager til Stockholm et par dage i Juni.
  Har jeg mulighed for at købe en handicap billet og en ledsagerbillet til min kone eller er det for besværligt.
  Er der noget at spare eller er det for besværligt og IKKE det værd.

  Vi skal sove to nætter i Stockholm og kan vi købe billet så vi bare kan rejse med forskellige Tog, Bus eller hvad der nu er af offentlig transport.

  Mvh. Baldur & Sus Led 😊😎😊

  februar 11, 2018 at 8:12 am
 • Mona Bach

  Hej Kristoffer, tak for den fino info! Jeg har lige tjekket taxa pris. Det ser ud som om det koster ca. 400 fra Arlanda til Stockholm? Der er faste taxa priser på enkelt turen….måske er det billigere, hvis vi booker samme taxa mand tilbage til lufthavnen igen? Vi er 3, som skal rejse sammen, så ka det vel godt svare sig at ta en taxa….vel også hurtigere? dbh Mona

  april 5, 2018 at 10:10 am
 • Svend Aage

  Hej Kris.

  Glimrende ide, med denne hjælpeside, så mange tak.

  Vi skal 2 personer fra Arlanda lufthavn og til den Colombianske Ambassade, Østermalmsgatan 46, 114 86 Stockholm.

  Vi kan se flybussen er langt den billigste transport, men kan vi mon stige af bussen før Cityterminalen, i nærheden af ovennævnte adresse? og hvor langt er der mon ca.? hvis der er langt, kan prisen på en taxa fra evt. bustoppested og til Østermalmsgatan 46, hurtigt betyde at det næsten bliver lige så billig at tage toget eller taxa fra Arlanda og til Stockholm.
  Tak for svar.
  Venlig hilsen og god dag
  Svend Aage.

  april 15, 2018 at 10:12 am

Skriv en kommentar