Hvor skal man bo i Stockholm? De 4 bedste områder & anbefalede hoteller 🇸🇪

Stockholm

Stockholm er i mine øjne et undervurderet rejsemål, da den svenske hovedstad vitterligt er den perfekte destination for en storbyferie.

I denne rejseguide kigger jeg nærmere på, hvor man skal bo i Stockholm for at få det bedste ophold.

stockholm

Stockholm er en stor by, men centrum er relativt kompakt, så hvis man bor centralt kan man faktisk gå rundt til mange af byens bedste seværdigheder.

Jeg har været i Stockholm flere gange, så jeg kender efterhånden byen ganske godt. Herunder gennemgår jeg de bedste fire områder, hvor man skal bo i Stockholm som turist.

Så lad os blot komme igang med guiden: hvor skal man bo i Stockholm? 👇🏻

1. Gamla Stan – den smukke, gamle by ⭐️Booking.com


Gamla Stan er uden tvivl det bedste område at bo i, når man rejser til Stockholm som turist.

Når man søger efter billeder af Stockholm eller leder efter, hvilke seværdigheder man skal opleve i den svenske hovedstad, så kommer Gamla Stan uden tvivl frem.

gamla stan stockholm


Det er lidt ligesom Nyhavn i København: man kan ikke rejse til Stockholm uden at opleve Gamla Stan.

Derfor giver det da også rigtig god mening at bo i dette område, da man her vil være i gåafstand til de fleste seværdigheder i Stockholm samt nemt kunne komme fra Arlanda Lufthavn til sit hotel.

Gamla Stan ligger på sin egen ø syd for Norrmalm (der er næste område på listen) og har bl.a. seværdigheder som

  • Stockholms Slot
  • Riksdagen
  • Riddarholmen Kirke
  • Nobelmuseet og et utal af fantastiske små butikker, restauranter og cafeer.

Med andre ord er Gamla Stan det perfekte område at bo i, når turen går til Stockholm.

Der er masser af hoteller, så der er nok at vælge imellem. Den eneste ulempe ved området kan være, at priserne på hoteller bliver presset op, hvis du rejser i højsæsonen.

Mit råd er dog, at hvis du kan finde plads i budgettet, så overvej et hotel i Gamla Stan.

Indtast dine rejsedatoer og se priser på de bedste hoteller i Gamla Stan her.

hotel gamla stan stockholm


Helt konkret kan jeg anbefale dette fantastiske 4-stjernede hotel i Gamla Stan.

Her er tale om et glimrende hotel med gratis morgenmad, fitnesscenter og en beliggenhed få minutters gang fra Stortorget i Gamla Stan. Meget bedre bliver det ikke.

Se også: min store guide til hoteller i Stockholm

2. Norrmalm – Stockholm centrum & shopping 🛍Booking.com


Norrmalm er beliggende kun en kort gåtur over broen nordpå fra Gamla Stan og det er her man finder det man kan kalde Stockholm Centrum.

Her finder du alle de klassiske storby-butikker som vi kender fra Strøget i København – på Stockholms svar på Strøget, der hedder Drottninggatan.

Hvis du vælger at bo i Norrmalm er du således igen sikker på, at du bor lige i centrum af Stockholm og nemt kan komme omkring til de andre områder du måtte ønske at udforske.

Stockholm Drottninggatan


Ligesom i Gamla Stan er her masser af butikker, cafeer, restauranter og barer. Helt som man forventer af en moderne hovedstad af Stockholms størrelse.

Det er også her, at byens hovedbanegård (Centralstationen) er beliggende.

I mine øjne er Norrmalm det andetbedste område at bo i i Stockholm.

Gamla Stan er mere charmerende med sine gamle bygninger, men Norrmalm er et godt alternativ og det kan være nemmere at finde et billigere hotel her, da både området og udvalget er større.

Søg efter hoteller med de bedste priser i Norrmalm her.

Glæd dig til masser af spændende seværdigheder og oplevelser i Stockholm:

 

3. Södermalm – Stockholms hipster område 👩🏻‍🎨Booking.com


På min første rejse til Stockholm boede jeg i området Södermalm, der er beliggende syd for Gamla Stan.

Her er tale om et mere alternativt område af byen end de to førnævnte.

Hvis du kan forestille dig, at Nørrebro og Vesterbro er smeltet sammen, men nu ligger i Stockholm, så har du sådan cirka, hvad Södermalm er.

Bare meget større og dermed med en følelse af at have mere plads omkring sig.

Södermalm er ofte på lister over de mest cool områder i verden og det er da også her, at man finder den mest hipster-agtige stemning i Stockholm.

Med det følger et livligt natteliv, så hvis du gerne vil gå i byen og måske på lidt mindre traditionelle natklubber, så er Södermalm også et rigtigt godt bud.

Jeg ville også selv vælge Södermalm som base, hvis jeg skulle til Stockholm med min kæreste og vi går aldrig i byen – så det er ikke kun på grund af nattelivet, at man skal vælge at booke hotel i Södermalm.

Jeg kan i øvrigt virkelig anbefale at gå op på bakken Mariaberget, hvor man får en fænomenal udsigt ind over Gamla Stan og resten af det centrale Stockholm.

For at være tæt på resten af Stockholm vil jeg nok anbefale at vælge et hotel, der ligger i den nordre halvdel af Södermalm.

Jeg boede på hotellet Scandic Malmen, der ligger rigtig godt lige ude til Medborgarplatsen og hvor der også er metro station. Det var i øvrigt noget billigere end hotellerne længere inde i centrum 😉

Se og book flere hoteller i Södermalm her.

4. Östermalm – centralt, perfekt til familier med børn 👨‍👩‍👦Booking.com


Östermalm er et område, der ligger umiddelbart øst for Norrmalm (det helt centrale Stockholm med Drottninggatan, der er deres Strøget).

I Östermalm er der lige en anelse mindre travlt end i Norrmalm, så derfor udråber jeg det til det perfekte område i Stockholm, hvis du rejser med børn.

Når det så er sagt, så er der ingen af områderne her på listen, der ikke vil være fine at bo i med børn.

Den største fordel er da måske også, at man her i Östermalm bor tæt på Djurgården og Gröna Lund, der er Stockholms svar på Tivoli 🎢

Begge er i øvrigt steder i Stockholm jeg vil anbefale at svinge turen forbi. Mange sightseeing-bådture kommer der forbi og en sightseeing-bådtur er et must, når man rejser til Stockholm.

I Östermalm kan jeg desuden virkelig anbefale at svinge forbi Saluhall, der er et rigtig godt indendørs madmarked.

Der er mange gode hoteller i Östermalm og her vil du bo i gåafstand til det meste i det centrale Stockholm, så det er et glimrende område at bo i på storbyferien.

Se de bedste hoteller i Östermalm her.

Jeg håber, at du kunne bruge denne rejseguide til, hvor man skal bo i Stockholm og at du nu er klar til at booke dit hotel i den svenske hovedstad.

Hvis du har spørgsmål om din rejse til Stockholm, så skriv endelig en kommentar herunder.

Du finder alle mine øvrige rejseguides til Stockholm her.

    Planlæg din rejse med disse gode sider  👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.