Tog i Italien – Guide til køb af billetter & ruteplanlægning

italien tog

Rigtig mange danskere tager hvert år på ferie i Italien – med god grund. Jeg var selv på rejse i Italien i sommeren 2015, hvor jeg bl.a. både lejede bil og tog toget fra Firenze til Rom.

I dette indlæg guider jeg dig til at finde togtider og købe billetter til tog i Italien.

Hvor køber man togbilletter i Italien online?

Da vi var i Italien boede vi rundt omkring Firenze (bl.a. i denne lækre feriebolig) i en uges tid, hvor vi havde lejet bil.

Det var fremragende at have frihed til at opleve Toscana, men da vi skulle afslutte vores sommerferie i Rom og for det første gerne ville spare både tid & penge, men heller ikke havde den store lyst til at manøvrere bilen rundt i centrum af Rom, valgte vi at aflevere bilen i Firenze og tage toget til Rom.

En beslutning vi tog hjemmefra, hvorfor vi vidste, hvornår turen skulle gå fra Firenze til Rom med toget. Jeg er altid lidt påpasselig, når jeg skal booke billetter til offentlig transport i udlandet og læser altid anmeldelser af de forskellige websites, der sælger billetter.

Jeg vil simpelthen ikke risikere at stå i toget med en ugyldig billet og få en stor bøde – det er livet for kort til 😀

Derfor gjorde jeg min research godt hjemmefra og fandt hurtigt frem til, hvor man sikkert og nemt kan købe billetter til tog i Italien online.

Køb billetter til tog i Italien her.

tog i italien
Det er nemt at vælge en afgang og bestille togbillet i Italien.

Opdatering 2022: man nu købe tog og busbilletter i Italien online hos Omio.

Grunden til det urimelige navn er, at selskabet bag er fransk, men siden 2013 har opereret i hele Europa. Her købte jeg vores togbilletter fra Firenze til Rom uden problemer.

Da både min kæreste og jeg var (og er) under 26 fik vi billetten fra Firenze til Rom for blot 24 euro.

Som jeg har forstået det kan tog i Italien blive udsolgt og billetprisen kan stige, hvis man nærmer sig afgangsdagen, så det er altså bare med at få bestilt.

Når du skal finde togtider på hjemmesiden, skal du skrive de engelske navne på byerne. Så hvis du eksempelvis skal fra Firenze til Rom, bør du skrive ‘Florence’ og ‘Rome’.

Og så det vigtigste: der er sikker betaling via Visa-kort. Der er desuden også kundeservice via telefon, som dog er på engelsk – men heldigvis ikke kune italiensk 🙂

Jeg havde ikke brug for hjælp fra kundeservice, men bestilte ganske nemt uden problemer.

køb togbillet i italien
Screenshot fra betaling af togbillet i Italien.

Hvordan får man sin togbillet?

Togbilletten kommer elektronisk via email og den skal så printes ud – husk at gøre det hjemmefra, så du ikke skal bruge tid på at finde en printer på din ferie.

Husk også at billetten skal stemples på perronen inden du går ind i toget! Ellers vanker der en bøde.

Det er ganske nemt at finde standerne, hvor billetten skal printes – på stationen i Firenze var der endda guider ved hver perron, som hjalp os dumme turister 🙂

Du kan købe togbilletter til alle byer i Italien hos Voyages SNCF og faktisk også resten af Europa, hvis du f.eks. skal på en større togtur rundt i Europa og vil fra Paris til Milano eller lignende.

Hvis du har spørgsmål til at køre tog i Italien, så skriv endelig en kommentar herunder. Jeg er (endnu) ikke ekspert i rejser til Italien, men vil som altid gerne forsøge at hjælpe 🙂

Du kan også tage et kig på denne video, der guider dig til dét at rejse med tog i Italien. Videoen er på engelsk, men giver måske svar på et par spørgsmål til togrejsen i Italien.

Rigtig god ferie i Italien 🙂

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler