Tog i Italien – Guide til køb af billetter & ruteplanlægning

italien togRigtig mange danskere tager hvert år på ferie i Italien – med god grund. Jeg var selv på rejse i Italien i sommeren 2015, hvor jeg bl.a. både lejede bil og tog toget fra Firenze til Rom.

I dette indlæg guider jeg dig til at finde togtider og købe billetter til tog i Italien.

Hvor køber man togbilletter i Italien online?

Da vi var i Italien boede vi rundt omkring Firenze (bl.a. i denne lækre feriebolig) i en uges tid, hvor vi havde lejet bil.

Det var fremragende at have frihed til at opleve Toscana, men da vi skulle afslutte vores sommerferie i Rom og for det første gerne ville spare både tid & penge, men heller ikke havde den store lyst til at manøvrere bilen rundt i centrum af Rom, valgte vi at aflevere bilen i Firenze og tage toget til Rom.

En beslutning vi tog hjemmefra, hvorfor vi vidste, hvornår turen skulle gå fra Firenze til Rom med toget. Jeg er altid lidt påpasselig, når jeg skal booke billetter til offentlig transport i udlandet og læser altid anmeldelser af de forskellige websites, der sælger billetter.

Jeg vil simpelthen ikke risikere at stå i toget med en ugyldig billet og få en stor bøde – det er livet for kort til 😀

Derfor gjorde jeg min research godt hjemmefra og fandt hurtigt frem til, hvor man sikkert og nemt kan købe billetter til tog i Italien online.

tog i italien

Det er nemt at vælge en afgang og bestille togbillet i Italien.

Jeg fandt websitet med det svært-udtalelige navn www.voyages-sncf.com. Grunden til det urimelige navn er, at selskabet bag er fransk, men siden 2013 har opereret i hele Europa. Her købte jeg vores togbilletter fra Firenze til Rom uden problemer.

Da både min kæreste og jeg var (og er) under 26 fik vi billetten fra Firenze til Rom for blot 24 euro.

Som jeg har forstået det kan tog i Italien blive udsolgt og billetprisen kan stige, hvis man nærmer sig afgangsdagen, så det er altså bare med at få bestilt.

Når du skal finde togtider på hjemmesiden, skal du skrive de engelske navne på byerne. Så hvis du eksempelvis skal fra Firenze til Rom, bør du skrive ‘Florence’ og ‘Rome’.

Og så det vigtigste: der er sikker betaling via Visa-kort. Der er desuden også kundeservice via telefon, som dog er på engelsk – men heldigvis ikke kune italiensk 🙂

Jeg havde ikke brug for hjælp fra kundeservice, men bestilte ganske nemt uden problemer.

køb togbillet i italien

Screenshot fra betaling af togbillet i Italien.

Hvordan får man sin togbillet?

Togbilletten kommer elektronisk via email og den skal så printes ud – husk at gøre det hjemmefra, så du ikke skal bruge tid på at finde en printer på din ferie.

Husk også at billetten skal stemples på perronen inden du går ind i toget! Ellers vanker der en bøde.

Det er ganske nemt at finde standerne, hvor billetten skal printes – på stationen i Firenze var der endda guider ved hver perron, som hjalp os dumme turister 🙂

Du kan købe togbilletter til alle byer i Italien hos Voyages SNCF og faktisk også resten af Europa, hvis du f.eks. skal på en større togtur rundt i Europa og vil fra Paris til Milano eller lignende.

Hvis du har spørgsmål til at køre tog i Italien, så skriv endelig en kommentar herunder. Jeg er (endnu) ikke ekspert i rejser til Italien, men vil som altid gerne forsøge at hjælpe 🙂

Du kan også tage et kig på denne video, der guider dig til dét at rejse med tog i Italien. Videoen er på engelsk, men giver måske svar på et par spørgsmål til togrejsen i Italien.

Rigtig god ferie i Italien 🙂

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

6 kommentarer

 • Aleks

  Hej!

  Jeg har kigget på tre forskellige hjemmesider;
  https://www.italiarail.com
  http://www.trenitalia.com/tcom-en
  – og den hjemmeside du har linket til.

  Men alle hjemmesider viser forskellige togtider.. Din hjemmeside siger f.eks., at der går et tog d. 19 januar 2016 kl. 10.20 fra “ROMA TERMINI” til “FIRENZE S M N”, men det kan jeg ikke få bekræftet på nogle af de andre hjemmesider.

  Gør jeg noget forkert?

  Venlig hilsen
  Aleks Nielsen

  januar 6, 2016 at 10:18 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Aleks

   Hmm, det lyder mærkeligt. Må indrømme, at jeg ikke umiddelbart har en forklaring på dette. Har du prøvet at tjekke igen f.eks. nu her et par dage efter? Måske der blot var en fejl på dagen.

   januar 11, 2016 at 10:31 am
 • Michael

  Hej
  Jeg har lige forsøgt at booke togbilletter fra Pisa til La Spezia og fra La Spezia ti Rom. Der er ingen problem i at finde billetter og tilføje dem til min kurv, men jeg kan ikke vælge Elektroniks billetter. Jeg skal vælge om det skal være standard eller express post Men her har jeg så ikke mulighed for at vælge Danmark som modtager land.
  Når jeg kommer ind på http://www.voyages-sncf.com. står det som United Kingdom. Hvis jeg ændre dette til Other Countries (EUR) så kan den ikke finde Pisa eller La Spezia,
  Har du nogen ide til have jeg går forkert?

  juni 21, 2016 at 8:07 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Michael

   Nej, beklager, men så erfaren er jeg desværre ikke med sitet 🙁 Måske deres kundeservice kan hjælpe?

   juni 23, 2016 at 11:41 am
 • Lise Munk

  Hej
  Vi vil tage toget fra Rom til Siracus på Sicilien.
  En tur på 19 timer. Har fundet et godt tilbud på 53€.
  Ved du, om man kan lave stop/ overnatninger undervejs og fortsætte dagen efter på den samme billet ?
  Dbh Lise

  januar 10, 2017 at 4:55 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Lise

   Det ved jeg desværre ikke, men mit umiddelbare bud er, at hvis der ikke står noget om det ved billetkøb, så kan man ikke.

   Håber du finder ud af det og får en god tur til Italien.

   januar 13, 2017 at 10:45 am

Skriv en kommentar