Guide: Transport fra Fiumicino Lufthavn til Rom centrum (Termini)

RomHvordan kommer man hurtigst, nemmest og billigst fra Fiumicino Lufthavn til centrum af Rom?

Et spørgsmål, jeg har fået stillet flere gange og et spørgsmål jeg stillede mig selv, da jeg tidligere på året besøgte den italienske hovedstad.

I dette indlæg vil jeg beskrive, hvordan man kan komme fra Fiumicino til Rom centrum & Termini, der er Roms svar på Hovedbanegården.

Fiumicino eller Leonardo da Vinci lufthavn?

For god ordens skyld vil jeg lige nævne, at Fiumicino også bliver kaldt Leonardo da Vinci Airport (til stor forvirring for mange turister). Der er således ikke forskel på om du køber en billet til tog/bus til Fiumicino eller Leonardo da Vinci – det er en og samme lufthavn.

Fiumicino har 4 terminaler og bliver benyttet af over 40 millioner rejsende årligt. Lufthavnens officielle website er ADR.it.

Lufthavnen er placeret ca 30 km vest for Rom, helt ud til Middelhavet, så I kan se frem til en ganske flot indflyvning til lufthavnen.

Billigste transport fra Fiumicino til Rom centrum

Den billigste måde at komme fra lufthavnen til centrum af Rom er uden tvivl med bus. Dér er vi så heldige, at der går en masse forskellige busser fra Fiumicino til Termini i Rom.

Termini er den største banegård i Rom og fungerer som et knudepunkt i den italienske hovedstad. Du kan købe busbilletter til kun 45 kr online. Dér får du så en billet på email og den kan du bare vise på din smartphone – man behøver altså ikke printe noget ud.

Du skal blot vælge dato og så gælder billetten til samtlige afgange på den pågældende dag. Dette er super smart, da man således ikke risikerer at komme for sent til en bus, hvis flyet er forsinket. Der kører busser ca hver halve time.

Link til køb af billetter og mere info her.

Denne bus stopper (udover endestationen Termini) også ved vatikanstaten.

Dyrere & lidt hurtigere transport

Det er også muligt at betale lidt ekstra og tage toget fra Fiumicino til Termini i Rom centrum. Her er tale om et specielt og hurtigt lufthavnstog som vi kender det fra f.eks. Stansted og Gatwick omkring London.

Dette lufthavnstog hedder Leonardo Express og turen fra lufthavnen til Termini tager ca 30 minutter.

fiumicino til rom

Jeg tog selv dette tog i sommers og det er et ganske fint tog. Turen er ikke noget at råbe hurra for, men hvis man bare gerne vil hurtigt fra lufthavnen til Rom centrum, så fungerer det fint. Toget afgår ligesom busserne også hvert 30. minut.

Prisen for en togbillet med Leonardo Express er 14 euro, børn under 12 rejser gratis i følge med en voksen. Man kan købe billetter til toget ved en skranke i lufthavnen.

Når turen går fra Termini til Fiumicino kan man ligeledes købe billetter i skranker, men også bare bruge automaterne, der er opstillede – de er også på engelsk og er ganske nemme at betjene. Jeg købte selv blot billet til toget på Termini og tjekkede så skærmene for at se, hvor jeg skulle gå hen.

Det er en stor banegård, men der er ganske fin skiltning, så det er nemt at finde rundt. Derudover er der også kontrollører ved perronen, som snakker fint engelsk og kan hjælpe, hvis man har spørgsmål.

Godt tip til seværdigheder i Rom

colosseum

Colosseum i Rom.

Når du rejser til Rom skal du uden tvivl besøge nogle af byens fantastiske seværdigheder. Det er en decideret god idé at booke billetter til steder som Vatikanet og Colosseum hjemmefra.

Rom er en af verdens mest populære turistdestinationer og der er ALTID lang kø til de populære seværdigheder i Rom.

Gør derfor arbejdet hjemmefra, undersøg hvilke seværdigheder du vil besøge og få købt billetter (med fast-track adgang).

Websitet Get Your Guide er perfekt til dette, dér kan du både få inspiration til oplevelser og booke billetter til de populære seværdigheder. Du kan se samtlige oplevelser, seværdigheder og ture i Rom hos Get Your Guide ved at klikke på dette link.

Jeg har også skrevet en stor rejseguide til Rom med anbefaling af gode seværdigheder, restauranter og med generelle rejsetips. Læs Rom rejseguiden her.

Hvis du har spørgsmål til din transport fra Fiumicino Lufthavn til Rom centrum, så skal du være velkommen til at skrive en kommentar herunder.

Ellers vil jeg blot ønske dig en rigtig god tur til Rom 🙂

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Jeg er ekspert i rejser til London & har en bred viden om rejser til mange andre europæiske storbyer. Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her.

13 kommentarer

 • Christina

  Hej Kris 🙂

  Jeg skal til Rom om 14 dages tid. Jeg vil gerne vide om det kan betale sig at tage en taxa fra lufthavnen? Kender du prisen og hvor lang er turen ca? Håber du kan hjælpe os.

  Kh Christina og Co

  april 5, 2016 at 6:37 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Christina

   Ja, der er faktisk lavet en lov, der siger at taxaer fra Fiumicino til Rom centrum ikke må koste mere end 48 euro. Dette gælder for 4 personer. Turen fra lufthavnen til Rom centrum tager ca 45 minutter.

   Håber I får en god rejse til Rom 🙂

   april 5, 2016 at 8:01 pm
   • Michelle Laursen

    Hej ! 🙂

    Vi rejser til ROM her i næste uge. Vi har booket hotel tæt på fiumicino, comfort hotel Roma AirPort. Vi har lige fundet ud af der ikke er noget offentlig transport i nærheden. Øv! Er det nemt at tage til lufthavnen og tage en bus derfra?

    juli 19, 2016 at 5:16 pm
    • Kristoffer Føns
     Kristoffer Føns

     Hej Michelle

     Beklager, men jeg har desværre ingen erfaring med at komme til selve Fiumicino by – hverken fra Rom eller lufthavnen. Jeg kan dog se, at hotellet kun ligger en køretur på ca 12 minutter (5,3 km) fra hotellet, så hvad med at snuppe en taxa fra lufthavnen dertil? Spørg dog lige til prisen før I stiger ind – de er nok ikke så vant til, at man kun skal den korte tur, som dog ikke burde vælte budgettet.

     Håber I finder ud af det og får en god tur til Rom.

     juli 20, 2016 at 6:46 am
 • Katrine Bork

  Hej Christina,
  Vi rejser til Rom om 14 dage og lander først torsdag aften kl. 23.05.
  Ud fra hvad jeg kan google mig frem til så går der hverken bus eller tog på dette tidspunkt.
  Hotellet siger at de kan arrangere transport for 55 euro.
  Hvad ville du anbefale?
  Tak 🙂
  Vh Katrine

  maj 26, 2016 at 3:07 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Kristian 😀 (hehe)

   Ja, så sent ville jeg nok takke ja til at hotellet arrangerer transport. Så er I sikre på, at der bliver taget hånd om jer og I kommer godt frem. Endnu vigtigere, så har I ro i sjælen og kan trygt begynde jeres ferie.

   Hilsen RejseKRIS 🙂

   maj 27, 2016 at 2:19 pm
 • Gitte

  Hej!
  Jeg skal til Rom i maj og overvejer at tage bus fra lufthavnen (Fiumicino) til Termini – og ligeså retur.

  Hvor tit afgår busserne fra Termini og er det også let at finde dem der?

  Mvh. Gitte.

  februar 13, 2017 at 6:59 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Gitte

   Busserne kører hver halve time i dagtimerne og sjældnere i aftentimerne. Ja, det er meget nemt at finde dem. Tjek under ‘Where to find us” på Terravision hjemmesiden. Derinde kan du også søge efter bustider.

   februar 20, 2017 at 1:38 pm
 • Kirsten

  Hej.
  Jeg skal til rom om nogle uger og vi lander i Chiampino lufthavnen – sent om aftenen. Hvor meget vil en taxa koste derfra til Testavara? Har du nogen ide om det?

  juli 19, 2017 at 11:17 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Kirsten

   Jeg går ud fra, at du mener Trastevere? 😀

   I så fald vil prisen fra Ciampino lufthavn være ca 30 euro, så vidt jeg kan læse mig frem til – har ikke selv fløjet til eller fra den lufthavn.

   juli 21, 2017 at 9:05 am
 • Carina Johansen

  Min mand og jeg kigger på en uges ferie i Rom midt november og har fundet billetter hvor vi skal flyve hjem 07.20 om morgenen – dvs. Vi skal være i lufthavnen til check inn 05.20.
  Er det muligt på nogen måde med det offentlige (kan finde en bus der ankommer 05.24, men tør næsten ikke af frygt for at den er forsinket) eller er vi ude i taxa eller anden transport ?
  Vi har kig på hotel tæt på termini og rejser hjem fra Fiumicina

  Mvh Carina

  august 14, 2017 at 6:19 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Carina

   Jeg forsøgte lige at læse lidt op på transportmulighederne fra Termini til Fiumicino om natten, men det er ret svært at læse sig frem til om der er busser, der rent faktisk kører om natten… Jeg ville nok ikke turde at tage chancen med italienerne og deres forhold til tid/køreplaner – jeg ville tage en taxa, som koster ca 50 euro.

   august 22, 2017 at 7:28 am
 • Susanne Naamann

  Vi har været en tur i Rom og landende i Ciampino da vi fløj med Ryan Air. Ryan Air benytter oftest Ciampino Lufthavnen og ikke den store Fiumicino Lufthavn. Der kører taxier til og fra Termini med en fast pris på 30 Euro pr vej og turen tager ca 30 minutter. Busserne kører også frem og tilbage mellem lufthavn og Termini men der er længere tidsintervaller mellem busserne tidlig om morgenen og sent om aftenen. Lufthavns busserne har holdeplads på gaden foran det store indkøbscenter og ikke på den store holdeplads for bybusserne og taxier.

  august 23, 2017 at 12:40 pm

Skriv en kommentar