Guide: Transport fra Fiumicino Lufthavn til Rom centrum (Termini)

fiumicino til rom

Hvordan kommer man hurtigst, nemmest og billigst fra Fiumicino Lufthavn til centrum af Rom?

Et spørgsmål, jeg har fået stillet flere gange og et spørgsmål jeg stillede mig selv, da jeg tidligere på året besøgte den italienske hovedstad.

I dette indlæg vil jeg beskrive, hvordan man kan komme fra Fiumicino til Rom centrum & Termini, der er Roms svar på Hovedbanegården.

Fiumicino eller Leonardo da Vinci lufthavn?

For god ordens skyld vil jeg lige nævne, at Fiumicino også bliver kaldt Leonardo da Vinci Airport (til stor forvirring for mange turister). Der er således ikke forskel på om du køber en billet til tog/bus til Fiumicino eller Leonardo da Vinci – det er en og samme lufthavn.

Fiumicino har 4 terminaler og bliver benyttet af over 40 millioner rejsende årligt. Lufthavnens officielle website er ADR.it.

Lufthavnen er placeret ca 30 km vest for Rom, helt ud til Middelhavet, så I kan se frem til en ganske flot indflyvning til lufthavnen.

Bus – billigste transport fra Fiumicino til Rom centrum

fiumicino bus


Den billigste måde at komme fra lufthavnen til centrum af Rom er uden tvivl med bus. Dér er vi så heldige, at der går en masse forskellige busser fra Fiumicino til Termini i Rom.

Termini er den største banegård i Rom og fungerer som et knudepunkt i den italienske hovedstad. Du kan købe busbilletter til kun 45 kr online. Dér får du så en billet på email og den kan du bare vise på din smartphone – man behøver altså ikke printe noget ud.

Du skal blot vælge dato og så gælder billetten til samtlige afgange på den pågældende dag. Dette er super smart, da man således ikke risikerer at komme for sent til en bus, hvis flyet er forsinket. Der kører busser ca hver halve time.

Link til køb af billetter og mere info her.

Denne bus stopper (udover endestationen Termini) også ved Vatikanstaten.

 

Tog – dyrere & lidt hurtigere transport

Det er også muligt at betale lidt ekstra og tage toget fra Fiumicino til Termini i Rom centrum. Her er tale om et specielt og hurtigt lufthavnstog som vi kender det fra f.eks. Stansted og Gatwick omkring London.

Dette lufthavnstog hedder Leonardo Express og turen fra lufthavnen til Termini tager ca 30 minutter.

Turen er ikke noget at råbe hurra for, men hvis man bare gerne vil hurtigt fra lufthavnen til Rom centrum, så fungerer det godt. Toget afgår ligesom busserne også hvert 30. minut.

Prisen for en togbillet med Leonardo Express er 14 euro, børn under 12 rejser gratis i følge med en voksen. Man kan købe billetter til toget ved en skranke i lufthavnen eller hvis du vil have alle billetter klar ved ankomst og undgå kø, kan de købes hjemmefra.

Køb togbilletter online her.

Du modtager din billet på email og skal så blot scanne QR-koden på perronen.

Opdatering 2022:

Jeg har netop været i Rom for tredje gang og vil blot lige nævne, hvor lang køen til billetautomaterne var i Fiumicino. Jeg havde købt togbilletter hjemmefra og det sparede måske 15-20 minutter i kø til billetautomaten, så det kan jeg virkelig anbefale. Med billetten købt hjemmefra scannede jeg bare QR-koden på mobilen og gik igennem barrieren ind til selve perronen, hvor toget holdt.

rom fiumicino tog billetter
Kø til billetautomaten – der var kun 1 ud af 2, der virkede. Så husk at købe billetter til toget online hjemmefra!

Når turen går fra Termini til Fiumicino kan man ligeledes købe billetter i skranker, men også bare bruge automaterne, der er opstillede – de er også på engelsk og er ganske nemme at betjene. Jeg købte selv blot billet til toget på Termini og tjekkede så skærmene for at se, hvor jeg skulle gå hen.

Det er en stor banegård, men der er ganske fin skiltning, så det er nemt at finde rundt. Derudover er der også kontrollører ved perronen, som snakker fint engelsk og kan hjælpe, hvis man har spørgsmål.

Læs også guiden til offentlig transport i Rom.

Taxa fra lufthavnen direkte til hotellet i Rom

Det er naturligvis også muligt at tage en taxa fra lufthavnen. Dér vil jeg dog sige, at taxachaufførerne i Rom har for vane at være fremme i skoene…

På en rejse til Rom tog jeg en taxa inde fra centrum til Fiumicino, hvor chaufføren ikke ville bruge taxameter og også gav mig en markant højere pris end jeg ved man skal betale.

Så jeg vil anbefale enten at være klar på at diskutere med chaufføren – han skal bruge taxameter og ved lov må prisen faktisk ikke være højere end 48 euro (ca 356 kr) – eller pre-booke en privatchauffør online hjemmefra.

Sidstnævnte er kun marginalt dyrere og så slipper man for at skulle diskutere med en italiener lige ved ankomst – eller når man skal tilbage fra sit hotel og hjem.

Du kan pre-booke en privatchauffør fra 372 kr her.

Godt tip til seværdigheder i Rom

colosseum
Colosseum i Rom.

Når du rejser til Rom skal du uden tvivl besøge nogle af byens fantastiske seværdigheder. Det er en decideret god idé at booke billetter til steder som Vatikanet og Colosseum hjemmefra.

Rom er en af verdens mest populære turistdestinationer og der er ALTID lang kø til de populære seværdigheder i Rom.

Gør derfor arbejdet hjemmefra, undersøg hvilke seværdigheder du vil besøge og få købt billetter (med fast-track adgang).

Websitet Get Your Guide er perfekt til dette, dér kan du både få inspiration til oplevelser og booke billetter til de populære seværdigheder. Du kan se samtlige oplevelser, seværdigheder og ture i Rom hos Get Your Guide ved at klikke på dette link.

Jeg har også skrevet en stor rejseguide til Rom med anbefaling af gode seværdigheder, restauranter og med generelle rejsetips. Læs Rom rejseguiden her.

Hvis du har spørgsmål til din transport fra Fiumicino Lufthavn til Rom centrum, så skal du være velkommen til at skrive en kommentar herunder.

Ellers vil jeg blot ønske dig en rigtig god tur til Rom 🙂

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler