RomHvordan kommer man hurtigst, nemmest og billigst fra Fiumicino Lufthavn til centrum af Rom?

Et spørgsmål, jeg har fået stillet flere gange og et spørgsmål jeg stillede mig selv, da jeg tidligere på året besøgte den italienske hovedstad.

I dette indlæg vil jeg beskrive, hvordan man kan komme fra Fiumicino til Rom centrum & Termini, der er Roms svar på Hovedbanegården.

Fiumicino eller Leonardo da Vinci lufthavn?

For god ordens skyld vil jeg lige nævne, at Fiumicino også bliver kaldt Leonardo da Vinci Airport (til stor forvirring for mange turister). Der er således ikke forskel på om du køber en billet til tog/bus til Fiumicino eller Leonardo da Vinci – det er en og samme lufthavn.

Fiumicino har 4 terminaler og bliver benyttet af over 40 millioner rejsende årligt. Lufthavnens officielle website er ADR.it.

Lufthavnen er placeret ca 30 km vest for Rom, helt ud til Middelhavet, så I kan se frem til en ganske flot indflyvning til lufthavnen.

Billigste transport fra Fiumicino til Rom centrum

Den billigste måde at komme fra lufthavnen til centrum af Rom er uden tvivl med bus. Dér er vi så heldige, at der går en masse forskellige busser fra Fiumicino til Termini i Rom.

Termini er den største banegård i Rom og fungerer som et knudepunkt i den italienske hovedstad. Du kan købe busbilletter til kun 45 kr online. Dér får du så en billet på email og den kan du bare vise på din smartphone – man behøver altså ikke printe noget ud.

Du skal blot vælge dato og så gælder billetten til samtlige afgange på den pågældende dag. Dette er super smart, da man således ikke risikerer at komme for sent til en bus, hvis flyet er forsinket. Der kører busser ca hver halve time.

Link til køb af billetter og mere info her.

Denne bus stopper (udover endestationen Termini) også ved vatikanstaten.

Dyrere & lidt hurtigere transport

Det er også muligt at betale lidt ekstra og tage toget fra Fiumicino til Termini i Rom centrum. Her er tale om et specielt og hurtigt lufthavnstog som vi kender det fra f.eks. Stansted og Gatwick omkring London.

Dette lufthavnstog hedder Leonardo Express og turen fra lufthavnen til Termini tager ca 30 minutter.

fiumicino til rom

Jeg tog selv dette tog i sommers og det er et ganske fint tog. Turen er ikke noget at råbe hurra for, men hvis man bare gerne vil hurtigt fra lufthavnen til Rom centrum, så fungerer det fint. Toget afgår ligesom busserne også hvert 30. minut.

Prisen for en togbillet med Leonardo Express er 14 euro, børn under 12 rejser gratis i følge med en voksen. Man kan købe billetter til toget ved en skranke i lufthavnen eller hvis du vil have alle billetter klar ved ankomst og undgå kø, kan de købes hjemmefra.

Køb togbilletter online her.

Du modtager din billet på email og skal så blot scanne QR-koden på perronen.

Når turen går fra Termini til Fiumicino kan man ligeledes købe billetter i skranker, men også bare bruge automaterne, der er opstillede – de er også på engelsk og er ganske nemme at betjene. Jeg købte selv blot billet til toget på Termini og tjekkede så skærmene for at se, hvor jeg skulle gå hen.

Det er en stor banegård, men der er ganske fin skiltning, så det er nemt at finde rundt. Derudover er der også kontrollører ved perronen, som snakker fint engelsk og kan hjælpe, hvis man har spørgsmål.

Læs også guiden til offentlig transport i Rom.

Godt tip til seværdigheder i Rom

colosseum

Colosseum i Rom.

Når du rejser til Rom skal du uden tvivl besøge nogle af byens fantastiske seværdigheder. Det er en decideret god idé at booke billetter til steder som Vatikanet og Colosseum hjemmefra.

Rom er en af verdens mest populære turistdestinationer og der er ALTID lang kø til de populære seværdigheder i Rom.

Gør derfor arbejdet hjemmefra, undersøg hvilke seværdigheder du vil besøge og få købt billetter (med fast-track adgang).

Websitet Get Your Guide er perfekt til dette, dér kan du både få inspiration til oplevelser og booke billetter til de populære seværdigheder. Du kan se samtlige oplevelser, seværdigheder og ture i Rom hos Get Your Guide ved at klikke på dette link.

Jeg har også skrevet en stor rejseguide til Rom med anbefaling af gode seværdigheder, restauranter og med generelle rejsetips. Læs Rom rejseguiden her.

Hvis du har spørgsmål til din transport fra Fiumicino Lufthavn til Rom centrum, så skal du være velkommen til at skrive en kommentar herunder.

Ellers vil jeg blot ønske dig en rigtig god tur til Rom 🙂

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne booking-portal med prisgaranti og gode rabatter
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
Rom

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.