Hvor skal man bo i Rom? De 4 bedste områder & hoteller 🇮🇹

I denne guide til hvor man skal bo i Rom fortæller jeg om de 4 bedste områder og anbefaler gode hoteller til din rejse.

rom

Planlægger du en rejse til den italienske hovedstad og er du i tvivl om, hvor man skal bo i Rom? I denne rejseguide fortæller jeg om de fire bedste områder at bo i og giver anbefalinger til hoteller i de nævnte kvarterer.

Rom var i over 1000 år den rigeste by i verden, og den er fuld af fantastisk historie, imponerende bygningsværker, og hvad der nærmest føles som, uendelige gastronomiske muligheder.

Hvor skal man bo i Rom? Herunder fortæller jeg om de fire bedste områder at bo i Rom.

Bedste områder i Rom

De bedste områder at bo i som turist i Rom er:

  • Pantheon & Navona – bo i det historiske centrum 🇮🇹
  • Trastevere – det bedste område i Rom? 🍕
  • Monti – hyggeligt, trendy og praktiskområde ved Colosseum 🏟
  • Prati – centralt & tæt på Vatikanet ⛪️

Du kan klikke på områdets navn herover og gå direkte til de bedste hoteller i dette område af Rom.

1. Pantheon & Navona – bo i det historiske centrum 🇮🇹

Pantheon og Navona er begge to pladser/seværdigheder, der hører til det historiske centrum, du kan ikke bo mere centralt end her. Området kaldes da også Centro Storico – det historiske centrum.

Det gør faktisk ikke det store præcis, hvor i det historiske centrum du bor, men de to seværdigheder er gode pejlemærker – hvis du er i gåafstand til disse, så bor du rigtig centralt i Rom.

Se de 10 bedste hoteller nær Pantheon her.

historiske centrum, bedste område at bo i Rom
Der er nærmest udelukkende hyggelige gader i denne del af Rom

Hvis du vælger at bo i Roms historiske centrum, så er du tæt på det hele.

De smukke Piazza’er, kirker, romerske ruiner, små spændende og unikke butikker samt selvfølgelig et bredt udvalg af cafeer og restauranter.

I området finder du bl.a også Den spanske Trappe og Trevi Fontænen.

Alt sammen seværdigheder der gør at Roms historiske centrum er en del af UNESCO’s verdensarvsliste.

piazza navona rom
Den smukke Piazza Navona i centrum af Rom.

Jeg vil anbefale dig at have et par gode vandresko på pakkelisten, når du rejser til Rom, for selvom det er en storby, er det historiske centrum meget kompakt, og du kan derfor hurtigt komme rundt til fods og se det hele.

Der er masser at se, udover alle de kendte seværdigheder er der også masser af gratis oplevelser i og omkring Rom.

rom centrum

Når man vælger at bo i centrum af Rom er der den ulempe at nærmeste metro, alt efter hvor man bor, kan være et stykke væk.

Der er dog busser og sporvogne. Samtidig vil du her være i gåafstand til det meste.

At bo i Roms centrum kan dog være en dyr fornøjelse, de fleste 3-stjernede hoteller ligger på et sted mellem 1000 og 1500 kr. pr nat, men hvis man kun er i rom et par dage så kan det klart anbefales at bo i centrum eller rimelig tæt på, så man har alle seværdighederne lige uden for døren.

Anbefaling af hotel i centrum med rooftop og indendørs pool

hvor skal man bo i rom


Der er stort set altid mange turister i Rom, især i centrum, og hvis man gerne vil bo helt inde i selve det historiske centrum, så er der knapt så mange hoteller at vælge imellem.

Det betyder også at der hurtigt bliver booket op, derfor kan det anbefales at man booker i så god tid som muligt.

Hotel Indigo Rome, er er et hyggeligt hotel, der ligger meget centralt og bl.a. har en fantastisk udendørs terrasse med udsigt og indendørs swimmingpool.

rom hotel anmeldelse


Det afspejler sig naturligvis også af prisen, men tag et kig på linket herunder og indtast dine rejsedatoer – priserne ændrer sig og hvis du rejser i “low season”, så er der ofte gode tilbud på hoteller i Rom.

En af fordelene ved dette hotel er i øvrigt, at det kun er ca 15 minutters gang fra Vatikanet og hyggelige Trastevere, der er næste gode område på listen 😉

Se mere hotellet og book her.

2. Trastevere – det bedste område i Rom? 🍕

Dette område er et af de ældste og mest autentiske kvarterer i Rom, det ligger lige på den anden side af floden Tiberen, og man kan således stadig bo ret tæt på centrum og i gåafstand fra det meste, men altså stadig lidt billigere.

I denne bydel er der knap så mange turister, og her bor en stor del af Italienerne selv.

Se de bedste hoteller i Trastevere her.

Så hvis du leder efter et autentisk område at bo i på din rejse til Rom, så er Trastevere et glimrende bud.

  • Nu skal det dog også lige siges, at Trastevere i mange år har været beskrevet i guidebøger som en “lidt skjult perle“, så der vil altså også være andre turister, men området er fortsat mindre turistet end det historiske centrum.

Har man taget Italiensk på aftenskole, eller for begyndere er det nok ikke her man skal forsøge at gebærde sig, da en stor del af den lokale befolkning slet ikke taler “nutids-italiensk” men den lokale romanesco dialekt.

Der bor også mange studerende i dette område, hvilket bidrager til et farverigt natteliv, så hvis man nyder at være en del af dette så kan det også anbefales at bo her.

Vælger man at bo lidt mere nordligt i området er der en del grønne områder man også kan nyde.

Her ligger bl.a. også Botanisk Have som indeholder mere end 7000 plantearter fra hele verden, så trænger du til en pause fra det pulserende byliv så træk stikket og nyd den lille grønne oase et par timer.

Om søndagen skal man besøge Porta Portese, hvis man er til et godt marked, her sælges virkelig alt fra a-å dog ikke fødevarer.

Vil du se en af Roms ældste kirker?

Den ligger nemlig også i denne bydel, Santa Maria kirken stammer helt tilbage fra det 3. århundrede og det siges at den blev grundlagt af pave Callixtus I.

Fra Terrazza del Gianicolo har man en smuk panoramaudsigt over Roms historiske centrum.

trastevere rom


Der er masser af restauranter og cafeer i området, men man skal passe lidt på hvor man vælger at spise, mange af stederne er de rene turistfælder, men hvis man bevæger sig lidt væk fra de mest turistede gader, så får man lokal og rigtig god mad.

trastevere restauranter
  • Det kan også anbefales at lave sin research, og kigge på diverse anmeldelser på nettet inden man spiser ude.

Den eneste egentlige ulempe ved Trastevere er at den offentlige transport dækker knapt så godt her, så det er en fordel at man ikke har noget mod at bevæge sig rundt til fods.

Det er dog nemt at komme hertil fra Fiumicino lufthavn.

Godt hotel i Trastevere (mulighed for familieværelser)

godt hotel i trastevere

Et af de bedste hoteller i Trastevere er det 4-stjernede Unahotels Trastevere Roma.

Det er måske det hotel med den bedste beliggenhed i hele Trastevere-området, så hvis du vil være sikker på at bo i gåafstand til områdets hyggelige restauranter og cafeer, så kan du med fordel booke dig ind her.

trastevere hotel

Hotellet er også godt for familier med børn, da man kan booke familieværelser, der har en dobbeltseng og to enkeltsenge.

Se mere om Unahotels Trastevere Roma her.

Billigt hotel i Trastevere

hotel trastevere rom


Hotellet her drives af et yderst venligt ægtepar, som gerne hjælper dig med tips til hvad du skal lave i ferien, hvad du skal se, hvor du skal spise osv.

Der serveres også morgenmad på hotellet, men da italienerne ikke selv er de største “morgenmads-spisere” skal du ikke forvente en stor buffet.

En overnatning på dette hotel i Trastevere koster ca knap 1000,- pr nat, men priserne svinger efter udbud og efterspørgsel.

Se billeder og aktuelle priser her.

3. Monti – bo i et trendy område nær Colosseum 🏟

Monti er et område af Rom, der for flere hundrede år siden var et fattigt arbejderkvarter, men her i 2020’erne må siges at være et af de mest eftertragtede steder at bo i den italienske hovedstad.

Jeg boede i sommeren 2022 på et godt hotel i Monti lige ved Colosseum.

Se mere om dette hotel og book online her.

monti rom

Monti har gennem historien været et fattigt område, men er i dag blevet fornyet, og det er her mange rige udlændinge og succesfulde forretningsdrivende har bosat sig.

Så nu om stunder er Monti et af de bedste områder i Rom at bo i.

Monti er som en lille landsby i byen, her er masser af stemningsfyldte gader, små værksteder, lokale slagtere, unikke butikker med varer du ikke finder andre steder, og også til helt andre priser end i alle de store butikker i de turist fyldte gader.

Det er her du kan finde noget af det som alle de andre ikke har.

Se de bedste hoteller i Monti her.

Monti er et praktisk sted at bo, da det er tæt på hovedbanegården (Termini) så man kan hurtigt komme rundt. Og f.eks. komme til Ciampino Lufthavn.

Det ligger heller ikke særlig langt fra f.eks. Colosseum.

Aftenstemningen på Montis eneste Piazza, Piazza della Madonna dei Monti, er fantastisk – det er her alle de lokale mødes og får sig en snak mens de nyder et godt glas vin og børnene løber rundt og leger.

Anbefaling af hotel i Monti – godt & billigt

bo i rom - monti


Ud over at være et praktisk sted at bo, så er Monti også billigt, i hvert fald sammenlignet med centrum og andre populære områder, og som sagt er det utrolig nemt at komme rundt, både med offentlig transport, men der er også flere seværdigheder i en omkreds der ikke kræver mere end en gå-tur.

Et af de bedre, men stadig billigere hoteller i Monti er Salotto Monti.

Her er tale om et 3-stjernet hotel, der scorer ekstremt gode anmeldelser fra tidligere gæster. Et godt bud på et budgetvenligt hotel i Monti.

Godt hotel ved Colosseum

Som tidligere nævnt boede jeg selv på dette hotel, der vitterligt ligger lige rundt om hjørnet fra Colosseum – det kan i den grad også anbefales.

4. Prati – centralt & tæt på Vatikanet ⛪️

Prati er måske ikke umiddelbart det oplagte valg, hvis det er første gang du besøger Rom.

prati vatikanet

Det hele handler jo som sagt om hvilken rejse man gerne vil have, men har man enten været i Rom før, eller ønsker man at opleve Rom, men med mulighed for at trække sig tilbage fra storbyens mange turister om aftenen, så er Prati et godt område at bo i.

Se de bedste hoteller i Prati her.

Det er også her man skal bo, hvis man vil have nogle luksuriøse shopping-oplevelser, eller hovedsageligt kommer for at se Vatikanet samt alle de seværdigheder der ligger der.

Som beskrevet i indlægget om seværdigheder i Rom, så kan der gå meget tid med at besøge Peterskirken, da der er mange mennesker og ofte ret lang kø.

peterskirken

Derfor, hvis man virkelig vil opleve Vatikanet og få det hele med, så kan man godt bruge mere end en dag.

Er du til shopping så skal du besøge den to km. lange gade Via Cola di Rienzo. Gaden starter ved broen Ponte Regina Margherita, strækker sig helt til Piazza del Risorgimento, som ligger lige ved Vatikanet.

Anbefaling af hotel i Prati – intimt og hyggeligt

hotel ved vatikanet rom


Residenza Alexander er, på mere end en måde, det perfekte sted at bo. Hotellet er moderne, men med en god blanding af tradition, og her bor du med direkte adgang til de skønne gader fyldt med muligheder for shopping, og halvvejs mellem Vatikanet og Engelsborg.

Taget beliggenheden i betragtning kan man næppe sige at de knap 500 kr. pr overnatning er dyrt, men måske du også kan være heldig at booke til en lidt lavere pris på andre datoer end dem jeg har søgt på.

Du kan se billeder af og booke det velanmeldte hotel her. 

Det var min guide til hvor man skal bo i Rom, jeg håber den kan bruges og at du finder det helt rette sted, der passer lige ind i den ferie, du ønsker.

Tilbage er der kun at sige ”Buon viaggio”.

Se mere om Rom i min guide til byens seværdigheder og bliv inspireret med min video fra den italienske hovedstad:

Ofte stillede spørgsmål om, hvor man skal bo i Rom:

Hvad er det bedste område i Rom?

Det bedste område i Rom er enten Trastevere eller det centrale Rom inde omkring Trevi fontænen, Pantheon og Piazza Navona. I denne guide fortæller jeg om begge områder og 2 andre, der også bør overvejes, når du skal booke din rejse til den italienske hovedstad.

Hvor er centrum af Rom?

Centrum af Rom hedder ‘Centro Storico’, der oversættes til Det Historiske Centrum. Du kan bruge pejlemærker som Piazza Navona, Pantheon og Trevi-fontænen – alle disse seværdigheder er beliggende i centrum, Centro Storico.

Hvad koster hoteller i Rom?

Hoteller i Rom koster typisk fra ca 700 kr pr overnatning, hvilket er i den billige ende for europæiske storbyer. Du skal dog regne med ca 1000 kr pr overnatning på 4 og 5 stjernede hoteller i Rom.

Hvor skal man bo i Rom med børn?

Uden tvivl i det historiske centrum. Kig efter hoteller tæt på Trevi fontænen, Pantheon og Piazza Navona, så er du sikker på at være i gåafstand til de bedste seværdigheder i Rom.

Hvor mange dage skal man bruge i Rom?

Hvor mange dage du bør bruge i Rom afhænger helt af dine interesser og hvad du ønsker at opleve.
Besøger du Rom som almindelig turist, kan 3-4 dage være nok til at besøge de klassiske museer og seværdigheder.

Hvilke områder skal man undgå i Rom?

Der er ingen områder i Rom, der er decideret farlige, men det kan være lidt ubehageligt at gå rundt i området lige omkring Termini Stationen om aftenen. Derfor vil jeg ikke anbefale at booke hotellet lige dér i nærheden, da det kan være en anelse utrygt om aftenenen og natten.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler