Toscana tæt på Firenze

Sommeren står så småt for døren og vejret er da også begyndt at arte sig nogenlunde. Det er derfor tid til det årlige ‘hvad er mine sommerferieplaner’ indlæg her på Rejsekris.

Denne sommer tegner sig til at blive en af de bedre og der er i hvert fald lagt i kakkelovnen til en perlerække af fantastiske rejseoplevelser.

Den står på London, Paris, Toscana (og Firenze), Rom og London igen! I dette indlæg fortæller jeg om, hvordan jeg planlægger en rejse og deler billeder af de (fantastiske) steder vi skal bo. Du kan læse alle indlæg om sommerferien 2015 her.

London med drengene

Sommerens første tur går til mit elskede London, hvor jeg faktisk også var for et par uger siden – I just can’t get enough. Jeg har arrangeret en decideret druktur med 4 af mine bedste venner; den skal ganske enkelt have en over nakken!

Vi flyver fra København til Luton fredag eftermiddag og hjem igen meget tidligt søndag morgen, så det er en kort tur, men man kan også nå at se rigtig meget at London på én dag, hvis man ved, hvor man skal gå hen – og det gør jeg jo. Vi har fundet et godt centralt hotel i London og kan gå til mange pubs og seværdigheder.

Min plan er at tage drengene på en kombineret sightseeing tur og pubcrawl i løbet af lørdagen. Der er heldigvis nok legendariske pubs at tage af. F.eks. the Dog and Duck i Soho, hvor bl.a. George Orwell nød real ales back in the day 🙂

dog and duck soho

Den store sommerferie

I slutningen af juni kommer så den store sommerferie med kæresten. En ret utraditionel sommerferie; vi flyver først til Paris, så til Pisa, lejer bil og kører til Toscana, hvor vi er i 8 dage inden vi slutter af med en storbyferie i Rom.

Paris

Da vi sad og skulle bestille flybilletter til Paris fandt vi en god billet med SAS til ca 450 kr, men desværre (og ret vanvittigt) blev billetten solgt eller prisen hævet i samme moment som vi ville købe. Jeg hader at købe flybilletter pga de forfærdelige dynamiske priser, der svinger så irriterende meget. Vi endte med at købe til samme afgang (så SAS vandt slaget) dog til 999 kr.

Vores lejlighed i Paris ligger i Montmartre, det område, der faldt bedst i min smag, da vi var i Paris tidligere på året. Jeg glæder mig meget til igen bare at slentre rundt og kigge på flotte bygninger – forhåbentlig i strålende solskin og med lange sommernætter.

Vores lejlighed i Paris – link:

Skærmbillede 2015-05-08 kl. 12.27.56

 

Efter 4 dage i Paris flyver vi til Pisa i Italien. Her fandt vi en fin og billig flybillet til ca 350 kr, så det var til at betale. Her er det planen at leje en bil, hvilket jeg ser frem til med gru. Der er så mange skrækhistorier fra folk, der har lejet bil i Europa, at jeg efterhånden forventer at blive taget i r*ven på den ene eller anden måde. Desuden er jeg (chaufføren) 22 år, så der kommer lige et ungdomsgebyr på ca 800 kr oveni. Umiddelbart ender prisen for billeje i 8 dage på omtrent 2000 kr (+ de 800 og så benzin).

Firenze/Toscana

Vi har fundet de FEDESTE steder at bo i Toscana tæt på Firenze. Jeg er helt oppe at køre over, hvor fantastisk det bliver blot at ligge og glo udover bjerglandskabet fra en liggestol ved poolen. Vi skal bo 2 forskellige steder i de 8 dage, hvor vi er i Toscana. Begge steder ligger syd for Firenze, som vi naturligvis også skal besøge.

Tjek lige de her billeder ud!

Første bolig i Toscana – link:

toscana lejlighed

toscana lejlighed udsigt

Næste lejlighed i Toscana – link:

Toscana tæt på Firenze

Toscana lejlighed pool lejlighed

Efter 8 dage i Toscana, hvor både Firenze og en masse småbyer skal besøges, afleverer vi bilen og tager toget fra Firenze til Rom.

Rom

Rom i midten af juli skal nok blive interessant og vanvittigt varm, men det tager vi med. Som dansker må man aldrig beklage sig, når det er for varmt 🙂

Vi har fundet en ganske fin lejlighed i centrum af Rom, så mange af byens seværdigheder er tilgængelige på gåben.

Lejlighed i Rom – link:

Der er badekar – det er det vigtigste!

lejlighed i rom

Jeg kommer naturligvis til at blogge om, i særdeleshed, turen til Paris og Italien her på bloggen. Turene til London kommer også til at blive beskrevet, men det foregår dog på min nye side, Storbritannien.dk, hvor sektionen om London og hoteller i London udbygges i disse dage 🙂

Lige nu gælder det om at få arbejdet en del, så jeg kan tillade mig at holde fri næsten 3 uger 🙂 Så jeg vil hoppe tilbage til arbejdet og skaffe bedre Google-placeringer til Bordeogstole.dk 😀

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Discovercars.com er det bedste sted at søge efter billeje. Der kan du sammenligne priser på billeje hos de bedste selskaber som Avis, Hertz, Europcar m.m..
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.