Offentlig transport i Prag – Guide til transport, billetter og kort

prag offentlig transport

I denne guide til offentlig transport i Prag fortæller jeg alt, hvad der er værd at vide om transportmidlerne, priser på billetter og giver gode råd til din rejse.

Prag er en af de byer i Europa med absolut mest kultur. Byen er præget af kunst, museer og flotte bygninger. I bybilledet møder du også den store flod som går ned gennem byen.

Det er dog ikke altid, at det kan være nemt at finde rundt i en by, som man ikke kender. Det er især, hvis man ikke har lejet en bil og udelukkende skal komme rundt i byen med offentlig transport.

Her kan du læse mine anbefalinger til offentlig transport i Prag, så du forhåbentlig føler dig bedre klædt på til din rejse.

DPP – Det offentlige transportselskab i Prag

DPP er det selskab i Prag som sørger for, at der altid er kørende busser, metroer og tog i byen, som du kan bruge for at komme let rundt omkring.

Du kan finde DPP’s officielle hjemmeside her, hvor du kan finde den rette rute med offentlig transport.

Når du skal fra lufthavnen i Prag og ind til byen, så skal du være opmærksom på, at der ikke findes en direkte rute med offentlig transport.

Det gør det svært for dig, som har pakket mange kufferter…

Læs også min store guide til transport fra Prag lufthavn til centrum.

Når du skal rundt i Prag, så er der et veletableret net af offentlig transport, som du kan bruge. Selve centrum i Prag er ret kompakt, så det er nemt at komme rundt med både offentlig transport eller til fods.

Hvis du gerne vil se alle seværdigheder i Prag, så kan det blive hårdt for ens ben og fødder. Så kan det være smart at bruge deres offentlig transport.

Når du rejser med offentlig transport med DPP, skal du selvfølgelig have en billet. Med en gyldig billet, kan du rejse ubegrænset mellem de forskellige typer af offentlig transport.

Priser på billetter

prag sporvogn


Offentlig transport i Prag er gratis for seniorer over 70 år og børn under 5 år. For ‘os andre’ er priserne dog også særdeles gode.

Hvis du nogensinde har rejst med offentlig transport i London, København eller Paris, så kan du glæde dig til priserne i Prag:

Billet for 30 minutter:

 • Voksen og studerende: 24 CZK (ca 6-7 kr)
 • Børn mellem 6-14 år: 12 CZK (ca 3-4 kr)

Billet for 90 minutter:

 • Voksen og studerende: 32 CZK (ca 9 kr)
 • Børn mellem 6-14 år: 16 CZK (ca 4-5 kr)

Billet for en dag (24 timer):

 • Voksen og studerende: 110 CZK (ca 31-32 kr)
 • Børn mellem 6-14 år: 55 CZK (15-16 kr)

Billet for 3 dage (72 timer):

 • Voksen og studerende: 310 CZK (ca 88 kr)
 • Børn mellem 6-14 år: 310 CZK (ca 88 kr)

For at kunne rejse gratis som barn eller senior, skal man ikke bruge en billet. Man skal dog have et foto-ID, som er gyldigt.

Har du styr på overnatningen til din rejse?

Ellers så læs min guide til hoteller og hvor man skal bo i Prag.

Sådan køber du billetter

Videoen herunder viser, hvordan man køber billetter til offentlig transport i Prag:

https://www.youtube.com/watch?v=Z3w9bSe43_A

Hvilke transportmidler findes der i Prag?

prag transport


DPP sørger for, at der er fungerende transport i hele Prag. Dette gælder metro, sporvogne, busser, funikulær jernbane og tog.

Metro

Metrobanerne dækker hele det centrale Prag. I myldretiden kører en metro hver 2-3 minutter og efter klokken 19, kører de cirka hver 4-9 minutter. Der er 3 forskellige metrolinjer, A eller grøn, B eller gul og C eller rød.

Sporvogn

Hvis du gerne vil nyde byens smukke arkitektur, når du tager fra A til B, så er sporvognen en god løsning.

De mest populære ruter kører hvert 4. minut fra klokken 4.30 til 24. Andre ruter kører hver 8-15 minutter i dagstimerne.

Om natten kører sporvognene hver 30. minut.

Busser

Hvis du gerne vil længere væk fra centrum, hvor der ikke længere er sporvogne og metro, så er busserne en super god mulighed.

Det kan blandt andet være fra centrum ud til lufthavnen. Disse kører hvert 6-8 minut i myldretiden, hvert 10-20 minut uden for myldretiden og hvert 30-60 minut om natten.

Kabelbane

Denne transportmetode er god til dig som gerne vil have en scenisk rute fra Újezd til toppen af Petrin.

Tog

Hvis du skal længere ud af byen, så er toget en hurtig måde at komme fra A til B.

Hvis du gerne vil se noget længere ude på landet eller skal videre til en anden by, så kan du tage toget fra en af de store togstationer i Prag.

Sådan finder du rundt

Når man tager offentlig transport i en fremmed by, kan det til tider være svært at finde de rette stoppesteder og stationer.

Heldigvis er Prags offentlige transportnet implementeret direkte i Google Maps.

Det betyder, at du blot skal skrive din destination ind i app’en og vælge offentlig transport, som er markeret med et tog. Herefter kan du se de forskellige rutemuligheder samt tidspunkter.

Her er det simpelt for dig at finde de rette stoppesteder og stationer uden at skulle downloade en ny app til din telefon.

Tip: Spar penge med et Prague City Card

karlsbroen prag sevaerdighed
Karlsbroen i Prag.

Hvis du gerne vil rundt og se alle byens seværdigheder, så kan du med fordel bestille et City Card. Med et City Card kan du gratis bruge offentlig transport i byen, imens kortet er på tilbud.

Med kortet får du også rabatter og gratis oplevelser, så du kan spare penge.

Med et Prag City Card kan du få op til 50% rabat på forskellige ture og bådture. Du kan også få rabatter på forskellige forestillinger i byen.

Derudover får du også gratis entre til byen museer, så du kan se byens kunst og kultur.

Derudover får du entre til Prags Zoo, som skulle være en af de bedste i verden.

Derudover slipper du også for at skulle købe billetter, hver gang du skal med offentlig transport. Når du bestiller et Prague City Card, så kan du selv vælge, om det skal være gyldigt i 2, 3 eller 4 dage.

Du kan bestille dit kort online hos Get Your Guide her.

Du bestiller kortet på nettet, hvorefter du skal hente det på en af Prags afhentningssteder.

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler