Fra Prag lufthavn til centrum – Guide til lufthavnstransport

prag lufthavn

Skal du flyve til Prag og vil du gerne have styr på, hvordan du kommer fra lufthavnen til centrum?

Så læs nedenstående guide, hvor du får det fulde overblik over lufthavnstransport og et godt tip til, hvordan du kan spare penge på både lufthavnstransporten og dit besøg i Prag.

Lufthavnen i Prag

Prag Lufthavn (også kaldet Václav Havel Airport) er beliggende ca 30 km vest for centrum af Prag. Kortet herunder viser lufthavnens præcise beliggenhed:

Det er i skrivende stund muligt at flyve direkte fra København til Prag på 1 time og 20 minutter. Fra de andre danske lufthavne kræver det en omstigning.

Prisen for en flybillet fra København til Prag kan ofte fås helt ned til 3-400 kroner, så det er klart nok, at Prag er en af danskernes favorit-destinationer, når der skal bookes storbyferie i Europa.

Derudover er Prag også en ekstremt billig by at besøge, så du har i sandhed noget at se frem til, når du skal flyve til Prag.

Har du styr på hotellet? Se min guide: hvor skal man bo i Prag?

Bus – billigste transport fra lufthavnen til centrum

prag airport bus
Bus 119 fra lufthavnen.

Der kører ikke tog eller tram fra lufthavnen til centrum, så transporten skal foregå med enten bus, taxa eller privatchauffør.

Der findes flere busruter fra lufthavnen og ind til centrum af Prag. Der er den dedikerede lufthavnsbus Airport Express og de offentlige buslinjer 119 og 100.

Alle busserne kører lige udenfor udgangen fra lufthavnen og er således ganske nemme at finde. Følg blot skiltene til ‘bus’, når du kommer ud i ankomsthallen.

Lad os starte med den dedikerede lufthavnsbus, Airport Express.

Airport Express

prag lufthavnsbus


Airport Express (AE)
er den specielle lufthavnsbus, der kører direkte til centrum af byen uden stop.

Lufthavnsbussen kører hele vejen fra lufthavnen til centrum, hvor den stopper ved 2 steder i det centrale Prag.

Første stop er ved Namesti Republiky, der ligger i hjertet af Prag – se placering på kort her.

Sidste stop er ved Prag’s hovedbanegård (Hlavni Nadrazi) – se placering på kort her.

Fra begge stop vil man typisk kunne gå til sit hotel eller nemt komme videre med enten taxa, tram, metro eller bus fra det offentlige.

AE bussen kører hvert 30. minut (de er tilpasset flyankomsterne) mellem 5:30 og 22:00 (og i retningen fra byen til lufthavnen mellem 5:30 og 21:00).

Turen fra lufthavnen og hele vejen til hovedbanegården Hlavni Nadrazi tager ca 40 minutter.

Den offentlige bus – Bus 119


Bus 119
kører ca hvert 15. minut mellem kl 04:30 og 23:30. Bus 119 stopper på stationen Nádraží Veleslavín i det vestlige Prag (se placering på kort her), hvorfra man kan tage videre med metro (den grønne linje) til sit hotel eller ferielejlighed i Prag.

Turen fra lufthavnen til Nádraží Veleslavín tager kun ca 15-20 minutter.

Jeg tog selv denne tur i efteråret 2022, hvor vi tog videre med metroen ind til Můstek stationen i det centrale Prag og gik til vores hotel på 5 minutter. Turen i alt fra lufthavnen til hotellet tog under 1 time.

prag metro map
Metroen i Prag er super nem at finde rundt i med god skiltning.

Vi boede i øvrigt på det skønne The Julius Prague, der i den grad kan anbefales.

Man kan købe billetter til busserne ude foran ankomsthallen lige dér, hvor busserne går. Det er enkelt og man kan betale med kort.

Man skal blot huske at validere sin billet i en af automaterne på “perronen” – billetten er først gyldig, når man validerer den.

Taxa eller privat bil fra lufthavnen til centrum

prag lufthavn bil til centrum

Det er naturligvis også muligt at tage en taxa fra lufthavnen til centrum af Prag. Man kan blot praje en af de mange taxaer, der holder udenfor lufthavnen.

Turen fra lufthavnen ind til centrum vil koste ca 160-170 kr. Men der er også en anden løsning – nemlig at booke privat transport hjemmefra, til næsten samme pris.

Gør man dette står der en chauffør klar, når man ankommer i lufthavnen – også selvom ens fly er forsinket. Man skriver nemlig, hvilket fly man er med og således kan chaufføren følge med i, hvornår ens fly ankommer.

prag lufthavnstransport anmeldelse
Screenshot fra booking-siden

Prisen for at blive hentet af en chauffør og kørt direkte til sit hotel i centrum af kun 163 kr – per bil! Man kan således køre fra lufthavnen til Prag centrum 4 personer for kun 163 kr. Det er altså billigt!

Dette kan anbefales, hvis man ankommer sent til lufthavnen eller gerne vil køres hurtigt fra lufthavnen og ind til sit hotel.

Samtidig er det også en god idé at booke, når man skal fra sit hotel og retur til lufthavnen, hvor man så bliver hentet i hotel-lobbyen og kørt direkte ud til lufthavnen.

Denne specielle transportform skal (naturligvis) bookes hjemmefra og igen er det hos Get Your Guide. Læs mere om tilbudet og bestil lufthavnstransport hjemmefra på dette link.

Hvis du har nogen spørgsmål til transporten fra Prag lufthavn til centrum, så skriv endelig en kommentar herunder.

 

Ellers vil jeg blot ønske dig en rigtig god tur til Tjekkiets hovedstad 🙂

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler