Offentlig transport i Barcelona – Guide til billetter, kort og transport i byen

barcelona transport

Barcelona tilbyder den perfekte kombination af storby og strand i de afslappede Sydeuropæiske rammer. I denne rejseguide til offentlig transport i Barcelona bliver du klogere på, hvordan du nemt kommer rundt i storbyen.

Den Catalanske hovedstad er med sine 1,6 mio. indbyggere i selve byen og cirka 5 mio., hvis man tæller forstæderne med, Spanien næststørste by efter Madrid.

Barcelona er populær og der er mange mennesker


Barcelona er med sine mange populære seværdigheder i centrum og de omkringliggende områder den perfekte by til en forlænget weekend under varmere himmelstrøg.

Byen, der på mange måder er bygget op omkring Antoni Gaudís utrolige arkitektoniske ideer og fodboldklubben FC Barcelona, er spækket med kulturelle oplevelser.

Barcelona udsigt


Læg dertil den knap 5 km lange strand, der blev anlagt i forbindelse med bygningen af den olympiske by op til de olympiske lege i 1992 i den catalanske hovedstad, der går fra havnen i centrum og op langs med kysten nord på, og du har den perfekte by for også længere ferier på 1 eller 2 uger.

Barcelona byder på alt, hvad en god ferie bør indeholde. Utrolige kirker, flot arkitektur, spændende museer, moderne shopping centre, lækre strande, god fodbold, lækker mad og kolde drikkevarer.

Derfor er det da heller ikke overraskende, at det er et af danskernes yndlingssteder at rejse hen.

Læs også: hvor skal man bo i Barcelona?

Om du besøger byen for at opleve Lionel Messi og co. på det legendariske Camp Nou, beundre den imponerende katedral La Sagrada Familia, som forventes at være bygget færdig i 2026 på 100 års dagen for Antoni Gaudís død, eller af helt andre grunde, så kan du forvente en fantastisk oplevelse i Barcelona.

Læs også mine tips til de bedste seværdigheder i Barcelona.

Offentlig transport fungerer glimrende

En af grundene til, at du er garanteret en super oplevelse Barcelona er, at byen har et så velfungerende offentligt transport system.

Europas længste metro ligger under Barcelonas travle gade og er fordelt på 11 forskellige linjer. Derudover kommer et hyppigt kørende og meget benyttet bussystem ovenpå jorden.

I den nordlige og nye del af Barcelona kan du tage en tur med sporvognen, mens du både kan tage den udvidede metro og de længere kørende RENFE toge, der går flere af de større stationer i byen.

Sådan finder du rundt i Barcelona


Til at danne et overblik over byens transport muligheder kan du for eksempel bruge hjemmesiden her.

Hvis du skal undersøge dine muligheder for at komme fra a til b i Barcelona, kan du også altid lave en hurtig søgning på den offentlige transport i Google Maps, som du med fordel kan hente til din smartphone.

Google Maps virker ganske fint til at guide dig afsted med den offentlige transport i skønne Barcelona.

Barcelona seværdighed


Nedenfor vil jeg sætte nogle ord på hver af de forskellige offentlige muligheder for transport, som Barcelona byder dig som turist på.

Tag også et kig på den officielle hjemmeside for offentlig transport i Barcelona her.

Jeg vil for eksempel ikke gennemgå de ellers meget udbredte Bicing bycykler, som en stor af Barcelonas indbyggere bruge dagligt, og derfor fylder enormt meget i byens gadebillede.

 • Man skal dog have en såkaldt NIE eller opholdstilladelse i Spanien, og derfor tænker jeg ikke, at det vil være aktuelt for ret mange danske turister.

Til sidst vil jeg komme på mit bedste lifehack til den offentlige transport i Barcelona.

Transportmuligheder i Barcelona

tog barcelona lufthavn til centrum


Her finder du en oversigt over Barcelonas muligheder for offentlig transport:

 • Metro
 • Busser
 • RENFE tog
 • Sporvogn – kun i den nordlige del af byen
 • Hop on hop off turistbusser
 • Teleferico – kabelbanen til Montjuïc-bjerget

Har du styr på lufthavnstransporten? Ellers så læs også min store guide til transport fra Barcelona lufthavn til centrum.

Du kan med fordel også se guiden til hoteller i Barcelona.

Priser på billetter

transport fra lufthavnen i barcelona


Generelt er den offentlige transport i Barcelona ganske billig. Det smarte og fordelagtige i byen er, at de billetter, som man køber ved metrostationerne også virker til busserne.

 • En enkeltbillet koster 2.40 euro.

Hvis du ved, at du skal tilbringe en enkelt eller et par få dage i byen uden at benytte den offentlige transport specielt meget, så kan du f.eks. købe et 10 turs klippekort, som du kan bruge til både metroen og busserne.

Priser for klippekortet:

1 zone2 zoner3 zoner4 zoner5 zoner6 zoner
€11.35€22.40€30.50€39.20€45.05€47.90

Overvej Hola BCN Card

barcelona transport billet


Skal du derimod bruge den offentlige transport hyppigt de dage, hvor du befinder dig i Barcelona, så kan du overveje, om du vil være bedre stillet med et Hola Barcelona Card, der giver adgang til den offentlige transport i enten 48, 72, 96 eller 120 timer.

Du finder priser og mere information om Hola BCN hos Get Your Guide her.

Metro

Som nævnt tidligere, så har Barcelona Europas længste metrosystem. Det gør, at byen er dækket som et detaljeret spindelvæv, hvis du ligger metrokortet ned over byen.

Metrosystemet er delt i to. TMB er de metrolinjer, der kører i centrum og som de fleste rejser rundt med.

FGC er pendlerlinjerne og går ud i forstæderne. Billetterne kan købes ved alle metrostationer i automater, hvilket er nemt og hurtigt og tager kun 1 min cirka.

Generelt dækker metrosystemet alle dele af byen, og du kan altid finde en metrostation indenfor 500 meter cirka. Det eneste sted i byen, hvor du måske vil opleve systemet som værende begrænset er, ifølge min opfattelse, omkring strandene.

Her vil du skulle stå af ved enten stoppet Barceloneta eller en af de efterfølgende stop på L4 nord for Barceloneta, hvis du vil på stranden lidt væk fra centrum.

Det er dog en utrolig hyggelig lille gåtur igennem den gamle og særprægede Barceloneta, så det gør bestemt ikke noget i det her tilfælde.

Busser

Barcelona er også godt dækket ind transportmæssigt på jordoverfladen. Med de rød/hvide busser har du glimrende muligheder for at komme rundt i byen.

Busserne er en anelse langsommere end metroen, men til gengæld får du mulighed for at se forskellige dele af byen undervejs, hvilket jeg synes, er en fantastisk ide, når man er turist i en ny by.

Det er samme billetter som bruges til metroen, så har du et klippekort hertil, så hopper du bare på.

Busserne er selvfølgelig også inkluderet i det smarte Hola BCN Card.

RENFE tog

Fra de større stationer i byen som f.eks. Estacio de Francia, Placa Catalunya, Placa Espana og Barcelonas største togstation, Estacio de Sants, er der mulighed for at tage RENFE togene.

Det er mere almindelige toge ala S togene som vi kender dem herhjemmefra i København..

De kører både rundt inde i selve Barcelona, hvor der er en god håndfuld større stationer, hvor det er muligt at fange et sådan tog, og så kører de ud i byen.

Har du derfor en dag, hvor du gerne vil ud og opleve en af nabobyerne som for eksempel skønne Castelldefels, så kan du nemt og hurtigt kommer hertil med Renfe toget.

Du kan købe billetter på stationen, hvilket generelt er både meget billigt og nemt.

Du kan få en togbillet til Castelldefels, der ligger cirka en halv time i tog væk for 2-3 euro pr. vej.

Sporvogn i den nordlige del af byen

barcelona sporvogn


Barcelona havde før i tiden et meget omfattende system med sporvogne. Det blev dog fjernet som i så mange andre byer og erstattet med busser og metro.

Nu har man så valgt at genetablere sporvognene i Barcelona, hvilket indtil videre byder på 7 ruter. Sporvognssystemet er delt i 2.

Det ene ligger i den vestlige ende af byen et stykke uden for selve centrum. Det andet ligger i den nordlige del af byen, hvilket også er den nyeste del, hvor også det vigtigste finansområde ligger.

Dette er tættere på centrum og her kan du hoppe fra den Olympiske by. Herfra går turen nordpå ud mod det store knudepunkt, Glories, ligger.

Her ligger både et nyt og moderne shopping center og den ikoniske Torre de Agbar bygning, der er en af de mest velkendte bygninger i Barcelona skyline.

Herfra deler sporet sig i forskellige retninger til forstæderne Badalona og Sant Adria de Besos.

Sporvognene kører altså ikke fra byens centrum, men kan dog blive brugbart for dig, hvis du tager den fra den Olympiske by og ud til Glories eller videre til det enorme shoppingcenter Diagonal Mar.

Hop on hop off turistbusser (se seværdighederne)

barcelona bus


Som i alle andre storbyer, så har Barcelona også de velkendte røde hop on hop off turistbusser, der kører sine faste ruter forbi alle de vigtigste seværdigheder i byen.

Der er flere forskellige firmaer, der tilbyder disse ture, men de kører stort set samme rute, så det betyder ikke meget, hvilken en af busserne, du tager.

Du kan købe billetter til hele dagen eller flere dage her, og derved også bruge disse busser som en måde at komme rundt i byen.

Du finder det helt store overblik over disse busser inde hos Get Your Guide her, hvor du også kan købe billetter til busserne.

Det er en god ide enten at købe billetterne før, at du kommer til byen eller via dit hotel, der måske kan skaffe noget rabat på billetterne.

Teleferico til Mont Juic

Efter at have gennemgået alle de vigtigste dele af den offentlige transport i Barcelona, vil jeg her komme med mit bud på den ekstraordinære oplevelse.

Barcelona byder nemlig på en hel speciel oplevelse via deres svævebane, den såkaldte Teleferico, der går fra centrum af havnen ved Barceloneta (stranden) og henover hele havnen i Barcelona og ender oppe på det mytiske bjerg Mont Juic.

En helt fantastisk oplevelse at svæve henover hele centrum og den smukke havn, hvorfra hele byen kan ses. Du får det bedst mulige overblik over byen.

En enkelt tur koster 11 euro pr. person og det kan være en god ide at komme lidt før de åbner og derved slippe for de ofte lange køer til svævebanen.

 • Du kan læse mere om svævebanen her.

At tage svævebanen til Mont Juic er bestemt anbefalelsesværdigt. Ikke bare er turen med svævebanen uforglemmelig, men på toppen af det mytiske bjerg midt i Barcelona ligger det Olympiske stadion og den olympiske plads fra de olympiske lege i 1992.

Her ligger også den store multiarena, Palau Sant Jordi, hvor der ofte afholdes internationale arrangementer og store koncerter.

På toppen af Mont Juic er faktisk også et helt netværk af mindre svævebaner, der bringer dig rundt på toppen af bjerget. Et lille krydderi til den offentlige transport i Barcelona.

Specielt tip til Barcelona om sommeren

Min største anbefalelse til Barcelona er, at hvis du har god tid i byen, så bør du bruge meget af tiden til fods. Størstedelen af de mest spændende ting i Barcelona ligger indenfor gå afstand.

Det kan dog være nødvendigt at benytte den offentlige transport til f.eks. at komme til fodboldstadionet Camp Nou, der ligger nogle km vest fra centrum, eller hvis du vil besøge Den Olympiske Park på toppen af Mont Juic bjerget.

Mit lifehack til dig i forbindelse med den offentlige transport er at tage metroen ud til endestationen for metrolinjen L2, Badalona Pompeu Fabra, hvis du vil have en god, hyggelig og fredelig strandoplevelse i juli eller august måned.

Strandene ved Barceloneta, Bogatelli og Mar Bella er nogle super fede strande og der er plads til mange mennesker på dem.

Dog bliver de ofte meget proppede og overfyldte i sommermånederne, og derfor vil jeg anbefale, at man tager et smut nord på og besøger en af de flotte sandstrande lidt nord for centrum.

Tag metroen til en lokal, rolig strand

Metroen bringer dig hurtigt til endestationen Badalona Pompeu Fabra, hvorfra der er cirka 500 meter til fods ned til stranden.

Her får du en helt anden strandoplevelse og kan nyde solen, varmen og det klare vand på en helt anderledes måde.

På denne strand vil du stort set kun opleve lokale familier og nærmest ingen strandsælgere, der konstant vil lokke penge ud af dig. Her får du en god strandoplevelse i fred og ro og mulighed for at koble helt af. Og så er det kun 15-20 minutter fra centrum.

Jeg håber, at du er blevet klogere på den offentlige transport i Barcelona efter at have læst min guide. Det var i hvert fald meningen.

God rejse til Barcelona!

Denne guide til offentlig transport i Barcelona er skrevet af Rejsekris Redaktionen, der hjælper Rejsekris med at skrive guides til danskernes yndlingsrejsemål.

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler