Transport fra Barcelona Lufthavn til centrum – Stor guide

barcelona seværdigheder

I denne store guide tager vi et kig på, hvilke muligheder der er for at komme fra Barcelona lufthavn til centrum af den populære spanske storby.

Der kan være rigtig mange penge at spare – både på lufthavnstransporten, men også resten af ferien i Barcelona.

Læs med og lær tricket til at spare penge på rejsen.

Barcelona Lufthavn  (BCN) – info

De fleste danskere, der køber flybilletter til Barcelona lander i Barcelona-El Prat Lufthavn (BCN). De senere år er lufthavnen Girona, der ligger et godt stykke udenfor byen, dog også kommet på programmet.

Lad det være sagt med det samme: det er langt bedre at flyve til selve Barcelona Lufthavn end til Girona!

 • Pt flyver bl.a. Norwegian, SAS, Vueling, Iberia og British Airways direkte fra København til Barcelona Lufthavn.

Barcelona Lufthavn har både bedre faciliteter og er placeret langt tættere på Barcelona centrum, faktisk kun 13 km, hvilket må siges at være helt godt taget i betragtning af, at mange danskere hver dag bruger op mod en time på f.eks. at komme fra lufthavnene omkring London og ind til byen.

Det er således noget nemmere og hurtigere at komme fra Barcelona lufthavn til centrum end i mange andre populære storbyer i Europa.

På kortet herunder kan du se, hvor tæt på centrum Barcelona Lufthavn er placeret:

Anbefalet transport: tog fra Barcelona lufthavn til centrum

tog barcelona lufthavn til centrum


Jeg vil uden tvivl anbefale at tage toget fra Barcelona lufthavn til centrum af byen. Lufthavnstog er min foretrukne transportform, når det er muligt og det er det her i Barcelona lufthavn.

Busser kan ofte være forsinkede pga den tunge trafik, der i sagens natur er i og omkring Europas storbyer.

Med toget skal man blot sætte sig til rette og så er man ellers (nogenlunde) sikker på, hvornår man ankommer til sin destination lige i centrum af Barcelona.

Lufthavnstoget fra lufthavnen til Barcelona centrum hedder RENFE og kører fra Terminal 2, men der går en gratis shuttle-bus fra Terminal 1 til toget.

Lufthavnstogene kører hvert 30. minut.

Hvor lang tid tager toget fra Barcelona lufthavn til centrum?

Dette afhænger selvsagt af, hvor på togstrækningen du står af, men som udgangspunkt skal man regne med ca 25 minutter fra lufthavnen til centrum.

Toget stopper bl.a. på stoppestederne Barcelona Sants (hovedbanegården), Passeig de Gràcia (tæt på Ramblaen) og Clot-Arago.

Klik på stationernes navne herover og se placeringerne på Google Maps.

Der kører flere metro-linjer og busser fra ovenstående stationer, så det er nemt at komme videre rundt i Barcelona. Se mere information om metro i Barcelona på den officielle side her.

Priser og billetter til lufthavnstoget

Prisen for en billet er 4 euro (ca 30 kr) og billetterne kan købes ved toget. MEN her er lige et smart tip:

Køb Hola BCN kortet. Hola BCN (Barcelona) kortet er et specielt kort til turister som os, der besøger Barcelona i 2-3-4-5 dage og skal benytte offentlig transport (såsom lufthavnstoget).

transport fra lufthavnen i barcelona

Dette specielle kort til offentlig transport vil spare de fleste mange penge på turen til Barcelona, hvor man må forventes at skulle bruge offentlig transport en del for at komme omkring i den store by.

Hola BCN kortet giver nemlig ikke kun adgang til lufthavnstoget, men derimod adgang til al offentlig transport i Barcelona i det antal dage man køber kortet til.

Med dette kort kan man således køre “gratis” med metro, tram, busser og tog i Barcelona. Udover at spare penge er der glæden ved ikke konstant at skulle købe enkeltbilletter og have pengene frem.

Prisen for Hola BCN kortet starter på 107 kr for 2 dage og stiger så op til 243 kr for 5 dage. Med andre ord; man kan spare gode penge ved at købe Hola BCN kortet.

Kortet skal købes hjemmefra – dette kan gøres hos GetYourGuide her.

Efter køb modtager du en e-voucher, som skal printes ud og ombyttes til det egentlige Hola BCN kort i ankomsthallen i lufthavnen.

Voucheren kan ombyttes både i Terminal 1 og 2 i Barcelona Tourism Offices.

barcelona citypass


Obs
: planlægger I at se mange af de klassiske seværdigheder i Barcelona, så kan I med fordel købe Barcelona City Pass i stedet.

Dette kort giver ligeledes adgang til brug af al offentlig transport, men har den fordel, at der også er inkluderet ‘kom-foran-i-køen’ adgang til seværdigheder som Sagrada Familia, Gaudi’s hus museum og endda en bådtur i Barcelonas havn + mange andre seværdigheder & attraktioner.

Barcelona City Pass er for dig, der gerne vil have ‘gratis’ offentlig transport og samtidig have ‘gratis’ indgang til alle Barcelonas glimrende seværdigheder. Barcelona City Pass kan købes online hos GetYourGuide her.

Kortet koster fra 638 kr for 2 dage og kan fås op til 5 dage.

Taxapriser fra Barcelona lufthavn til centrum

taxa fra lufthavnen i barcelona
Sådan ser taxaerne ud i Barcelona.

Hvis du vil slippe for offentlig transport fra lufthavnen, er det naturligvis også muligt at tage en taxa ind til centrum og direkte til dit hotel i Barcelona.

Prisen afhænger naturligvis af, hvor dit hotel er placeret, men du skal regne med fra 25-35 euro for en turen. Taxaerne i Barcelona er generelt ganske fine og pålidelige.

De kører med taxameter og der er en lov, der siger at chaufførerne ikke må tage mere for turen end der står på taxameteret.

barcelona lufthavn taxa
Priser med privatchauffør via Welcome Pickups

Min anbefaling er dog at pre-booke en taxa med privatchauffør online hjemmefra.

Her er prisen fast på 35 euro, men til gengæld får du en chauffør, der snakker engelsk, som står og venter på dig i lufthavnen.

Book hjemmefra hos Welcome Pickups her.

Læs også guiden: har du styr på, hvor man skal bo i Barcelona?

Bus fra lufthavnen til centrum

bus fra barcelona lufthavn

Det er også muligt at tage bussen fra Barcelona lufthavn til centrum, naturligvis. Aerobus er en speciel lufthavnsbus, der kører hvert 5.-10. minut fra både Terminal 1 og 2. Bussen kører til centrum, hvor man kan stå af på følgende stoppesteder:

 • Plaça Espanya
 • Gran Via – Urgell
 • Plaça Universitat
 • Plaça Catalunya

Hvis du vil tage bussen retur fra centrum til lufthavnen, så samler den folk op lidt andre steder. Nemlig her:

 • Plaça Catalunya
 • Sepúlveda – Urgell
 • Plaça Espanya

Prisen for en billet til lufthavnsbussen er kun 45 kr, så det er en god mulighed for at komme særdeles billigt fra lufthavnen til centrum.

Du kan købe billetter online her.

Rejsetiden fra lufthavnen til centrum af 25-35 minutter afhængigt af, hvornår man står af – naturligvis 🙂

Jeg håber, du nu har fået et godt overblik over mulighederne for transport fra Barcelona lufthavn til centrum og er klar til din rejse til Barcelona.

Du skal være velkommen til at stille spørgsmål til turen fra lufthavnen til centrum herunder – jeg skal gøre mit bedste for at besvare det 🙂

Læs også min store guide til seværdigheder i Barcelona.

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler