Edinburgh & Skotland – se mine billeder & få tips til rejsen

Regent Road Park Edinburgh

25. maj steg vi ombord på et fly i Edinburgh Airport og vendte snuden hjem mod København. Efter 5 måneder med haggis og daglige ‘wow’ udbrud, når vi kom forbi et nyt gadehjørne. Edinburgh er uden tvivl en af de smukkeste byer jeg nogensinde har sat mine ben i.

Skotsk ko

I dette indlæg kommer en række billeder fra tiden i Edinburgh. Har ikke et eneste sekund fortrudt, at jeg valgte at tage med min kæreste på udveksling. Jovist, det var til tider hårdt at sidde alene på et kontor og arbejde, men de mange fantastiske oplevelser (og venskaber) var det hele værd.

Se alle mine rejsevideoer fra Skotland her:

I 2012 boede jeg ca samme tidsperiode i Berlin, hvor jeg til tider ikke var helt tilfreds med mit liv. Nok primært fordi, jeg arbejdede fra kl 9-18 hver dag og ikke havde de store muligheder for at præge mit arbejde.

Berlin er fed, men i forhold til selve tiden i Edinburgh vs tiden i Berlin, så vinder Edinburgh med mange miles.

5 måneder i Edinburgh

Regent Road Park Edinburgh
Regent Road Park med udsigt til Holyrood Park og Arthur’s Seat

De første 3 måneder boede jeg meget tæt på Calton Hill, som de fleste, der besøger Edinburgh kommer forbi. Calton Hill er en (høj) bakketop, hvorfra man har udsigt til hele Edinburgh, så dér skal man simpelthen op. Calton Hill ligger i forlængelse af shopping-gaden Princes Street, så den er vitterligt lige i centrum.

Lidt længere nede af vejen finder man så Regent Road Park, hvorfra billedet herover er taget. Jeg kan anbefale at tage Regent Road mod øst, snuppe en pint på den nærliggende Regent Bar og derfra gå ned til Holyrood Palace og op ad Royal Mile.

Læs også min guide til de bedste hoteller og hvor man skal bo.

Holyrood Park
Udsigten fra Regent Road. Det er Holyrood Park & Arthur’s Seat igen. Smukt!

Blev aldrig træt af den her udsigt fra Calton Hill. Man kan lige ane Holyrood Palace nede til venstre – det er dér Queen Elizabeth residerer, når hun besøger Edinburgh.

Calton Hill Edinburgh
Calton Hill med udsigt mod Leith

Calton Hill (og min kæreste) med et nordligt view.

Calton Hill Edinburgh
Rejsekris på Calton Hill i Edinburgh.

A selfie a day keeps the doctor away 😀

Holyrood Park
Bestiger Arthur’s Seat i Holyrood Park…

I midten af Edinburgh finder man Holyrood Park, hvor den sovende kæmpe, Arthur’s Seat, ligger. Arthur’s Seat er Edinburghs højeste punkt – 251 meter højt. Det er hårdt at bestige, men udsigten er i den grad turen værd! Anbefaler alle (der er godt gående) at bestige Arthur’s Seat, når turen går til Edinburgh.

Arthur's Seat
Sydlig udsigt fra Arthur’s Seat

Mit (ringe) iPhone billede yder ikke udsigten respekt, beklager…

Løbetur i Edinburgh
Ja, jeg havde lige fået et GoPro, da jeg flyttede til Edinburgh og alle ved jo, at man kun kan tage selfies med GoPro 😀

Hvis man følger den asfalterede vej rundt i Holyrood Park, så får man uden tvivl Edinburghs bedste løberute. Den er knaldhård, men udsigten er episk under hele turen. Jeg løb rigtig meget i de første måneder af mit ophold i Edinburgh fordi jeg havde et halvmarathon i Paris at se frem til. Turen rundt i Holyrood Park giver gode lægmuskler og det føles bare lækkert pga den flotte udsigt.

løberute edinburgh
Udsigten fra min løberute – de sneklædte Pentland Hills.

For en fynbo, der sædvanligvis løber klassiske ture rundt om søerne i København, så gav den her udsigt altså noget af et kick. Se flere skud på min tid i Edinburgh på Rejsekris’ instagram @rejsekris.

inverleith park edinburgh
Udsigten fra Inverleith Park

Efter 3 måneder flyttede vi til Stockbridge, der vel nok er Edinburghs fineste kvarter. Der er dog en sælsom blanding af trendy (så trendy som briter kan være) unge mennesker og velhavende ældre borgere. Masser af gode spisesteder og pubber (se min liste over Edinburghs bedste pubber her).

Inverleith Park er et glimrende sted at tage på gåtur eller picnic. Lige ved siden af ligger desuden den imponerende botaniske have, som også er et besøg værd. Og så er det gratis! 🙂

loch shiel skotland
På bustur til Glenfinnan – her er det med Loch Shiel i baggrunden.

Edinburgh ligger egentlig ikke særlig centralt placeret i Skotland. Ikke desto mindre kan man på et par timers kørsel komme til (mere) imponerende natur. Vi tog på en ‘Harry Potter’ bustur, der gik til Glenfinnan. Kan du genkende søen fra Harry Potter & Fangen fra Azkaban? Hint: den bebrillede troldmand flyver på en Hippogriff.

Glenfinnan Viaduct
Glenfinnan Viaduct eller ‘Harry Potter bridge’ som vores polske guide kaldte den 😀

Lige ved søen finder man så Glenfinnan Viaduct, som stadig er i brug til togkørsel af og til. Kendere vil se, at det er broen som den yngste Weasley-søn & føromtalte Harry Potter flyver over i en gammel Ford Anglia.

Hvis du ikke har set Harry Potter film må ovenstående linjer virkelig være mærkværdige 😀 Men hvis du ikke har set (eller læst) Harry Potter har du ikke levet et godt liv, så kom i sving!

Isle of Skye
Isle of Skye…!

Vi lejede også en bil og smuttede til Isle of Skye, hvor vi fik nogen af de vildeste views Europa har at byde på. Jeg har vitterligt svært ved at finde ord for, hvor smukt der er på Isle of Skye. Go there!

Vi lejede bil i Edinburgh, kørte via Glencoe & Fort William og havde så et par overnatninger på Isle of Skye. Tip: book overnatningen i god tid – øen er verdenskendt, men også meget øde og der er ikke knaldet Best Western eller iBis hoteller op på Isle of Skye. Heldigvis. Der er masser af gode steder på Airbnb dog (få en rabatkode til Airbnb her).

Isle of Skye selfie
Ingen tur uden en selfie med et dyr.

Der er masser af langhårede køer og får på Isle of Skye og vejene er smalle, så hold hastigheden nede, hvis du selv skal køre der.

Isle of Skye
På vest-siden af Isle of Skye.
Isle of Skye bjerge

Overvejer du at kombinere din rejse til Edinburgh (eller Glasgow) med en tur til Isle of Skye, så kan det naturligvis også lade sig gøre selvom du ikke er tryg ved at køre i venstre side af vejen. Tjek f.eks. udvalget af ture fra Edinburgh til Isle of Skye hos Get Your Guide her.

Pentland Hills Edinburgh
Min britiske mate i Pentland Hills – den bedste udsigt over Edinburgh

Tilbage i hovedstaden. Syd for Edinburgh ligger Pentland Hills, hvorfra man får den bedste udsigt over byen. Har du mere end en weekend i Edinburgh eller er du vild med gåture, så kan jeg i allerhøjeste grad anbefale at tage ned til Pentland Hills, der ligger ca 40 minutter i bus fra centrum.

Sport i Edinburgh
Fodboldgolf ved Pentland Hills

Der ligger en golf og fodboldgolf bane for foden af Pentland Hills. Smukt sted, men virkelig kedelig fodboldgolf bane 😀

pentland hills edinburgh
Pentland Hills. Uden filter!

Det ligner jo det gamle skrivebordsbillede fra Windows 😀 Bare flottere.

Balmoral Hotel Edinburgh
Det ikoniske Balmoral Hotel i Edinburgh.

For enden af Princes Street i centrum af Edinburgh finder man det episke Balmoral Hotel. Vel nok det mest kendte (og flotteste) hotel i Edinburgh. Kan du gætte hvad en overnatning koster? Få svaret her (og se billeder af hotellet indefra).

Se min store guide til hoteller & ferielejligheder i Edinburgh her.

victoria street edinburgh
Victoria Street i Edinburghs Old Town, tæt på Royal Mile og slottet.

Kan jeg nå at snige lidt mere Harry Potter ind i dette indlæg? Svaret er ja. Victoria Street i Old Town skulle eftersigende have inspireret J.K. Rowling, da hun opfandt Diagon Alley (Diagonalstræde).

Rowling skrev forresten meget af den første Harry Potter bog på cafeen The Elephant House, der ligger en spytklat derfra. Ikke fået nok af Harry Potter? Så gå på udkig efter Harry Potter relaterede navne på Greyfriars kirkegården lige bag cafeen, hvor du kan støde på navne som McGonagall og selveste Lord Voldemort…

Edinburgh har uden tvivl vundet mit hjerte! Hvis du har nogen spørgsmål til byen eller Skotland generelt, så skriv blot en kommentar herunder.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler