hamborg

Der er dagligt mange billige flybilletter til Hamborg i udbud og efterspørgslen følger også med. Hamborg Lufthavn er således en populær destination for danskere, primært fra København, der vil opleve den tyske storby.

Hamborg lufthavn er placeret blot 11 km nord for centrum, så det er heldigvis en nem sag at komme fra lufthavnen til Hamborg downtown. Lad os kigge på mulighederne og priserne her.

S-bahn til Hauptbahnhof

Den mest oplagte transportform er uden tvivl via S-bahn, der kører til Hamburg Hauptbahnhof. Turen fra lufthavnen til Hamburg HbF (hauptbahnhof) tager 24 minutter og turen klares uden skift; man kan således blot sætte sig til rette og nyde udsigten på den korte tur.

s tog hamborg lufthavn

Der kører s-tog i begge retninger hvert 10. minut. Togstationen ligger umiddelbart foran lufthavnen, hvorfra der er direkte nedgang til togene – meget lignende det vi kender fra Kastrup Lufthavn. Toget ind til Hamburg HbF  hedder S1.

Husk at købe billet til S-toget inden du stiger på, det koster blot 3 euro for voksne og 1.10 for børn mellem 6-14 år. Det er også muligt at købe en 24-timers billet, der koster €5.90 og så kan bruges i hele byen i et døgn.

S-toget fra lufthavnen til Hamborg HbF er uden tvivl den billigste transportform og den jeg selv benytter, når jeg rejser til Hamborg.

Tip: spar penge på offentlig transport i Hamborg + billetter til seværdigheder

hamborg cardHer kommer lige et tip til dig, der skal til Hamborg på storbyferie. Ligesom tilfældet er det i f.eks. Berlin, så kan man købe et såkaldt Hamburg Card, der giver adgang til ubegrænset brug af offentlig transport i Hamborg.

Derudover får man 50% rabat på over 150 forskellige seværdigheder i Hamborg. Inkluderet i Hamburg Card er også en busrundtur i byen (den klassiske turistbus, hvor man ser alle de vigtige seværdigheder).

Kortet koster fra kun 75 kr.

Om ikke andet, så kan kortet næsten tjene sig ind udelukkende på den gratis offentlig transport. Læs mere om og køb kortet online hos GetYourGuide på dette link.

Taxa fra lufthavnen til Hamburg centrum

Det er naturligvis også muligt at tage en taxa fra lufthavnen. Hvis du skal til Hamborg centrum skal du regne med at turen koster ca 30 euro og den tager ca 25 minutter. Der holder massevis af taxaer ved banegården, så det kan næste ikke betale sig med taxa direkte ude fra lufthavnen 🙂

Uanset hvad du vælger, ønsker jeg dig en god tur til hansestaden.

Tip til din rejse til Hamborg

Jeg kan anbefale at tage et kig på GetYourGuide’s store udvalg af attraktioner, seværdigheder og oplevelser i Hamborg. Få inspiration til din tur til Hamborg og/eller køb billetter hjemmefra – det sparer man ofte gode penge på.

Se alle attraktioner og seværdigheder i Hamborg hos GetYourGuide på dette link.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Discovercars.com er det bedste sted at søge efter billeje. Der kan du sammenligne priser på billeje hos de bedste selskaber som Avis, Hertz, Europcar m.m..
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.