I denne guide gennemgår vi Hamborg som rejsemål og ser på, hvor man skal bo på sin rejse til den nordtyske storby. Hamborg er stor, så det giver god mening at bruge lidt tid på at vælge det rette område og hotel.

Herunder kan du læse en introduktion til Hamborg som rejsemål og derefter en gennemgang af hvor man skal bo med anbefaling af hoteller i de nævnte områder.

Hamborg som rejsemål

Hamborg er en ægte storby tæt på Danmark. Med sine næsten 2 mio. indbyggere er det Tysklands næststørste by og den 8. største by i Europa.

Tager man området omkring Hamborg med, så bor der næsten lige så mange mennesker som i hele Danmark, nemlig cirka 5,4 mio. mennesker.

Derfor udgør Hamborg også en hel delstat i sig selv, hvilket kun Hamborg og Berlin af byer i Tyskland formår at gøre.

Hamborg er det store omdrejningspunkt i Nordtyskland og har med sin vigtige beliggenhed ved floden Elben i mange år udgjort en central rolle på alle punkter for hele området.

Det er det helt store handelsmekka for Nordtyskland og er bygget op omkring den enorme havn, der fylder det meste af centrum i Hamborg.

Hamborg havn er den tredje største havn i Europa og byens vel nok bedste kendetegn.

Hvorfor er Hamborg en oplagt destination?

Mange danskere kører direkte igennem Hamborg på den tyske Autobahn, når vi kører syd på i forbindelse med både sommer- og vinterferie.

Det er dog de færreste, der tager en eller flere overnatninger på vejen, hvilket er en kæmpe skam. Hamborg er både oplagt for et længere pit stop på et par dage, når du er på vej syd på og hvis du ønsker en forlænget weekend i en spændende storby.

Hamborg har masser af spændende ting at byde på, uanset om du er til fodbold, håndbold, store havne og imponerende skibe og kraner eller en god og festlig aften i Reeperbahn. Netop denne kendte gade vender jeg tilbage til senere.

Læs også: guide til seværdigheder i Hamborg

Priser i Hamborg

hamborg mitte
Prismæssigt minder de fleste priser i Hamborg ret meget om de danske priser.

Du vil dog nok opdage, at man de fleste steder kan spise en anelse billigere end herhjemme og du kan med garanti finde shopping steder i Hamborg, hvor du vil opleve lavere priser end i et dansk indkøbscenter.

Hamborg er en enorm stor by, hvilket ikke blot ses på deres knap 2 mio. indbyggere, men især arealmæssigt. Byen alene dækker et areal på cirka 755 km2, hvilket svarer til omkring en fjerdedel af Fyn.

  • Byen er delt op i 7 forskellige bydele eller distrikter, som de også kaldes. På tysk Bezirk.

I centrum har vi bydelen Hamburg Mitte. De 6 andre bydele fordeler sig omkring Hamburg Mitte. Hvilken bydel, som du bør booke et hotel i, afhænger af, hvad du har af planer og intentioner i Hamborg, og om du har medbragt bil.

Skal du bruge en forlænget weekend i Hamborg centrum og opleve de klassiske turistede seværdigheder, og har du ikke din egen bil med, så vil jeg synes, at du bør kigge på hoteller og vandrehjem i Hamburg Mitte.

Tager du for eksempel til Hamborg for at se de lokale helte fra Hamburg SV spille på det moderne og flotte Volksparkstadion, så kan du overveje om du i stedet skulle kigge efter hotel i bydelen Altona. Billetter kan købes på klubbens egen hjemmeside her.

Jeg vil nedenfor gennemgå hver af de 7 bydele, og hvad der er de vigtigste ting, som du bør vide om denne bydel. Derudover vil jeg give lidt forskellige bud på hoteller i hver bydel.

Hamburg Mitte

hamborg

Rådhuset i Hamborg.

Jeg vil starte med at fortælle lidt om Hamburg Mitte, der ligger i centrum af byen. Det er den midterste af de 7 distrikter, og dækker størstedelen af havnen og den centrale del af byen.

Distriktet inkluderer også adskillige øer i Elben. Her sker størstedelen af de kulturelle ting i Hamborg.

Hafencity

Blandt andet findes det nye og moderne område omkring Hafencity, der har det storslåede koncerthus, Elbphilharmonie, som absolut største vartegn.

Det imponerende og fantastiske koncerthus ligger helt ud til vandet, og er for mig en af de absolut smukkeste bygninger i hele Hamborg.

Er du til klassiske koncerter eller andre storslåede musikalske oplevelser, så er det et must at undersøge, om der er mulighed for at opleve en koncert i dette prægtige koncerthus.

Udover det imponerende koncerthus så findes andre store oplevelser i forbindelse med den ældre del af havnen. Nogle af de gamle pakhuse på havnen er i dag lavet til moderne og flotte museer, der udfylder disse historiske omgivelser virkelig flot.

For mig er det altid en stor oplevelse at tage forbi det maritime museum, da det virkelig indkapsler byens værdier i en helt unik grad.

Her kan du lære meget mere om historien bag Hamborg med fokus på havneudviklingen og den betydning, som havnen har haft for Hamborg, der automatisk fører over i den betydning, som Hamborg har haft for Europa.

Du kan læse meget mere om dette museum på hjemmesiden her.

St Pauli & Reeperbahn

I hjertet af Hamborg ligger også fodboldklubben St. Pauli. Klubben, der er kendt for sine vilde fans og imponerende stemning, når de spiller kampe hjemme på Millerntor stadion, er for mange fodboldfans et absolut must at besøge.

Det kan dog være svært at få billetter til deres hjemmekampe, men skulle du være så heldig at få muligheden, så vil du ikke fortryde det, hvis du tager på stadion. Du kan forsøge at skaffe billetter via deres hjemmeside, som du finder her.

Når du har fået dækket dine behov for kulturelle oplevelser, så har du med garanti brug for noget lækkert mad eller nogle drinks til at runde dagen af med.

Her kan du med god grund bevæge dig mod den sagnomspundne Reeperbahn, der nok er den mest kendte gade i hele Hamborg.

Denne gade ligger i det indre hjerte af Hamborg, faktisk lige ved siden af Skt. Paulis hjemmebane, og byder på en spændende del af Hamborg.

Den festlige gade, hvor Beatles turnerede flittigt tilbage i tiden, er kendt for at være centrum for stort set alt natteliv i Hamborg.

Med massevis af diskoteker og natklubber er der garanti for en god fest og en lang nat.

Er du bare en lille smutte festabe, så bør du ikke snyde dig selv for en tur igennem denne knap 1000 meter lange gade, der oser af fest og farver.

Anbefaling af godt hotel i Hamburg Mitte

hotel hamborg

Suiten på hotellet i Hamborg Mitte – der er også billigere og mere almindelige værelser på hotellet, men jeg ville lige vise det her fede værelse.

Ønsker du at bo meget centralt i Hamborg, så skal du helt sikkert kigge på hoteller i denne del af byen. Størstedelen af byens hoteller ligger i denne centrale del af byen.

Der er derfor utallige muligheder for at finde både gode og relativt billige hoteller i denne bydel.

Ønsker du et lækkert hotelværelse med udsigt over den smukke havn, så kan du f.eks. bestille et værelse på The Westin Hamburg.

Det ligger lige ved siden af koncerthuset, Elbphilharmonie, og er derfor oplagt, hvis du har billetter til en sen aftenkoncert her. Jeg fandt relativt billige priser på hotelværelse her på ned til cirka 1500 kr. pr nat for 2 voksne.

Se flere billeder og book hotellet her.

Hvis du gerne vil bo lidt billigere i Mitte, så tag et kig på listen af hoteller her.

Altona

Altona er det store distrikt, der ligger vest/nordvest for Hamburg Mitte. Denne del af Hamborg har i tidens løb været en af de lidt finere dele af byen. Her findes mange flotte bygninger, der peger på, at bydelen har været en af de rigere bydele igennem årene.

Altona er måske mest kendt for sit store, flotte og moderne fodboldstadion, der til hverdag danner rammerne om byens traditionelt set største fodboldklub, Hamburger SV.

På stadion er der plads til hele 57.000 tilskuere. Er du fodboldinteresserede eller kan du godt lide store og flotte bygninger, så er Volksparkstadion absolut et besøg værd.

En anden af de mest kendte seværdigheder i Altona er deres store søndagsmarked, der hovedsageligt byder på fisk i lange bane og holdes i Fish Auction Hall, der ligger helt ud til Elben.

Dette larmende marked i den store bygning med det flotte glastag er altid en sjov oplevelse at besøge og mærke den helt specielle stemning, der er på sådan et marked.

Anbefaling af godt hotel i Altona

hotel altona hamborg
Har du billetter til en sen aftenkamp på Volksparksstadion, så kan det være utrolig bekvemmeligt at bo i nærheden af stadion, så du slipper for en længere hjemrejse efter kampen.

Her kan du blandt andet vælge Bedpark Stellingen, hvor jeg har fundet et værelse til 2 voksne for under 500 kr.

Se mere om hotellet og book online her.

Eimsbüttel


Eimsbüttel er det distrikt, der ligger nord for Altona. Der bor cirka 260.000 indbyggere i Eimsbüttel.

Det er et stort område og dækker både områder, der grænser helt op til centrum og områder længere ude af byen, hvor der er mere plads og smukke grønne områder. Dette distrikt indeholder altså alle dele af indholdet af en rigtig storby.

Området er kendt for sin familievenlige stemning med masser af grønne områder, barer, restauranter og gode shopping muligheder.

De bedste shopping muligheder findes blandt andet på Ostersstrasse, der ligger i hjertet af Eimsbüttel. Ikke langt herfra findes Eppendorfer Weg, hvor nogle af de bedste barer og restauranter ligger. Disse to gader er altså nogle af de mest centrale gader i bydelen, og er steder, der er værd at besøge.

En af de seværdigheder, som jeg vil anbefale allermest i Eimsbüttel er helt klart den zoologiske have, Tierpark Hagenbeck.

En utrolig hyggelig zoologisk have med et væld af forskellige dyr.

Alt fra elefanter og løver til giraffer, bjørne og et væld af eksotiske fisk. Her er perfekt for hele familien og der er garanti for en super oplevelse.

Hotel i Eimsbüttel

hamborg hotel for familier
Hvilket hotel som du skal vælge i denne bydel afhænger dybest set af, om du ønske et hotel, der ligger ganske tæt på centrum og med et væld af gode shopping- og spisemuligheder tæt på, eller om du ønsker et hotel lidt længere fra centrum og med gode muligheder for at kunne tage bilen og komme hurtigt ud af byen, hvis du ønsker at besøge steder uden for Hamborg også.

Ønsker du et godt og lækkert hotel tæt på Tierpark Hagenbeck, så kan du for eksempel vælge at bo på Lindner Park Hotel Hagenbeck.

Her får du garanti for et lækkert hotelværelse, der ligger centralt og tæt på den zoologiske have.

Jeg har fundet et værelse til 2 personer for ca 800 kr. pr overnatning.

Se mere om hotellet og book det her.

Hamburg-Nord

Hamburg Nord er det næste distrikt nord fra Eimsbüttel. Ligesom med Eimsbüttel dækker denne bydel både områder tæt på centrum og områder længere ude i udkanten af Hamborg.

Området er kendt for store villaer og velhavende indbyggere. Et af de helt store turistattraktioner i Hamburg Nord er det store planetarium, der ligger i den store park, Stadtpark. Tidligere blev denne bygning brugt som vandtårn, og er i dag en imponerende bygning i den store park.

Herudover findes i Hamburg Nord et andet imponerende bygningsværk, nemlig det store badeland Bäderland Holthusenbad. Et prangende og imponerende badeland, der har fået lov til at udfylde de enorme bygninger, der står flot og velholdt i dag.

Du kan læse mere om badelandet på deres hjemmeside her.

Hotel i Hamburg Nord

hamborg holiday inn
I området omkring Stadtpark findes flere forskellige hoteller. Et af de flottere hoteller er Holiday Inn Hamburg – City Nord. Her får du forholdsvis billige værelser på et superflot og velholdt hotel meget tæt på den store Stadtpark.

Jeg har fundet priser på helt ned til 438 kr. pr nat for 2 personer.

Book det budgetvenlige hotel her.

Wandsbek

Wandsbek er det nordligste af de 7 distrikter i Hamborg. Den enorme bydel dækker hele den nordøstlige del af Hamborg og er det næststørste distrikt i byen efter Bergedorf.

Med mere end 400.000 indbyggere udgør området en vigtig del af Hamborg. Indtil 1864 var området under dansk herredømme.

Selve distriktet er spækket med grønne områder og især Jacobi parken, er ligger lige ved siden af kirken Osterkirche Eilbek er et skønt åndehul tæt på Hamborg centrum.

Hotel i Wandsbek

ibis hamborg
Hvis du vil bo i gåafstand til centrum i distriktet Wandsbek, så vil jeg anbefale hotellet Ibis Hamburg Alsterring. Ibis er altid garant for fine hoteller og har alt det fornødne, som et godt storbyhotel skal have.

Jeg har fundet et værelse til bare 543 kr. pr overnatning for 2 mennesker.

Book hotellet online her.

Bergedorf

Bergedorf er det største af de 7 distrikter i Hamborg. Det ligger sydøst for centrum og er et stort og grønt boligområde. Området er blandt andet kendt for sin smukke havn ved navn Serrahn.

Derudover er området også kendt for den sjove og anderledes kirke St. Petri und Pauli samt Bergedorf slottet, der skiller sig ud med sine flotte røde mursten og dets placering midt i den grønne park med vand hele vejen rundt.

Er du til det mere kulturelle, kan du tage en tur forbi det lidt specielle kultursted Haus im Park, der har forestillinger både comedy og musikalske teaterforestillinger på programmet. Du kan læse mere om det her.

Hotel i Bergedorf

h4 hotel hamborg
Ønsker du at bo i Bergedorf, ville det være oplagt at bo i nærheden af det smukke Bergedorf slot, hvis du ikke ønsker at bo helt inde ved centrum af Hamborg.

Her er H4 Hotel Hamburg Bergedorf et glimrende bud. Det er et godt bud fordi det ligger så tæt på det smukke slot og flotte omgivelser.

Hotellet har jeg fundet til 745 kr. pr nat for 2 voksne – se mere og book online her.

Harburg

Harburg er det sidste distrikt, som jeg vil komme omkring her i min gennemgang af Hamborgs bydele/distrikter. Det er et aflangt område, der ligger på den sydvestlige side af Hamburg Mitte.

Dette distrikt grænser også op til selve Hamborg havn og er derfor også et attraktivt område at bo i og besøge som turist.

Harburg er nok mest kendt for sine små havneområde, hvor den sydlige del af Elben er bebygget på alle sider og løber ind igennem dyre boligområder og lejlighedskomplekser.

På mange måder minder dette smukke og flotte område om den indre del af Københavns havn og den del af havnen, som er kendt som Christianshavn. Her bor indbyggere direkte ned til vandet, hvilket er utrolig attraktivt.

Derudover har Harburg et smukt rådhus, Rathaus Harburg, der udmærker sig ved sine flotte røde mursten.

Hotel i Harburg

harburg
Ønsker du at finde et hotel beliggende i Harburg, så bør du helt sikkert kigge mod området lige syd for Süderelben, altså syd for floden. Her kan du finde nogle enkelte smukke hoteller, hvor du bor tæt på vandet og det smukke såkaldte Binnenhafen område.

Her kan du blandt andet booke overnatninger på Hotel Panorama Harburg.

Her finder jeg overnatninger for kun 820 kr. pr nat for 2 voksne.

Book det her.

Som du nok kan forstå på min gennemgang ovenfor, så er der altså nok af spændende ting, som man bør se, når man er i Hamborg.

Der er masser af spændende steder at bo og skønne steder at udforske.

Jeg håber du har fået dig et godt overblik over de 7 forskellige distrikter, som Hamborg består af, og givet dig en bedre ide om, hvor du gerne vil bo på hotel i Hamborg, og måske også hvad du gerne vil opleve i byen. Det var i hvert fald intentionen.

Skrive gerne en kommentar nedenfor, hvis du har kommentarer til nogle af mine valgte hoteller eller uddybende forklaringer af nogle af områderne.

Så kan du være med til at hjælpe andre godt på vej, når de planlægger deres tur til Hamborg.

God tur til det tyske!

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne booking-portal med prisgaranti og gode rabatter
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.