Seværdigheder i Hamborg – 11 ting man kan se & lave

hamborg seværdigheder

Hamborg er en fantastisk storby, der hvert år besøges af et stort antal danskere – med rigtig god grund. I dette indlæg kommer jeg ind på, hvad man skal se i Hamborg.

Jeg nævner både de mest kendte seværdigheder i Hamborg, men vil også komme ind på et par seværdigheder, som måske ikke står beskrevet i alle guidebøgerne til den nordtyske storby.

Rejse til Hamborg – hvad venter der i storbyen?

Lad mig dog først og fremmest, hurtigt, introducere Hamborg for dig, der måske endnu ikke har læst op på byen.

Hamborg er velsagtens den storby, som flest danskere har lettest ved at komme til. Fra Jylland kører der dagligt mange tog direkte til byen, der ligger ca 4 timers kørsel i tog fra Aarhus.

Man kan desuden også stige på i f.eks. Fredericia, hvis man kommer fra Fyn eller Sjælland. Læg dertil, at der er motorvej hele vejen og at der desuden er flybilletter fra København til Hamborg for ned til 7-800 kr retur.

Hamborg er sin egen delstat, har 1.746.342 indbyggere (optalt i 2013), er Tysklands 2. største by (naturligvis kun overgået af Berlin) og Europas 8. største by.

Så Hamborg er altså stor og der er nok at se!

Seværdigheder i Hamborg – her er must see

Er det din første tur til Hamborg? Så er du nødt til at se disse seværdigheder:

1. Reeperbahn & St Pauli området

reeperbahn hamborg

Reeperbahn er egentlig en gade i St Pauli kvarteret, men Reeperbahn bruges også blot som område-betegnelse for det Red Light District, der ligger på og omkring selve Reeperbahn-gaden.

Jeg besøgte første gang området, da jeg var til Reeperbahn Festival i 2012 og det var virkelig en fed oplevelse.

På daværende tidspunkt var Berlin den eneste tyske storby jeg havde været forbi (faktisk boede jeg der et par måneder forinden turen til Hamborg), så det var fedt at opleve, at Tysklands andre storbyer også kunne være edgy på den fede måde.

Selvom Reeperbahn egentlig er et Red Light District, så er området nu så ‘clean‘, at man sagtens kan slå vejen forbi, hvis blot man vil opleve den specielle stemning.

Ja, der er da stripklubber (og det der er værre), men det jeg husker Reeperbahn for er de mange fede barer, små hyggelige sidegader og Beatles-historien, som er svær at undgå.

Næste gang jeg skal til Hamborg tager jeg nok en af de mange guidede byvandringer i St Pauli/Reeperbahn-området. Jeg har set flere, der får ekstremt gode anmeldelser – f.eks. denne:

reeperbahn guidet tur

Anmeldelsen er af denne tur, der koster 160 kr pr person og kun er for voksne.

2. The Beatles tur – se de legendariske steder

beatles hamborg
Den alvidende Beatles-ekspert Peter Paetzold viser rundt på Beatles-turen i Hamborg.

Beatles spillede som bekendt et utal af koncerter i Hamborg før de brød igennem og blev verdensstjerner. Jeg var på en dedikeret Beatles tur i Hamborgs St Pauli kvarter og det er noget jeg kan anbefale til alle, der har bare den mindste interesse i det legendariske band.

Min Beatles tur var arrangeret af festivalen, men jeg fandt en lignende hos GetYourGuide, der koster 148 kr.

Det synes jeg virkelig er billigt for en 80 minutters rundtur i Reeperbahn-kvarteret, hvor man ser de vigtigste Beatles-relaterede spillesteder og får mange små, sjove historier om Liverpool-bandets tid i Hamborg.

The Beatles turen kan bookes hos GetYourGuide lige her.

Opdateret maj 2020:

Nu har jeg efterfølgende været på flere rejser til Liverpool, hvor jeg også har været på Beatles-rundvisninger og denne i Hamborg var altså mindst ligeså underholdende som dem ‘hjemme’ i Liverpool.

3. Bådtur i Hamborg havn

hamborg bådtur

Hamborg er verdenskendt for sin enorme havn. Da jeg besøgte Hamborg første gang skulle jeg således naturligvis en tur på bådtur.

Så stor kan den havn heller ikke være. Det er jo bare en havn” tænkte jeg.

Det viste sig, naturligvis, at jeg blev overrasket – Hamborg havn er ikke til at spøge med!

Jeg vil klart anbefale alle at tage på bådtur i Hamborg havn, hvor man får en god forståelse for, hvad havnen har betydet for byen og samtidig ser byen fra vand-siden.

Bådene afgår fra St Pauli, så man kan altså kombinere et par timer på vandet med at udforske den spændende Hamborg-bydel.

Som altid, et link til booking af billetter hjemmefra – 1 times bådtur i Hamborg havn med guide til 99 kr på GetYourGuide her.

Tag også et kig på denne fremragende videoguide til Hamborg, hvor havnen naturligvis også indgår:

4. Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland er verdens største modeljernbaneudstilling. Beliggende i hjertet af Hamborg og en fantastisk oplevelse for både børn og voksne. Udstillingen omfatter en enorm samling af detaljerede modeller af bygninger, tog og landskaber, som er bygget i en skala på 1:87.

Her kan man se alt fra miniature byer til lufthavne, og der er endda en fuldt fungerende lufthavn med fly, der tager af og lander. Det er en oplevelse, som man ikke bør gå glip af, når man er i Hamborg.

Tjek også denne gode rejseblog (på engelsk) med gode ideer til ting at lave i Hamborg på 1 dag.

5. Elbphilharmonie

Elbphilharmonie er et af de mest spektakulære bygningsværker i Hamborg. Bygningen huser en koncertsal med plads til mere end 2.000 mennesker og et hotel med fantastisk udsigt over byen og havnen.

Den ikoniske bygning blev åbnet i 2017 og er hurtigt blevet en af ​​byens mest populære turistattraktioner.

Man kan tage en tur på taget af bygningen for at nyde den fantastiske udsigt over Hamborgs skyline og havn.

Du kan også komme på guidet rundvisning – se mere hos GetYourGuide her.

6. Hamburg Dungeon

Hamburg Dungeon er en af de mest populære seværdigheder i Hamborg. Det er et interaktivt museum, der giver besøgende mulighed for at tage på en rejse gennem byens historie.

Her får man en sjov og spændende oplevelse, hvor man vil lære om byens fortid gennem interaktive udstillinger og live shows.

Fra pesten til inkvisitionen, og fra piraternes tidsalder til den store brand i 1842, vil man blive taget på en tur gennem byens mørke fortid. En oplevelse, der vil fascinere og underholde både børn og voksne.

Se mere og køb billetter her.

7. Guidet cykeltur i Hamborg

En af de bedste måder at opleve Hamborg på er ved at cykle gennem byen. Med en 3,5 times cykeltur i Hamborg, vil du få mulighed for at udforske byens kvarterer og se nogle af dens mest berømte seværdigheder.

Turen begynder i Hamborg centrum og vil tage dig gennem byens historiske og kulturelle områder, såsom St. Michaelis-kirken, Elbphilharmonien, Speicherstadt og HafenCity.

Man cykler langs Elben og får en fantastisk udsigt over byens skyline. Undervejs vil man lære om byens historie og kultur af en kyndig guide. Det er en uforglemmelig måde at se byen på og en must-do aktivitet for alle besøgende i Hamborg.

Se mere og køb billetter her.

8. Rathaus

Rathaus er Hamborgs imponerende rådhus, der er bygget i nyrenæssancestil. Bygningen blev opført i 1897 og er et eksempel på Hamborgs rige historie og arkitektur.

Rathaus har en fantastisk facade med imponerende tårne og statuer af historiske personligheder.

Inde i rådhuset er der flere smukke sale, hvoraf den største er festhallen, der kan rumme op til 700 mennesker.

9. Guidet Harry Potter byvandring

Du troede måske, at det kun var i London og Edinburgh, at der fandtes Harry Potter seværdigheder? Ak nej – Hamborg har dem også.

For Harry Potter fans er en guidet vandretur i Hamborg en unik mulighed for at udforske byens magiske side. Under turen vil man blive taget med på en fascinerende rejse gennem byens gader, hvor man vil lære om de steder, der snildt kunne have inspireret J.K. Rowling.

Turen tager dig til nogle af Hamborgs mest magiske seværdigheder, såsom det magiske teater og gamle tyske bryggerier, der har inspiration fra Harry Potter serien.

En kyndig guide vil tage dig med på en rejse gennem nogle af de mest ikoniske Harry Potter øjeblikke. Det er en unik chance for at komme tæt på en af ​​de mest succesfulde bog- og filminspirationer i nyere tid.

Se mere og køb billetter her.

Hvis du gerne vil opleve den ultimative Harry Potter oplevelse, så skal du dog naturligvis besøge Harry Potter World i London.

10. Ølsmagning i St Pauli

Hamburg er kendt for sit øl, og en ølsmagning er en fantastisk måde at smage byens lokale øl og lære om dens bryggerihistorie. Turen inkluderer besøg på flere lokale bryggerier, hvor man vil lære om ølbrygningsprocessen og smage et bredt udvalg af forskellige øltyper.

Turen tager sig også tid til at udforske Hamborgs legendariske Reeperbahn kvarter, en af Europas mest berømte red-light-distrikter og hjemsted for en række barer, klubber og restauranter.

Turen vil give dig en dybere forståelse af den lokale ølkultur og byens historie og er en must-do aktivitet for alle, der ønsker at udforske Hamborg og dens øl.

Se mere om turen og book online her.

11. St. Michaelis Kirke

St. Michaelis Kirke er en af de smukkeste kirker i Hamborg. Kirken blev bygget i barokstil i det 17. århundrede og har en imponerende facade og tårn, som er synlige fra store dele af byen. Inde i kirken er der smukke udsmykninger og en stor orgel, som er en af de største i verden.

Man kan tage en tur op i tårnet for at nyde en fantastisk udsigt over byen.

Du kan også komme på en guidet rundvisning i kirken.

Jeg håber, du kunne bruge denne guide til de bedste seværdigheder og ting at lave i Hamborg.

Overnatning i Hamborg? Se min guide til hoteller i Hamborg og hvor man skal bo i Hamborg eller tjek evt rejseudvalget på Sendentanke.dk, som måske har noget godt.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad skal man se i Hamborg?

Nogle af de vigtigste seværdigheder i Hamborg er Hamborg Havn, Reeperbahn, Rathaus og Elbphilharmonie, men den nordtyske storby har meget mere at byde på. I denne guide fortæller jeg om flere gode seværdigheder og ting at lave i Hamborg.

Hvad skal man lave med børn i Hamborg?

Hvis man rejser med børn til Hamborg, er der masser af aktiviteter og seværdigheder, der kan underholde hele familien. Her er nogle forslag:

Miniatur Wunderland: Dette er en af ​​de mest populære attraktioner i Hamborg, og et besøg her vil underholde hele familien. Det er en verdens største modeljernbane med en bred vifte af smukt designede landskaber og togmodeller.

Tierpark Hagenbeck: Hamborgs zoologiske have er en af ​​de ældste og mest populære attraktioner i Hamborg. Den har mere end 1.850 dyr fra hele verden, der lever i parkens forskellige afsnit.

Hamborgs Miniatur Wunderland: Dette er en interaktiv udstilling, der giver børnene mulighed for at opleve Hamborgs historiske og kulturelle arv og lære ved at lege.

HafenCity: Der er masser af restauranter og aktiviteter i havnen i Hamborg, så hele familien kan nyde områdets livlige atmosfære.

Planten un Blomen: Parken har en række aktiviteter, herunder teater, vandorgelshow og koncerter, der kan underholde både børn og voksne.

Hvor mange dage skal man have i Hamborg?

Generelt anbefales det at have mindst to eller tre dage i byen for at se de mest populære seværdigheder og opleve atmosfæren i byen. Hvis man vil tage flere guidede ture eller besøge nogle af byens museer, kan det være en god idé at tilføje en ekstra dag eller to til ens rejseplan. Hamborg byder på en bred vifte af aktiviteter, fra havnerundfarter og shopping til kulturelle seværdigheder, teater og livlig natteliv. Så der er masser at lave i Hamborg – også mere end bare en weekendtur.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler