Seværdigheder i Hamborg – Hvad skal man se?

hamborg seværdigheder

Hamborg er en fantastisk storby, der hvert år besøges af et stort antal danskere – med rigtig god grund. I dette indlæg kommer jeg ind på, hvad man skal se i Hamborg.

Jeg nævner både de mest kendte seværdigheder i Hamborg, men vil også komme ind på et par seværdigheder, som måske ikke står beskrevet i alle guidebøgerne til den nordtyske storby.

Rejse til Hamborg – hvad venter der i storbyen?

Lad mig dog først og fremmest, hurtigt, introducere Hamborg for dig, der måske endnu ikke har læst op på byen.

Hamborg er velsagtens den storby, som flest danskere har lettest ved at komme til. Fra Jylland kører der dagligt mange tog direkte til byen, der ligger ca 4 timers kørsel i tog fra Aarhus.

Man kan desuden også stige på i f.eks. Fredericia, hvis man kommer fra Fyn eller Sjælland. Læg dertil, at der er motorvej hele vejen og at der desuden er flybilletter fra København til Hamborg for ned til 7-800 kr retur.

Hamborg er sin egen delstat, har 1.746.342 indbyggere (optalt i 2013), er Tysklands 2. største by (naturligvis kun overgået af Berlin) og Europas 8. største by.

Så Hamborg er altså stor og der er nok at se!

Seværdigheder i Hamborg – her er must see

Er det din første tur til Hamborg? Så er du nødt til at se disse seværdigheder:

Reeperbahn & St Pauli området

reeperbahn hamborg

Reeperbahn er egentlig en gade i St Pauli kvarteret, men Reeperbahn bruges også blot som område-betegnelse for det Red Light District, der ligger på og omkring selve Reeperbahn-gaden.

Jeg besøgte første gang området, da jeg var til Reeperbahn Festival i 2012 og det var virkelig en fed oplevelse.

På daværende tidspunkt var Berlin den eneste tyske storby jeg havde været forbi (faktisk boede jeg der et par måneder forinden turen til Hamborg), så det var fedt at opleve, at Tysklands andre storbyer også kunne være edgy på den fede måde.

Selvom Reeperbahn egentlig er et Red Light District, så er området nu så ‘clean‘, at man sagtens kan slå vejen forbi, hvis blot man vil opleve den specielle stemning.

Ja, der er da stripklubber (og det der er værre), men det jeg husker Reeperbahn for er de mange fede barer, små hyggelige sidegader og Beatles-historien, som er svær at undgå.

Næste gang jeg skal til Hamborg tager jeg nok en af de mange guidede byvandringer i St Pauli/Reeperbahn-området. Jeg har set flere, der får ekstremt gode anmeldelser – f.eks. denne:

reeperbahn guidet tur

Anmeldelsen er af denne tur, der koster 160 kr pr person og kun er for voksne.

The Beatles tur – se de legendariske steder

beatles hamborg
Den alvidende Beatles-ekspert Peter Paetzold viser rundt på Beatles-turen i Hamborg.

Beatles spillede som bekendt et utal af koncerter i Hamborg før de brød igennem og blev verdensstjerner. Jeg var på en dedikeret Beatles tur i Hamborgs St Pauli kvarter og det er noget jeg kan anbefale til alle, der har bare den mindste interesse i det legendariske band.

Min Beatles tur var arrangeret af festivalen, men jeg fandt en lignende hos GetYourGuide, der koster 148 kr.

Det synes jeg virkelig er billigt for en 80 minutters rundtur i Reeperbahn-kvarteret, hvor man ser de vigtigste Beatles-relaterede spillesteder og får mange små, sjove historier om Liverpool-bandets tid i Hamborg.

The Beatles turen kan bookes hos GetYourGuide lige her.

Opdateret maj 2020:

Nu har jeg efterfølgende været på flere rejser til Liverpool, hvor jeg også har været på Beatles-rundvisninger og denne i Hamborg var altså mindst ligeså underholdende som dem ‘hjemme’ i Liverpool.

Bådtur i Hamborg havn

hamborg bådtur

Hamborg er verdenskendt for sin enorme havn. Da jeg besøgte Hamborg første gang skulle jeg således naturligvis en tur på bådtur.

Så stor kan den havn heller ikke være. Det er jo bare en havn” tænkte jeg.

Det viste sig, naturligvis, at jeg blev overrasket – Hamborg havn er ikke til at spøge med!

Jeg vil klart anbefale alle at tage på bådtur i Hamborg havn, hvor man får en god forståelse for, hvad havnen har betydet for byen og samtidig ser byen fra vand-siden.

Bådene afgår fra St Pauli, så man kan altså kombinere et par timer på vandet med at udforske den spændende Hamborg-bydel.

Som altid, et link til booking af billetter hjemmefra – 1 times bådtur i Hamborg havn med guide til 99 kr på GetYourGuide her.

Tag også et kig på denne fremragende videoguide til Hamborg, hvor havnen naturligvis også indgår:

De bedste ture & aktiviteter i Hamborg

Hamborg seværdigheder
Klik på billedet og se alle oplevelser & aktiviteter i Hamborg

Gratis seværdigheder i Hamborg

Havnen i Hamborg er, naturligvis, helt gratis at slå vejen forbi. Jeg kan anbefale at tage U-bahn ud til St Pauli og så spadsere den korte tur ned til havnen.

Det er herfra mange af bådene går (f.eks. den jeg omtaler længere oppe i dette indlæg), men man kan jo også blot tage turen til fods tilbage mod centrum af Hamborg.

Denne videguide til Hamborg er i øvrigt også glimrende:

Hamburg Rathaus (læs om bygningens historie her) skal næsten også ses, når turen går til Hamborg. Rådhuset ligger tæt på de store ikoniske Alster- søer i midten af Hamborg, hvor en gåtur også er et must.

Se Hamburg Rathaus’ placering på et kort herunder:

Som kortet viser, ligger rådhuset lige i centrum af Hamborg – tæt på Hauptbahnhof og byens større shopping-gader.

Tag turen fra Hauptbahnhof ned til rådhuset og gå videre til søerne ned mod havnen, så får du set en stor del af Hamborg på ganske kort tid 🙂

Find mere information om seværdigheder og Hamborg generelt på byens officielle hjemmeside.

Lonely Planet har også en fremragende guide til gratis oplevelser i Hamburg, der kan ses her.

    Planlæg din rejse med disse gode sider  👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.