Phi Phi rejseblog – Guide til hoteller & øerne generelt

kristoffer føns

Vi spenderede 5 dage på Phi Phi og blev vilde med øen, hvor det er muligt at kombinere afslapning på et afsides resort med summende byliv og masser af action.

Herunder vil jeg fortælle om vores dage på Phi Phi og (forhåbentlig) inspirere dig til at slå vejen forbi de smukke øer, der ligger mellem Phuket og Krabi, hvor mange danskere holder ferie i Thailand.

Hotel på Phi Phi med den bedste udsigt

phi phi hotel udsigt

Jeg spurgte min go-to guy, når det kommer til rejser i Asien, Ricko fra Unique Travel, om hvor vi skulle bo på Phi Phi. Han kom med et par anbefalinger og fortalte lidt om de forskellige steder, hvorefter vi valgte at booke 2 nætter på Phi Phi The Beach Resort.

Ricko ejer rejsebureauet Unique Travel, som laver skræddersyede rejser i hele Asien og i og med at Thailand er populær blandt danskerne, laver han rigtig mange rejser til Thailand.

Jeg skal lave noget business med Ricko som jeg inden længe løfter sløret for, så jeg er måske lidt ‘biased’ her, men her er godt nok tale om en mand, der kan sit stof på rygradden.

Nu købte jeg så ikke en rejse via Unique Travel, men jeg fik hjælp til at planlægge vores rundtur i Thailand og generelt kunne Ricko sgu bare svare på alt jeg spurgte om vedrørende Thailand, så jeg tøver ikke med at anbefale hans rejsebureau, hvis du overvejer at tage på rundrejse i Thailand, men ikke er 100% tryg ved at stå for hele projektet selv.

Tjek hvad Unique kan stå for på rejsen til Thailand her.

Det var et lille sidespring…

Så vi ankom altså til Phi Phi med færgen fra Koh Lanta og havde booket 2 nætter på Phi Phi The Beach, som er et afsidesliggende resort ca 30 minutters gang (via stranden) ind til byen på øen Phi Phi Don.

  • Opdateret i 2020: nu kan man booke alle sine kombinerede bus/tog/færge billetter i Thailand online – se rejseplaner, priser og book online her.

Derfor var det rart at blive budt velkommen af en mand med et ‘Phi Phi The Beach’ skilt, som samlede færgens gæster, der skulle til hotellet, i en longtail boat og 5 minutter senere var vi klar til check ind på hotellet.

På trods af tidlig ankomst var bungalowen klar, så vi nåede knap nok at ænse, hvad det egentlig var for en slags hotel vi var kommet til. Nemlig et hotel med egen lille (næsten) private strand og en helt fænomenal udsigt.

Efter check ind gik vi på jagt efter frokost og så for første gang rigtigt udsigten fra vores strand.

phi phi the beach hotel
Udsigten fra hotellets liggestole på stranden. I baggrunden er det øen, hvor Maya Beach er placeret.

Jeg kan i den grad anbefale at bo på Phi Phi The Beach Resort, hvis man f.eks. rejser til Phi Phi med børn og gerne vil bo lidt afsides fra ‘byen’, hvor der godt kan være en del larm fra festende turister.

Læs også guiden til hvor man skal bo i Krabi, hvor jeg anbefaler flere hoteller på Phi Phi.

phi phi the beach resort
Resortet set fra sø-siden. Promo-billede fra Hotels.com.

Der er en bar og restaurant på hotellet, hvor priserne er skruet en del i vejret, så man skal forvente at betale dobbelt op for mad – så ca 50-60 kr for et almindeligt måltid.

Vi spiste i den restaurant et par gange fordi man vitterligt er på den mest afsides liggende strand på Phi Phi og hvis man ikke orker den 30-40 minutters vandretur ind til byen, så må man jo nødvendigvis spise der.

Maden var rigtig god, hvilket gjorde den høje pris lidt mere betalelig.

Vi havde morgenmad inkluderet i vores ophold og det var en fremragende morgenmadsbuffet, der stillede alle tilfredse.

Så et fremragende hotel på Phi Phi, hvis man gerne vil have ro til at nyde de smukke omgivelser og stranden. Jeg tror det er er perfekt hotel for familier med børn, som kan flade ud og slappe af.

Læs mere om og book hotellet her. Der er bl.a. også nogen flotte billeder af de dyreste værelser, hvor udsigten er helt vild…

Hotel midt i festen på Phi Phi

rawianda villas phi phi
Rawianda Villas på Phi Phi – lige ned til stranden.

Efter to nætter på det ovenstående hotel valgte vi at blive på Phi Phi, da vi egentlig syntes, at vi her havde fundet nogenlunde hvad vi ledte efter: smukke strande, godt vejr, masser af forskellige spisesteder og barer.

phi phi strand
Hoved-stranden på Phi Phi, hvor vores næste hotel lå. Instagram-potentialet er stort her.

Ret skal være ret – man kan nok godt nøjes med 3-4 dage på Phi Phi, da øen er ganske lille, men længere kan også gøre det, hvis man (som os) gerne vil have et par dage ved poolen og samtidig kun have et par minutters gang op til noget ‘by’.

Så vi gik på udkig efter endnu et hotel på Phi Phi, som denne gang skulle ligge mere centralt. Valget faldt på Rawianda Villas, som egentlig er en del af det store party-hotel Ibiza House.

Det havde vi ikke lige set komme, da vi egentlig troede, vi havde booket et relativt roligt bungalow-hotel…

Det er et godt hotel, hvor der både er en pool væk fra stranden og en helt ned til stranden – med en fed udsigt.

Det er også her man spiser morgenmad og således fik vi endnu en smuk udsigt på Phi Phi at se fra vores hotel – lige dér var vi ret heldige.

morgenmad hotel phi phi

Morgenmaden var for første gang på vores rejse i Thailand ikke buffet, men derimod kunne man vælge mellem et par forskellige muligheder – bl.a. pad thai eller den vestlige som ses på billedet herover.

Ganske udmærket.

Men man skal ikke bo her medmindre man selv er en party person eller sover tungt for man kan høre musikken fra beach barerne.

Jeg selv sover tit med ørepropper, så det var ikke det store problem, men de andre i Rejsekris’ entourage klagede lidt over den høje musik.

Så er du advaret! 😀

Du kan læse mere om hotellet på Phi Phi her.

Maya Beach bådtur fra Phi Phi

maya beach
Den verdenskendte Maya Beach i Thailand.

En af grundene til at Phi Phi tiltrækker så mange turister fra hele verden er uden tvivl også, at filmen ‘The Beach’ med Leonardo DiCaprio i hovedrollen er optaget på en af Phi Phi øerne (den der ikke er beboet).

Personligt har jeg ikke set The Beach – faktisk kendte jeg den kun af navn fordi jeg ved, at Trainspotting-stjernen Ewan McGregor ikke fik lov at spille hovedrollen 😀

En information der blev mødt med hovedrysten fra min kæreste…

Men efter at have googlet Maya Beach stod det naturligvis også klart for mig, at vi var nødt til at tage på en klassisk turist-bådtur fra Phi Phi Don.

Disse bådture bliver solgt overalt på øen og man kommer forbi et par dykke-spots, der ikke er særligt interessante og også den lokale ‘Monkey Beach’.

abe strand thailand
Monkey Beach!

På Monkey Beach er der mange aber, men føj hvor var der også mange turister på et småt område – hvilket selvfølgelig ikke er det store overraskelse, men man skal i hvert fald ikke forvente en rolig oplevelse med de vilde aber her 😀

Herefter gik turen over et snorkel-spot og videre ind i denne enormt flotte bugt:

Et prægtigt syn og derfor tid til en selfie!

kristoffer føns
Rejsekris i Thailand!

Derfra gik turen om på den anden side af øen, hvor selve Maya Beach ligger.

Her skulle eftersigende være helt ulideligt at være for de mange horder af turister, men jeg synes egentlig ikke, at det var særlig slemt.

Der var mange, men det er også en kæmpe strand, så der var egentlig fin nok plads.

Uden tvivl den smukkeste strand jeg så i hele Thailand.

Hvis du er på Phi Phi, så må du ikke snyde dig selv for en bådtur over til Maya Beach – den er altså verdenskendt af en grund.

Generelt var Phi Phi en særdeles positiv oplevelse. Jeg havde frygtet at havne i Thailands svar på Sunny Beach, men synes egentlig ikke, at party-humøret var så voldsomt.

Jeg kunne godt lide, at der var så mange restauranter at vælge imellem og at der var 7/11 etc.

Måske var det oplevelsen af at være lidt fanget på vores resort i regnvejret på Koh Lanta, der gjorde at byliv bare var et kærkomment syn 😀

Efter vores bådtur havde vi en enkelt dag mere på Phi Phi, der primært blev brugt ved poolen.

Herefter sagde vi farvel til min kæreste bror & dennes kæreste, hvorefter vi satte kursen mod Koh Samui – Thailands Mallorca! 😀

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler